Za me je to obrovsky rozdil,jeho vnimani fotbalu a vubec celkove fungovani tymu do posledniho detailu…,tohle jsem u xaviho strasne postradał . Po dlouhe dobe se zatracene tesim na novou sezonu ,verim v tuhle jeho ideu,stejne ako verim ze pod nim budem uspesnejsi . Było by to nadherne,kdybychom madrid prejeli v podstate s hraci z Ła Masia bez ultra hvezdnych podpisu,verim ze potencial na to mame….
DNA barcy neni bezmyslienkovite prihravanie si lopty dookola. to je velmi velky omyl ktoremu tu mnohí veria. ked sme dostali osmicku, bayern mal viac z DNA barcy ako barca samotna. jasne ze budu rozdieli v detailoch, ale vizualne by to malo pripominat prvu guardiolovu sezonu.
Najväčší odborníci DNA na tomto fóre ( berte s humorom ) práve vzdy písali o tom že potrebujeme pozičnú 6 s rozohrávkou ako je Lobotka, Zubimendi, Busi a práve kvôli tomu bola zla sezóna. Teraz si pozri Flickove vyjadrenie o tom že chce defenzívnu 6 a akych hráčov mal klub v hľadáčiku. Merino - najviac vyhratých subojov v top 5 ligách, Onana - fyzické hovado, Kante - extrémne behavy hráč hlavne s kvalitami v defenzíve, Kimmich - všetko v jednom.
ved hovorím ze detaily budu ine, vizualne to bude dobre vyzerať. my totizto ani nemáme aku kvalitnu pozicnu sestku zohnat. preto dúfam ze fdj bude v double pivotovi ta nedefenzivna sestka. ked uz teraz mu to nebude sediet tak neviem kedy.
merino by nam toto mohol ponuknut. myslim si ze flickovi do systemu sedi a navyse s nejakou davkou pozcinosti tiez nema problem.
Jackpoz, ale aku pozicnu sestku? ja keby som teraz v barcelone trener tiez spravim to iste. zubimendi sem ist nechce, rodri je mimo dosah, fakt neni kto. ale ako hovorím, merino ak pride, co dufam, ma dostatocne pozcine citenie podla mna aby to stacilo na flickov system. na xaviho nie. preto bude teraz mozno klucevejsia pozicia desiny. to ma dost zaujima kto ju obsadi.
Co chyba Kimmichovi? Do subojov kvalitný, 12km v zápase odbeha bez problémov a vo vysokom tempe, defenzivne taktiež kvalita, rozohrávka na top urovni a aj smerom dopredu je ako DM extrémne produktívny.
tX, aj keby tu chce ist Zubimendi tak by som ho nechcel, rovnako Lobotku. Ja s aktuálnym výberom hráčov na DM nemám problem, Merino by mi v aktuálnej situácii uplne stačil.
kimmicha si viem predstaviť tiez skor ako tu nedefenzivnu sestku s viac zameranim na rozohravku. nemal by som proti jeho prichodu nic, ale pise sa uz dlhsie ze nepride. a merino mi k fdj sedi este viac. druha vec je, ja predpokladam 4231, ale pri 433 by bol asi lepsi kimmich kvôli rozohrávke. uvidíme ale myslim si ze s merinom nepokazime nic. hlavne ma zaujima desina ak to bude 4231.
tX24 : Lobotka je ale narozdiel od FdJ pozicne zodpovedny,defenzivne lepsi, cita hru odost lepsie.
Ja by som bral Kimmicha v double pivote ale nie ako toho pozicneho hraca lebo to on tiez moc nieje. Ma vybornu techniku, nahravky ale vedla neho by mi pasoval ten typ co hladame uz od Xaviho.
nechce sa mi moc baviť o hráčoch o ktorých vieme ze nepridu. lobotka v kombinacii s fdj neni uplne dobry napad, kimmich sa da vyuzit rôzne, zalezi aj koho by mal pri sebe. ale tiez nepríde. ja sa tesim na merina, dufam ze ho dotiahnu hned po nicovi.
Lapi, Kimmich je určite behavejsi a lepsi do osobných subojov a aj defenzivne lepsi, potvrdené číslami a štatistikami. Jasne, Kimmich nieje typ hráča ako Goretzka alebo Onana ale proti Lobotkovi podstatne lepsi a ano, pozicne je Lobotka disciplinovanejší nez Kimmich. Ale hrat Lobotku na DM vo velkoklube je sebevrazda, najmä v LM. Preto ma neprekvapuje že ho nik nechce a práve Xavi o neho mal záujem.
