Aký je prínos Realu do španielskej reprezentácie? Toto nie je nič iné ako závisť. Vždy sme mali lepšiu akadémiu, ktorá produkuje lepšie talenty a stále to nevedia stráviť ani po toľkých rokoch?
O čom točíš? Si treba pozrieť za posledné roky najziskovejšiu akadémiu a kolko získal Real na predaji odchovancov .
Skúsime pre porovnanie Brahim Diaz chcel reprezentovať Španielsko jeho štatistiky si 9+4 za 1500min
Kto z Barci má lepšie ? Gavi? Ukaz mi jeho stats. Cubarsi zahrá “2” zápasy za A mužstvo a hneď ho povolaju . Neni to vtipne?
Nie je sa čomu čudovať, na tomto webe nájdeš možno 1% objektívnych fanúšikov, ktorý dokážu uznať kvalitu súpera, či to že Barcelona patrí medzi najskorumpovanejsie kluby v Španielsku za posledných 15 rokov. Zvyšných 99% bude poukazovať že za všetko zlé môže Madrid a Perez a ze oni si všetko kupujú. Pritom Barca je vyšetrovana za jeden z najväčších škandálov v španielskom futbale.
LaLiga999- kým ju neodsúdia tak existuje prezumpcia n. Nechajme sa prekvapiť ako dopadnú veci ,netreba predbiehať . Sú tu aj objektívny fans aj keď menšina . Občas sa udivujem ale na “deťoch” čo len opakujú čo povie stádo a dokola bez zamyslenia . Ale nájdes aj v iných táboroch takych fans .Potom sú tí čo sa neboja skritizovať aj to svoje a povedat objektívnu vec ,niečim aj podloženú .
Že o čom točím ja a on napíše toto. Puding reagovať si mal na Footballfan12 dole. On ťa aj k tomu pozýval. Keby som tu len mohol dať na teba ignor list a zabrániť tým zbytočným konverzáciám s tebou, keby keby ...
Áno, lebo hlavný zmysel akadémie je na nej zarábať ... pánečku ziskovosť pred futbalom samotným, čo čakať iné od madridistu ... Tí hráči v akadémii Realu snívajú, že budú hrať za Real, ale kašľať na to, veď v prvom rade je zisk, že? Skôr je problém Realu, že akadémiu nevedia plnohodnotne využiť a rozpredajú hráčov. Ako by sa im teraz taký Hakimi hodil namiesto Carvajala, ale hlavný je zisk, že? Štatistiky si schovaj vieš kde. Iniesta, Xavi, Busi vôbec nemali ohromujúce štatistiky a aj tak boli najlepší záložníci akých kedy Španieli mali. Ide aj o umenie futbalu, ty zarytý pudingošský madridista. Je úplne objektívne povedať, že Barca mala vždy lepšiu akadémiu. Najväčšie úspechy Španielov ME 2008, MS 2010, ME 2012 všetko prevažne vďaka La Masii. Stopa Barci v Španielskom futbale je zjavnejšia ako stopa Realu. Real je len v Španielskom ponímaní prevažne veľké meno, nejaké logo, trofej s ktorou sa vychvaľuješ pred ostatnými, ala kráľovský klub z hlavného mesta, ale Barca je futbalom samotným v Španielsku. Repre zmenila všetko herný prejav, taktiku, ... hrali tiki-taku, lebo Barca a nie lebo Real.
puding - o com tocis ty? Nasi odchovanci maju o vela vyssiu hodnotu ako vasi a teda aj kvalitu. Rozdiel je ten ze my svoje najlepsie talenty nepredavame. Pozri si tie ,,posledne roky,, kolko ich bolo povolanych do repre od vas a od nas.
