Veď Xavi má pravdu čo sa týka finančných problémov v mužstve a tým pádom nemožnosť nákupu kvalitných hráčov. Hlavne že sa nevieme zbaviť nepotrebných a nezmyselne podpísaných hráčov a to nielen počas vládnutia Barta ale aj teraz po zvolení Laportu!!!
Financie nepustia, to je pravda, ale pravda je aj to, že pokiaľ samotný tréner neverí svojim hráčom, tak tam nemá čo robiť ako tréner. Tréner musí byť ten, kto povie: Hoši, máte na to vyhrať každý zápas, ak dáte do toho 100%, ja vám verím." Tréner, ktorý sa vyhovára na zlú finančnú situáciu, čím priamo alebo nepriamo demotivuje hráčov, nemôže trénovať svoj tím. Btw, klub rozpredal množstvo aktív, či pasív (nevyznám sa do terminológie), aby mal peniaze na hráčov, ktorých Xavi chcel - Koundé, Ferran, Lewandowski, Raphinha - tí tam stále sú, plus množstvo hráčov prišlo zdarma, a nemyslím si, že to nie sú kvalitní hráči (Romeu výnimka pri všetkej úcte). A rovnako si nemyslím, že aj keby prišiel Silva, ktorý je vlhkým snom Xaviho, že by to niečo zmenilo, ak by sa nevyhrávalo hneď a Xavi by neveril zvyšku tímu. Žiaľ, financie nie sú, ale za peniaze si nekúpiš motiváciu a vieru vo výhru - viď. Man. United, alebo Chelsea a krásny príklad, že to ide aj bez veľkého množstva peňazí Leverkusen, či Girona.
Xavi má vysoké nároky, aký klub bude trénovať ďalej? Akože príde do Ajaxu ktorý bude chceť hrať ligu majstrov a povie že dajte mi 100m. na hráčov a budete ju hrať?... alebo má také sebavedomie že ho zoberie nejaký bohatý klub ktorý mu bude dôverovať že s tými 100m. bude zaobchádzať dobre....
Jistě že Xavi má vysoké naroky, protože ty vysoké nároky má Laporta!!!!! Laporta očekává tituly. V Barceloně se očekávají tituly. A logicky je pak na trenérovi aby ten kádr tomu tak uzpůsobil. A jelikož Laporta očekává tituly i v době kdy je klub v totálních sračkách, tak je pak jasné že TRENER SI STEZUJE na finance které se davají na hráče kterému děla problém i zpracování míče. A jehož agent je na blacklistě v x velkoklubech!!! Tak s tím asi má problém a dovolil si to naznačit.
Rešpektujem tvoj názor, ale Xavi si aj napriek zlej zlej finačnej situácii presadil kúpu spomínaných hráčov a predsa nič nedosiahol. Kde máme istotu,že keď prídu nový hráči za 150 mega tak to bude lepšie. Vždy je lacnejšia záležitosť vymeniť trénera ako mužstvo. Keď nepomôže ani to tak máme BIG PROBLEM.
Súhlasím s Johnym.
jama, milujem kratkodobu pamat, Xavi vyhral 2 tituly minuly rok - na margo tvojho "nic nedosiahol". Chapem, ze to neni to, co byvavalo za Messiho, ale ukradnut kazdy titul nadupanemu realu je sakra uspech. Chceme sa porovnavat s realom a ManCity? Mame uzsi kader, mladsi neskusenejsi tim, problemy financne, institucionalne a dalsie...kader mame dobry, ale treba byt asi nohami na zemi.
To je ok. Ale napriek "titulom" bola naša hra bezduchá. a tie tituly sme získali nie preto,že sme boli taký dobrý ale súpery mali slabú sezónu. Sám musíš uznať že niečo robiť treba.
Jasne, ze treba, priestor pre zlepsenie je obrovsky:D. Len ma udivuje, ze fanusikovia na jednej strane tvrdia, ze Xavi ma s tymto kadrom na viac, ale ked vyhral 2 tituly tak sa mu to umensuje, akoze superi boli slabsi. Real v tejto sezone vyhra lebo bol dobry alebo boli opat slabi jeho superi? Kazdy titul, ktory im ukradneme je uspech, lebo su o 2 kroky pred nami, Xavimu budu dakovat az za 5 rokov, ze hraci, ktorych pri obmedzenom budgete vytiahol prinasaju ovocie. Xavi vyhra prvy rok v konkurencii s realom a bez penazi ligu, ale v lepsom pripade sa mu to umensuje, v horsom uplne zabudne, taky Arsenal je uz piaty rok bez ligy a Arteta stale zdoraznuje, ze treba verit procesu (a ja s nim suhlasim).
