Aká panika? Barcelona má najľahší možný žreb v rámci Ligy majstrov, PSG síce vyhrá League 1, ale herný prejav je katastrofa celú sezónu. Obe odvety sú otvorené. To je len možno zbožné prianie autora článku.
Hej tiez mi pripada, ze ten clanok pisala nejaka Jaruna z Hustopečí. Real nikdy nepanikari, v LM su najskusenejsim timom a otocit zapasy mozu aj v 80. minute...Vsetky zapasy su vyrovnane.
Záleží jestli bude Haaland sedět(který mi přijde že nemá vůbec formu a city tak hraje o 1 míň), a jestli nastoupí Walker a KDB. Pokud dva zminovaný hrát budou tak veřím že City si to uhlídají. Ten rozdíl když hraje Walker a KDB je šílený. Bez nich to dost teď zachranuje Foden který uplně vystřelil formou. Tenhle rok nemají zrovna City bůh ví jakou formu zase. Ale samozřejmě pořád je to momentálně nejlepší tým :).
:D len si dajte chlapci:D za mna boli ManCity lepsi nie len minuly rok, ale aj pred 2 rokmi ked real zrobil remontadu 10min pred koncom...Stat sa moze cokolvek, prvy zapas bol brutalne vyrovnany a po minulom roku uz aj real pride do Manchestru lepsie nastaveny minimalne mentalne..Ale prajem to viac City, nehovorim, ze remontada je lahka to ani nahodou, ale to co predviedli City s realom doma minuly rok sa neda nazvat inak ako jatky. Hraci realu vobec netusili, co sa s nimi deje 70 min. zapasu, akoby hrali uplne iny sport, velmi dlho som nieco take nevidel.
Jediný kto panikari je autor tohto článku a nevie spávať lebo sa bojí Realu. Presne toto sú tie články s nulovou hodnotou, ktoré iba podnecujú negativitu a útoky medzi oboma tábormi. Real vyhral toľko krát LM že iba ťažko ich niekto dobehne, takéto zápasy ako ich čakajú sú pre nich ako stvorené. Tí hráči na ihrisku vypluju aj dušu častokrát.
Takže pán autor článku, klobúk dole
btw to nie je nazorom autora clanku, on to iba prelozil ("Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport informuje, že Real Madrid zachvátila panika"). Inak suhlasim, vacsina prispevkov forcabarca su skvele, niektore slabsie, ale citat tento je vyslovene strata casu.
Neviem, kto sa bojí Realu, ale určite to nie je City. Blíži sa koniec madridských snov v LM. Snáď si nikto nemyslí, že sa odveta skončí inak ako víťazstvom City.
real vonku nie je ani zdaleka taky silny ako doma, takze to ze postup znovu uhaluzia je sice mozne ale nepravdepodobne. K clanku ci v madride panikarcia z barcelony- to asi nie. Real sa stara v prvom rade o seba a svoje vysledky a my by sme sa mali tiez.
RoAd- ozaj si myslis ze Real vyhra LM kazdu sezonu? City je momentalne najdominantnejsie muzstvo na svete, Real dostal najtazsieho supera,to ze moze vypadnut je normalne,myslis ze ak by Barca hrala proti City dopadlo by to inak? PSG je momentalne neskutocne slabe oproti City,to im moze stacit tak na FR ligu.Co ukazalo City proti Realu ak si to pozeral -gol po chybe brankara a dalsie 2 lahkovazne nedostupenie hracov a goly spoza 16ky.Inak si nevypracovalo City nic.Netvrdim ze doma nevyhraju ale je to otvorene,nemyslim si ze pre lepsie muzstvo je problem tam uhrat remizu a dalej to je otvorene.Nemyslim si ze je dovod na paniku lebo ligu ma v rukach takze nezostane bez ity nic.Nemyslim si ze je dovod na paniku lebo ligu ma v rukach takze nezostane bez trofeje.
Toto su ozaj clanky co zozduchavaju nenavist a vasne fans.
