Jestli se podaří prodloužit Felixe na hostování, do útoku bych nikoho nepřiváděl. Křídla Felix, Raphinha, Yamal a Ferran jsou v pohodě do rotace. Na hrotu se snad budou více točit Lewa s Roquem... Priorita je DM, pokud bude teda dobrá příležitost (Zubimendi, Kimmich). Ale jinak raději udržet Christensena než na DM kupovat nějakého průměrného hráče, jako byl případ Romeua. V případě prodloužení Cancela a odchod Alonsa máme obranu taky zdá se vyřešenou. Takže hlavně se dobře zbavit přebytečných a hráčů na hostováních.
Ja už mám toho pokrk. Už by som predal aj tých 20-25 % klubu, aby mal klub trochu viac rozviazané ruky. Každé leto sa šetrí a vraví sa, že ďalší rok už pôjdeme do prestupáku naplno. Aj teraz Haaland 2025 ..., o rok bude klub v lepšej situácii ..., bla bla bla. Pred rokom sa vravelo o niečom s Katarom, že si urobia v svojej lige klub s našim menom a že za to dostaneme prachy. Čo sa s tým stalo? Bral by som to momentálne jedna radosť. To fakt nevieme nič spraviť ani keď dostaneme prachy z LM nad rámec toho čo sa očakávalo, ak sa dostaneme ďalej? Nech tu hlavne ďalších ako Oriol (low-budget podpriemerakov) nenesú, lebo to nemá význam ako vidíme.
Takto to je ale čakanie na Godota. Veríme, že v ďalšej sezóne sa nám bude dariť lepšie s trofejami = finančne. Že budeme zarábať vyššie sumy z lístkov už s polo-rekonštruovaného Camp Nou. Že budeme mať iného sponzora ako Nike, ktorý nám dá viac. Úprimne začínam sa strácať v tom kedy nastane to lepšie obdobie, keby budeme finančne zdravší aspoň na každoročne prestupy 60 mega za leto. Keby nám aspoň tak netrebalo to TOP DMko. Keby ...
Vyšlo veľa negatívnejších článkov o našej situácii nadchádzajúce leto ale tento nepatrí medzi ne... pokiaľ by nik neodišiel tak máme aspoň na tie nízkonákladové posily (či to znamená zadarmo, 5m. alebo 20m. neviem) ale domnievam sa že odchodom takého Christensena za 30m. by sme mohli priviesť náhradu na DM za 50m. čo nie je malá suma... ale v tomto članku sa nehovorí už o dôležitom hráčovi na predaj ale o tých menej doležitých čo je pozitívne...
City chcú za Cancela 40 miliónov a trvajú na predaji. Dajme tomu, že budú ústretový, tak 30 miliónov. Inak okrem Baldeho žiaden krajný obranca v klube nie je. Felixa kúpilo Atletico za 127 miliónov, čo som našiel. Otázkou je, na ako dlho ho dali amortizovať. Pôvodne mal myslím 7 ročnú zmluvu. Ak je to tak, tak ostáva Atleticu amortizovať 36,3 milióna. 70 miliónov za neho nik nedá, ale tých 40-50 je reálna cena, za ktorú by sa dal predať. Barcelona okrem Fatiho LW nemá . Teda ak ich Barcelona chce, musí niekde nájsť tak 70-80 miliónov minimálne. Zubimendi má vykúpku 60 miliónov, Kimmich lacnejší nebude, navyše nie je to ten typ DM, ktoré sa hľadá.
To my budeme ústretový aj k City aj k Atleticu že im zaplatíme za hráčov ktorý tam ostať nechcú a nechcú ich ani tie kluby, alebo ďalšie hosťovania a máme ich "zadarmo"... Raphinha ukázal že vie na LW zahrať kvalitne...a nemusí prísť vyslovene Zubimendi ani Kimmich...
