Obavam sa, ze neskonci, kym sa hraci nespoja a verejne nevyjadria, ze takto to dalej nejde. Nemozu za rok odohrat 60-70 zapasov a mat 2 tyzdne volna. Toto tempo sa neda dlhodobo vydrzat bez zraneni / bez toho, aby hrali konzistentne celu sezonu. Tento rok je sice special lebo sa hra EURO a OH, ale poznamena to celu sezonu. Za normalnych okolnosti do predsezonnej pripravy pridu vsetci hraci spolocne oddychnuti fyzicky i dusevne, teraz pojdeme do Ameriky na pripravu asi s beckom, hraci sa budu vracat postupne kazdy s individualnym rezimom, nasa zaloha je zdecimovana a prve ligove zapasy asi odohra Romeu s Gundom a Christensenom?:D Samozrejme, ze tieto podmienky maju vsetky top timy, ale potom sa niektori fans cuduju, ze hrame vyrovnane partie s Cadizom, Osasunou, Espanyolom a dalsimi, ked ti su v hlave nastaveni na svojich 38 zapasov a pekne zregeneruju.
Riesenim by napr. mohlo byt obdmezit max. pocet zapasov jedneho hrača za sezonu. Napr. nech kazdy hrac moze odohrat max. 50 zapasov za sezonu, z toho max. 10 za repre.
Villagesb, ale predsa sa za posledne roky nezmenil pocet hracov na supiske, trenerske staby sa aj teraz snazia regulovat hracom minuty a vsetko sa v kluboch profesionalizuje...Co sa vsak zmenilo a meni neustale k horsiemu je pribudajuci pocet zapasov, mnozstvo zraneni i pocet vaznych zraneni. Definitivnym riesenim nie je rotovat hracov (to robia uz teraz), ani pridat 2 striedania navyse, ani obmedzovat hracom pocet zapasov za sezonu (uprimne si neviem predstavit ako to ma vyzerat v praxi...), ale znizit pocet zapasov a upravit harmonogram tak, aby mali hraci cas na adekvatnu regenraciu. Ved to nehovorim ja, hovoria to hraci, hovoria to treneri uz niekolko rokov...
Cule90 problem preco sa zapasy neredukuju ale pridavaju su MONEY, cele je to len biznis v konecnom dosledku. Panom za stolom z FIFA a UEFA su hraci ukradnuty, hraci boli a budu ... preto neverim v obmedzovanie poctu zapasov, ale urcite bude treba hladat nejake riesenie.
Jasne, ze je to len o prachoch a verim tomu, ze klubom za ucast na nejakom random turnaji v Saudskej Arabii dobre zaplatia lebo pre nejakeho arabskeho emira su to drobné. Nezaoberam sa pricinami, ale riesenim a ine riesenie, ako to, ze hraci sa spoja, vydaju oficialne vyjadrenia do medii a pohrozia "štrajkom" alebo sabotovanim nejakych turnajov a sutazi nevidim.
Pozri si počet zápasov napríklad v roku 2000 a teraz. Ostal nezmenený, resp. teraz kvôli novému formátu Ligu majstrov bude plus 2 zápasy. Tým môže mať na súpiske 3 brankárov a 22 hráčov v poli, tak isto môžu nastupovať hráči z B. To že taký Guardiola napríklad sa sťažuje, že veľa zápasov a nedá sa to a keď si pozrieš štatistiky, tak má 0,5 striedania/zápas a celú sezónu odohral s 14 hráčmi.
Ja to vidím tak, že by sa mali rozšíriť súpisky, nakoľko počet zápasov nie je jediné kritérium, ale stúpa intenzita zápasov a z tým aj záťaž na hráča a keď sa niekto zraní, tak tým nemá reálne 25 hráčov, z čoho sú 3 brankári, ale ako sme už v posledných rokoch videli, točíme 15 hráčov dookola...
Nosferatu vies si vyhladat z otvorenych zdrojov statistiky ManCity, ale nevies si vyhladat vyjadrenia hracov a trenerov napriec ligami za posledne roky a ich argumenty, preco povazuju aktualny harmonogram za neunosny? Je to jednoduche bud ti hraci dostanu viac casu na regeneraciu budu sviezi na zapasy a uvidime top vykony alebo budu mat na regeneraciu malo casu a divak neuvidi to najlepsie, nehovoriac o zdravi hracov.
xdiko, ja si myslim, ze divakovi nejde o to vidiet hrat vsetkych hracov na supiske, ale najlepsich hracov na supiske. Zvysi sa pocet zapasov najlepsi hraci budu bud zraneni alebo ich bude treba rotovat kvoli unave, ale ja ako divak sa nechcem pozerat na Romeua, Roberta, Alonsa, Ferrana alebo ineho 25.hraca na nasej supiske. Ked Marcelo Bielsa hovoril, co zabija dnesny futbal hovoril aj o tomto...