Aj Leicester vyhral v PL ale len preto, že ostatný kandidáti vyhoreli všetci ten rok. Titul im nikto nezoberie, ale znamená to, že Leicester bol tím, čo by mal súperiť o víťaza PL? Nie. Áno, Xavi vyhral 2 tituly, ale dopomohli mu k tomu výrazne súperi, ktorí proste nemali formu. Oproti minuléj sezóne sa toho veľa nezmenilo. Hrá sa viac menej to isté.
Xavi nevarí z vody, dostal hráčov, dostal podporu, dostal čas a výsledok je aký? Lepšia hra? Nie. Krajší futbal? Nie. Barcelona s tým kádrom proste musí byť v TOP3 v LaLige. Okrem Romeu prišli všetko kvalitný hráči, žiadne vyhorené hviezdy.
Nie nedostal hracov (akych chcel), lebo nie su peniazky:) Treba byt nohami na zemi. Liga vzdy da pravdivy obraz, ak ju niekto vyhra tak nie preto, ze superi mali 38 slabych vikendov, specialne ked vyhras s velkym naskokom.
Chcel Ferrana za 50 mega? Raphinhu za 65,Kundeho Za 60,chcel. treba si to spočítať.
Možno sa v sumách mýlim. Ja som bol medzi prvými,ktorí vraveli ,že na túto úroveň ešte Xavi nedozrel. Možno časom.
Akože toto som sa aj ja zastavil že xavi dostal hráčov čo chcel ? .... Čo si pamätám tak Ferran a raphina sa písalo už pred príchodom xaviho .... Lewa bol čistý marketing .... Felix je laportov kôň .... A práve hráčov čo chcel nedostal ako DM alebo defenzívne RB ....
Raphinha je Decuv přestup. S tím že Xavi nejspíš prvotně chtěl levé křídlo. Koundeho chtěl, o Ferranovi se snad psalo když teprve Xavi nastupoval, protože ho sem hnal Pep :). Chtěl i Iniga/Alonsa. Romeou byl prostě z nouze ctnost, protože v přestupáku nebyli prachy. Lewu beru že to byl tahák Laportuv, protože v té době tu nebyla žádná "hvězda" co by táhla na jméno. Proto mu Laporta nabídnul takovou smlouvu. Hostovačky nepočítám. Roqua ani neberu, toho nechtěl. Naopak už přes rok tu žádá o DM!!! Jako prioritu JEDNA. A pak ti vedení koupí 18 letého hráče za xx mega. Aby ti následně oznámil že na jiné posty nejsou finance. Nechápu teda proč se těch 30-40 mega nedalo do DM, nebo do rozpočtu na DM. Po čem trenér od odchodu Buse říká furt!!!.
Mně už normálně vytáčí jak tady všichni hlásají že je to vlastně trenérem. A že přijde Flick a najednou se bez svých posil, který by chtěl. S posilami co mu vybere Laporta a Deco se ta hra zlepší a mi najednou urveme tituly... Mimochodem v první plné sezoně Xavi udělal dva tituly. To že teď odpůrci Xaviho vytahují že vlastně to není díky Xavimu, ale díky tomu že všichni ostatní 38x schválně prohrávali mě nechává uplně klidným. Kdo chce psa bít , hůl si vždy najde :). A paradox je že když se daří tak to není trenér ale díky všemu ostatnímu, ale jakmile se nedaří tak je to vlastně trenérem :D A ne že v tom jsou xx dalších promněných :) To ne :)
Máš pravdu,že je tam viacej faktorov kvôli čomu sa nedarí,ale poraď čo robiť v tejto situácii. ja nejdem biť Xaviho, ja nesúhlasím s jeho taktikou a reakciami počas zápasu keď mužstvo prehráva. Možno iný tréner iným prístupom a reakciami počas zápasov by získal viac bodov. A ešte fyzická príprava hráčov.