Eli_ Ventúrskej- jasne keď nemáte na vyber musíte im dar šancu ,pozrel by som sa jak by ste ich vytiahli pri Vinicius,Rodrygo,Camavingha ,Tchou atd ,asi veľa minút by nedostali ,preto Real ich predá na rozohnanie so spätným odkupom či si ponechá ich práva -logika .. pri tom keď chces vyhrávať trofeje neni čas zaucat a skúšať odchovancov .Kolko ich vytiahla Barca vo svojej najväčšej sláve keď šlapala? No daj . Vieš ozaj prd lebo tak isto Carvajal bol v Nemecku a vrazil sa ,tak ako Hakimi sa chce vrátiť do Realu o nie raz vyhlásil . Ide o rozohranie sa a Real si ponechá práva či predkup právo , vidím že do toho moc vidíš teda. Skús si spočítať len kolko hráčov v LL sa presadzuje z Realu .
Mikimi a či je hlavný zmysel akadémie? Myslis že klub o vyhráva trofeje má čas skúšať odchovancov? Veď dá ich rozohrať na hosťovanie,predá a odkúpeným pravom či nechá si podiel keď sa rozohra aby ho vedel stiahnut ,nemá čas skúšať či sa chytí či nie. Kolko hráčov vytiahla Barca vo svojej najväčšej sláve??no daj..
logicky keď má najväčší zisk ta akadémia tak asi je logicky o tých hráčov najväčší záujem nie??😁 logika. Si ako ozaj myslis že ak by Barca malanadupane talenty príklad Camavingha,Tchoumeni,Bellingham ,Vinicius či Rodrygo pripadne Guler a pravdepodobne Mbappe čoskoro,že by skúšala talenty akadémie čo hrajú 2,3ligu? Nebuď smiešny .Barca vytiahla hráčov lebo je donútená ich vytiahnut ,čo je z časti aj dobre.
mali sme na vyber a ti odchovanci sa v A time presadili tak hraju aj nadalej. Ak by nemali kvalitu, tak by v prvom time nepokracovali. Boli povolani aj do repre takze to jasne ukazuje ich kvalitu a kvalitu nasej akademie. Ked barca najviac slapala, skoro vsetci hraci zakladu boli odchovancami :) Toto ti zase nevyslo :) Vidno ze do toho moc nevidis.
Teraz ten real. Napis mi nejake mena odchovancov ktori hraju zaklad :)))
Áno stará generácia ale zabudas že napr Pique atd tie nehrali hneď ale sa vrátil ,to si zabudol .
Carvajal … Vasquez hráva (možno nie základ) ,Joselu tiež hráva ,Fran Garcia min rok mal najlepšie štatistiky ako LB kým prišiel v lige.Ci má niekto hrat ešte pri najväčších menách sveta? Pri hráčoch ako Bellingham ,Vinicius,Camavingha a spol? Chapes že Real nemá čas skúšať?chce vyhrávať trofeje,Barca nemá peniaze na kúpu hráčov ako je Bellingham či Mbappe,Tchoumeni atd tak je jasne že musia skúšať odchovancov .Kolko a nimi vyhrala za posledné roky keď už sa tak hrdis? Príklad od čias čo došiel Pedri,Gavi ??? Hm?alebo pár rokov pred?
Stačí si pozrieť hráčov ako Hakimi,Aribas,Morata ,Miguel G ,Llorente,Mata,Regulion,Mayoral,Juan Fran atd atd … všetci niečo znamenali vo svojich kluboch a presadili sa.
vasa akademia vychovala za posledne dlhe roky akurat hakimiho ako top hraca. Ten zvysok su priemeraci alebo dochodcovia. Na tych starsich hracov ti mozem kontrovat xavim, iniestom, messim, busquetsom atd a na hakimiho pedrim, balde, gavi, cubarsi, yamal :)
To ze real nema cas skusat odchovancov je zas len dalsia sprostost od teba. Mate problem v obrane a musi hrat stopera tchou. Preco nevytiahnete z akademie nejakeho cubarsiho? No lebo tam ziadneho takeho nemate. Nemali ste ani schopneho brankara a museli ste dotiahnut Kepu.
Ak by v akademii realu bol skutocny talent, tak ver tomu ze by si ho vsimli a postupne ho zaclenovali do a timu.
Ze barca nema financie na kupu hviezd a musi sa spoliehat na akademiu viac je sice pravda, ale to vobec nic nemeni na tom ze my v tej akademii tu kvalitu mame. Ak by mladi neboli dobri, nezahrali by si napriek zlej fin situacii.