Jj Rodriho by odmietol len niekto, kto nechce hrat futbal. Ja len dufam, ze neskonci o rok dva v Madride, lebo je sympatak:D Uprimne nemam az take obavy z Mbappeho, ale hrat proti Rodrimu bude utrpenie.
Tie media popisu kadeco. Nevidia mu do hlavy. Neviem, znie to jednoducho ale tam 60 za Williamsa, tam 50 za Olma, tam za Merina, tam za neviem koho. Ja by som to cele poslal do City a snazil sa nalomit Rodriho, zmena, slnko, more, kamarati s ktorymi vyhral EURO pred tyzdnom, jazyk,....
Dovolím si nesúhlasiť, že je behavejší. Stano pokrýva obrovský priestor a popri tom je ako píšeš aj tak pozične disciplinovaný. Je zvláštne, že Kante by ti nevadil a mne osobne sú tí dvaja hráči dosť podobní. Píšeš, že ho nikto nechce. Bude to ale asi v tom, že Neapol by za neho chcel nereálne peniaze. Takisto neregistrujem nejakú prestupovú bitku o Kimmicha, čo je zvláštne keď je taký nadupaný vo všetkom.
Za Lobotku nereálne peniaze? 😂 na tfm ma hodnotu 25m, Neapol by ho za 40-50m v pohode pustil, ešte po takej slabej sezóne. Čo to je v terajších cenách? V PL minulú sezónu prestúpili 3 DMka z toho 2 stali 100m, o Lobotku nik ani nezakopol. Tuto sezónu Onana za 60, Ugarte vyzerá že pôjde za 60-70, Lobotka zas nič. Tak to neviem čo sleduješ keďže u Kimmicha je záujem z PL, my taktiež a videl som aj správy o Reale keďže mu konci o sezónu zmluva a Real lubi robiť take nákupy kvalitných hráčov. Lobotku s Kantem v najlepších rokoch nemozes ani porovnávať, to je kvalitatívny rozdiel svetelných rokov.
Ak by za Kimmicha prišla z PL jedna reálna ponuka hoci za nejakých 40-50, tak Bayern ho s prehľadom pustí. Už len skrz platu. A za druhé ak by bol taky nadupaný na DM ako ho opisuješ, tak by ho predpokladám hral aj v Bayerne, či v repre, čo sa ale nedeje. Asi tam bude nejaký dôvod prečo tam hráva Laimer namiesto neho. A áno za mňa je 50M za Lobotku nereálne. Žiaľ Slovenský hráči sa nepredávajú draho, aj keď by dosahovali rovnakú, či lepšiu úroveň ako iní hráči na rovnakom poste. Stále viac zaplatía kluby za Belgičana, Francúza, či Angličana... vidíš to hlavne v PL kde priemerní hráči prestupujú za nenormálne peniaze, ktorých nie sú určite hodní. Podľa mňa osobne je aj Onana za 60 kvalitný úlet...
To je o kvalite, nie o národnosti. Inter niekoľkokrát odmietol ponuky za Škriniara ktoré presahovali 50m.
Teraz odohral prvú sezónu v Bayerne mimo DM od sezóny 19/20. Odvtedy bol najlepšie hodnotenym hráčom Bayernu kazdu sezónu, vrátane hodnotení v LM. Ak si myslis že Laimer je kvalitnejší na DM jak Kimmich, tak je zbytočne aj pokračovať v tejto konverzácii. Mám Tuchela rad ale tuto sezónu bolo komicke pozerat zálohu Bayernu keď chceli rozohrávať loptu cez Laimera alebo Goretzku.
Hlavne Kimmich je ofenzívne DM, špinavú robotu robil Goretzka, či iný. On bol niečo ako Cancelo v City, ten invertovaný beck, alebo TAA v Liverpoole poslednú sezónu
Súhlasím s tebou že za 50 by Kimmicha pustili bez problémov, ma rok do konca zmluvy ale kto mu da podobný plat ako v Bayerne? Kvalitu ma veľkú ale už ma 29, ktorý klub by dal zmluvu na 4-5r s takým vysokým platom? Chalan podla všetkého nechce povoliť s požiadavkami.
Nebude to o národnosti? Ako píšeš. Za Škriniara, vtedy vo vynikajúcej forme ponuky okolo 50M. Taký Maguire prestúpil za 85. Nezdá sa mi že by bol kvalitatívne lepší o 35M. Skôr to bude tým, že to je angličan. Je jedno, čo si myslím ja či ty kto je lepšie DM. V každom prípade tam hráva Laimer, či v klube tak aj v repre. Niečo na tom asi bude. Či schválne bojkotujú mužstvo a stávajú tam slabšieho hráča kvôli sympatiám?