Cule90: naposledy čo som si pozeral, tak od 1990 je počet zápasov za rok plus mínus rovnaký ako v súčasnosti, líši sa max o 2 zápasy. Aj to potencionálne, keďže sa ráta, že hráč odohrá každý 1 možný zápas.
Ako som písal vyššie, tím má 25 člennú súpisku, môže využívať aj hráčov B. To robí tak 36 hráčov za sezónu v pohode. Pri teoretickom maximume 70 zápasov, ak mám na 1 pozíciu 3 hráčov, tak šup, 23 zápasov na hlavu. Aj keby som mal 2 hráčov, tak je to 35 zápasov. To že niekto odohrá celú sezónu s 14 hráčmi nie je problém UEFA, či FIFA.
Nosferatu po 1. Uz len námatkovo taky Spanielsky superpohar zmenil svoj format od r.2020 na 4timy to uz mas zapasy navyse vramci samostatneho turnaja kam musis vycestovat uprostred sezony niekam doprdele, po 2. hraci a treneri tvrdia, ze zapasov kazdy rok pribuda a nabity kalendar vramci vsetkych sutazi (klub + repre) je neznesitelny a ty tvrdis, ze pocet zapasov je zhruba rovnaky - kto si vymysla a preco? po 3. ano, viem, kolko vychadza zapasov "na hlavu" ked je v time 25 hracov. A ty vies, ze profesionalni futbalovi sportovci nie su bowlingove kuželky, ze nezalezi na tom, ktoru postavis, vsetky tam budu stat rovnako? alebo vid argument vyssie v komentari xdikovi - divak sa nechce pozerat na vsetkych hracov zo supisky, ale na najlepsich hracov zo supisky. Vysvetli to takym Guardiolovi a Artetovi, kde sa rozhodovalo v poslednom kole, ze maju nechat odpocinut svojich unavenych top hracov a dat tam rezervu z akademie. Vyjeb sa na svoj excel a pocuvaj aspon hracov a trenerov, ktorych sa to tyka a ktori tomu rozumeju lepsie, nez my dvaja. Zaberie ti to 2 minuty najst si ich vyjadrenia a argumenty.
1/ Nič ti nebráni vyhľadať z hocijakého roku koľko sa hralo zápasov. Ja som si to overoval.
2/ čo tak si overiť situáciu?
3/ v A-tíme je miesto pre 25 hráčov, čo tak teda poskladať vyvážený káder? Ak sa bude rotovať, na konci sezóny hráči budú menej unavený.
Koho mám počúvať? Guardiolu, čo má za posledných 5 sezón priemer ledva 1 striedanie za zápas a pravidelne hrá 14 hráčov? Artetu? Kloppa? Ktorý sú na tom podobne? Vieš o tom, že klub nemusí hrať každú 1 súťaž? Kedysi bolo bežným zvykom, že napríklad v CdR a podobných súťažiach nastupoval B až C, až keď sa dostalo do semifinále, tak nastupovalo A. Teraz Barcelona postaví A v CdR proti tímu z 5. ligy. Ani tenisti, lyžiari, atléti atď sa nezúčastňujú každého jedného preteku.
To ti tu mam odzdrojovat pribudanie zapasov v domacich a medzinarodnych sutaziach? Nebudem sa divat napr. na pocet zapasov nasich hracov za Barcu a repre po rokoch, lebo je to zavadzajuce a odvija sa to od toho ako daleko v sutaziach postupili, jeden rok sa hra EURO dalsi nie a podobne. Ale VSEOBECNE pribuda zapasov v sutaziach, prekvapuje ma, ze taky statistik ako ty to nezaregistroval, ale jednoduchsie je asi nesuhlasit s vyjadreniami hracov a trenerov, ktore ta nezaujimaju. Len tento rok odohraju napr. spanielski reprezentanti celkovo 60-70 zapasov. Vyssie som ti dal iba 1 priklad so spanielskym superpoharom kde uprostred sezony su hraci 2 tyzdne v prdeli v Arabii a hraju zapasy naviac v porovnani spred roka 2020, nezaujima ta to. Nielenze stupa pocet zapasov, ale aj pocet odohranych minut, lebo v predlzeni sa nastavuje viac minut teda pripocitaj si dalsi cca 1-2 zapasy stravene na ihrisku. ZAPASY SU NAJMENEJ, omnoho narocnejsia je priprava na ne, cestovanie atd. Ak aj hrac nehra (napr v CdR proti tretoligistovi) tak sedi na lavicke to znamena, ZE NEODDYCHUJE. Taky Fermin teraz nema dovolenku, uz sa spamataj:D Neporovnavaj to s individualnym sportami, cisty blud. Hovorim chod vysvetlit Guardiolovi a spol, ze maju rotovat hracov a nechat sediet svojich najlepsich, ked polovicu sezony su na rozostup par bodov a nemozu si dovolit stracat body a stavat nejake becko.