Pises ze real talent vychova, posle ich na hostovanie alebo preda so spatnou moznostou odkupu? Kto su ti hraci? Ziadna hviezda ani top hrac :) Maximalne trochu lepsi priemer.
Nasa akademia bola a aj je na mile daleko pred vasou a z toho prameni aj cubarsiho nominacia.
Kazdemu sa stane ze urobi gramaticku chybu aj teba som uz videl. Lenze ostatni nie su infantilne decka ako ty aby nonstop riesili nejaku gramatiku. Zober svoju podrztasku ligu999 a odplazte sa na vasu amatersku madridiotsku stranku. Rasto vam to uz napisal. Neviete citat??
Rasto -ver že chcel,neklam sa 😁
Ja ti nenadávam ale je jasne že kde neni argument treba nadávať ľuďom 🤷🏻♂️ koniec koncov reči sú zbytočne ,dôležité sú skutky takze uvidíme čo vyhra Barca tento rok ked už vychovala tie super talenty .
Eli - ty tu ideš dávať Xaviho prosím ta či Iniestu a dobu dinosaurov? Neži v minulosti Xavi je dnes tréner ,to ako by som sem dával ja Raúla ,Salgada,Casillasa,Gutiho,Helguru a spol.
Ty povazujes Cubarsiho za top hráča? Po tom čo odohral 800-900min? To hovorí za všetko potom. Sorry ale ani Pedri ani Gavi a už dupľom nie Balde čo vám sedí na lavičke ešte neni top hráč ,dokonca ani Yamal . Čo vyhral kto z nich? Ukaz mi ich čísla ,štatistiky . Polka z nič môžu byt veľké talenty ale nie top hráči . Stačí si pozrieť štatistiky Pedriho ktorého išli porovnávať s Bellinghamom a keď si dal konkretne čísla tak sa im začala tocit hlava. Ukaz mi čísla tých TOP talentov či hráčov ako hovoríš .Porovnavas Baldeho s Hakimim? Ani nesranduj ,Hakimi prešiel talianskom a bol top ,prišiel do PSG je tam top.. Dovolím si povedat top 3 má svojim poste na RB,ozaj ho chces porovnávať s Baldem?
aj ti barcelonski dinosaury su daleko lepsi ako madridski ktorych si uviedol.. Z novsej doby su hraci akademie tiez pred vasimi. Baldeho s hakimim som zrovna neporovnaval a bellingham vyhral toho rovnako ako pedri, dokonca este menej lebo nevyhral domacu ligu. Cubarsi je momentalne formou v top 5 stoper v europe. Uvidime ako bude pokracovat. Ty si pisal o vasej akademii a nejakych talentoch na urovni barcelonskych. Real ich vraj posle na hostovanie alebo preda s moznostou odkupu. Ktori hraci to su? Pedri, gavi, cubarsi, balde, yamal za barcu. Za real mas co?
Cubarsi je top 5 stopér v Európe 🤣 tak toto hovorí o všetkom to je koniec . povedat na hráča čo odohrá 800-900min že je top 5 naj v Európe ,mám dosť . Viac neni o čom . Uvidíme kolko ta akadémia a top 5 v Európe opäť vyhra trofeji . A porovnávať Bellinghama s Pedrim je sranda . Stačí pozrieť stats čísla za minuty 😁 ale ok ste najlepsi ,hlavne posledných 8,10 rokov
pisal som ze je top 5 momentalnou formou. Nesuhlasis? Dokonca ani bellinghama som s pedrim neporovnaval. To su tvoje slova. Pedriho je ale spolu s baldem, gavim, cubarsim a yamalom povazovany za novu generaciu hviezd. Stale si mi vsak nenapisal vasich madridskych hracov ktorych vychovala vasa akademia.