Netvrdím že iný tréner spraví zázraky, ale čo keď?
Cizinkx suhlas. Inak k tomu, preco sa kupil Roque za 30+ a prachy sa nedali radsej do DM - neviem, ale viem si predstavit, ze kvalitne DM, ktore by sme potrebovali mozno v tom prestupovom okne nebolo k dispozicii (urcite nie Zubimendi, Kimmich) za tie prachy kvoli svojim zmluvam alebo inym okolnostiam, a co si budeme hovorit, potrebovali sme posilnit aj ine pozicie vratane perspektivneho hrotu k Lewymu a v tej dobe sa javil Roque ako prirodzeny aj vyhodny deal v pomere cost / benefit a Roque nemusel vyjst, ak by sme sa onho pokusali az o rok lebo ine kluby ho mohli podpisat...V skratke mohlo tam byt viac premennych ktore sposobili, preco sa prachy dali na Roqueho a inych hracov, nemuselo to byt tym, ze by mali vacsiu prioritu pred DM. Niektore dealy sa proste musia spravit teraz inak za pol roka su okolnosti uplne ine.
Inak jama, si myslim, ze Ferran Raphinha sa kupili hlavne preto, ze nikto lepsi nebol v tej chvili k dispozicii za tie prachy. Keby sme mali prachy na takeho Hallanda a mali neobmedzeny budget tak urcite neprivedieme Lewu. Suma sumarum, myslim si, ze keby sme mali neobmedzene zdroje ako real alebo City, z tych hracov co mame by v skutocnosti prisiel mozno len Gundo? Na trhu boli a su lepsi hraci ako Ferran, Raphinha, Cancelo, Felix, Roque, Romeu, Alonso, Eric Garcia - islo o to, ze neboli prachy na lepsich hracov. Ano aj mne sa zda za Ferrana 50mil alebo kolko prestrelenych, zdalo sa mi to vela uz ked sme ho kupovali a dnes sa mi to zda brutalne vela:D Ale ked nechces hrat s Minguezom, Braithwaitom a hracmi kvalitou im podobnymi tak musis dat 50mil za Ferrana a dufat, ze sa chyti. Podla mna museli robit brutalne kompromisy pri kazdom jednom hracovi zvazovat ci nesu lepsie moznosti ako onen hrac, nevyplati sa radsej pockat atd. Len sme bohuzial nemali ani peniaze ani cas. Neospravedlnuje to ani nahodou, len si myslim, ze v tej chvili za danych okolnosti sa priviedli tito hraci ne preto ze by boli idealni ale preto ze nikoho lepsieho sme dostat nemohli. Preto argument, ze Xavi dostal hracov, ktorych chcel mi pride uplne scestny. 90% tych hracov by neprislo keby sme mali prachy.
Tak za to že nemame prachy nemôžeš ani ty ani ja. Ale mohli sa poobzerať aj v Bundeslige kde je dosť schopných a lacnejších hráčov, ktorí by možno uhrali tú istú úroveň ako hore spomínaný. Časová tieseň: Xavi prišiel na jeseň. Už vtedy sa mali dohadovať hráči na budúcu sezónu a nie čakať na posledú chvíľu. Viď napr . Dembo minulé leto. Ja Xavimu neodopieram,že chce pomôcť klubu. Len ho považujem za slabého pri preszadzovaní svojich priorít nakoľko on zodpovedá za výsledky. Mimochodom bol mojím najoblúbenejším hráčom.
A Deco sa podľa môjho názoru nikdy nemal stať riaditeľom. Nesiaha Alemanymu a Jordimu ani po členky.
Jama ja si myslim, ze sa obzerali vsade aj v Bundeslige:) jasne to je debatu ci ten hrac alebo onen by bol lepsi, ale v tej dobe kupit od Guardiolu spanielskeho reprezentanta za 50 mil. im asi prisiel lepsi deal ako za 50 ineho hraca z Bundesligy (opat vela faktorov - hrac pod zmluvou, adaptacia, profil hraca...). Problem je, ze to hodnotime ex post ked uz dnes vieme, ktori hraci naplnaju ocakavania a ktori nie. Neviem do akej miery si vie Xavi nieco presadit alebo nie, ale kym nebudeme mat financie bude to nahovno. Mozu tu tvrdit fans, ze tim nerobia len prachy a suhlasim s tym, ale momentalne 2 najsilnejsie timy na svete maju neobmedzeny budget a 90% svojich hracov si kupili, takze prachy asi robia nezanedbatelny rozdiel. Nas futbal sa musi zlepsit lebo mame na viac, ale kym budeme mat sucasne vysledky aj pekny futbal asi este chvilu potrva.