Zaujem Barcy o Kimmicha bol bud len v mediach alebo to skoncilo pri platovych poziadavkach. Sledujem nemecke stranky a uz ho spominaju len s Psg alebo, ze dokonci zmluvu s Bayernom. To vsak Bayern nerobi rad, ze prichadza o hracov zadarmo, takze uvidime. Myslim si, ze tento rok je velmi mala sanca, ze pride.
Nie, nebude. Čech je legenda Chelsea, za LP nastúpili vo finále LM dvaja Česi, o Hamšíka mal jednu dobu záujem aj Real. Pokiaľ má hráč kvalitu, je jedno odkiaľ pochádza. Neboli to ponuky za 50, presahovali 50m, pokiaľ je pravda čo sa písalo tak v najlepšej sezóne boli ponuky aj okolo 70-80m ale Inter ho nechcel pustiť. Jasné že v PL sa za Angličanov platí viac keďže je tam "Anglická daň" ale Caicedo stál 118m a je z Ekvádoru. Aký je rozdiel medzi Ekvádorom a Slovenskom?
Laimer hráva v Rakúskej repre, nie v Nemeckej ale nevadí. V Nemeckej repre hral Kimmich na RW prvý turnaj a aj to z dôvodu že lepšieho hráča na tú pozíciu nemajú keďže obe sezóny v Bayerne pod Nagelsmannom hral jak DM a v repre tú zálohu vedia vykryť hráčom jak je Kroos.
Kimmich má aktuálne 20m v Bayerne, silno pochybujem že by sme mu to my alebo hocijaký iný klub dokázali dať s ohľadom na jeho vek a ešte keby sa za prestup má platiť ďalších 40m. V PL tie platy tiež neprestreľujú. Možno Real o sezónu zadarmo alebo spomínané PSG.
V PL je to o statuse homegrown hráča. Minimálne 8 hráčov z tímu musí mať ten status. Na to, aby hráč mohol mať status homegrown hráča, tak musí byť v anglickom tíme najmenej 3 roky pred dosiahnutím 21 rokov. To znamená, že každý schopný hráč s tým statusom je zvyčajne drahší, ako bez toho statusu. Preto si napríklad City roky držia brankára Carsona, ak keď by za neho určite našli lepšiu náhradu. UEFA má tiež to pravidlo. V A-tíme musia byť minimálne 8 hráči trénovaný klubom z rovnakej národnej ligy, z toho 4 hráči z vlastného mládežníckeho programu. Pre ten status je potrebné odohrať minimálne 3 sezóny a mať medzi 15-21 rokmi. A tu nastáva problém napríklad v Španielsku len u Realu a Barcelony, ktorý mali ekonomickú silu kupovať aj zahraničných kvalitných hráčov. Bayern, či Talianske klubu s tým problém nemajú. Ale v Anglicku je to problém, keďže máš 6-8 ekonomicky silných klubov, ktoré proste budú bojovať o tých istých hráčov. Keďže chceš mať v základe, minimálne prvého náhradníka čo najviac hráčov s homegrown statusom. Môžeš to samozrejme riešiť, že dáš na lavičku 8 nemehiel s tým statusom, ale to ti ostane 17 voľných miest pre cudzincov. Samozrejme je aj otázka, či tí hráči budú zmierený s tým, že len sedia na lavičke. Na druhú stranu riskuješ, že ak prídu zranenia, tak chceš aby hrali?
Ešte k tým národnostiam. Mudryk 70m Ukrajina, Gvardiol 90m Chorvátsko, Hojlund 75m Dánsko, Pulisic 65m USA, Keita 60m Guinea, Partey 50m Ghana, Sigurdsson 50m Island. Nevidím problém s cenovkou 40-50m pri Lobotkovi.
Marketingovy potencial je nielen o narodnosti. Hamsik ci Skriniar su v tomto smere inde ako Lobotka a btw za Hamsika dal realnu ponuku jedine Juventus. Neapol bol pred rokom podla Pepa najlepsi tim v Europe, Stana vychvalil po vzajomnom zapase Klopp a podla agenta sa onho Klopp zaujimal ale rozhodli sa pre McCalistera(majstra sveta). Samozrejme stylom by najlepsie zapadol do Xaviho Barcy. Kazdopadne uplne zbytocne to rozoberate ked Jackopzovi vadi jedine to, ze je Lobotka nizky. Keby bol Lobotka 190cm cernoch bral by ho, aj keby bol defenzivne menej kvalitny.