Puding, nie, nemyslím si konkrétne, že RM má na to, aby porazil City. Takisto si nemyslím, že PSG je silné mužstvo, a určite máme šťastie, že sme na nich natrafili. Len ma prekvapuje, že tu niektorí tvrdia, že sú šance Realu fakticky 50/50 v odvete a že je všetko otvorené. Je pravda, že sa nič nedá vylúčiť, no šance Realu sú tak na úrovni 10%. A kto so mnou nesúhlasí a zvykne stávkovať (na rozdiel odo mňa), ten nech vsadi celú svoju mesačnú výplatu na RM.
RoAd- Aka bola šanca ze Barca vyhra v Parizi ? Proste su to vyrovnane muzstva a moze to skomcit rozne tak ako odveta v Barce,bude zalezat aj na chybach atd. Ja by som dal sance tak 60:40 pre City,vies ale ze Real proste tu sutaz vie hrat,obcas im na to staci aj 30min a to neni stastie,stastie sa neopakuje 3,4,5x po sebe.Proste sam Carlo povedal ze velke muzstva musia vediet trpiet v zapasoch. Mas to aj v Boxe ked sa setris na velky uder,raz J Mourinho povedal ze Real hra ako Federer,hra len to co pozrebuje,vie kedy ma zabrat a kedy ubrat a tym odpociva,preto vyhrava.Takze nemyslim ze to bude hra macky s mysou co ukazala aj hra v Madride ked City sa nedostalo vobec do nicoho okrem tych striel z dialky (nedostupenie hraca) a chybe brankara. Uvidime,kazdopadne je pravdepodobnost ze vypadnu,vypadnut ale s City neni hanba.
Jedina mala vyhoda, ktoru City ma je, ze hra doma a to je tak vsetko. Oba timy maju skvelych hracov, neprehrali niekolko mesiacov, su velmi vyrovnane a tieto zapasy su iba o detailoch. Prvy vzajomny zapas mohol dopadnut akokolvek lebo to bolo tiez len o detailoch. Nic to nemeni na veci ani remontada spred 2 rokoch ani vyprask realu 4:0 pred rokom. Je nova sezona, novy zapas...
Toto je presne ta karma o ktorej stale hovorim... RoAd je proste j3bnutý 50tnik, ktorému pán Boh nedoprial rozumu. Naša hanba že máme medzi sebou takeho človeka. Ale snáď mu osud dopraje šťastie, lásku a dobrý život. Ked už rozum vo svojom veku nedostal...
Jj kazdy videl ten zapas, ManCity predvadzalo totalny futbal, Madrid sa branil skoro cely zapas ako my proti PSG s tym rozdielom, ze nemali vyluceneho hraca:D Ten rozdiel medzi pravdepodobne 2 najlepsimi timami na svete bol dost velky a vsadil by som sa, ze zo 100 vzajomnych zapasov by ManCity 60 vyhralo, 20 remizovalo a 20 prehralo. Guardiola ich futbal priviedol takmer k dokonalosti, zapas sa uz ani neda mat viac pod kontrolou ked hras proti jednemu z 2 najlepsich timov na svete. Avsak z pohladu 1 zapasu je kazdy takyto vzajomny zapas otvoreny a rozhoduju detaily ako sme videli vcera (napr. Bruyne netrafi z 10 m poloprazdnu branu v 83. minute atd atd). RoAd ma uplne kratkozrake videnie sveta a niekedy mluviti stříbro, mlčiti zlato alebo akoby Vec povedal:"nerieš lebo si do huby sereš".
Cule90- musim suhlasit ze city malo velku prevahu je to najdominantnejsi klub v europe a je to ich styl ked maju kontrolu nad loptou.