Oproti ostatným klubom máme veľkú výhodu v tom ,že máme výborne fungujúcu akadémiu kde je veľa mladých talentov. Keby sa aspoň 3-4 vedeli v budúcnosti adaptovať v 1.teame tak by sme potrebovali oveľa menej utrácať za prestupy a zachovala by sa aj DNA.
Žiaden tréner nedostane hráčov na ktorých si ukáže.
Poďme menoslov, čo dostal Xavi
Sezóna 21/22
Torres - áno, bol hráč z lavičky, ale rozhodne nie žiaden tragéd
Auba - špičkový útočník, žiadne neschopné nemehlo
Sezóna 22/23
Raphina - kvalitné overené krídlo so skúsenosťami, žiadne blbec
Kounde - minimálne v Španielsku v TOP 3 stopérov posledné 2 roky pred prestupom
Lewa - rokmi overený a skúsený striker, zabijak v 16. Žiadne neschopné B
Kessie - TOP záložník z Talianska, minimálne 3 sezóny po sebe
Christensen - skúsený a veľmi kvalitný obranca, má svoje muchy, ale je to špičková kvalita
Bellerin a Alonso došli vyslovene na jeho žiadosť. Nie TOP kvalita, ale ako hráči do rotácie, veľmi slušný.
Sezóna 23/24
Romeu - určite nie top DM, ale v Girone hral veľmi dobre, určite v rámci LaLigy to nebol neschopák
Gundo - má svoj vek, ale určite jeden z najlepších záložníkov na svete
Martinez - jeden z najlepších stopérov v LaLige
Cancelo - jeden z najlepších ofenzívnych obrancov na svete
Felix - áno až taká hviezda to nie je, ale rozhodne to nie je nejaký random neschopák.
Áno, Felix a Cancelo hosťovačka, ale aj bez toho sú to extrémne kvalitné posily.
Xavi rozhodne nedostal hráčov zo slovenskej ligy. Mal viac ako 2,5 sezóny. Výkony idú dole
Ja nespochybňujem kvalitu hráčov ,hoci mi niektorý nesedia ale ako som už vyššie písal trénerovu neschopnosť vytiahnuť z nich maximum. Preto vravím tým ktorí sú za zotrvanie Xaviho že si mal vybrať iných hráčov. napr. z Bundesligy ktorý by neboli tak finačne náročný keď sa tu stále spomína finančná situácia. Veď on sám vlastne povedal nepriamo že káder nemá požadovanú kvalitu.
Nosferatu, chapem point, ale trochu zavadzas, nejde o to, ci Aubameyang a ostatni hraci, ktori prisli su alebo nie su nemehla, ale o to, ze keby sme mali peniaze tak u nas nie su z roznych dovodov. Prisli nie preto, ze su idealni a trener by ich za normalnych okolnosti chcel, ale preto, ze mali najlepsi pomer cena / benefit. Real alebo City pred touto dilemou naozaj nestoja, neprinasa si do timov hracov, ktori nie su nemehla, ale takych ktori im perfektne pasuju do sstemu a su top (lebo maju na nich peniaze). Nikto netvrdi, ze Xavi dostal hracov na urovni SK ligy.
Jama, chapem, ale mne naozaj nedava velky zmysel, ze by sme zacali do nasho klubu skupovat priemernych nemeckych hracov. Stale si myslim, ze za danych okolnosti sme robili najlepsie mozne obchody a sucasne eby sme mali prachy tak 90% tych hracov u nas nie je. Ale jj vzhladom na pocet individualnych chyb v tejto sezone sa mi tiez zda, ze z nich nevie trener vytiahnut max.