Ešte raz, vyhľadal som si odohrané zápasy podľa sezón, najväčší možný počet zápasov čo mohol odohrať hráč v Anglicku (tam majú najviac rôznych súťaží) je 70 zápasov za rok. To číslo je plus minút rovnaké posledných 30 rokov. Čo sa ale zmenilo, keď lopta kedysi bola v hre 65 minút, momentálne sa hrá bežne pod 50 minút.
A áno, Guardiola a spol majú rotovať. Od toho môžu mať v A-tíme 25 hráčov. Ako som písal hore, majú možnosť poskladať si kvalitný tím. To že derú 14 hráčov dookola nie je problém UEFA, počet zápasov sa za 30 rokov zmenil minimálne, ak vôbec.
Ok. Plus mínus rovnaké a ja ti hovorim, ze ked pominiem repre turnaje a kvalifikacie tak napr. v spanielskom klubovom futbale pridali 2tyzdnovy turnaj v Saudskej Arabii, v dalsej sezone + 2 zapasy v LM... Suma sumarum sa hra skoro kazde 3 dni celu sezonu a to je sialene. Neviem kde si prisiel na cislo 14 hracov, ale ok, problem UEFA to naozaj nie je, suhlasim, ale fanusikovia sa nechcu pozerat na 20.hraca na supiske a ani trofeje sa nevyhravaju nahradnikmi. Takze je to trochu falosna dilema, ktoru trenerom "ponukas", ked tvrdis, ze tu moznost rotovat timy maju. Ano, maju, ale za aku cenu...Inymi slovami tvrdis, ze treneri top klubov nechavaju riskovat zranenia svojich top hracov lebo im nechcu dopriat odpocinok a odmietaju moznost ich rotovat.
Rodri : “Look, this is all well and good but we have to take care, especially of this generation of players, boys like Lamine [Yamal] who is 16 …” No one can play 60, 70 games a season. Over a couple of seasons, maybe, but not 10." (theguardian).
Ešte raz ti to zopakujem: súpiska umožňuje mať 3 brankárov a 22 hráčov v poli plus B-team. Úlohou klubu a trénera bude nájsť 22 kvalitných hráčov do poľa a spraviť z toho víťazný tím. Alebo to odsabotuješ, budeš hral len ligu a Ligu majstrov a do zvyšných súťaži dáš B. Alebo 3. možnosť, budeš drať tých 14-15 hráčov v kuse celú sezónu. Je to na tebe.
Ten 2 týždňový turnaj nie je problém UEFA a hádaj kto to pretlačil, hráč. Klub má možnosť sa toho nezúčastniť.
Ale intenzita zápasu resp tempo je na inej úrovni dnes ako bolo pred nvm koľkými rokmi . A presne chcem vidieť tých najlepších hrať plne sezóny. A neverím ze sa hrá tak isto už iba kvalifikacia ma euro ma o x teamom navyše no nie ?
Nosferatu viem kolko hracov ma supiska to sa za 20 rokov nezmenilo, zmenilo sa to, ze pribuda pocet zapasov, intenzita, ubuda dovolenky pre hracov a pribuda zraneni! preto sa vsetci hraci a treneri ozyvaju, ze je to neudrzatelne. Hra sa takmer kazde 3 dni, 60-70 zapasov, cca 2 tyzdne dovolenky, ale Nosferatu v tom problem nevidi, lebo timy maju 25 hracov a ked to hracovi vadi ma predsa moznost trenerovi a prezidentovi povedat, ze hrat nejaku sutaz nebude a vybavene:D Preco nezvysit pocet zapasov napr. na 100 rocne? Ak su 2 hraci na pozicii kazdy odohra svojich 50 zapasov a stale je to znesitelne ked zarotuju neviem co sa stazuju:D
Nosferatu absurdny argument a dokola ho opakujes. Nevyriesi to ani 30 hracov na supiske. Problem je narastajuci pocet odohranych minut a s tym suvisiace aktivity (cestovanie, zmena rezimu, stravy, treninoveho procesu, rhb...), ktore skracuju potrebnu dobu regeneracie. Riesenim je upravit / redukovat hraci kalendar a dopriat hracom odpocinok, nie dostat top timy DO VYNUTENEJ POZICIE, kedy maju na vyber riskovat zranenia u svojich najlepsich hracov ak chcu drzat krok v boji o trofeje alebo stavat nahradnikov a stracat body s priemernymi supermi. Navysovali sa zapasy v spanielskom superpohari a v repre, dalej sa budu aj v LM. Okrem ineho, o to viac sa bude barcelonsky fanusik divat na hracov ako Romeu, Alonso, Roberto a spol., co taktiez znizuje atraktivitu zapasov.
