Doplnim - po skupinovej faze (este s Gavim) sme boli v nabehanych km prví. A v strede minulej sezony LL sme boli prvi v nabehanych km aj pocte sprintov, takze k poklesu na druhe miesto doslo v zavere pocas dohravania rozhodnutej ligy.
Důležitá je intenzita a né jen počet kilometrů. V intenzitě máme problémy dlouho, ale je to i tím, že přivádí spíš techniky než silnější hráče.
Já problém vidím v presinku, kde to bylo většinou hrozně chaotické i když se hráči snažili. Když se podívám jak přesune City či Real, tak je to jiná liga.
Ihsahn V intenzite problem nie je kedze aj v sprintoch sme patrili k najlepsim. TO je len taky uzus fanusikov ze Barcelona hra pomaly futbal a nebeha. Ked si porovnas data z poslednej sezony pod Xavim plnej zraneni a sezony Bayernu pod Flickom, tak ti vyjde ze Barcelona nabehala viac km na zapas ako Flickov Bayern a este mala aj viac sprintov smerom dopredu. Ale tu sa bude do nekonecna opakovat ako hraci nevladzu. Mimochodom Valverdeho Bilbao s najviac nabehanymi km tunajsim fanusikom asi tiez vytrie zrak :)
Problém nie je v intenzite a fyzickom nasadení hráčov. Problém je to, že je to často krát neucelne, chaotické (v porovnaní s RM alebo City).. Hráči nevedia kde a ako presovat ako tým a ako celok.
Jasne že chýbala intenzita a kondička, plus je zname že Barca využíva posilku minimálne. Uvediem jednoduchý príklad. Idem behať 10km v pomalšom tempe avg pace 6:00, urobím 2-3 krátke šprinty. Dalsi den idem behať 8km a dám si cieľ avg pace napr 5:40.
Podľa nabehaných km a šprintov som urobil viac dlhsi beh ale reálne mi kondične dal viac zabrať kratší beh.
To že v LL je nabehaných najviac šprintov je prd platne keď človek potom zapne PL alebo LM a vidí v akom tempe tam hrajú cely zapas. Xavi je naduty ako pár členov tohto fóra a nevie si priznat že sa myli, rovnako ako to nevedel keď bol tréner.
Xavi chape, co menej inteligentny fanusik nezvladne. Pred rokom na fore tí istí pisali, ako trhame travnik a aky sme urobili v tomto smere pokrok. Tím je fyzicky schopny toho isteho co vtedy, ale ked sa nehraje ucelne s loptou, tim sa zle organizuje a ma problemy s pozicnou hrou vysledkom je slaby futbal. Potom nevznikaju "atraktivne" situacie kde si hraci nabiehavaju, dostavaju prihravku do behu, centruju, dorazaju do brany, v subojoch su neskoro v dosledku coho zacnete vyplakavat ako nevieme behat, aj ked to so schopnostou behat nema nic spolocne.
Vedenie tvrdilo ze s Messim podpise zmluvu. Vedenie tvrdilo ze je rado ze Xavi ostava a plne ho podporuju. Vedenie tvrdilo ze financna situacia je vyborna, preto Deco nevie ci moze zaregistrovat hracov a dava im dolozky do zmluv. Jasne, doverujem plne vedeniu a vsetkemu co Laporta povie. Novy trener este ani neodtrenoval jediny trening ale uz ma data ako na tom hraci su. BTW ktori ze to hraci? Malcom z Al Hilal?
Lewandowski napr. Bolo tu kopu článkov že hráči si pýtajú intenzívnejšie tréningy pred LM rovnako ako nespokojnosť hráčov so Xaviho zameraním na fyzičku a kondíciu. Flick už s hráčmi bol, viedol s nimi rozhovory a na Barcu sa pripravoval už niekoľko mesiacov, navyše tieto info potvrdilo niekoľko kvalitných zdrojov od ktorých čerpa napr aj Romano 😁 Laportu tiež nemusim ale tieto info vychádzajú zo 4 rôznych zdrojov. Xavi toho tiež narozprával a realita bola nakoniec uplne iná ale páči sa mi ako vás to hnevká, užívam si to.
Som rad ze spominas Lewu: The Poland striker comes from a team famous for their fitness work, but he's been surprised with that element of training at Barça. Lewandowski has explained as much to his most intimate circle and to some Polish journalists. "I am more tired than I expected," he said, without losing the smile
Až na to že správy o nespokojnosti hráčov na čele s Lewom zverejnil Athletic. Top zdroj pokiaľ ide o zákulisie v kluboch a prestupoch, takze môžete skúšať ďalej chlapci. Ja som napísal že viedol rozhovory s hráčmi mesiace? Ja som napísal že sa pripravoval na Barcu mesiace a že sa uz stretol s hráčmi a nie, nebolo to len s FdJ 😁
Na jedno vyjadrenie Lewu a Raphu najdes x vyjadreni opacnych (vratane 2x Lewu predminulu sezonu).