Hráči tam ostať nechcú, ani klub ich nechce, ale to neznamená, že ich kluby pustia zadarmo. To že Raphinavo vyšlo 1,5 zápasu naľavo, ešte neznamená, že to vie vľavo.
Mikimi, tiez ma to stve, ale "naplno do prestupaku" chodil Bartomeu, preto sme tam kde sme. Konecne niekto manazuje klub racionalne pricom balancuje cely cas na hrane, lebo sa snazi znizovat dlh a sucasne neoslabit sportovy projekt. Nie je to cakanie na Godota, zlepsuje sa nasa financna situacia (aj podla samotneho prezidenta La ligy), naslapnute ma brutalne aj nas sportovy projekt, bude novy stadion, prichadzaju novi sponzori...Bohuzial ked ma klub dlh stovky milionov a pride o najlepsieho hraca v historii, mozeme byt vobec radi, ze sme po 3 rokoch tam kde sme, lebo pre kluby moze byt taka situacia aj likvidacna. Nosferatu, myslel si laveho krajneho obrancu? Okrem Baldeho tam vie hrat aj Hector Fort. In general mame na kraji aj Koundeho, na hostovani su este Julian Araujo, Valle, Sergi Roberto tam vie tiez zahrat:D
kluc: zadarmo rozhodne nie sú, klub platí za hosťovanie
Cule90: čo som našiel, tak Fort je RB a má 17 rokov. Valle hrá v Levante, začal dobre ale teraz nejak sedí. Branenie mu ako tak ide, ale nejaké útočenie, kreativita, či trocha techniky nie sú zrovna svetoborné. Okrem Baldeho nikto z nich nie je zrovna ofenzívny, či kreatívny, všetko sú to skôr defenzívny hráči bez kreativity a nevedia podporovať útok. Nehovorím, že to je primárne zle, ale oni ti podporovať útok nebudú. To znamená, že potrebuješ kreatívnu zálohu, či krídla, ktoré sa vedia vysporiadať a tým, že nemajú podporu od krajných obrancov. Zo zálohy kreatívny je len Pedri, čo sa týka krídel, Raphina je makač, potiahne ti to, dá ti center do 16tky, ale veľkú kreativitu u neho nenájdeš. Yamal má 16, mal zaujímavý začiatok, ale v momente ako už je prečítaný, vidno že už sa mu nedarí a stále má 16, nemá čo robiť v seniorskom futbale ešte. Torres? Tiež kreativita zrovna extra nie je. Felix má kreativitu, ale nie je hráčom Barcelony. Samozrejme vieš hrať futbal aj bez kreatívnych hráčov, ale na to sa musí zmeniť taktika a štýl hry.
V pripade, ze kupime Cancela, ktory bude vlavo a Kounde vpravo a istit ich budu Balde a Fort tak mame top obranu:) samozrejme zavisi od formy, kazdy hrac mal pocas sezony rozne fazy (napr. Kounde niekolko mesiacov otrasny, teraz zaruka) a v tom sa az tak nelisime od inych top timov. Zalohu mame podla mna dobru, kreativni hraci su Pedri, Gundo a Fermin (ten je ofenzivne asi najnevyspytatelnejsi zo vsetkych). V utoku vidim najvacsiu rezervu, ale chce to cas, mame tam vela mladych hracov (Lamine, Roque, Guiu, mozno sa za rok-dva prida Guille Fernandez?). Nemyslim, ze Lamine sa stava precitanym, ma 16 rokov bude sa len zlepsovat, kedysi to hovorievali aj o Messim, ze ho maju superi nakukaneho a nevymysli uz nic nove. Lamine je cisty talent ked si ho vsimas vidis, ze nema nic naucene zakazdym reaguje na pohyb obrancu, hlavou je o krok pred superom. Myslim, ze to mame poskladane zaujimavo s velmi odlisnymi profilmi hracov, ale je zjavne, ze este tomu nieco chyba - za mna priorita DM na urovni Rodri / Zubimendi / Kimmich + navrat Gaviho a mame velmi konkurencieschopny kader. Dufajme, ze bude aj ovela skusenejsi po tohtorocnej LM...