To ako po každom zápase budeš hovoriť o momentálnej forme? Takze keď hráč odohrá 3 zápasy super tak povieš že je najlepsi na svete? Top1 ? To je čo za hlúposť , veď sa berie dlhodobá forma a nehodnotí sa hráč za 800min .. fakt takú hlúposť môžeš povedat? Veď to hodnot keď odohrá celu sezónu v top forme. Nejak nevieš pochopiť že Real má najlepšie talenty sveta ktoré skupuje lebo sú overené v top zápasoch? Že nemá čas skúšať akadémiu a radšej hráča dá na hosťovanie či predá so spätným odkupom?nema čas ho skúšať . Aribas ak by nebola taká konkurencia by išiel hneď do A tak isto Chust či Nico Paz. Ale asi pri hráčoch ako sú v Reale ešte nemajú na to sa presadiť? Barca nemá love,nemôže kupovať najlepších ,musí použiť akadémiu ,ak by mala top hráčov tak by si nevedel ani kto je Cubarsi či Balde
real nema cas skusat hracov z akademie je sprostost ako voda v kosi :) Kazdy klub by bral vsetkymi desiatimi odchovanca pretoze je to dobre pre klub, pre akademiu a netreba vyhadzovat desiatky milionov. Nehodnotim cubarsiho po kazdom zapase ale hodnotim cubarsiho za cele jeho posobenie v A time a to je vyborne. Predstihol uz aj arauja a urcite je lepsi ako vas hocijaky stoper. Nejak nevies pochopit ze real musi kupovat najlepsich hracov lebo sa nemoze spolahnut na akademiu. Ak by ste mali niekoho v akademii, vsimli by si ho a dali mu priestor tak ako si vsimli raula, casillasa alebo gutiho. Aj keby si mal pravdu co nemas a real ,,nema cas,, skusat hracov z akademie, tak ti hraci by sa uplatnili v inych kluboch nie? :) Vraj ich posielate na hostovanie alebo predavate s opciou odkupu. :) Takze 3 krat sa ta pytam na mena tych talentov ktori su na urovni pedriho, gaviho a dalsich ktorych som uz menoval. Ci ani ostatne kluby nemaju cas skusat vasich hracov? :)
Pozri si aj mladé hviezdy Barcelony, Fati, Balde, či Yamal nie sú zrovna Španieli.
Ak si pozrieš nejakú optimálnu Barcelonskú 11, čo by hrala
Stegen - Nemecko
Balde - Guinea
Christensen - Dánsko
Araujo - Uruguaj
Cancelo - Portugalsko
FDJ - Holandsko
Gundo - Nemecko
Pedri - Španielsko
Gavi - Španielsko
Felix - Portugalsko
Lewa - Poľsko
Yamal - Maroko/Guinea
Kounde - Benin
Raphina - Brazília
Ak si pozrieš zloženie Barcelony,
Stegen - Bor. M'gladbach
Peňa - Villarreal Yth.
Araujo -Rentistas
Kounde - G. Bordeaux
Christensen - Bröndby
Martinez - Real Sociedad
Cubarsi - začínal v Girone, až v 16tich prestúpil do Barcelony
Balde - Barcelona
Romeu - Espanyol
Gavo - Real Betis, v 15tich prestúpil do Barcelony
Pedri - Las Palmas
FDJ - Willem
Gundo - nejaký nemecký tím
Femin Lopez - Betis, v 15tich prestúpil do Barcelony
Roberto - Gimnàstic de Tarragona Youth, v 14tich prestúpil do Barcelony
Torres - Valencia
Yamal - Barcelona
Raphina - Avai
Roque - America
Lewa - Varsava
Guiu - Barcelona
To je jedno v akom veku prišli hlavne že prešli niektrou kategóriou akadémie. Ale ak to niekto nechce pochopiť tak škoda sa s ním dohadovať. Jednoducho ich to bolí.
- Cubarsi - do Barça Youth prestúpil v sezóne 22/23, dovtedy hral za Gironu. Je to 1,5 roka, v čase prestupu mal 16 rokov. Od sezóny 18/19 hral za Gironu
- Gavi - do Barça Youth prestúpil v sezóne 19/20 vo veku 15 rokov. Od sezóny 15/16 hral za Real Betis Yth.
- Fermin - do Barça Youth prestúpil v sezóne 18/19 vo veku vo veku 15 rokov. Od sezóny 16/17 hral za Real Betis Yth.
- Peňa - do Barça Youth prestúpil v sezóne 13/14 vo veku 14 rokov. Predtým hral za Villarreal Yth.