Ale
Sam Carlo povedal ze proti city sa tazko hra inak ako takticky.Tobze drzia loptu neznamena nic,City nemalo myslim ziadnd vylozene sance za ten zapas az mozno na strelu KDB nad,ale pred nim tiez boll viac obrancov tak nemyslim ze tutovka. Real hral do kym dal gol,potom sa zatiahol Carlo povedal ze zmenil taktiku po gole,zasunul sa hlbsie a myslim ze sa to celkom oplatilo aj ked sa to mohlo aj vypomstit,city sice obrovske drzanie,bušilo do hradieb ale brana sa neotvorila,aj ten gol padol dost nestastne ked to Rudiger dost hlupo zblokoval akurat na nohu KDB ked sa to odrazilo. Skratka Real tieto zapasy tak hra,nechce doominovat dost ich pretaktizuje.Hra sa na goly a nie dominanciu. Hovoris 60-20-20 ale z troch subojov za posledne roky v LM Real vyhral 2 aj ked dominanciu malo v oboch City.
Dnes uz je to ine,hra sa ucelovejsi futbal. Suhlasit ale musim ze City dominovalo,Real to uhral bojovnostou a skusenostami.
Jj real nemohol hrat inym sposobom. Logicky ak super brani s 11 hracmi pred svojou sestnastkou nebudes mat 10 vylozenych tutoviek, ale z 2. polcasu si okrem Bruyneho pamatam minimalne dalsiu 1-2 vylozene sance, z ktorych mohol a mal padnut gol nepoviem ti presne v ktorej minute. Nevidel som zapas, v ktorom by real stravil 10min na superovej polovici, oni takto nechceli hrat, bolo to vynutene, staci si precitat vyjadrenie Fedeho Valverdeho, bolo to frustrujuce. Real nemohol hrat nic ine a ano dali 1 gol. No ked 80min do niekoho busis je vyssia pravdepodobnost ze vyhras. Rozhodovali detaily. Realu to vitazstvo nijak neumensujem, mozno nie je iny tim, ktory by sa takto dokazal branit a ubranit City 80 minut. Ale hra ani pocity, ktore real v takom zapase predviedol sa urcite nestanu vyvozovym artiklom do celeho sveta, ani nikoho neinspiruje, ani nic. Jedine utrpenie, ktory ManCity v zapase s realom zaziva je, ci a kedy daju vitazny gol, inak ziadne ine ohrozenie od realu nepocitovalo. Realu je mozne iba zablahozelat a to je tak vsetko, lebo neboli lepsi ako ManCity uz 3 roky po sebe a keby dnes prehrali boli by zdrveni nielen z prehry ale aj zo svojej hry. Ale rozhoduju detaily.
A o tom to je v tychto zapasoch kopu krat nevyhra lepsi alebo dominantnejsi,mozno skor psychicky pripravenejsi,kludnejsi,sudrznejsi.Je vela faktorov a je pravda ze ustat 75min branenia je narocne,myslim ale ze ti bol ucel zatiahnut sa dozadu po gole a zhustit priestor,lebo ak nema city priestor neni ako sa tam dostat jedine strielaz z dialky ci standartky. No vylozenou sancou by som nenazval asi ani jednu sancu City,najvacsia za mna KDB ale to tiez trebalo prepalit este myslim 2 obrancov a brankara,kopol nad. Sranda je ze po braneni sa prave do najvacsej sance dostal Rudiger sam pred brankarom ked prekopol myslim v nadstaveni.Uvidime dalej ,hadam to bude zabavnejsia taktika ako vcera ✌️
Real to zahral umne nič iné si ani dovoliť nemohol......ale opäť pozrime na ancelotiho ktorý ich na toto pripravil, verím že ak by prvý gól dalo city Real by nehral tento betón. Môžme sa učiť hrať takto účelovo proste niekedy to ten tím potrebuje. Práve preto dopadli naše odvety a vypadnutia takto lebo nedokážeme sa prispôsobiť situácii a zahrať účelovo.
Jj urcite by nehral beton, keby ManCity viedli prvi. Madrid btw od 12. minuty nevystrelil na branu:D Inak myslim si, ze napr. v Parizi a aj doma do cervenej karty sme hrali velmi ucelovo a prisposobili sa superovi podobne ako real ManCity.