Cule90: ešte raz, Xavi dostal vysokokvalitných hráčov. Od toho je tréner, aby trénoval a hral čo najlepšie s tým, čo má. To je jeho prácou. Myslíš, že Ancelotti nechcel hrot, keď odišiel Benzema? Alebo nového stopéra? Myslíš, že keď hral Garcia v City v základe, že Guardiola nechcel niekoho lepšieho? Že Klopp nechcel DM (v Liverpoole nemajú DM)? Každý chce najlepších hráčov, ale musí pracovať s tým, čo má. Od Xaviho počuť výhovorky, že prečo sa zle hrá od zle pokosili trávnik a bol mokrý po nedostal som som Rodriho, Silvu, Haalanda, LW (Leao, Martinelli, Kvaratskhelia), tak sa hrá zle.
Nosferatu, na svete neexistuje klub, ktory by si mohol povedat "sme kompletny tim, nepotrebujeme posilnit, nemame co zlepsit". Ale ak nevidis rozdiel medzi sirkou kadru, jeho kvalitou a nakupmi hracov nasho timu a napr. realu / City, tak asi nie je potreba rozoberat nic dalsie. Ak by Xavi nepracoval s tym co ma, vyhrali by pred rokom vyhrali 2 tituly? Je hlavny problem Xavi alebo ocakavania fans, ze s tymi hracmi ma porazat najlepsie timy a vyhravat tituly? Vsetci treneri chcu lepsich hracov do timu, ale ked to hovori Xavi tak sa stazuje?
Opakuješ stále to isté a uniká ti pointa. Poďme prestupy Realu. Od 14/15 z megahviezd čo prišli hráči, tak James Rodriguez v 14/15, Hazard v 19/20, Bellingham 23/24. Vinicius a Rodrygo mladé talenty, Tchouameni? 21 ročné ucho, ktoré ani nebolo v nejakom top 20 liste DM, všetci hovorili, že cena je premrštená, Camavinga pomerne neznámy hráč, Militao, či Mendy taký kvalitný priemer, Casemiro za 15 z Porta ako skoro no name hráč v 15/16, Kroos braný za lepší priemer. Žiadne hotové superhviezdy, čo požaduje Xavi.
Zopakujem ešte raz, čo nechceš evidentne chápať. Xavi dostal vysokokvalitné posily a nie málo. Hrá s nimi zle. Hra je otrasná. Áno, minulú sezónu vyhral LaLigu, ale len preto, že Real a Atletico bolo dlho mimo formy. Ak to nevidíš, je to tvoj problém.
Nosferatu, ved Tchouameni stal pred 2 rokmi tiez cez 100mil, pred rokom stal 100 mil. Bellingham, teraz Mbappe sice pride zadarmo ale nebude to zadarmo, zabudol si Balea ALE TO JE JEDNO, my sme tiez robili megatransfery, hovorim o dnesnej situacii a riesime 2 uplne ine veci. Jedna vec, o ktorej hovoris ty a s ktorou s tebou absolutne suhlasim je, ze Xavi ma s tymito hracmi hrat ovela lepsi futbal. Druha vec, o ktorej hovorim ja, ze ked chces konkurovat top timom ako real / City, musis mat peniaze, aby si kupil idealnych hracov. My nekupujeme idealnych hracov, kazdy hrac, ktory k nam prisiel posledne roky je vysledkom kompromisu lebo nemame peniaze, nie je to ten idealny hrac, ale najlepsi mozny v danej chvili (za normalnych okolnosti by z tych hracov k nam prisiel realne iba Gundo?). Vid tento rok - pridu im idealni hraci do systemu Mbappe a Endrick, mozno Davies. Nemusia nikoho predavat. My? Bud privedieme opat hracov na zaklade kompromisu lebo nemame prachy alebo musime niektorych nasich najlepsich hracov predat. tak je to roky. Neje to vyhovorka. Ak chces superit s najlepsimi musis mat najlepsich. Posledna vec co sa tyka vyhry v lige a pohari minulu sezonu, ligu nevyhrava ten, kto ma ten rok 38 "vikendov" slabsich superov, ligu vyhrava ten, kto bol cely rok lepsi ako super. Povie ti to Xavi, Guardiola, kazdy trener, ale sak v poriadku. A ak si to teda myslis strihaj rovnakym metrom a povedz, ze real tento rok vyhral preto, lebo ostatne timy vratane nas mali zlych 38 vikendov.