"Top zdroj" kolkokrat som to uz pocul? Po prvej repre pauze 22/23 "doveryhodny" zdroj tvrdil, ze Xavi chce posadit Busquetsa. Po zapase s United som ti oznamil, ze Kessie v lete konci a ty si maval cerstvym vyjadrenim Fabricia, ze Kessie na 100% ostava. No mal sa radsej spytat mna a vedel by lepsie. Ja ti poviem jak vznikaju tieto spravy, zoberu sa ciastkove vyjadrenia zasadia sa do kontextu (Barcelone sa nedari, zohladni sa katalanska medialna uderka voci Xavimu, fanusici pisu ze muzstvo nevie behat a je slabe, dalej fakt ze Flick je znamy svojou drezurou) a urobia sa vseobecne zavery. Garantujem ti ze Flick rozmysla ovela viac nad taktickymi vecami (uvolnenie pozicnej hry) ako nad tymto balastom.
A tieto medialne dristy sa opakuju pri kazdej vymene trenera, pod tym odchadzajucim sa poriadne netrenovalo zacne sezona s novym trenerom a okamzite sa pise ako sa konecne maka. A ten isty trener pod ktorym sa strasne maka na konci posobenia dáva slabe treningy nahradi ho novy blabla 🙃
Rovnako ako bola uhorková sezóna a boli vymyslene správy že Busquets po sezóne odchádza alebo koncom tejto že Xavi stratil hráčov 🤔 tam ti to ale nejak nevyšlo
A ono je trosku rozdiel posudzovať správy ohľadom prestupov kde môže hráč alebo klub zmeniť názor z minuty na minuty a porovnávať ich s internými záležitosťami klubu. Koľkokrát sa stalo že kvalitne zdroje už predom hovorili o odvolaní trénerov ešte predtým nez vobec bol tréner prepustený. Za posledné sezóny Potter, Nagelsmann, Xavi.
Ešte má napáda. Preco sa na to nepozrieme z úspešnosti sprav daných zdrojov? 🤔 Fabrizio a taktiež Athletic ktorý prisiel so správou ohľadom nespokojnosti hráčov a slabej fyzickej príprave majú úspešnosť sprav niekde pri 90%. Je mi jasne že musíš vypichnúť niečo kde som nemal pravdu aby ti to zapadalo do demagogie ale preco nespomenies úspešnosť tých zdrojov so správami v ktorých sa nemýlili? Navyše Kessie bol správa ohľadom prestupu, kde ako som pisal vyššie sa menia názory z hodiny na hodinu. Lebo keby sa na to pozrieme takto, to by ti už nevyhovovalo a podtrhovalo fakt že znovu nemáš pravdu.
Odchod Busquetsa je dobry priklad. Na jesen si presviedcal ze top zdroje informuju o hotovej veci, a tie iste top zdroje v januari menili retoriku o tom, ze je to na rozhodnuti Busquetsa ci ostane alebo odide. Pekny nenapadny obrat, zaradis to do tych 90%?
Vyhlasit o hracovi co hraje celu sezonu tragicky ze s istotou ostava dokaze len top zdroj. Ale co cakat od ludi co sa zivia cely den tliachanim o blbostiach.
Uspesnost 90% sa vztahuje na prestupy, nie tento balast ktory je lahko odovodnit inym nazorom.
Pred rokom a pol si tu ty (a takmer kazdy na fore) chvalili pressing, ako makame, ako Pedri dba o fyzicku pripravu, nabera hmotu atd. Idilka. A zrazu si kondicny trener povedal ze dost idem si valat pucku. Tak to bolo, zdroj: top zdroj.
Chválil som tak hru v lige, na hru v Európe som tvrdil stále to isté a tak to aj dopadlo, každý rok sa vyhorelo až na tento. Správy o Pedriho fyzickej príprave tiež nakoniec dopadli ako pekný blud keďže chalana stačí trošku ťuknúť a už stratí balans na lopte, rýchlostne je priemerný a nohy ťahá medzi prvými ale to sa deje už druhú sezónu, akurát falošné správy mi dali nádej že by sa mohlo niečo zmeniť, bohužiaľ nezmenilo... a nemám pocit že s tou správou by prišiel The Athletic alebo Fabrizio, skôr by som to odhadol na Sport alebo MD
Pedri vo viacerych rozhovoroch 22/23 upozornoval na fyzicku pripravu, nabral aj dost svalstva a v danej sezone bol svetovym hracom. Rychlostne sa nijak nevymyka vacsine svetovych zaloznikov a riesit v tomto smere cokolvek je bezbreha zadubenost. Tuto sezonu siel dole, jednak pre nefunkcnu pozicnu hru a pravdepodobne aj pre zranenia, takze je ho zbytocne komentovat.