Ak teda považuješ za odchovanca niekoho, kto prišiel v 15 rokoch, prosím...
Real mal moznost pri pocetnej marodke stredných obrancov vytiahnut svoje talenty z akademie, radsej tam hraje Tchouameni alebo v ext. pripade Carvajal.
Aj Real ma skvelu akademiu, ich odchovanci hravaju v dobrych kluboch ale nemaju odvahu im dat sancu v prvom time.
Aj na to že ich vytiahnut nemohol lebo aj 2 talenty na stoperoch z Bmuzstva boli v tej dobe na dlhodobej marodke , opäť niekto rozprava čo o tom nevie. To neni o odvahe ,ak by Barca mala inú možnosť tak ich tiež nevytiahne ,Barca ale má problémy musí stavať má odchovancoch iná možnosť neni.
Nedostal a napriek tomu je Real kde? Asi ich nepotreboval vytiahnut ,asi nemal čas na experiment. 2naj stopéry z Bcka sa dlhodobo zranili ,tretiemu možno Carlo natoľko neveril . Real má najväčší zisk z Akadémie tak logicky o hráčov je najväčší záujem alebo za najväčšie peniaze ,na tom asi niečo bude. následne dojdu naspäť ako momentalne Fran Garcia,Carvajal … tak ako sa vyjadril Achraf ,Aribas či Regulion s Miguelom že sa chcú raz vrátiť . Klub ako Real nemá čas skúšať hráčov a nechávať ich rozohrať keď zbiera trofeje.Ak by Barca mala v zalohe Kroos,Modric,Tchoumeni ,Camavingha,Ceballos,Bellingham tak dnes nevieš ani kto je Gavi a Pedri lebo by ich nikto neskúšal v tom Acku, keďže by nebolo miesto ani ja súpiske atd. V tej dobe keď ich brali do A ešte nevedeli či sa presadia alebo nie,pri tej plnej zostave by nedostavali tie minuty ,išli by hosťovať či predaj. Barca ale nemala na vyber v tej dobe a ako som už vtedy hovoril že mala by vytiahnut hráčov z B a určite sa niekto z nich presadí ,nie nakupovat keď má zlu finančnú situáciu .
Dodnes si pamätám, ako po Leovej strele prešla lopta cez čiaru v zápase s Valenciou na štadióne Mestalla, a malo byť 2-1 pre nás, čím by sme boli vyhrali LL, ak sa nemýlim, no rozhodca Iglesias to nevidel. Keby sme boli podplácali rozhodcov, bol by rozhodca ten gól uznal aj v prípade, že by lopta nebola prekročila čiaru o dobrých 20 cm. Takže LaLiga999, just stfu.
A? To akože týmto argumentujes to, že je Barcelona presetrovana v jednom z najväčších škandálov v španielskom futbale? Treba si uznať ze éra bývalého prezidenta sa dá kľudne nazývať ako podvodná a tých prípadov bolo veľa.
A ty máš kde argumenty, že sa ozývaš? Môj argument bol len príklad, a tých príkladov je veľa. Podnet na prešetrenie nedokazuje nič, podnet totižto môže fakticky hocikto podať. A prezumpcia neviny vzdyt platí, ak o tom nevieš. Takže si daj odchod na stranku hovnamadrid, a nájdi si iných, ktorým budeš piť krv.
Vagabund je niekto, kto sa bezcieľne túla, a väčšinou nemá vlastný domov. Takže neviem, prečo ste sa sem zatúlali, ale choďte všetci späť "domov", ak sa tá vaša stránka vôbec dá nazvať domovom. A o "pravde" nemôže byť ani reč. F*cking trolls.
A prosím ťa, kde sa v tej tvojej prázdnej makovicke nabralo to, že ja fandím Realu? 😆Udivujes ma. Ale ty si tu na tomto portály už známa legenda, viac krát si to dokázal. No ale máš pravdu, nebudeme tu strácať čas bezduchymi debatami.
