V tej dobe keď sa Roque kupoval sa písalo aj o tom že to bola odpoved na to že Real kúpil Endricka a že im nevyšiel. Tak to bolo údajne aj s Baleom ako odpoved keď Perez nedostal Neymara tak to musel údajne skrz Ega urobiť prestup aby reagoval na konkurenta a prehru v súboji o hráča . Čo už je pravda a či má Roque take kvality ukáže až čas . Perez s Baleom trafil,štatistiky mal dobre,gólov kopu až na ten koniec keď ho zabilo trosku veľké ego. Uvidíme či bol Roque ta správna voľba.
Niekto tu píše že aj Vinicius na začiatku sedávali,Rozdiel je ale v tom že Vinicius mal v tej dobe obrovskú konkurenciu v klube,kdezto Roque má asi konkurenta jedine RL.Uvidime
Roque konkurent je Lewa práve preto by mal zostať možno Lewa odíde teraz alebo za rok Roqeho šanca určite príde keď sa ho Xavi nezbaví ako nepotrebného hráča
Ale za Roque musí hrať, nech získava skúsenosti a prax. Sedením na lavičke ich nezíska. Nehovorím že každý zápas, ale cca 1/3 minutáž z možnej minúta že by dostať mohol.
Sedením na lavičke sa získavajú skúsenosti a zlepšujú sa herné schopnosti. Chápem Cule90. Škoda, že si to nepovedal Rijkard, kto vie,kam by to dotiahol Iniesta, Messi, Guardiola v prípade Busquetsa, Piquého, Thiaga... Tiež nemali dostatočnú úroveň a aktuálnu formu.
Nosferatu2000 najprv si musis sancu zasluzit na treningu. ak si na treningu najslabsi, len blazon by ta postavil do zostavy. Ak nestihas na treningu ostatnym, zapas ti nepomoze.
Dakujem, stockey, za triezvy pohlad. Nosferatu a podobni komentujuci si, bohuzial, asi myslia, ze ked hrac stal 30mil + a na treningu je horsi ako spoluhraci, ma pravo dostavat prilezitosti v zapase na ukor tychto spoluhracov, aby sa akoze mohol dostat do formy. Cele zle.
Stockey: V jednej tlačovke Xavi Roqueho chváli, v ďalšej tvrdí že na to nemá. Podľa tlačoviek Xaviho hrá Barcelona najlepší futbal minimálne v Španielsku. Takže vyjadrenia Xaviho beriem s rezervou. Je pravda, že, na tréningoch ho nevidíme. Ale to, že si dobrý v tréningu neznamená, že si automaticky dobrý aj v zápase. Zápas je niečo úplne iné ako tréning. Nikto nehovorí, že má hrať teraz v základe, ale nejaké tie minúty môže zbierať.
Nosferatu, ano, ze si zly v treningu automaticky neznamena, ze budes zly aj v zapase, problem je, ze to sa da povedat o kazdom hracovi, ktory nazbieral malo minut v zapasoch. Vsetci chcu hrat zapasy. Roque sa riesi iba preto, lebo stal prachy. Podla akeho kriteria by si daval sance hracom ty, ak nie podla ich urovne na treningu? To neznamena, ze je to odpisany talent. Znamena to len tolko, ze potrebuje viac casu, aby sa dostal na pozadovanu uroven.
Nosferatu, ako Sorry, ale ti spomínaní hráči v 18tke boli úplne niekde inde, úplne iný lvl.. roque sa ani nikdy nepriblíži k tej úrovni, nemusíš ani ku babe Vange chodiť... tu vôbec o žiadnu trpezlivosť neide..
@Puding. Porovnanie s Vinim je praveze absolutne namieste. Jeho 1.sezona bola 18/19. V muzstve bol jedine lave kridlo (ronaldo bol uz v juve). Real hral mizerne, skoncili 3. v lige, so ziskom 68bodov. Utocnikom sa nedarilo, real strelil iba 63golov. Vinicius prisiel absolvoval celu prioravu, napriek tomu hraval malicko. A je to uplne prirodzene a spravne. Neposadis predsa svoju najvacsiu hviezdu a najskusenejsieho hraca, ktory vyhral vsetko (lewa), za neaklimatizovaneho chlapca z brazilie, v case ked sa klubu nedari a je pod obrovskym tlakom. Vitor ma cas.