Vykony Xaviho Barcy boli presne take akych hracov mal k dispozicii, a teda vykony na škále top az po vykony nedostatocujuce. Behom 2,5 roka trenovania mal k dispozicii kvalitny vyber dokopy spolu "rozdrobenych" 6-7 mesiacov, takze budovat cokolvek stabilne nebolo mozne.
Pred par dnami ked ti tu niekto vytiahol statistiky k obrane, ktore sa nehodili, tak si to okomentoval , ze tie cisla o nicom nevypovedaju a treba pozerat zapasy. Teraz sa tu ohanas statistikami o nabehanych kilometroch. K tejto statistike len tolko, ze v predminulej sezone taka premier league nepatrila ani do top 10, pricom hraci, ktori prichadzaju do Anglicka pravidelne rozpravaju o tom, asi museli zvykat na vyssiu intenzitu a zataz. A za sprint sa berie rychlost nad 19-21 km/h, co nie je ziadne svetoborne cislo.
Ja statistiky vobec nepotrebujem pozriem a vidim. Neviem o tom, ze by sa mi tu teraz niekedy "nehodili statistiky k obrane", upozornil som akurat na ich zbytocnost a ze podla nich sa casto dospeje k absurditam. Obranca moze zapricinit kludne kazdy zapas 1 gol(alebo aj viac) a do statistik sa to nijak nepremietne, a to je len jeden priklad. Statistiky behania spominam orientacne, mame vela nabehanych km a top speedy hracov z jednotlivych zapasov su na urovni inych velkoklubov UCL, k tomu minulu sezonu najviac sprintov LL. Samozrejme, ty (nicim nepodlozene) povies, ze nasi sa naschval len raz za zapas poriadne rozbehnu aby mali v statistikach dobre cisielka. Verit dristom, ze nasi trenuju pomaly behat a sleduju ako vsade inde behaju rychlo je na zaplakanie. Sucasne problemy Barcy su uplne inde.
Stiahni si akykolvek top zapas za Xaviho ery a porovnaj s tym co hrame teraz. A ci budes mat pocit ze nevieme behat, urcite nie. Cely rozdiel je v tom ze vtedy sme nas model vedeli hrat a po odchode Busquetsa nevieme.
Já problém vidím v presinku, kde to bylo většinou hrozně chaotické i když se hráči snažili. Když se podívám jak přesune City či Real, tak je to jiná liga.
Podľa nabehaných km a šprintov som urobil viac dlhsi beh ale reálne mi kondične dal viac zabrať kratší beh.
To že v LL je nabehaných najviac šprintov je prd platne keď človek potom zapne PL alebo LM a vidí v akom tempe tam hrajú cely zapas. Xavi je naduty ako pár členov tohto fóra a nevie si priznat že sa myli, rovnako ako to nevedel keď bol tréner.
"Top zdroj" kolkokrat som to uz pocul? Po prvej repre pauze 22/23 "doveryhodny" zdroj tvrdil, ze Xavi chce posadit Busquetsa. Po zapase s United som ti oznamil, ze Kessie v lete konci a ty si maval cerstvym vyjadrenim Fabricia, ze Kessie na 100% ostava. No mal sa radsej spytat mna a vedel by lepsie. Ja ti poviem jak vznikaju tieto spravy, zoberu sa ciastkove vyjadrenia zasadia sa do kontextu (Barcelone sa nedari, zohladni sa katalanska medialna uderka voci Xavimu, fanusici pisu ze muzstvo nevie behat a je slabe, dalej fakt ze Flick je znamy svojou drezurou) a urobia sa vseobecne zavery. Garantujem ti ze Flick rozmysla ovela viac nad taktickymi vecami (uvolnenie pozicnej hry) ako nad tymto balastom.
A tieto medialne dristy sa opakuju pri kazdej vymene trenera, pod tym odchadzajucim sa poriadne netrenovalo zacne sezona s novym trenerom a okamzite sa pise ako sa konecne maka. A ten isty trener pod ktorym sa strasne maka na konci posobenia dáva slabe treningy nahradi ho novy blabla 🙃
Vyhlasit o hracovi co hraje celu sezonu tragicky ze s istotou ostava dokaze len top zdroj. Ale co cakat od ludi co sa zivia cely den tliachanim o blbostiach.
Uspesnost 90% sa vztahuje na prestupy, nie tento balast ktory je lahko odovodnit inym nazorom.
Pred rokom a pol si tu ty (a takmer kazdy na fore) chvalili pressing, ako makame, ako Pedri dba o fyzicku pripravu, nabera hmotu atd. Idilka. A zrazu si kondicny trener povedal ze dost idem si valat pucku. Tak to bolo, zdroj: top zdroj.
Vykony Xaviho Barcy boli presne take akych hracov mal k dispozicii, a teda vykony na škále top az po vykony nedostatocujuce. Behom 2,5 roka trenovania mal k dispozicii kvalitny vyber dokopy spolu "rozdrobenych" 6-7 mesiacov, takze budovat cokolvek stabilne nebolo mozne.