Cule90: vidím, že si sedíš na kábli. Ty stále argumentuješ tým, že celú sezónu má odohrať 11 tých istých hráčov. Takže si to skús nakresliť, ak ti to pomôže, ale klub môže mať až 22 hráčov v poli.
Ak sa Barcelona na nič lepšie ako na Alonsa, Romeu, nezmohne, tak bude mať tých. Takže vedenie klubu sa bude musieť postarať o to aby našlo lepších hráčov.
Nie, netvrdim, ze ma tim odohrat sezonu s 11 hracmi, to nie je mozne. Tvrdim, ze ak EUFA a FIFA pridavaju pocet zapasov, automaticky sa to prejavi bud poklesom kvality zapasov (budu castejsie hrat nahradnici) alebo stupne pocet zraneni alebo oboje. Okrem toho, ze vsetci zarobia viac penazi, neprinasa to NIC POZITIVNE divakovi ani sportovcovi. Zaroven tvrdim, ze kedze chcu timy nadalej vyhravat trofeje, kvoli velkej konkurencii su VO VYNUTENEJ POZICII staviat svojich najlepsich hracov na ukor toho, ze ich pretazuju a riskuju zranenia. Najskor si tvrdil, ze pocet zapasov je rovnaky, vyvratil som ti to. Teraz tvrdis, ze timy maju 25 hracov a nie su nuteni hravat s najlepsou 15kou a ja ti hovorim, ze to prinasa len negativne dopady pre vsetkych, je to nespravne a zle a riesenie je opravit harmonogram. A ty tu splietas nieco o tom, ze tim ma hrat s 25 hracmi a je to vybavena vec. No nie je.
Suhlasim s tym, ze nasa lavicka potrebuje upgradovat a za to UEFA ani FIFA nemoze:) No naozaj nevidim zmysel v tom nabit harmonogram do takej miery, aby kazdy top tim potreboval 2 kvalitne zakladne jedenastky, ked chce bojovat o vsetky tituly.
Zopakujem znova:
1/ kde je štatistika, že pribudlo nejaké signifikantné množstvo zápasov oproti minulosti? Nič si nedodal, len že niekto niečo tvrdí.
2/ v tíme máš možnosť mať 22 hráčov v poli. Ak chceš vyhrávať trofeje, musíš mať kvalitu všade, keďže hráč sa ti môže zraniť, môže ochorieť, môže ho zraziť auto, má výpadok formy, nie len v základnej 11. Sorry, ale nie každý zápas je City vs Liverpoole, či Real vs Barcelona. Máš tam aj zápasy ako City vs Stoke city, či Barcelona vs Cadiz. Takže áno, aj pred 10 rokmi si potreboval široký a kvalitný káder.
1) Superpohar v Arabii - 2 tyzdnovy turnaj navyse, zvysovanie zapasov za repre, + 2 zapasy LM dalsi rok. Mozes tvrdit, ze to nie je signifikantne mnozstvo, ale vo vysledku hraci hraju zapas kazde 3 dni.
2) Nejde o zapasy typu ManCity vs Lpool, takyto nabity kalendar hraje v prospech priemernych timov, ktore sa sustreduju iba na ligu a ligovy pohar, je rozdiel ci v druhej polovici sezony nastupujes do zapasov po 3 dnoch volna alebo 6, ci mas v nohach 40 zapasov alebo 30 a podobne. Hra sa na kvantitu, doplaca na to divak i hraci, riesenim nie je mat 2 zakladne jedenastky v kazdom time.
Nj Rodri je iluzorny pribeh, za danych okolnosti by asi bolo idealne, keby urgentne prisiel Kimmich / Zubimendi a z akademie sa vytiahol niekto perspektivny, kto by sa od nich ucil a sekundoval im. Nemam ale o akademii velky prehlad, mozeme citat o Marcovi Bernalovi, Cassadovi a inych, ale ci su tito hraci pripraveni urobit plnohodnotny krok do A timu vedia asi len treneri...
