Ja som za! Je mladý a ešte keď sa zapracuje na jeho defenzíve, tak môže byť našou voľbou na RB do budúcna. Má mať počas júla výkupku 40 mega. Mimo toho to vyzerá, že Leverkusen je ochotný jednať aj mimo toho a ešte začleniť iných hráčov do dohody, čo príde vhod napr. s Fatim. Čo ma len napadá, či by sa kupoval len na krídlo, alebo aj na beka, resp. či aj v prípade príchodu Frimponga bolo v pláne kúpiť Cancela. Za mňa by už príchod Cancela zmysel nedával, keďže defenzívne sú na tom podobne s tým, že Frimpong je mladší a ma šancu, že defenzívnu stránku zlepší. Rovnako Frimpong je rýchlejší než Cancelo a to bude dôležité vo Flickom systéme, aby tam niekto rýchly zachraňoval protiútoky ako Davies v Bayerne. Je tam Balde, ale Frimpong je rýchlostne ešte pred ním.
frimpong okrem jeho rychlosti neponuka nic viac ma 120cm a 20 kil oznacit ho ako za prioritu je pre mna silna kava asi ako flick na post trenera ktory vyhorel ako v bayerne tak aj v repre ..ak uz tu malu gazelu angazovat tak ako zolik by bol velmi vhodny
Ja uz neviem koho by ste chceli kupit ved chlapec dal 14 golov a 10 asistencii co je viac ako dali nasi utocnici o krem Lewandowskeho a to nehra ani v utoku a vie pokryt celu pravu stranu a bude stat len 40 milionov
Čo by akože Fati robil v Leverkusene? Ten plat mu tam nikto nedá. Nikto. Druhá vec, väčšie šance na úspech v Lige majstrov má Firpong v Leverkusene, ako Barcelone. A stále sme pri tom istom, že Barcelona stále nie je schopná registrovať nové zmluvy hráčov ako Gavi, Balde, či Martinez.
Nosferatu2000, ty sa fakt že prekonávaš. Toľko rôznych účtov si si tu vystriedal, ale charakter ti zostáva rovnaký :D Ale pobavilo, že väčšie šance na úspech bude mať v Leverkusene :DDD
No ak Leverkusen nepredá káder ... A ak Barca neposilní na pár miestach tak áno väčšie šance by mal v budúcej sezóne v Leverkusene .... Určite je to menej smiešne ako napísať že by tam šiel fati
Ak si Leverkusen nechá súčasný káder a príde pár posíl, za mňa Leverkusen bude mať väčšie šance ako Barcelona. Do 30. júna 2024 treba niekde zohnať 100 miliónov aspoň podľa posledných správ, aby klub neskončil v mínuse. Z hráčov čo majú aktívne zmluvy, tak registrovaný nie je Martinez a Roque na ďalšiu sezóny, Gavi (tam to je stále na súde), Yamal, Cubarsi a Fort majú dostať nové vylepšené zmluvy, ktoré sa tiež nedajú registrovať. Nemáš v tíme LW, iba Fatiho, ale zrejme mu veríš, že to dá, na RB je Julian Araujo, neviem čo od neho čakať, na LB Balde, čo bol skoro celú sezónu zranený. V tíme nie je DM. To je nejaká realita k dnešnému dátumu.
Peťko, ale ja nepíšem, že by tam šiel Fati, ale že Leverkusen prejavil o neho záujem podľa istých správ. No to je kúsok rozdiel. Mimochodom ďalší čo sa ma čo ozývať. Neviem, neviem, či ty nie si len druhý Nosferatov účet. Leverkusen je samozrejme dobrý kvalitný tím, ale zase ako LM nie je EL a ako ani tu nevyhrali. Sú v laufe po tejto sezóne, ale zase ich nepreceňujme. Častokrát zopakovať úspechy a udržať si kvalitu a hrať tak dobre počas viac ako jednej sezóny je obťažnejšie.
Dosť pochybujem nakoľko som s nosferatom tiež nesúhlasil v niektorých veciach .... Ale to je jedno .... Áno bol to lauf ale môžeš vychádzať len z dat ktoré máš a to ako išiel Leverkusen nemeckou ligou to hovorí za všetko ...a EL je až tak ľahká že Barca 2 roky po sebe keď sa tam dostala tak nedosiahla ani to čo Leverkusen ... Ale celkovo keď si zoberieš ich hru výsledky trofeje za súčasťou sezónu tak boli niekde mimo súčasnej barcelony
Ved socios nevolia ani neodvolavaju sportoveho riaditela. Socios zvolia prezidenta a ten ma od nich legit mandat na niekolko rokov, za normalnych okolnosti sa neodvolava ale vymeni sa vo volbach nie? Ale sportovy riaditel je prezidentov nominant, schvalit a odvolat sa da prezidentom kedykolvek rovnako ako trener. Ak o vybere hracov teda rozhoduje sportovy riaditel, preco sa v pripade neuspechu automaticky odvolava trener a nie on?
nosferatu - nechaj to radsej uz tak. Funkcie a ich kompetencie su pre teba spanielska dedina. To si uz ukazal ked si minule napisal, ze taktiku a styl hry urcuje sportovy riaditel :)
Akoze ja chapem, ze trener je ovela viac viditelny pre media, pre hracov je omnoho dolezitejsi ako sportovy riaditel atd a preto sa odvolava on, ked nieco nefunguje. Ani nehovorim, ze miesto neho sa ma automaticky odvolavat sportovy riaditel, ma proste ine ulohy ako trener. Len poukazujem, ze tam je z mojho pohladu velka nerovnovaha, lebo ak mame zleho trenera tak je spravne, ze odide. Ale ak mame zleho sportoveho riaditela, tak v pripade neuspechu na to bude aj tak vzdy doplacat trener?