Tieto články sú účelovo písané, aby ďalej šírili nenávisť medzi klubmi a fanúšikmi. Nehovorím,že nemohli niečo povedať,ale verím tomu ze to je vytrhnuté z kontextu. Real si je plne vedomý, že aktuálne nemá hráčov do repre. Z jednej strany ide o prestíž ak máš repre hráča, ale z druhej strany hráči co nehrajú veľa repre zápasov si oddýchnu a znižuje sa riziko zranenia. Viď Pedri.
Martínek
Konecne normalni a nezaujatej komentar, absolutne s tebou souhlasim.. Oba tabory posledni dobou jenom breci a plivou jeden na druheho.. Na real takhle srat, ale barcelona by se mela soustredit predevsim na to, jak hraje a eliminovat tu katastrofalni hru, kondicku a zraneni, tim jim zavrou hubu, ne reagovat na sracky.. Jak decka na pisku, fakt..
Rasto - zase veľa vieš keď jedného Španiela . Hráva Joselu,Carvajal,Vasquez občas a Brahim nebyť super trénera Španielska by bol Španielom tiež . Pri stats 9+4 za 1500min ho nepovolat je smiech ,to radšej povolá
Pedri- 1554min 2+4
Gavi- 1171in 2+1
Yamal- 2136min 6+7
A Cubarsi čo za Áčko odohral 800-900min
Ak sa ti toto zdá normal tak si total neobjektívny
Ja som proti povolaniu hráčov do 18 rokov, nájdi si to, už som to tu písal niekoľkokrát. Tak hráči majú napredovať v 18 - ké, 19-ke, max. v 21-ke. A to, čo tu píšeš o štatistikách, to vážne ideš porovnávať záložníkov s útočníkmi? Odborník?
Puding tu ide skôr o hráčov do 21 rokov. Tam je Real pozadu. Čudujem sa prečo nedávajú viacej času hráčom z akadémie ako Rafa Marin a spol. Mali tam 3-4 sikovnych hráčov. Oni ich radšej pustili do iných klubov.Ale toto skôr patrí na stránku RM ako sem.
Martinek - myslis že pri stoperskej štvorke Alaba,Rudiger,Militao,Nacho keď hrávajú 2ja a aj Rudiger čakal dlho na šancu majú čas skúšať hráčov Akadémie? Spravia to že ich dajú preveriť do vyššej ligy niekomu inému na hosťovanie alebo so spätným odkupom a keď sa presadí stiahnu ho naspäť ,tak to robia bežne .Hrac musí získať skúsenosti,dozrieť a to pri tom keď bojuješ rok čo rok o LM aj Ligu neni čas.Skus pozrieť zálohu ,na lavičku sa posadí aj Camavingha či Tchoumeni a to je iný kaliber ako niekto z akadémie čo ešte nemá skúsenosti.Real má najväčšie zisky a po prestavbe štadióna ich bude mat ešte väčšie ,kam má dávať tie peniaze? Kupovať veľkých hráčov je marketing z toho robia obrat a nie z hráča akadémie ktorého vo svete nikto ešte nepozná .Urobia Boom okolo hráča a kúpia ho,marketing.Bol tam aj Nico Paz čo bol super talent a další ,ale neni čas ho skúšať pri hráčoch ako je Vini,Rodry,Guler,Brahim,Bellingham,Joselu a ešte niekedy Lucas na krídle.
Tak na druhu stranu mozu byt aj radi. Vsetci tito mladi hraci, Pedri, Gavi, Ansu atd su v mladom veku prilis vytazeni a viedlo to vzdy akurat k zraneniam a Barcu to dlhodobo oslabuje. Ja mu sice gratulujem ale nepaci sa mi to moc.
Skúsime pre porovnanie Brahim Diaz chcel reprezentovať Španielsko jeho štatistiky si 9+4 za 1500min
Kto z Barci má lepšie ? Gavi? Ukaz mi jeho stats. Cubarsi zahrá “2” zápasy za A mužstvo a hneď ho povolaju . Neni to vtipne?