Žiaden Rodri, alebo Lobotka, najskôr ani nie Onana. Bude to buď trochu drahší Kimmich okolo 40 mega + veľký plat, alebo o niečo lacnejší Merino 25 mega. Tieto možnosti vyzerajú momentálne asi najreálnejšie.
Nevymýšľaj s Lobotkom, ďalší krpec do zálohy by bola sebevražda v LM. Je dôvod prečo je stále len v Neapole a pritom nemá vysokú cenu, to že mu vyšlo pár zápasov na Eure nič neznamená.
Mne je jedno aka je národnosť, realita je taka že chcieť ho v top klube na DM je hlupost. Má 29, najlepsi futbalový vek a aj tak o neho nemajú záujem z top klubov. Minule leto chcel DM Arsenal - kúpili Ricea, Chelsea - kúpili Laviu a Caiceda, LP tiež potreboval DM a radšej podpísali Japonca zadarmo aj keď mali peniaze keďže poslali za Caiceda ponuku 100m. Bayern teraz podpísal Palinhu a neverim že to je jedine DM ktoré prestúpi toto leto a o Stanovi ani slovo. Podpísať Kimmicha za 40-50m bude výborný deal.
Rice je hráč z ligy, navyše so statusom home grown hráča, čo je v PL dôležité. Lavia aj Caicedo zatiaľ nepresvedčili. Palinha aj Kimmich majú 29 rovnako ako Lobotka.
Vieš prečo je pri ňom ticho? Lebo je to slovák, nie je to angličan, nemec, francúz, talian, brazilec, argentínčan, či španiel.
Btw a tie sracky že Kimmich nevie brániť ani neberiem vážne keďže za Guardiolu hrával aj stopéra. Od 18/19 do 22/23 bol vzdy najlepšie hodnotenym hracom Bayernu, pripadne druhý najlepsi, či v lige alebo v LM a v tom case odohral 3 plne sezony ako DM.
Hancko je tiež slovak a chcu ho v kluboch, o Hamsika mali velkokluby tiež zaujem v tej dobe, dokonca aj Real čo viem. Pozri sa na Čechov, koľko ich hralo vo veľkokluboch a nik nemal problem s ich národnosťou. To je otazka kvality, nie národnosti. Pokial by bolo worldclass DM k dispozícii za 40m tak ho určite neprehliadajú kvôli národnosti.
Skús vyjednávať s De Laurentiisom. Do toho sa nikomu nechce. To je jedna stránka veci. Ďalšia jediná nevýhoda Lobotku je, že má 168cm. To je všetko. Navyše jednania určite prebehli, len sa o nich nemusí vedieť. Kto má záujem o Hancka? Reálny možno tak Newcastlle. Ale ani oni za neho nebudú chcieť dať 30 miliónov. Ale záujem majú. To že niekto má záujem ešte neznamená, že je rozhodnutý kupovať. Záleží aj od podmienok.
Ano, videli sme na výsledkoch a predvedenej hre počas jeho pôsobenia, nie len túto sezónu. Preto si musel hľadať kvantum výhovoriek. Treba pochopiť že Xavi skončil a tým aj tieto nezmysly o našej hre.
Keby Lobotka stál 20-25 mega max, tak ok, ale nestojí kvôli tomu majiteľovi Neapola, ktorý pýta pálky za svojich. Lobotka by nebol o nič lacnejší než Kimmich a tu ti nedáva rozum brať potom Lobotku za tú istu cenu ako Kimmicha. Lobotka by pasoval Xavimu do systému nepochybne, ale či Flickovi tak to mám pochybnosti. Tunno tá naša pozičná hra z minulosti pod Xavim nemusí byť tá ista aj pod Flickom, na to zabúdaš.
Tie hejty na xaviho sú haluz . Prišiel do Barcelony kde chcel hrať štýlom co všetci milujeme , polku hráčov mu doniesli úplne mimo ten štýl aj tak vyhral ligu . Tento rok to nevyšlo a kto to sledoval podrobné vie ze xavi nenesie až takú vinu a to co veľa krát beriete za výhovorky sú fakty ktoré ovplyvnili realitu . Doplniť mu to o dm , schopné LW . Pripadne aj cancelo na LB s koundem na pravo + doplnenie z la masie a hra by bola good. Snáď sa nám bude teraz dariť ale mam obavy ze to co sa tu budovalo cca 2 roky a základy sú veľmi dobre , tak sa pod flickom začne odznova . Veril by som tak klopovi keby prišiel preto si stále myslím ze xavi bola lepšia voľba po tom co ho prosili :D a argument ze keď sa bude flickovi dariť....neberiem lebo to neznamená ze by hra pod xavim nebola ešte lepšia keby pokračuje v projekte .