Viní hrával málo? Za Real nastúpil do 31 zápasov a odohral 1742 minút. Do 15. kola viac menej sedel, od 16. kola hral 12, 4, 90, 90, 90, 64, 87, 57, 32, 83, 90 minút. Potom si roztrhol bočný kolenný väz, 27.-35. kolo, potom hral 16, 14, 90 minút. Šance dostal, odohral skoro úplne plnú minutáž v CdR. Dostával pravidelne šance. Mal skoro 3x minút za rovnaký čas v hre ako Roque, za prvé zápasy.
Ano, hraval malo. V la lige zacal 9 zapasov a neodohral dokopy ani 900minut. A to mal priaznivejsie podmienky ako vitor, kedze absolvoval plnohodnotnu letnu pripravu, bol jedine lave kridlo v teame. Myslis l, ze by mal tolko minut, keby prisiel v polke sezony a o miesto by superil s benzemom. Pozri si kolko minut dostava arda guler a v akej faze sezony.
Nosferatu, spominas tu hracov ako iniesta, pique, busquets. Ani jeden z nich nehraval pravidelne v 18tich rokoch, a to boli hraci vychovani v la masii. Proste, cely humbuk okolo vitora je zbytocny. Je to mlady chalan, "vcera" dosiel z brazilie, prisiel v rozhodujucej faze sezony, kedy nebol priestor na ziskavanie minut a experimenty.
Áno došiel z Brazílie a nikto nemôže za pár mesiacov čakať zázraky on potrebuje dôveru a hlavne hrať ale Xavi namiesto Roqueho nasadil nedoliečeného Toresa namiesto mladého hráča ktorý potrebuje minútky
Porovnávame tu Viniciusa ako sa darilo jemu Barcelona by si mala z Realu zobrať príklad v tomto prípade a dnes je Vinicius tam kde je kľudne poviem že je lepší na krídle ako Mbappe a to len preto lebo dostal dôveru trénera a klubu
@alexko ano porovnavame ho s viniciusom, ktory tiez ako 18 rocny novacik, odohral za polovicu sezony, ledva 2 zapasy. Presne ako vitor. Takze som rad, ze ho spominas aj ty. Barcelona si teda berie priklad z realu, ako odporucas, a neponahla sa s nim. Rovnako to teraz robi real s inym talentom, ktory stal rovnako ako vitor, Gulerom.
Suhlasim, Ihsahn. Xavi hovori, ze Roque sa zatial neadaptoval, chce to cas a hraju hraci v lepsej forme, niektori typci na forcabarca si to nemyslia a spekuluju svoje. Podme o tom diskutovat.
Mňa by zaujímalo, kedy niekto odpovie na otázky, ako sa klub do tejto ťažkej situácie dostal, kto je za to zodpovedný a aké následky z toho budú vyvodené, nie je predsa možné, že z klubu s obratom 1 miliardy je klub na hranici bankrotu a nikto nič, cule a barcelonisimo majú mať pochopenie...
Tieto otázky sa mali zodpovedať pred 3 rokmi. Teraz je dôležité niečo iné. Kedy sa Barca dostane z hovna von a tak, aby prestala mat stale potrebu upliect z hovna bič a dôstojne premyslene kupovať, co potrebuje naozaj a nie, co je práve dostupné a vpodstane nieje nikdy primárna voľba na tej pozicii. To, co robia
tí "šikovní" z Realu Madrid....a tak sa ľahko buduje a skúša.
Klub sa do tej situácie nedostal zo dňa na deň. Laporta bol vo vedení Barcelony 2003-2010. Keď sa Laporta začal v 2003 klub mal dlh 50 miliónov dolárov, keď skončil v 2010 klub mal dlh 350-450 miliónov dolárov, podľa rôznych zdrojov, podľa interného auditu, čo dal spraviť Rosell, to bolo 400 miliónov dolárov a seriózne sa hovorilo o tom, že na Laportu ide trestné stíhanie, ale klub sa viezol na víťaznej vlne, tak sa to zmietlo pod koberček. 350 miliónový dlh Laportu, čo on vyprodukoval v 2010 je niečo iné ako 350 miliónov v 2021. Podľa prepočtov, vtedajších 350 miliónov by predstavovalo v 2021 ekvivalent 503 miliónov. Keď Laporta v 2021 znova preberal klub, on sám nechal straty vyčísliť na 1,2 miliardy (z ktorých 503 miliónov bolo jeho, povyťahoval peniaze ma všetky súdne spory dopredu, predčasne amortizoval nejakých hráčov). Teda Rosell a Bartomeu za 10 rokov vyprodukovali stratu 700 miliónov, podľa odhadov, pandémia stála FC Barcelona zhruba 350 miliónov. Teda Rosell a Bartomeu môžu len za zhruba 350 miliónové dlhy.