Áno, lebo hlavný zmysel akadémie je na nej zarábať ... pánečku ziskovosť pred futbalom samotným, čo čakať iné od madridistu ... Tí hráči v akadémii Realu snívajú, že budú hrať za Real, ale kašľať na to, veď v prvom rade je zisk, že? Skôr je problém Realu, že akadémiu nevedia plnohodnotne využiť a rozpredajú hráčov. Ako by sa im teraz taký Hakimi hodil namiesto Carvajala, ale hlavný je zisk, že? Štatistiky si schovaj vieš kde. Iniesta, Xavi, Busi vôbec nemali ohromujúce štatistiky a aj tak boli najlepší záložníci akých kedy Španieli mali. Ide aj o umenie futbalu, ty zarytý pudingošský madridista. Je úplne objektívne povedať, že Barca mala vždy lepšiu akadémiu. Najväčšie úspechy Španielov ME 2008, MS 2010, ME 2012 všetko prevažne vďaka La Masii. Stopa Barci v Španielskom futbale je zjavnejšia ako stopa Realu. Real je len v Španielskom ponímaní prevažne veľké meno, nejaké logo, trofej s ktorou sa vychvaľuješ pred ostatnými, ala kráľovský klub z hlavného mesta, ale Barca je futbalom samotným v Španielsku. Repre zmenila všetko herný prejav, taktiku, ... hrali tiki-taku, lebo Barca a nie lebo Real.
logicky keď má najväčší zisk ta akadémia tak asi je logicky o tých hráčov najväčší záujem nie??😁 logika. Si ako ozaj myslis že ak by Barca malanadupane talenty príklad Camavingha,Tchoumeni,Bellingham ,Vinicius či Rodrygo pripadne Guler a pravdepodobne Mbappe čoskoro,že by skúšala talenty akadémie čo hrajú 2,3ligu? Nebuď smiešny .Barca vytiahla hráčov lebo je donútená ich vytiahnut ,čo je z časti aj dobre.
Teraz ten real. Napis mi nejake mena odchovancov ktori hraju zaklad :)))
Carvajal … Vasquez hráva (možno nie základ) ,Joselu tiež hráva ,Fran Garcia min rok mal najlepšie štatistiky ako LB kým prišiel v lige.Ci má niekto hrat ešte pri najväčších menách sveta? Pri hráčoch ako Bellingham ,Vinicius,Camavingha a spol? Chapes že Real nemá čas skúšať?chce vyhrávať trofeje,Barca nemá peniaze na kúpu hráčov ako je Bellingham či Mbappe,Tchoumeni atd tak je jasne že musia skúšať odchovancov .Kolko a nimi vyhrala za posledné roky keď už sa tak hrdis? Príklad od čias čo došiel Pedri,Gavi ??? Hm?alebo pár rokov pred?
Stačí si pozrieť hráčov ako Hakimi,Aribas,Morata ,Miguel G ,Llorente,Mata,Regulion,Mayoral,Juan Fran atd atd … všetci niečo znamenali vo svojich kluboch a presadili sa.
To ze real nema cas skusat odchovancov je zas len dalsia sprostost od teba. Mate problem v obrane a musi hrat stopera tchou. Preco nevytiahnete z akademie nejakeho cubarsiho? No lebo tam ziadneho takeho nemate. Nemali ste ani schopneho brankara a museli ste dotiahnut Kepu.
Ak by v akademii realu bol skutocny talent, tak ver tomu ze by si ho vsimli a postupne ho zaclenovali do a timu.
Ze barca nema financie na kupu hviezd a musi sa spoliehat na akademiu viac je sice pravda, ale to vobec nic nemeni na tom ze my v tej akademii tu kvalitu mame. Ak by mladi neboli dobri, nezahrali by si napriek zlej fin situacii.
Pises ze real talent vychova, posle ich na hostovanie alebo preda so spatnou moznostou odkupu? Kto su ti hraci? Ziadna hviezda ani top hrac :) Maximalne trochu lepsi priemer.
Nasa akademia bola a aj je na mile daleko pred vasou a z toho prameni aj cubarsiho nominacia.
Ja ti nenadávam ale je jasne že kde neni argument treba nadávať ľuďom 🤷🏻♂️ koniec koncov reči sú zbytočne ,dôležité sú skutky takze uvidíme čo vyhra Barca tento rok ked už vychovala tie super talenty .