Len veľa ľudí nechápe funkciu športového riaditeľa. Mal by držať kontinuitu klubu. Čo chce klub hrať, akú formáciu, akým štýlom hrať. Podľa toho by mal viesť aj skauting hráčov a podľa toho ich aj vyberať. Podľa toho, čo chceme aby sa hralo, tak by mal vybrať aj trénera, ktorý by mal zapadať do toho čo sa chce hrať. Ak chcem tiky-taka, nevyberiem Conteho, či Kloppa. Jeho úlohou je zabezpečiť vhodný personál. Úlohou trénera je trénovať. Samozrejme že sa môže radiť so športovým riaditeľom, že chce nejakých hráčov, ale je to na dohode medzi trénerom a športovým riaditeľom, posledné slovo má mať športový riaditeľ. Jeho úlohou je starať sa, čo bude z klubom o 5 rokov napríklad. Úlohou trénera, je vždy aktuálna sezóna.
Za výsledky mužstva, ako sa hrá, čo sa vyhralo je zodpovedný tréner. Za príchody/odchody je zodpovedný športový riaditeľ.
Ak už chceš vyhadzovať športového riaditeľa, tak napríklad Xavi prišiel pod Alemanym, ktorý tu už nie je.
Máš funkciu manažéra, hlavne v Anglicku, kde je tréner a športový riaditeľ jedna a tá istá osoba. Len tam máš potom problém, že keď si vyhodil manažéra, čo hral tiky-taka a najal si niekoho na štýl Conte, Simeone, že zrazu veľa hráčov ti nesedí do systému, čo chceš hrať a musíš rozpredávať a nakupovať hráčov, čo stojí peniaze a čas.
Ved jj tie ulohy su rozdelene ako si popisal. Berme hypoteticku situaciu, ze sme mali pred rokom dobreho trenera aj dobreho sportoveho riaditela a vyhrali sa tituly (na konci sezony odisiel sportovy riaditel z osobnych dovodov, nebol vyhodeny). Dalsi rok prisiel zly sportovy riaditel, trener zostal ten isty, tim nic nevyhral. Ale vyhodil sa trener, nie sportovy riaditel. Takze len teoreticky sa pytam, ze vyhadzovy u nas mozu dostavat dobri aj zli treneri, ale nie zli sportovi riaditelia? Ak to tak je, tak by som ich pravomoci co sa tyka vyberu novych hracov a planovania prestavby timu atd rozdelil minimalne rovnako, ked uz nie vo vacsi prospech trenera...
Odpoviem ti inak. Bol si spokojný s tým, čo sa hralo? Ja osobne nie. Hrali samotný hráči dobre? Za mňa na pár svetlých výnimiek hrali pod svoje možnosti. Za to ale nemôže športový riaditeľ.
Ja nehovorim, ze za vsetko moze on to vobec nerozporujem. Fakt ma zaujima hlavne to, za akych okolnosti teda mame teda moznost "zbavit sa" zleho sportoveho riaditela, ak sa stane objektivne prekazkou. Ak nepodava adekvatne vykony trener, vyhodi sa. Ak nepodava vykon sportovy riaditel, nevyhodi sa on, ale trener, aj ked ma vacsie pravomoci, co sa tyka planovania timu do dalsich sezon a prichodu novych posil atd. Chapem, ze tu je rozsireny nazor, ze trener ma pracovat s tym co ma. A ano ma. Ale kedy ma teda za neuspech niest hlavnu zodpovednost sportovy riaditel?
Ved prave, ako fanusikovi sa to definuje tazko. Neuspech trenera sa definuje ovela lahsie. Ale veci sa maju tak, ze ak chybuje sportovy riaditel, zvykne odchadzat trener. Z mojho pohladu tam je trochu nerovnovaha vo vztahu kompetencie - zodpovednost.
Hmotnosť: 63 kg
Za výsledky mužstva, ako sa hrá, čo sa vyhralo je zodpovedný tréner. Za príchody/odchody je zodpovedný športový riaditeľ.
Ak už chceš vyhadzovať športového riaditeľa, tak napríklad Xavi prišiel pod Alemanym, ktorý tu už nie je.
Máš funkciu manažéra, hlavne v Anglicku, kde je tréner a športový riaditeľ jedna a tá istá osoba. Len tam máš potom problém, že keď si vyhodil manažéra, čo hral tiky-taka a najal si niekoho na štýl Conte, Simeone, že zrazu veľa hráčov ti nesedí do systému, čo chceš hrať a musíš rozpredávať a nakupovať hráčov, čo stojí peniaze a čas.
Ako by si definoval neúspech športového riaditeľa?