Eli_vantha- ja hovorim ze z 3 ppslednych subojov (dvojzapasov) postupil 2x a City raz.. co na tom je klamstvo? Mna zaujima vysledok dvojzapasu a postup.Hovirim posledne roky a nie od prichodu Guardiolu co je 8rokov.Posledne roky je tieto vyradovacie 3po sebe. To ze s nimi hrali niekedy 6-8rokov dozadu niekde v skupine ci kde si ani nepamatam,islo mi o vyradenia.
aha, tak len ceresnicky si vyberas a len posledne 3 vyradovacky ides ratat. . Ale ano, 2 krat ste to uhaluzili to je pravda. V zivote som este nevidel klub ktory by mal tolko stastia ako real
Toto sú teda pekne hlúposti keď si zoberieme do úvahy že zápas reaku skončil remízou a keď si spomenieme na tie obrovské fiaska z posledných 8 rokov ktoré Barcelona predviedla v odvetách po dobrých výsledkoch v prvom zápase
Su to jednoducho taľafatky.....mozno bol autor chudák, žebrák a fan Los Blancos, ktorý by chcel, aby jeho poverčivost a psychologicke bludy zariadili presny opak..
Tiež nesúhlasím s tým, čo autor článku tvrdí. No ktokoľvek si naozaj myslí, že po nezaslúženej remíze na Santiago Bernabéu má RM šancu postúpiť cez City, je úplne, ale úplne na hlavu.
Road stastna remiza?ty srandujes ze? Ved Real dostal hned na zaciatku gol po chybe brankara a City sa nedostalo do nicoho okrem tych striel z dialky,Real mal aspon tie protiutoky a dostal sa do nich.strely
14:12,rohy 4:2 pre Real . Neviem co je stastne ked umyselne jasne pri utoku vystrelis medzi nohy hraca alebo ked obranca tecuje strelu ktora ndvies ako by skoncila 🤷🏻♂️
Road ty by si mal verit realu aby to zvladli lebo ak nahodou my postupime cez psg, nasledne cez zrejme atletico na ktorych to vieme tak vo finale je prijatelnejsi super real ako city 😀 alebo by si chcel dostat aby sme chytili pamätný finalovy debakel ? 😀 nemame herne na real, nie to este na city 😀
Stačí číst knihy , vzdělávat se. Nemusíš tam být abys věděl že fašismus byl hnus. To nevíš? Zanedbané vzdělání? Špatní rodiče? Dej si facku a svýmu tátovi řekni že něco posral. Chudáku.
Kingmarek92 "smradlákum od Generala Franca" ? Prosím ťa predtým, ako napíšeš takýto bullshit, naštuduj si prosím ťa históriu, lebo si stratený v tomto veľmi. Naozaj si otvor knihu dejepisu a pozri si fakty koho a za akých okolností podporoval General Franco :-)
Kingmarek92- aha knihy,no ty si asi vela nenačital a tvoja inteligencia pri tvojom vyjadrovani mi moc velka nepride,hlavne pri tvojom veku, ked čoskoro uz budeš vykladat zuby do pohara.Asi by si ty mal rodicom povedat ,ze niekde nastala chyba vo vychove ked sa vyjadrujes ako vyjadrujes.O mna a moju inteligenciu sa nemusis obavat je na slusnej urovni a nemam sa na co stazovat.A na tu facku si tak ty ,ale kto by ti ju uz daval ved hovori sa ze - Ked zomries ty netrpis,trpia iba vsetci okolo,to iste plati aj ked si de.l✌️
Puding každej madridista co mele takovýhle hovna je na facku. Řekni si kdy a kde a není problém , setkas se i s mojí inteligenci a nebreč , vem klido i fotra , zmaluju vás oba , není problém.
Liga 999 vano přesně , Madrid byl sluhou generála Franca,jestli jsi zjistil něco jiného tak buď jsi blbý nebo lhář ,zoufalce . A celý zbývající život královská rodina podporovala a podporuje Madrid. Je to královský klub , pokud ti to nedochází ,studuj ty trubko.