Ešte raz si to zopakujeme, lebo evidentne si sedíš na kábli:
1/ čo sa týka kvality kádra Barcelona jednoznačne 2. najlepší tím v LaLige a je v TOP 10 v Európe. Takže to že sa hrá veľké h*vno nie je problém nekvality hráčov, ale trénera. Áno, Barcelona má konkurencie schopný káder, len s ním treba vedieť pracovať. Čo Xavi evidentne nevie.
2/ keď sa naučíš čítať, tak si ešte raz prečítaj, čo som napísal. Tchouameni keď prichádzal do Realu, tak mal 21 a rozhodne sa o ňom nehovorilo ako o TOP DM, bol niekde okolo 20. miesta možno. Monaco ho nechcelo predať, Real ho chcel, preto tá cena.
3/ Bale prišiel v 13/14.
4/ choď a vysvetli to v Girone, že to že sú 3. je omyl, majú byť okolo 15. miesta, či Leverkusen, že nemali vyhrať Bundesligu, alebo Bologne, že prečo sú 4. v Sérii A. Prečo sú úspešný? Kvalitný hráči, vhodný tréner, vhodná taktika. To sa dá aj bez minutia stoviek miliónov ročne
5/ ligu vyhráva ten, kto má dlhodobo lepšiu formu. Real ju stratil ma 2-3 mesiace a tam Barcelona uskočila. Atletico sa trápilo pol roka a potom išli ako draci. Barcelona hrala veľké prd a tímy ako Cadiz, Malorka, Girona, Levante a podobne, čo bojujú o záchranu prehrávali herne Barcelonu. Len Barcelone sa so šťastím tam vždy nejak podarilo dať 1 gól na body.
Ok mozno pri pive by sme si to vysvetlili lepsie, na dialku to nejde to by bolo nadlho:) 1) Nehovorim, ze Barca nema konkurencieschopny tim, hovorim, ze nemoze konkurovat len top timom lebo nema prachy na top hracov. 2) o Tchouameniho sa uz vtedy zaujimali top kluby (odporucoval ho pre Barcu napr. aj Fabregas boli o tom clanky aj na forcabarca) je uplne jedno, ze nebol v tej dobe medzi top 3 ide o to ze kluby videli jeho potencial ale real si mohol dovolit kupit ho za 100 mega, nie my, do 2 rokov je v top 3 DM), 4) takych klubov ktore vystrelia 1 sezonu mas vela nikdy som netvrdil, ze to nejde, ale stretnime sa tu o 10 rokov a povedzme si kolko ligovych titulov vyhrali ide tu o dlhodobu perspektivu nie o to ze jeden rok vedia urvat titul samozrejme ze sa to da 1 rok urvat 5) nesuhlasim je to blud toto mozs tvrdit v dvojzapase ale nie v lige ktora sa hra rok ze niekto so stastim vyhraval 38 zapasov 1golovym rozdielom a superi mali smolny niekokomesacny vypadok:D
1) tym chcem povedat, ze ked nemas idealnych hracov tak ani Guardiola ani iny sebelepsi trener z nich neurobi zazrak, lebo ma zase chytis za slova, ze to nie je o kvalite hracov, ale o trenerovi.
Cule, “ak by sme mali peniaze tak 90% by z nich neprišlo”.. ale ved my sme za tých hráčov platili peniaze a nie malé!! Nechápem ako to myslíš. Niektorí síce prišli ako free agents a niektorí na hostovacku ale za väčšinu sme platili. Alebo si to myslel tak, že by prišli ešte drahší hráči?
Musím sa priznať, že teraz úplne súhlasím s nosferatom aj keď dosť často máme rozdielne pohľady na vec.