Co sa týka DM je to veľmi ťažké keď potrebujeme top dm a nevieme koľko mame € :D
Sylarko ty chces na DM silovejsieho hraca a ja hraca, s ktorym bude zaloha fungovat co najlepsie. Podobne ako si chcel na DM FDJ miesto Busquetsa pretoze je silovejsi a nevadilo ti ze to s nim nefunguje. Jackopz to iste, vytesoval sa z Kessieho v zapase s United pretoze je tam silovejsi zaloznik a to ze stred zalohy bol vdaka nemu tragicky bol nepodstatny detail. Mimochodom, Chelsea vyhrala LM v zalohe s dvoma malymi nesilovymi stredovymi hracmi a niktošom Mountom. Lobotka je defenzivne vyborny, je organizator a zapadol by k FDJ na jednicku.
Kante že nie je silový zaloznik 🤣🤣🤣🤣 a ja tomu rozumiem jak hus pivu. Rozhodujúci zapas proti MU hral na DM Busquets, rovnako ako proti Frankfurtu sezónu predtým kde Xavi dostal bidu.
Kante nie je silovejsi ako Lobotka. Jeho zakroky a styl branenia su o citani hry a vypichovani lopty, podobne ako Lobotka, Busquets, Cubarsi, Christensen atd. To co ho este defenzivne vyzdvihuje je mimoriadne bezecke schopnosti. Silovy typ branenia predvadzaju Araujo, Onana, Goretzka, Kessie. Busquets hral s MU odvetu, kde bol spolocne s FDJ najlepsi na travniku. Hovorime o prvom zapase, kde si vychvaloval Kessieho ktory bol tragicky. S Frankfurtom sme vypadli o gol a z inych dovodov, keby nehral Busquets az vtedy by sme dostali biedu. A oplati sa pripomenut, ze vzdy ked sme mali pod Xavim silnu zostavu podali sme proti silnym superom vyborny vykon. Vsetky slabsie vykony prisli v zapasoch kde sme hrali s dvoma, troma ci styrmi kazicmi v zostave.
🤣🤣 mhm nie je vobec silový, by ma zaujimalo koľko zápasov si videl keď hrával primárne ako DM v Chelsea v dobe keď vyhral 2x hráča sezóny PL. To že je mimoriadne behavy je tiež extrémne podstatný fakt.
Asi ti ozaj pamat dobre neslúži keďže s Franfurtom to bolo cely zapas 3:0 a to môžme byt radi za taky výsledok, tie 2 góly padli v nadstaveni a posledny konca 90+11 🤣 ale to si už zvykli že si pamätáš len co chceš
Aha, takze goly v nastaveni uz neplatia, dobre. Bol to zapas s kazicmi, zaroven s mensou motivaciou (viď ine velkokluby v EL bezne vypadavaju proti outsiderom) takych zlych zapasov bolo viac. Kanteho styl hry je jasny, nie je o com. Ja ti najdem X zapasov Chelsea s Kantem kde dostal vyprask a co to dokazuje?
Sylarko este jedna vec, priemerna vyska futbalistu v Europe je 182cm, preto sa statisticky zriedka stane ze sa v jednej zalohe "stretne" zmes skor nizkych hracov. Vidis vsak na prikladoch ako chelsea ci viackrat Barca ze to moze fungovat.
Neviem a ani ty nevies, pretoze do toho nikto nevidi mimo Stana, agenta a De Laurentisa. Napadne ma viacero faktorov, De Laurentis nepusta lacno klucovych hracov, vykonnostny boom mal posledne roky, Stano mohol byt spokojny, kedze Neapol 2 sezony rastol a pred rokom patril k najlepsim timom v Europe. Xaviho Barca ho chcela neboli financie, City ma na DM vystarane. Nema zmysel sa nad tym zamyslat ked o tom hovno vieme ajtak.
Nosferatu, ono je rozdiel chcieť kúpiť hráča základu topklubu a chcieť kúpiť hráča čo nie je v topklube, navyše za nízku cenu k aktuálnemu trhu. Ani Rodriho nik nechce kúpiť lebo vedia že to je nereálne ale keby je prístupný na trhu tak ho chcú všetci. Lobotka nie je Rodri ani Busquets a Neapol nie je City ani Barca, keby ma takú kvalitu tak pride za neho vysoká ponuka a Neapol ho nema problem predať. V minulosti tak predali Cavaniho, Higuiaina. Jorginho je presne rovnaký prípad, po výbornej sezóne siel do Chelsea za 65m, Kim po titulovej sezóne siel do Bayernu za 50m. Fakt si myslis že by mal niekto problem kúpiť Lobotku za 50-60m a on by nechcel keby sa ozve top klub? 😂
Preco nikto nechcel kupit Iniestu, ked bol najlepsi zaloznik historie? Kolko oficialnych ponuk prislo za Lea? 0 alebo 1? Barca je konecna destinacia, tito hraci odchovanci, kazdemu je to jasne.