FOTBALVýhra ve jménu diktatury? Kterak Real Madrid díky politické síle v zádech zničil Barcelonu 11:1Publikováno před 4 roky dne 1. 5. 2020Od Pavel Langr
13. červen 1943 je zřejmě jedním z nejčernějších dnů v historii Barcelony. Černých jich bylo v minulosti mnoho, nicméně právě toho dne došlo k doposud nepřekonanému nejvyššímu výsledku v historii El Clásica. Real Madrid v odvetě semifinále poháru smetl Katalánce 11:1 a výsledek dodnes vyvolává otázky. Za vším zřejmě stála tehdejší politická situace, čemuž dává za pravdu fakt, že výsledkem se královský klub dodnes nikterak nechlubí.
Reklama
Zdroj: sportskeeda.com
Pro Barcelonu, stejně jako pro Katalánsko, nebyla léta diktatury pod vedením generála Franca zrovna jednoduchým obdobím. Jak z politického, tak z životního i sportovního hlediska. Koneckonců Katalánsko s Barcelonou v čele symbolizovaly vše, co španělský vůdce nenáviděl. „Katalánsko je oblastí zločinců a osou zla,“ prohlašoval pravidelně. Navíc byl sám velkým fanouškem Realu Madrid, což situaci činilo ještě horší.
Když byla možnost ponížit sebevědomí Katalánců, nebál se generál Franco učinit tak i pomocí sportu, který dlouho a dodnes utlačovanému národu dodává národní hrdost. Fotbalová Barcelona to tak schytala nejednou. Ovšem vůbec nejhorší to bylo v roce 1943. Co se stalo? Generálem milovaný Real Madrid narazil v semifinále Copa del Generalísimo, což byl tehdejší název dnešního poháru Copa del Rey, na největšího rivala z Barcelony.
Na tom by nebylo nic zvláštního. Přeci jen se oba týmy utkávaly běžně. Jenomže v prvním zápase zvítězila Barcelona nekompromisně výsledkem 3:0. Samozřejmě po skvělé výhře panovaly obavy z prostředí v Madridu i z toho, co by se potenciálně mohlo dít. Jenže skutečnost předčila očekávání a 13. června 1943 zažila doposud největší debakl v rámci El Clásica, když prohrála 11:1.
Výsledek je sám o sobě šokující, ještě více pak ale okolnosti, jaké za výsledkem mohou stát a zřejmě také stojí. „Je to výsledek, kterým se Real Madrid nikdy nechlubil, protože v sobě skrývá ty nejhorší duchy z temných dní celého Španělska. Nebyl to fotbalový zápas, ale obdoba římského cirkusu,“ komentoval utkání historik Joan Barau.
Novinář Juan Antonio Samaranch komentoval průběh utkání následovně: „I kdyby Barcelona hrála špatně, opravdu špatně, tak by skóre nemohlo ukazovat takový nepoměr. Jenže ona vlastně vůbec nehrála.“A proč takové reakce? Za výhrou totiž měl stát politický vliv. Generál Franco totiž měl poslat do šatny Barcelony ředitele státní bezpečnosti, jenž vyhrožoval hráčům katalánského celku.
„Někteří z vás hrají pouze kvůli velkorysosti režimu, který vám umožňuje zůstat v zemi,“ mělo zaznít v kabině Katalánců. Navíc byl velký problém, že v tehdejším režimu fungoval zákon o politické zodpovědnosti. Vzpoura či neloajalita vůči němu se tvrdě trestala a tak bylo snadné se nechat zastrašit.
Co na to říká historik? „Abyste mohli vstřelit 11 branek, musíte hrát proti soupeři, který na hřišti minimálně mentálně chybí, protože to není vůbec normální. Barcelona byla překonána vojenským tlakem a lidmi pohybujícími se okolo generála Franca.“
Kingmarek92-silne slova od na to ze nepoznas cloveka . Takze Marek samozvany king len tolko.