Zle som to napísal. Bolo to myslené že aj v repre aj v klube tam hrá niekto iný. Viem že Laimer je Rakúšan. Ak by mal Real ozaj reálny záujem o Hamšíka, myslíš že by ho neboli schopní priviesť? Možno to stroskotalo presne na tom, že ponúkli sumu nie hodnú výkonnosti ale skôr národnosti. Kimmich hral na RW už aj pred týmto turnajom. Ak nie je problém pri cenovke 40-50M pri Lobotkovi, tak pri Kimmichovi pri rovnakej sume by (ak je taký nadupaný) mali všetci skákať a trhať sa o neho, aj s tým platom čo si pýta. Už len pre tie sumy co píšeš, čo sa vyhadzujú za priemerných hráčov.
No nedeje a tak.
Keby je 190cm černoch čo vie behať a je tak šikovný s loptou jak Stano, sám tých 40m pošlem. Lenže je to malý krpec ktorého odbije od lopty každý druhý hráč, presne jak Verrattiho keď hral proti Goretzkovi a Kimmichovi kde urobil 2 goly. Každý top tím v Európe hľadí aj na tieto parametre.
Keby ho Klopp s LP chce, tak ho v to lete majú, čiže to čo píšeš je blbosť. To prestupové leto kúpil LP Mac Allistera aj Szoba behom 2 dní, Allistera za 40m ktorých mal vo výkupke. Následne išli ešte po DMku, ponuky 100m za Caiceda a 40m za Laviu ale obaja šli do Chelsea. Nechce sa mi vysvetlovať celú ságu ale na konci prestupáku zobrali Enda zo zostupujúceho Stuttgartu za 20m, takže LP mal peniaze k dispozícií a keby Lobotku chcú, tak ho majú.
K tomu že by Neapol vtedy za neho pýtal extrémnu raketu tiež neverím pretože v to isté leto predali Kima za 50m do Bayernu a tú sezónu bol najlepším stopérom Serie A, s novou zmluvou a ešte v lepšom veku než je Stano.
teraz sa viac hladi na tieto parametre ako kedysi. vysoky černoch stoji viac ako nizky beloch. aj ked technicke veci moze mat lepsie beloch, dneska su na vedlajsej kolaji. futbal ne sport, nie umenie a v sporte rozhodujú fyzicke parametre.
aby som to upresnil, aj vysoki černosi maju dostacujucu techniku pre dnesny futbal aby mohli hrať vo velkokluboch. pred niekolkymi rokmi by to bol problém. pozrime sa na zalohu RM - camawinga, tchouameni, bellingham. pedri ma o uroven lepsiu techniku ako oni vsetci dokopy ale ktorehokolvek z nich by som za neho vymenil.
Lobotka je defenzivne vyborny a ma pri braneni podobny styl ako Kante, ziadni velki hraci ho nedobijaju😀. Vytahovat zapas PSG s Verrattim je vzhladom na kontext zapasu i poziciu ktoru hral slusne povedane hlupost, nieco ako odpisat FDJ po zapase s Bayernom kde mal prsty v troch goloch, pri ktorych sa nechal odtlacit ci nedorazne dostupoval. Mimochodom Kessie stratil proti LVP takto za zapas 6x loptu, 6x ho obrali a ten ti fyzicky vyhovuje.
Tx24 taketo cernobiele zjednodusenie videnie nema s realitou nic spolocne. Byt fyzicky dobre pripraveni neznamena ze musia prevladat velkí siloví hraci a rovnako neznamena ze DMka maju byt vyslovene silové typy. Mas top DMka ako aj stoperov ktori maju silovejsie branenie a rovnako takych ktorych branenie je zalozene na citani hry.
To je blbe porovnanie. Pedri ma k svetovemu hracovi aj vdaka zraneniam daleko. Spytam sa tak inak - chcel by si radsej na sezonu 31 rocneho Modrica alebo Camavingu/Tchouameniho? Jasne ze Modrica, a ten je silovo podpriemer.
Mne sa páči jak vieš všetko o hráčovi zo 4 zápasov na Eure, pritom sa stavím že z tých 5 sezón v Neapole si videl toľko zápasov že sa dajú spočítať na prstoch oboch rúk.
Prvá časť tréningu je s Juliom [Tousom], Pepom [Condem] a Rafom [Maldonadom, trénermi fyzickej prípravy; pozn. red.] a potom naša časť s loptou. Trochu to oddeľujeme, ale potom sa to snažíme kombinovať. Myslím si, že je to úplne iné, ako to tu vyzeralo predtým, najmä čo sa týka kondície.