Takze top kluby hladaju to iste, bezohladu na styl a profil hraca ano? Mas hracov co urobia top karieru v Barcelone a priemernu inde, a naopak. To nevies?
Lobotka by nesadol do štýlu Arsenalu čo hra Arteta? Alebo LP? Ale no tak. Ten chalan je kvalitný ale na topklub to nie je, v LM ho dávať na DM je sebevrazda. Enrique je tiež Barcelonský tréner, PSG nema kvalitne DM roky a aj tak po ňom nesiahli a to s peniazmi nemajú problem. City nema kvalitný backup za Rodriho a taktiež bez záujmu. Vidí to každý ktorým smerom sa uz roky ubera futbal a čo za hráči sa preferujú.
Nie, zdaleka by nesadol do Arsenalu ci LP tak ako do City ci Barcy. Lobotka je tailor-made pre Barcu. Aby City uvazovali o kupe klucoveho hraca Neapolu na lavicku (na 10 zapasov v sezone) je nonsens.
Preto vyhodili za Phillipsa 50m v 22/23 a minule leto 60 za Nunesa? 😂 a hlavne ty furt nechces pochopiť že Xavi tu už nie je, je tu trener ktorého hra je podobná práve viac LP a Bayernu, to je na tom to najlepšie.
Porovnavas neporovnatelne, prichod hracov z malych timov s moznym prichodom doleziteho hraca majstra SerieA. Phillip a Nunes (ani neviem kto to je) niesu Lobotkov level. Nemozes priviest top hraca na poziciu na ktorej je jeden z troch najlepsich hracov timu, ktory je zaroven najklucovejsi. To je akoby sme priviedli kedysi na lave kridlo Sterlinga ako konkurenciu pre Neymara, Fabinha ako konkurenciu pre Busquetsa a pod.
Nemyslíš vážne. Phillips hrával základ v repre kym neprestúpil do City. Každý vedel že tam ide sedieť ako backup za Rodriho. Lobotka nie je tophrac a poslednú sezónu sa ani nekvalifikovali do Európy, sezóny predtým ako boli majster nehrali tiez nič extra, kludne po ňom mohol hocikto siahnuť za správnu cenu ktorá v jeho prípade nieje vysoká. Má 29, tak ako hra teraz už hra pár rokov. Kluby z Talianska sa vykupujú bežne, Neapol tiež. Navyše City bežne kupovalo ako backup hráčov za veľké peniaze, niekoľkokrát im práve toto vyhralo titul nad LP. Akonáhle im niekto vypadol, mohli ho dosadiť dostatočne kvalitným hracom, LP taky luxus nemal.
A ked nie on tak Lobotka.Ak nemas dobry stred,tak si v prdelke.To caka aj Real tento rok,lebo ta ich zaloha bude bieda a je jedno,ze vpredu to bude top
Raphina musi hrat na RW. Nemoze hrat yamal kazdy zapas, lebo ho upecieme ako pedriho ci z casti aj fatiho...a na lw nemame koho. Ferran na zaklad a ani felix nemaju.
Len o rok moze byt 2x drahsi alebo ho vykupi niekto z PL. Rodri nas moze stat 100+ a za to by sme mali nica+ kimicha, ktory moze zahrat na viacerych postoch ci uz stopera ale aj RB.
Podľa mňa tam sme hrali lepšie zápasy ako keď bol na RW a aspoň môže hodiť nejaký center na lewu a z tej strany keďže býval cancelo jeho obranná činnosť pomáhala
A myslím ze by rodri mal väčší efekt ako kimmich . Neskutočný rozdiel by to bol ,keby tu je xavi a ideme hrať násu klasiku tak sila s rodrim . Ale teraz ani nevieme co nás čaká
A este slubit gvardiolovi hocico aby sa vratil tiez.To je asi jedinx trener na svete,ktory ma neskutocny cit na vyber hracov.A este z nich urobi vvzdy top hracov.Rodri,Silva,Doku,De Bruyne,Dias,Laporte atd atd.