Myslel som to tak, ze keby sme mali peniaze, nekupili by sme pred 2 rokmi Lewu, ale mozno Haalanda, nepriviedli by sme Romeua, ale mozno Zubimendiho, ked sme nutne potrebovali praveho beka nemohli sme si ho pred 2 rokmi dovolit improvizovali sme s Dani Alvesom, Sergi Robertom, Koundem a Araujom (hej Kounde sa tam nastastie tuto sezonu zacal chytat), Xavi pocital s Dembelem do dalsej sezony a ak by sme mali peniaze urcite privedieme adekvatnu nahradu napr. Bernarda (urcite nebol Xaviho plan, ze Lamine odohraje vsetky zapasy ligove, poharove i CL), ked sme nutne potrebovali kreativneho zaloznika kvoli sirke kadra nemohli sme ho priviezt opat kvoli peniazom, nie preto, ze by sme mali v time dostatocnu konkurenciu. V tejto chvili nemame idealne lave kridlo (asi si vieme predstavit aj kvalitnejsich a hlavne konzistentnejsich hracov na tejto pozicii nez Raphinhu a Felixa) a nemozeme ho priviezt bez toho, aby sme nepredali nejakeho doleziteho hraca, opat to bude kompromis. Samozrejme, ze to nie je take zle, ako to tu licim, inak by sme nevyhrali minuly rok 2 tituly a tento rok neskoncili v lige druhi a nedostali sa do stvrtfinale LM, ale vyrovnane suboje s top timami to nestaci. Vsetci predsa vieme, ktore pozicie by sme potrebovali posilnit (nemame DM, Lewa je vacsinu sezony hroza des, Felix je nekonzistentny, Raphinha a Ferran premenia kazdu svoju dvadsiatu strelu na branu...), potrebujeme od hracov viac ako iba svetle okamihy. Preto tvrdim, ze si myslim, ze by neprislo 90% tych hracov, ale priviedli by sa ini, vhodnejsi pre nas system a aj kvalitnejsi (napr. Romeu/Zubimendi), ak by sme mali prachy. Nehovoriac o tom, ze ak by sme mali peniaze prebieha generacna obmena postupne a uz vobec nehovoriac o tom, ze by neodisiel Messi, ale tak daleko zachadzat nebudem lebo je to bolestive:) Narozdiel od Noseferatua si nemyslim, ze za to moze iba Xavi, ale takisto skladba kadra, ktora nemoze byt lepsia kvoli nedostatku financii.
A to sme Xaviho kritizovali, že bol až príliš diplomatický a jeho tlačovky boli často plne nič nehovoriacich fráz. Už sa teším na reakciu Laportu po tlačovke Tuchela, alebo Flicka pri prvej kríze mužstva.
Dožil som sa, súhlasím s Laportom, ideálna situácia je Xavi out a hneď za ním aj Laporta. Jeden je na nič tréner ktorý podľa mňa dokáže len skákať popri čiare ako zmyslov zbavená opica (ale má našu DNA, zabudol som...) a druhý predáva budúce zisky za "okamžité úspechy" a pomaly ale isto zhoršuje finančnú situáciu a raz privedie klub k bankrotu...
Predava buduce zisky za okamzite uspechy? Opakuje sa to tu casto, myslim, ze az po nejakom case sa dozvieme ci tieto kroky mali blizsie k investicii dobuducnosti alebo rozpredavaniu klubu pre okamzite uspechy.
Súhlasím s Johnym.
Xavi nevarí z vody, dostal hráčov, dostal podporu, dostal čas a výsledok je aký? Lepšia hra? Nie. Krajší futbal? Nie. Barcelona s tým kádrom proste musí byť v TOP3 v LaLige. Okrem Romeu prišli všetko kvalitný hráči, žiadne vyhorené hviezdy.
Možno sa v sumách mýlim. Ja som bol medzi prvými,ktorí vraveli ,že na túto úroveň ešte Xavi nedozrel. Možno časom.
Mně už normálně vytáčí jak tady všichni hlásají že je to vlastně trenérem. A že přijde Flick a najednou se bez svých posil, který by chtěl. S posilami co mu vybere Laporta a Deco se ta hra zlepší a mi najednou urveme tituly... Mimochodem v první plné sezoně Xavi udělal dva tituly. To že teď odpůrci Xaviho vytahují že vlastně to není díky Xavimu, ale díky tomu že všichni ostatní 38x schválně prohrávali mě nechává uplně klidným. Kdo chce psa bít , hůl si vždy najde :). A paradox je že když se daří tak to není trenér ale díky všemu ostatnímu, ale jakmile se nedaří tak je to vlastně trenérem :D A ne že v tom jsou xx dalších promněných :) To ne :)
Netvrdím že iný tréner spraví zázraky, ale čo keď?