Super rozhovor, vidiet na Flickovi obrovsku vasen a odhodlanie, taktiez sa mi pacili jeho odpovede o fyzickej pripravenosti atd, drzme vsetci palce, aby sa nas klub dostal na najvyssiu uroven pod Flickom💪💪👌
vasen odhodlanie je fajn ano ale to nie je zaruka dobre odvedenej prace mna flick vobec ako trener nenadchol bodaj by mu to angazma v barce vyslo a mna milo prekvapip
Nj zatial za najvacsie pozitivum povazujem to, ze ho "chrania" pred mediami ako len mozu a ma cas na robotu. Az zacne sezona budu to opat 4 tlacovky tyzdenne s tymi istymi otazkami a ak nebude vyhravat tak do pol roka je po jeho vasni k barcelonskemu futbalu :D
"Chýbajú mi góly, ktoré strieľa na tréningoch. Potrebujeme veľa príležitostí na strieľanie gólov, a to aj na tréningu."
Mne to príde, že to chýba aj s Lewom. Neraz sme potrebovali mega šancí na gól. Treba aj to zlepšiť. Samozrejme na prvom mieste, ako hovorí aj Flick, je fyzická príprava. Je to úplný základ, aby sme vedeli konkurovať.
vela bude zalezat kto bude desina. moze sa stat, ze lewa bude mat ulohy ako morata na eure. co by ale tiez mohlo velmi pekne fungovat. skor si ale myslim ze flick chce mat z neho golovu masinu.
Bol tu jeden Hans, ktorý sa zapísal do dejín klubu zlatým písmom.
Hans Gamper.
Bolo by fajn, keby sa darilo aj Hansovi Flickovi.
Aby mu raz hovorili ako Gamperovi, Joan.
merino by nam toto mohol ponuknut. myslim si ze flickovi do systemu sedi a navyse s nejakou davkou pozcinosti tiez nema problem.
Ja by som bral Kimmicha v double pivote ale nie ako toho pozicneho hraca lebo to on tiez moc nieje. Ma vybornu techniku, nahravky ale vedla neho by mi pasoval ten typ co hladame uz od Xaviho.
Teraz odohral prvú sezónu v Bayerne mimo DM od sezóny 19/20. Odvtedy bol najlepšie hodnotenym hráčom Bayernu kazdu sezónu, vrátane hodnotení v LM. Ak si myslis že Laimer je kvalitnejší na DM jak Kimmich, tak je zbytočne aj pokračovať v tejto konverzácii. Mám Tuchela rad ale tuto sezónu bolo komicke pozerat zálohu Bayernu keď chceli rozohrávať loptu cez Laimera alebo Goretzku.
Laimer hráva v Rakúskej repre, nie v Nemeckej ale nevadí. V Nemeckej repre hral Kimmich na RW prvý turnaj a aj to z dôvodu že lepšieho hráča na tú pozíciu nemajú keďže obe sezóny v Bayerne pod Nagelsmannom hral jak DM a v repre tú zálohu vedia vykryť hráčom jak je Kroos.
No nedeje a tak.
Keby ho Klopp s LP chce, tak ho v to lete majú, čiže to čo píšeš je blbosť. To prestupové leto kúpil LP Mac Allistera aj Szoba behom 2 dní, Allistera za 40m ktorých mal vo výkupke. Následne išli ešte po DMku, ponuky 100m za Caiceda a 40m za Laviu ale obaja šli do Chelsea. Nechce sa mi vysvetlovať celú ságu ale na konci prestupáku zobrali Enda zo zostupujúceho Stuttgartu za 20m, takže LP mal peniaze k dispozícií a keby Lobotku chcú, tak ho majú.
Tx24 taketo cernobiele zjednodusenie videnie nema s realitou nic spolocne. Byt fyzicky dobre pripraveni neznamena ze musia prevladat velkí siloví hraci a rovnako neznamena ze DMka maju byt vyslovene silové typy. Mas top DMka ako aj stoperov ktori maju silovejsie branenie a rovnako takych ktorych branenie je zalozene na citani hry.
🥰
Mne to príde, že to chýba aj s Lewom. Neraz sme potrebovali mega šancí na gól. Treba aj to zlepšiť. Samozrejme na prvom mieste, ako hovorí aj Flick, je fyzická príprava. Je to úplný základ, aby sme vedeli konkurovať.
Hans Gamper.
Bolo by fajn, keby sa darilo aj Hansovi Flickovi.
Aby mu raz hovorili ako Gamperovi, Joan.