Moj otec uz nezije zopar rokov a pokial nevies co bol zac tak sa zdrz komentara a ver ze ak by zil ty by si minimalne hubou zbieral štrk a to ti hovorim minimalne.Tvoje jedine stastie je ze ja som zdrzanlivejsi a kludnejsi clovek,zivot ma to naucil a uz nemam rozumcek 20rocneho chlapca.Dnes mam ine veci nez sa zaoberat tupostou ludi co sa sami nazvu “king” . To ze sem das clanok o jednom neznamena ze tak to je,je kopu clankou o opaku a zit 100rokov dozadu mna urcite nezaujima aj ked by tak bolo. Mna zaujima historia klubu za cca 25-27rokov co klubu fandim a nie to co sa dialo za dinosaurov. Zelam ti pekny den a trosku viac respektu,inak sa moze stat ze ta ho nauci zivot . Dalej na teba radsej uz nereagujem,strata casu. Vela stastia a rozumu
Přesně tak komunistický chování , zajímá mě jen to co chci. Jsi obycejnej chcipak co zavírá oči. A neexistuje žádná kopa , jen výmysly Madridu. Pokud nevíš kde se ten fasoun narodil , tak se podívej znova. Pokud byl tvůj fotr pořádnej chlap , tak je mu teď z tebe na blití a je úplně jedno kde je. Když mě někdo uráží tak se s ním pobiju, nemám s tím problém. Já mám svou čest rád a ne jako vy zoufalci ubozí. Madrid je prostě snůška chudáku bez cti , paměti a slušnosti. A na takový je třeba stejným metrem , hulvatstvim a buranstvim jako to dělají oni . Reaguj si na co chceš ,ale nedělej chytrého a nedělej ramena na Barcu ,je to moje srdce. Pokud to uděláš znovu , zase zasáhnu až do té doby než nedostaneš po hubě zbabělče.
Prečo to tu komentujú madridské deti choďte na vašu stránku tam si vypisujte už vidím ako by bolo zle keby sa niekto z Barcelony rozhodoval komentovať Real na ich stránke
Dúfam že si všetci čo tu písali o tom ako Real nemá šancu postúpiť a Barcelona je prakticky v semifinále, si spomenú na tie bludy čo tu písali. Odborníci
Real remizoval a vsetko je otvorene a vyzera to, ze ligu. v pohode vyhra
Takže pán autor článku, klobúk dole
Toto su ozaj clanky co zozduchavaju nenavist a vasne fans.
Ale
Sam Carlo povedal ze proti city sa tazko hra inak ako takticky.Tobze drzia loptu neznamena nic,City nemalo myslim ziadnd vylozene sance za ten zapas az mozno na strelu KDB nad,ale pred nim tiez boll viac obrancov tak nemyslim ze tutovka. Real hral do kym dal gol,potom sa zatiahol Carlo povedal ze zmenil taktiku po gole,zasunul sa hlbsie a myslim ze sa to celkom oplatilo aj ked sa to mohlo aj vypomstit,city sice obrovske drzanie,bušilo do hradieb ale brana sa neotvorila,aj ten gol padol dost nestastne ked to Rudiger dost hlupo zblokoval akurat na nohu KDB ked sa to odrazilo. Skratka Real tieto zapasy tak hra,nechce doominovat dost ich pretaktizuje.Hra sa na goly a nie dominanciu. Hovoris 60-20-20 ale z troch subojov za posledne roky v LM Real vyhral 2 aj ked dominanciu malo v oboch City.
Dnes uz je to ine,hra sa ucelovejsi futbal. Suhlasit ale musim ze City dominovalo,Real to uhral bojovnostou a skusenostami.