Ja nehovorím, že Bartomeu bol svätý, ale bez korony by Barcelona až také problémy nemala. Mimochodom, keby Messi nezhrabol skoro 550 miliónov za 4 roky za jeho poslednú zmluvu, bol by klub na tom výrazne lepšie, keďže chcel odísť a Bartomeu ho mohol streliť vtedy za 100 miliónov bez problémov. Len to by fanúšikovia neprežili, že Messi predaný a zožrali ho zaživa, že predal Messiho. Nikto nemôže viac ako klub. Messiho ročný plat aj s rôznymi bonusmi predstavoval 2 ročný rozpočet Girony a ešte by ostalo 17 miliónov. To je úlet a šialenstvo. Však náklady na Messiho predstavovali v casom, keď sa zarábala 1 miliarda skoro 15%, keď to padlo na cca 700-750 miliónov, stále mu išlo skoro 100 miliónov ročne. Chápem, Messi tu je za boha, ale toto bol ťažký prepal a každý kto nie je zaslepený fanúšik to musí vidieť, že to je niečo, čo výrazne pomohlo k tomu, že je klub tam, kde je. Barcelona má teraz cca rovnaké príjmy ako vtedy s Messim (okrem 2 rokov, keď to bola miliarda pred pandémiou, aj vtedy sa príjmy pohybovali okolo 750 miliónov hore dole).
Takže ak chce niekto riešiť, prečo ke klub tam kde je, treba začínať od 2003, odtiaľ sa to vezie.
Nosferatu, Occamova britva. Da sa pripad Roque a mladi hraci vysvetlit tym, co hovori nas hlavny trener? Ano da a je to ta najpravdepodobnejsia pricina, aj keby k tomu Xavi nedal ziadne vyjadrenie. Netreba zbytocne spekulovat nad menej pravdepodobnymi pricinami. Ked prechadzas cez cestu takisto sa pozres najskor dolava lebo je pravdepodobnejsie ze odtial pride vozidlo a nebudes sa divat nahor ci na prechode nahodou nepristava vrtulnik lebo sa to javi ako ovela menej pravdepodobnejsie. Ale tvoj pripad uz hranici s nejakou slepou vierou vo svoju teoriu, ze vsetko je inak, ako hovori trener, hraci...
Occamova britva: Xavi tvrdí, že Barcelona pravidelne hrala dobre a až vynikajúco, lepšie ako minulú sezónu a pravidelne dominovala. Výsledky hovoria niečo iné.
Po prve ako tvoj komentar suvisi s Roquem a mladymi hracmi asi som sa stratil... Po druhe Xavi povedal: "Minulý rok sme boli veľmi efektívni, nie vždy sme hrali tak, ako by sme chceli. Tento rok sme hrali lepšie, ale súťažili sme horšie", s cim ja uplne suhlasim, hrame lepsie a utocnejsie ako minuly rok, ale vysledky su horsie, ty mas iny nazor a je to tiez uplne v poriadku.
Ked Xavi napr. tvrdi, ze Barcelona hrala lepsie ale menej efektivne ako minulu sezonu to nie je pravda ani klamstvo, je to jeho nazor a my s nim mozeme alebo nemusime suhlasit. Ze s Xavim nesuhlasis este neznamena, ze klame, nie?
Takže keď Xavi povie, že Barcelona hrala dobre až veľmi dobre a bola dominantný tím, tak je to len jeho názor a nemusím s tým súhlasiť. Ale ak povie, že Roque na to nemá a je slabý, tak je to zrazu nejaký fakt, o ktorom sa nediskutuje? Zaujímavé.