A Deco sa podľa môjho názoru nikdy nemal stať riaditeľom. Nesiaha Alemanymu a Jordimu ani po členky.
Poďme menoslov, čo dostal Xavi
Sezóna 21/22
Torres - áno, bol hráč z lavičky, ale rozhodne nie žiaden tragéd
Auba - špičkový útočník, žiadne neschopné nemehlo
Sezóna 22/23
Raphina - kvalitné overené krídlo so skúsenosťami, žiadne blbec
Kounde - minimálne v Španielsku v TOP 3 stopérov posledné 2 roky pred prestupom
Lewa - rokmi overený a skúsený striker, zabijak v 16. Žiadne neschopné B
Kessie - TOP záložník z Talianska, minimálne 3 sezóny po sebe
Christensen - skúsený a veľmi kvalitný obranca, má svoje muchy, ale je to špičková kvalita
Bellerin a Alonso došli vyslovene na jeho žiadosť. Nie TOP kvalita, ale ako hráči do rotácie, veľmi slušný.
Sezóna 23/24
Romeu - určite nie top DM, ale v Girone hral veľmi dobre, určite v rámci LaLigy to nebol neschopák
Gundo - má svoj vek, ale určite jeden z najlepších záložníkov na svete
Martinez - jeden z najlepších stopérov v LaLige
Cancelo - jeden z najlepších ofenzívnych obrancov na svete
Felix - áno až taká hviezda to nie je, ale rozhodne to nie je nejaký random neschopák.
Áno, Felix a Cancelo hosťovačka, ale aj bez toho sú to extrémne kvalitné posily.
Xavi rozhodne nedostal hráčov zo slovenskej ligy. Mal viac ako 2,5 sezóny. Výkony idú dole
Jama, chapem, ale mne naozaj nedava velky zmysel, ze by sme zacali do nasho klubu skupovat priemernych nemeckych hracov. Stale si myslim, ze za danych okolnosti sme robili najlepsie mozne obchody a sucasne eby sme mali prachy tak 90% tych hracov u nas nie je. Ale jj vzhladom na pocet individualnych chyb v tejto sezone sa mi tiez zda, ze z nich nevie trener vytiahnut max.
Zopakujem ešte raz, čo nechceš evidentne chápať. Xavi dostal vysokokvalitné posily a nie málo. Hrá s nimi zle. Hra je otrasná. Áno, minulú sezónu vyhral LaLigu, ale len preto, že Real a Atletico bolo dlho mimo formy. Ak to nevidíš, je to tvoj problém.
1/ čo sa týka kvality kádra Barcelona jednoznačne 2. najlepší tím v LaLige a je v TOP 10 v Európe. Takže to že sa hrá veľké h*vno nie je problém nekvality hráčov, ale trénera. Áno, Barcelona má konkurencie schopný káder, len s ním treba vedieť pracovať. Čo Xavi evidentne nevie.
2/ keď sa naučíš čítať, tak si ešte raz prečítaj, čo som napísal. Tchouameni keď prichádzal do Realu, tak mal 21 a rozhodne sa o ňom nehovorilo ako o TOP DM, bol niekde okolo 20. miesta možno. Monaco ho nechcelo predať, Real ho chcel, preto tá cena.
3/ Bale prišiel v 13/14.
4/ choď a vysvetli to v Girone, že to že sú 3. je omyl, majú byť okolo 15. miesta, či Leverkusen, že nemali vyhrať Bundesligu, alebo Bologne, že prečo sú 4. v Sérii A. Prečo sú úspešný? Kvalitný hráči, vhodný tréner, vhodná taktika. To sa dá aj bez minutia stoviek miliónov ročne
5/ ligu vyhráva ten, kto má dlhodobo lepšiu formu. Real ju stratil ma 2-3 mesiace a tam Barcelona uskočila. Atletico sa trápilo pol roka a potom išli ako draci. Barcelona hrala veľké prd a tímy ako Cadiz, Malorka, Girona, Levante a podobne, čo bojujú o záchranu prehrávali herne Barcelonu. Len Barcelone sa so šťastím tam vždy nejak podarilo dať 1 gól na body.
Musím sa priznať, že teraz úplne súhlasím s nosferatom aj keď dosť často máme rozdielne pohľady na vec.