A tu čítaš komentáre že city len nakupovalo backup za 50 -60 m bezne . Jak keby pep každého neposunul o lvl vyššie a aj menej známych hráčov ako je akanji
Som rád, že náš tím môže opäť tvoriť jadro španielskej repre.
A Ferran?
ale ten strach zo zraneni ...
/ako teraz Pedri,Gavi/
Ako som písal vyššie, tím má 25 člennú súpisku, môže využívať aj hráčov B. To robí tak 36 hráčov za sezónu v pohode. Pri teoretickom maximume 70 zápasov, ak mám na 1 pozíciu 3 hráčov, tak šup, 23 zápasov na hlavu. Aj keby som mal 2 hráčov, tak je to 35 zápasov. To že niekto odohrá celú sezónu s 14 hráčmi nie je problém UEFA, či FIFA.
2/ čo tak si overiť situáciu?
3/ v A-tíme je miesto pre 25 hráčov, čo tak teda poskladať vyvážený káder? Ak sa bude rotovať, na konci sezóny hráči budú menej unavený.
Koho mám počúvať? Guardiolu, čo má za posledných 5 sezón priemer ledva 1 striedanie za zápas a pravidelne hrá 14 hráčov? Artetu? Kloppa? Ktorý sú na tom podobne? Vieš o tom, že klub nemusí hrať každú 1 súťaž? Kedysi bolo bežným zvykom, že napríklad v CdR a podobných súťažiach nastupoval B až C, až keď sa dostalo do semifinále, tak nastupovalo A. Teraz Barcelona postaví A v CdR proti tímu z 5. ligy. Ani tenisti, lyžiari, atléti atď sa nezúčastňujú každého jedného preteku.
A áno, Guardiola a spol majú rotovať. Od toho môžu mať v A-tíme 25 hráčov. Ako som písal hore, majú možnosť poskladať si kvalitný tím. To že derú 14 hráčov dookola nie je problém UEFA, počet zápasov sa za 30 rokov zmenil minimálne, ak vôbec.
Rodri : “Look, this is all well and good but we have to take care, especially of this generation of players, boys like Lamine [Yamal] who is 16 …” No one can play 60, 70 games a season. Over a couple of seasons, maybe, but not 10." (theguardian).
Ten 2 týždňový turnaj nie je problém UEFA a hádaj kto to pretlačil, hráč. Klub má možnosť sa toho nezúčastniť.
Ak sa Barcelona na nič lepšie ako na Alonsa, Romeu, nezmohne, tak bude mať tých. Takže vedenie klubu sa bude musieť postarať o to aby našlo lepších hráčov.
1/ kde je štatistika, že pribudlo nejaké signifikantné množstvo zápasov oproti minulosti? Nič si nedodal, len že niekto niečo tvrdí.
2/ v tíme máš možnosť mať 22 hráčov v poli. Ak chceš vyhrávať trofeje, musíš mať kvalitu všade, keďže hráč sa ti môže zraniť, môže ochorieť, môže ho zraziť auto, má výpadok formy, nie len v základnej 11. Sorry, ale nie každý zápas je City vs Liverpoole, či Real vs Barcelona. Máš tam aj zápasy ako City vs Stoke city, či Barcelona vs Cadiz. Takže áno, aj pred 10 rokmi si potreboval široký a kvalitný káder.
2) Nejde o zapasy typu ManCity vs Lpool, takyto nabity kalendar hraje v prospech priemernych timov, ktore sa sustreduju iba na ligu a ligovy pohar, je rozdiel ci v druhej polovici sezony nastupujes do zapasov po 3 dnoch volna alebo 6, ci mas v nohach 40 zapasov alebo 30 a podobne. Hra sa na kvantitu, doplaca na to divak i hraci, riesenim nie je mat 2 zakladne jedenastky v kazdom time.
Vie niekto?
Vieš prečo je pri ňom ticho? Lebo je to slovák, nie je to angličan, nemec, francúz, talian, brazilec, argentínčan, či španiel.
Co sa týka DM je to veľmi ťažké keď potrebujeme top dm a nevieme koľko mame € :D
Asi ti ozaj pamat dobre neslúži keďže s Franfurtom to bolo cely zapas 3:0 a to môžme byt radi za taky výsledok, tie 2 góly padli v nadstaveni a posledny konca 90+11 🤣 ale to si už zvykli že si pamätáš len co chceš
Sylarko este jedna vec, priemerna vyska futbalistu v Europe je 182cm, preto sa statisticky zriedka stane ze sa v jednej zalohe "stretne" zmes skor nizkych hracov. Vidis vsak na prikladoch ako chelsea ci viackrat Barca ze to moze fungovat.