Xavi a cely trenersky tim vidi Roqueho denne na treningu. V inom clanku asi zo vcera to bolo vysvetlene dost podrobne od Xaviho. Suhlasit s nim nemusis. Ale je zvlastne ze dalsi mladsi hraju a Roque nie, ze ano :) asi to nebude tym ze Xavi nezapracuvava mladikov ked o nich stale hovori ako o buducnosti :)
Nosferatu, ved ja som nikdy nepovedal, ze sa o tom nesmie diskutovat, ale ze pri vsetkom spekulujes nad malo pravdepodobnymi moznostami (argumenty vyssie) a ignorujes tie najviac pravdepodobne. Ked to beries osobne tak sorry, ale mam pocit, ze sa bavime vecne a tvoje argumenty mi nedavaju velky zmysel - novi mladi hraci spravili pod Xavim kvalitativny skok dopredu vidi to aj slepy a ty tvrdis, ze s nimi nevie pracovat a je to zasluha juniorky, hraci si spolupracu s Xavim nevedia vynachvalit a ty tvrdis ze schvalne nehovoria mediam pravdu lebo si robia PR, x dalsich veci). Ved ked mi ta moja teoria nesedi tak ju zahodim a neprisposobujem si k nej argumenty, ked nedavaju zmysel, nie?
Teraz ty prekrúcaš moje slová.
1/ mladý hráči, čo prišli z juniorky sú produktom juniorky, Xavi ich tam netrénoval. Čo som vypozoroval, hrajú stále na ± mínus rovnakej úrovni. Ja netvrdím, že Xavi nič nespravil, len to drvivá väčšina ich hry a návykov pochádza z juniorky. Navyše okrem Yamala zvyšok nastúpil preto, že nemal kto iný hrať, inak by nehrali.
2/ 3 najrealnejšie dôvody, prečo Roque nedostáva možnosti: 1/ Xavi ho nechce, 2/ nejde mu to tréningu 3/ každý tréner má svoje obľúbené kone. Hrával som hokejbal, síce nižšia liga, ale funguje to tam tak isto. Žiaden z tých 3 dôvodov nie je sci-fi.
3/ na margo, ako Xavi vysvetľoval, že prečo Roque nehráva. Kúpil si hráča za 30+31 či koľko miliónov. Asi ťažko povieš na tlačovke, že je to neschopné teľa, lebo ako sa ho potom zbavíš? Predpokladám že poznáš tú rozprávku o kúpe a predaji sloníka.
4/ klub je ako iné firmy. Musíš chváliť domáci produkt. Aj keby bol tvoj šéf najväčší kus kkta, tak ak sa ťa novinár spýta, že aký je, asi nepovieš, že je kkt. Ak nič nepovieš, tiež je problém, lebo máš buď problém s šéfom ty, alebo šéf a tebou. Teda treba len chváliť. Skús povedať, že je to kkt do médií, tak si skončil a nikoho nezaujíma pravda. Pozri si všetky tlačovky, áno je to môj vysnívaný klub od detstva, áno, najlepší klub na svete, najlepší tréner, fanúšikovia atď... Nechceš kydať na niekoho, kto ťa živí. Cancelo je vynikajúci hráč, ale nechcú ho v City, ani Bayerne. Vieš prečo? Nie a nikto ti to nepovie, lebo PR a prachy. Skús ísť za svojím šéfom a vynadať mu do debilov a potom si od neho vypýtaj väčší plat. To je to isté s Xavim. Každý, sleduje Barcelonu bez ružových okuliarov vidí, že za 2,5 roka progres nenastal. Skôr degres. Xavi má ešte punc hráča legendy klubu. Nič iné. Nemá výsledky. Keby niekto povedal, že áno, prišiel som, lebo Conte, Ancelotti, Guardiola, Simeone, Mourinho, Xabi (síce one season wonder, ale hra vyzerá dobre a šnúra je neskutočná), Inzaghi z Interu, Arteta, Klopp atď nebudeš pochybovať.
Niekto tu píše že aj Vinicius na začiatku sedávali,Rozdiel je ale v tom že Vinicius mal v tej dobe obrovskú konkurenciu v klube,kdezto Roque má asi konkurenta jedine RL.Uvidime
tí "šikovní" z Realu Madrid....a tak sa ľahko buduje a skúša.