Eli - ty tu ideš dávať Xaviho prosím ta či Iniestu a dobu dinosaurov? Neži v minulosti Xavi je dnes tréner ,to ako by som sem dával ja Raúla ,Salgada,Casillasa,Gutiho,Helguru a spol.
Ty povazujes Cubarsiho za top hráča? Po tom čo odohral 800-900min? To hovorí za všetko potom. Sorry ale ani Pedri ani Gavi a už dupľom nie Balde čo vám sedí na lavičke ešte neni top hráč ,dokonca ani Yamal . Čo vyhral kto z nich? Ukaz mi ich čísla ,štatistiky . Polka z nič môžu byt veľké talenty ale nie top hráči . Stačí si pozrieť štatistiky Pedriho ktorého išli porovnávať s Bellinghamom a keď si dal konkretne čísla tak sa im začala tocit hlava. Ukaz mi čísla tých TOP talentov či hráčov ako hovoríš .Porovnavas Baldeho s Hakimim? Ani nesranduj ,Hakimi prešiel talianskom a bol top ,prišiel do PSG je tam top.. Dovolím si povedat top 3 má svojim poste na RB,ozaj ho chces porovnávať s Baldem?
Ak si pozrieš nejakú optimálnu Barcelonskú 11, čo by hrala
Stegen - Nemecko
Balde - Guinea
Christensen - Dánsko
Araujo - Uruguaj
Cancelo - Portugalsko
FDJ - Holandsko
Gundo - Nemecko
Pedri - Španielsko
Gavi - Španielsko
Felix - Portugalsko
Lewa - Poľsko
Yamal - Maroko/Guinea
Kounde - Benin
Raphina - Brazília
2/14 hráčov sú pôvodom zo Španielska.
Ak si pozrieš zloženie Barcelony,
Stegen - Bor. M'gladbach
Peňa - Villarreal Yth.
Araujo -Rentistas
Kounde - G. Bordeaux
Christensen - Bröndby
Martinez - Real Sociedad
Cubarsi - začínal v Girone, až v 16tich prestúpil do Barcelony
Balde - Barcelona
Romeu - Espanyol
Gavo - Real Betis, v 15tich prestúpil do Barcelony
Pedri - Las Palmas
FDJ - Willem
Gundo - nejaký nemecký tím
Femin Lopez - Betis, v 15tich prestúpil do Barcelony
Roberto - Gimnàstic de Tarragona Youth, v 14tich prestúpil do Barcelony
Torres - Valencia
Yamal - Barcelona
Raphina - Avai
Roque - America
Lewa - Varsava
Guiu - Barcelona
- Gavi - do Barça Youth prestúpil v sezóne 19/20 vo veku 15 rokov. Od sezóny 15/16 hral za Real Betis Yth.
- Fermin - do Barça Youth prestúpil v sezóne 18/19 vo veku vo veku 15 rokov. Od sezóny 16/17 hral za Real Betis Yth.
- Peňa - do Barça Youth prestúpil v sezóne 13/14 vo veku 14 rokov. Predtým hral za Villarreal Yth.
Ak teda považuješ za odchovanca niekoho, kto prišiel v 15 rokoch, prosím...
Cubarsího si dost dobře vybavuji v Cadete B ze sezóny 2021/22. To ti nějak nevychází...
Nevím, jestli si to vymýšlíš nebo to bereš odněkud.
Aj Real ma skvelu akademiu, ich odchovanci hravaju v dobrych kluboch ale nemaju odvahu im dat sancu v prvom time.
Konecne normalni a nezaujatej komentar, absolutne s tebou souhlasim.. Oba tabory posledni dobou jenom breci a plivou jeden na druheho.. Na real takhle srat, ale barcelona by se mela soustredit predevsim na to, jak hraje a eliminovat tu katastrofalni hru, kondicku a zraneni, tim jim zavrou hubu, ne reagovat na sracky.. Jak decka na pisku, fakt..
Pedri- 1554min 2+4
Gavi- 1171in 2+1
Yamal- 2136min 6+7
A Cubarsi čo za Áčko odohral 800-900min
Ak sa ti toto zdá normal tak si total neobjektívny