Od září by mohl naskočit zpět Gavi ! Doufám že naváže na svoje výkony, což by byla obrovská posila ! Pedri hrál teď sice necelé dva zápasy, ale přijde mi jako politý živou vodou - a fotbalista je to pořád topovka ! Já bych se pokusil udržet Christensena a vytáhnoutzase nějaký zázrak z LaMasie ….. Myslim že i bez peněz na tom nemusíme být zke. Základ je udržet Cancela a zkusil bych i Félixe.
Jj udrzat Cancela a Felixa, co nebude jednoduche + priorita je DM. Inak vobec by ma neprekvapilo, keby vedenie zvazovalo predat Raphinhu a kupit miesto neho Bernarda Silvu (+ by zvysili nejake prachy)...Ziskali by sme financne a myslim, ze aj kvalitativne - Bernardo je vsestrannejsi (hra na lavej obrane, v zalohe a na kridlach) a skusenejsi, nevyhodou je vek a urcite by nebol dlhodobou investiciou, ale myslim, ze to ani Raphinha:D Predajom Raphinhu na druhej strane stratime rychlost na kridle a tie jeho nabehy za obranu.
Len Raphina že vraj odísť nechce a Bernardo má že vraj vykúpku 50 miliónov. Už len kam ho dať a ako by vyzerala záloha? DM v tíme nie je, potom tam je Gavi, Pedri (ak je zdravý), Gundo, FDJ a prišiel by Bernardo. 4,5 hráča (+ Roberto, na lavičke, ako CM má stále čo ponúknuť) na 2 pozície. Bernardo zase ale nie je krídlo. Ak ho ale dáš na to falošné krídlo, sedieť bude Raphina, Torres a Yamal (zbierať minúty môže, ale zase nemá čo robiť v základe ešte).
Jj, ak je to pravda tak Bernardo bude stat cca 50, ale Raphinha sa preda za viac takze na kvalite neubudne + nieco ziskame. Bernardo je vsestranny ako pisem vyssie. Mal si tuto sezonu pocit, ze sme nikdy nepotrebovali laveho obrancu alebo zaloznika alebo kridlo, lebo vsetci boli zdravi?:) Dalsi rok pocet zapasov zase narastie, zakladna 11ka straca zmysel, uz teraz je potreba viac hracov ako iba top 11. Tvoj argument, ze kam dame Bernarda ak pride - prisiel by predsa miesto Raphinhu, teraz si snad niekto mysli, ze Raphinha tu je navyse alebo nevyuzitelny a sedi na lavicke?
Cule90: čo som našiel, tak Fort je RB a má 17 rokov. Valle hrá v Levante, začal dobre ale teraz nejak sedí. Branenie mu ako tak ide, ale nejaké útočenie, kreativita, či trocha techniky nie sú zrovna svetoborné. Okrem Baldeho nikto z nich nie je zrovna ofenzívny, či kreatívny, všetko sú to skôr defenzívny hráči bez kreativity a nevedia podporovať útok. Nehovorím, že to je primárne zle, ale oni ti podporovať útok nebudú. To znamená, že potrebuješ kreatívnu zálohu, či krídla, ktoré sa vedia vysporiadať a tým, že nemajú podporu od krajných obrancov. Zo zálohy kreatívny je len Pedri, čo sa týka krídel, Raphina je makač, potiahne ti to, dá ti center do 16tky, ale veľkú kreativitu u neho nenájdeš. Yamal má 16, mal zaujímavý začiatok, ale v momente ako už je prečítaný, vidno že už sa mu nedarí a stále má 16, nemá čo robiť v seniorskom futbale ešte. Torres? Tiež kreativita zrovna extra nie je. Felix má kreativitu, ale nie je hráčom Barcelony. Samozrejme vieš hrať futbal aj bez kreatívnych hráčov, ale na to sa musí zmeniť taktika a štýl hry.