Ja nehovorím, že Bartomeu bol svätý, ale bez korony by Barcelona až také problémy nemala. Mimochodom, keby Messi nezhrabol skoro 550 miliónov za 4 roky za jeho poslednú zmluvu, bol by klub na tom výrazne lepšie, keďže chcel odísť a Bartomeu ho mohol streliť vtedy za 100 miliónov bez problémov. Len to by fanúšikovia neprežili, že Messi predaný a zožrali ho zaživa, že predal Messiho. Nikto nemôže viac ako klub. Messiho ročný plat aj s rôznymi bonusmi predstavoval 2 ročný rozpočet Girony a ešte by ostalo 17 miliónov. To je úlet a šialenstvo. Však náklady na Messiho predstavovali v casom, keď sa zarábala 1 miliarda skoro 15%, keď to padlo na cca 700-750 miliónov, stále mu išlo skoro 100 miliónov ročne. Chápem, Messi tu je za boha, ale toto bol ťažký prepal a každý kto nie je zaslepený fanúšik to musí vidieť, že to je niečo, čo výrazne pomohlo k tomu, že je klub tam, kde je. Barcelona má teraz cca rovnaké príjmy ako vtedy s Messim (okrem 2 rokov, keď to bola miliarda pred pandémiou, aj vtedy sa príjmy pohybovali okolo 750 miliónov hore dole).
Takže ak chce niekto riešiť, prečo ke klub tam kde je, treba začínať od 2003, odtiaľ sa to vezie.
1/ mladý hráči, čo prišli z juniorky sú produktom juniorky, Xavi ich tam netrénoval. Čo som vypozoroval, hrajú stále na ± mínus rovnakej úrovni. Ja netvrdím, že Xavi nič nespravil, len to drvivá väčšina ich hry a návykov pochádza z juniorky. Navyše okrem Yamala zvyšok nastúpil preto, že nemal kto iný hrať, inak by nehrali.
2/ 3 najrealnejšie dôvody, prečo Roque nedostáva možnosti: 1/ Xavi ho nechce, 2/ nejde mu to tréningu 3/ každý tréner má svoje obľúbené kone. Hrával som hokejbal, síce nižšia liga, ale funguje to tam tak isto. Žiaden z tých 3 dôvodov nie je sci-fi.
3/ na margo, ako Xavi vysvetľoval, že prečo Roque nehráva. Kúpil si hráča za 30+31 či koľko miliónov. Asi ťažko povieš na tlačovke, že je to neschopné teľa, lebo ako sa ho potom zbavíš? Predpokladám že poznáš tú rozprávku o kúpe a predaji sloníka.
4/ klub je ako iné firmy. Musíš chváliť domáci produkt. Aj keby bol tvoj šéf najväčší kus kkta, tak ak sa ťa novinár spýta, že aký je, asi nepovieš, že je kkt. Ak nič nepovieš, tiež je problém, lebo máš buď problém s šéfom ty, alebo šéf a tebou. Teda treba len chváliť. Skús povedať, že je to kkt do médií, tak si skončil a nikoho nezaujíma pravda. Pozri si všetky tlačovky, áno je to môj vysnívaný klub od detstva, áno, najlepší klub na svete, najlepší tréner, fanúšikovia atď... Nechceš kydať na niekoho, kto ťa živí. Cancelo je vynikajúci hráč, ale nechcú ho v City, ani Bayerne. Vieš prečo? Nie a nikto ti to nepovie, lebo PR a prachy. Skús ísť za svojím šéfom a vynadať mu do debilov a potom si od neho vypýtaj väčší plat. To je to isté s Xavim. Každý, sleduje Barcelonu bez ružových okuliarov vidí, že za 2,5 roka progres nenastal. Skôr degres. Xavi má ešte punc hráča legendy klubu. Nič iné. Nemá výsledky. Keby niekto povedal, že áno, prišiel som, lebo Conte, Ancelotti, Guardiola, Simeone, Mourinho, Xabi (síce one season wonder, ale hra vyzerá dobre a šnúra je neskutočná), Inzaghi z Interu, Arteta, Klopp atď nebudeš pochybovať.