14:12,rohy 4:2 pre Real . Neviem co je stastne ked umyselne jasne pri utoku vystrelis medzi nohy hraca alebo ked obranca tecuje strelu ktora ndvies ako by skoncila 🤷🏻♂️
Liga 999 vano přesně , Madrid byl sluhou generála Franca,jestli jsi zjistil něco jiného tak buď jsi blbý nebo lhář ,zoufalce . A celý zbývající život královská rodina podporovala a podporuje Madrid. Je to královský klub , pokud ti to nedochází ,studuj ty trubko.
VYHLEDAT
Ruik.cz
Ruik.cz
FOTBALVýhra ve jménu diktatury? Kterak Real Madrid díky politické síle v zádech zničil Barcelonu 11:1Publikováno před 4 roky dne 1. 5. 2020Od Pavel Langr
13. červen 1943 je zřejmě jedním z nejčernějších dnů v historii Barcelony. Černých jich bylo v minulosti mnoho, nicméně právě toho dne došlo k doposud nepřekonanému nejvyššímu výsledku v historii El Clásica. Real Madrid v odvetě semifinále poháru smetl Katalánce 11:1 a výsledek dodnes vyvolává otázky. Za vším zřejmě stála tehdejší politická situace, čemuž dává za pravdu fakt, že výsledkem se královský klub dodnes nikterak nechlubí.
Reklama
Zdroj: sportskeeda.com
Pro Barcelonu, stejně jako pro Katalánsko, nebyla léta diktatury pod vedením generála Franca zrovna jednoduchým obdobím. Jak z politického, tak z životního i sportovního hlediska. Koneckonců Katalánsko s Barcelonou v čele symbolizovaly vše, co španělský vůdce nenáviděl. „Katalánsko je oblastí zločinců a osou zla,“ prohlašoval pravidelně. Navíc byl sám velkým fanouškem Realu Madrid, což situaci činilo ještě horší.
Když byla možnost ponížit sebevědomí Katalánců, nebál se generál Franco učinit tak i pomocí sportu, který dlouho a dodnes utlačovanému národu dodává národní hrdost. Fotbalová Barcelona to tak schytala nejednou. Ovšem vůbec nejhorší to bylo v roce 1943. Co se stalo? Generálem milovaný Real Madrid narazil v semifinále Copa del Generalísimo, což byl tehdejší název dnešního poháru Copa del Rey, na největšího rivala z Barcelony.
Na tom by nebylo nic zvláštního. Přeci jen se oba týmy utkávaly běžně. Jenomže v prvním zápase zvítězila Barcelona nekompromisně výsledkem 3:0. Samozřejmě po skvělé výhře panovaly obavy z prostředí v Madridu i z toho, co by se potenciálně mohlo dít. Jenže skutečnost předčila očekávání a 13. června 1943 zažila doposud největší debakl v rámci El Clásica, když prohrála 11:1.
„Někteří z vás hrají pouze kvůli velkorysosti režimu, který vám umožňuje zůstat v zemi,“ mělo zaznít v kabině Katalánců. Navíc byl velký problém, že v tehdejším režimu fungoval zákon o politické zodpovědnosti. Vzpoura či neloajalita vůči němu se tvrdě trestala a tak bylo snadné se nechat zastrašit.
Moj otec uz nezije zopar rokov a pokial nevies co bol zac tak sa zdrz komentara a ver ze ak by zil ty by si minimalne hubou zbieral štrk a to ti hovorim minimalne.Tvoje jedine stastie je ze ja som zdrzanlivejsi a kludnejsi clovek,zivot ma to naucil a uz nemam rozumcek 20rocneho chlapca.Dnes mam ine veci nez sa zaoberat tupostou ludi co sa sami nazvu “king” . To ze sem das clanok o jednom neznamena ze tak to je,je kopu clankou o opaku a zit 100rokov dozadu mna urcite nezaujima aj ked by tak bolo. Mna zaujima historia klubu za cca 25-27rokov co klubu fandim a nie to co sa dialo za dinosaurov. Zelam ti pekny den a trosku viac respektu,inak sa moze stat ze ta ho nauci zivot . Dalej na teba radsej uz nereagujem,strata casu. Vela stastia a rozumu