Christensen ve středu zálohy a Raphinha na levo. Jako jestli chceme pokračovat v těhlech nesmyslech, tak se nezlepšíme ani o píď. To i 17 letý Bernal dává v záloze větší smysl, než pomalý Christensen. Tihle dva na těch postech nedávají smysl, ale hlavně koupit dalšího ofenzivního záložníka.
Hraci superovho timu vyzerali pri nasich obrancoch ako hraci rugby. Neviem preco si Barcelona z ponuky hracov na trhu vzdy vyberie toho subtilnejsieho. Nemusim mat PhD z trenerstva, aby som pochopil, ze Valle nemoze branit Leaa, tak ako napr. Eric Garcia nemoze branit Haalanda / Osimhena / Kola Muaniho a pod. Videl som sice len zapasove hajlajty, ale tie fyzicke disproporcie bili do oci. Mozes mat neviem ako vycibrenu techniku, ale taky hrac ta za 90 min fyzicky uplne znici. Raphinhu mam rad je to makač, ale z 5 polovylozenych a vylozenych sanci proste musi mat gol alebo asistenciu. Z tohto pohladu som rad, ze pride aspon Olmo, ktory tie goly vie davat. Inak najvacsie pozitivum pre mna boli kvalitni superi v priprave, ktori nas na sezonu dobre pripravia + snad sa niektori mladici, ktori ukazali svetle momenty v pripave uchytia aj v sezone.
K ty fyzičce souhlas, ale jedna věc mi nesedí a to je fráze ,,Olmo, který narozdíl od Raphinhi umí dávat góly.."
Statistika gólů poslednich 5 sezón v lize od roku 19/20:
Olmo: 6,5,3,2,4
Rapha: 7,8,11,7,6
Jako v matice jsem průměrný, ale produktivnější mi přijde Rapha 😅. Ale jinak souhlas, že toho zahodí až moc, to jako jednoznačně a je dost možný, že čistě průměr kolik potřebuje šancí na gól může mít lepší.(Usuzuji z toho, že 1/3 sezóny je pravidelně out), ale i tak by podle mě měl maximálně Stats na úrovni Raphi(každopádně zranění ho fakt nesmí omlouvat a díky tomu je prostě v gólech horší)
Jj suhlas, bola to skor pocitova vec pri hodnoteni Olma:) Raphinha je u nas 3 roky, on si vypracuje minimum sanci lebo neprejde cez hraca 1na1, zo striel z dialky skoruje sporadicky, potrebuje 5 vylozenych sanci na gol, co mu ide dobre su nabehy za obranu kde je nebezpecny. Olma napozeraneho nemam (hlavne kvalifikacia a EURO), ale sancu si vedel vypracovat aj sam, ma lepsi pohyb v sestnastke kde vedel aj 1na1, vo vylozenych sanciach sa malokedy mylil. Uvidime aka bude chemia v time so spoluhracmi.
Ano lebo su obaja iny typ hraca. Xavi s iniestom tiez neboli rovnaky ale obaja boli dobry. Uz prestante chciet od raphinu to co nevie a sustredte sa na to co vie co dnes zase ukazal aj ked nehral na svojej pozicii. Asistencia plus vysunutie victora za mna parada neviem co sa do neho navazate furt. Tak sa mu nepodarilo dnes dat gol ale cez sezonu daval dost dolezite goly ktore nas zachranovali casto krat
Jasne, ze su ine typy hracov. Ale ved to neni hejt, ked napisem, ze Rapha v zapasoch maka, pomaha obrane, nabiehava za obranu, ano rozdiel urobil vynimocne v zapasoch PSG, ale chybali nam goly / asistencie / druhe asistencie a on je utocnik. Suma sumarum hral konzistentne priemerne cely rok, nebol rozdielovy hrac a potrebuje opakovane vela sanci, aby vsietil gol. To iste plati aj pre Lewu, Ferrana, ofenzivnych zaloznikov...
Okej tak som zle pochopil to porovnanie s Opmom. Uz som pisal viac krat ze raphina ma 86 minut na bod a saka 103 takze si nemyslim ze nam chybalo nieco len bohuzial sa zranil tak neodohral celu sezonu a druhych asistencii mal tiez dost vela hlavne na zaciatku sezony. Ja ho pokladam za jedneho z nasich najlepsich hracov a mam tak pocit ze s olmom by si mohli sadnut velmi dobre.
Saka ma asi gol za 103 minut, ale ono to tak nevadi, ze utocnik je neproduktivny, ked jeho tim striela goly a vyhrava zapasy. Ale ak ma Barca celu sezonu problemy strielat goly a vyhravat zapasy, vnimas o to citlivejsie ked nejaky hrac zahadzuje opakovane tutovky, netvori nebezpecenstvo, netreba ho ani len zdvojovat atd :) Myslim si, ze spolocne s individualnymi chybami v obrane bola neproduktivita utocnikov nas hlavny problem. Uvidime ako zapadne Olmo. Skoda Nica, ak neprestupi, mat v time 2 rychle kridla tak super ma s nami ovela viac problemov.
K odpovědi na mě: Rozumím a pocitově z toho úhlu jak to popisujes, to tak může v klidu vypadat. Co si budem čistě ze sledování(a já ho mám taky nacteneho jen za to Španělsko)fakt vypadal výborně a hlavně v těch situacích kolem 16, takže vůbec se ti nedivim. Jenze pak jsou tu ty čísla, která ukazují, že vlastně třeba Fermín(stejná pozice, jasně lepší tým, ale v útoku tápající a navíc jen rotoval)dal za 1 sezonu prakticky polovinu gólů co Olmo za celou dobu co je v top 5 ligách.. Ale jak říkáš je to o celkové Chemii a na tom co bude chtít Flick a určitě neházím flintu do žita a naopak snad to skloubí tak aby celej stroj fungoval ať už hraje Raphinha nebo Olmo(bo oba tu kvalitu prostě mají)..
Jj suhlasim, za mna neni Olmo absolutny kandidat do zakladu, ale do rotacie je super. + po tom, co pravdepodobne krachne prestup Nica si viem Olma este predstavit aj na lavom kridle lebo dokaze 1na1. Ferminovi myslim viac sedi ofenzivny stredopoliar pod hrotom, ktory nabieha do sestnastky a zakoncuje z druhej vlny. Uz som to tu raz niekde pisal, ze kvalitnych zaloznikov mame uz teraz plny kotol spolu s mladikmi z akademie, ale goly nedokazu strielat vsetci. Minuly rok nam to dost chybalo, Olmo aj Fermin goly strielat vedia, tak to snad obaja dalsiu sezonu ukazu:)
Statistika gólů poslednich 5 sezón v lize od roku 19/20:
Olmo: 6,5,3,2,4
Rapha: 7,8,11,7,6
Jako v matice jsem průměrný, ale produktivnější mi přijde Rapha 😅. Ale jinak souhlas, že toho zahodí až moc, to jako jednoznačně a je dost možný, že čistě průměr kolik potřebuje šancí na gól může mít lepší.(Usuzuji z toho, že 1/3 sezóny je pravidelně out), ale i tak by podle mě měl maximálně Stats na úrovni Raphi(každopádně zranění ho fakt nesmí omlouvat a díky tomu je prostě v gólech horší)