Za mňa by to bola fajn výmena. Na pravo sa zrejme usadí Yamal, snad len lavičkára mu môže urobiť Ferran. Ľavé krídlo je dlhodobý problém a Diaz by mohol byť dobrým riešením.
Je to šialene tak skoro dať na Yamala takúto ťarchu, môže sa zraniť, môže mu to prerásť cez hlavu, že je jediná schopná voľba na RW. Ale ak chceme normálneho hráča aj na ľavo, niekoho musíme obetovať.
... Laporta hovori, ze nie...vsetko su to spekulacie, ktore si vymyslia novinari alebo je snaha znizovat ceny inych hracov, ktori sa naozaj planuju kupit. Konieckoncov sa kupi Nico Williams, Guido Rodriguez a popripade Kimmich, ale to si nemyslim, ze sa to uskutocni. A do konca letneho prestupoveho okna by sa v podstate o ziadnych inych prestupoch ani pisat nemuselo, lebo su to vpodstate iba vymysly..
Nj odhliadnuc od prichodu dalsieho kridelnika je sialene, ze 16rocny chalan ma odohrat EURO a po nom byt 1. volbou na kridle v Barcelone + to sa este nevylucila jeho ucast na OH.
Už sú na to štúdie, že ak sa takto mladý hráči preťažujú a nezaraďujú sa postupne, tak nejaký ich vrchol výkonnosti je položený nižšie okolo 23-25, ale krátko pred 30tkou sú už vyhorený a po 30tke ide ich výkonnosť prudko dole. ide Ale ak sa zapracuje postupne medzi 18-20/21, tak ich vrchol výkonnosti je okolo 26-32 rokov, kde pri správnej životospráve a zdraví si môžu udržať 80-90% svojej výkonnosti do 36 rokov. Samozrejme, rýchle krídla, či krajný obrancovia sú na tom trocha horšie, ale pri zmene herného štýlu sa s tým dá pracovať.
Za mňa, Yamal nemá čo robiť ešte v 16tich v seniorskom futbale. Ešte 2 roky by si mal užívať tie rôzne U kategórie. Inak proste vyhorí a mentálne to nemusí ustáť.
Osobne si myslím že Yamal aj napriek skvelým výkonom a veľkému potenciálu by nemal byt prvou voľbou, aspoň zatiaľ. Keď sa nepolame fyzicky, môže kľudne vyhorieť mentálne, chytiť hviezdu atd.. psychika v tak mladom veku je veľmi krehká, bude pod neustálym tlakom, sláva, sociálne siete atd.. veľký gamebling
Je to šialene tak skoro dať na Yamala takúto ťarchu, môže sa zraniť, môže mu to prerásť cez hlavu, že je jediná schopná voľba na RW. Ale ak chceme normálneho hráča aj na ľavo, niekoho musíme obetovať.
Za mňa, Yamal nemá čo robiť ešte v 16tich v seniorskom futbale. Ešte 2 roky by si mal užívať tie rôzne U kategórie. Inak proste vyhorí a mentálne to nemusí ustáť.