Po dlhej dobe mam taky pocit z nasho trenera ze vie presne co ma k dispozicii a co s tym timom dokaze spravit. Nestraca cas zbytocnostami, stazovanim sa alebo vyhovaranim. Pekne sa focusuje len na veci ktore dokaze ovplyvnit a to sa snazi preniest aj na hracov. Za mna velmi sympaticky trener. Vedel som ze je flick topka co sa tyka trenerov a mal som a aj stale mam rad xaviho aj ernesta valverdeho ktory u nas trenovali ale z flicka mam taky iny pocut taka ina aura z neho vyzaruje neviem to presne pomenovat. Kazdopadne dufam ze sa mu zadari s nasim kadrom lebo moc ruzovu zostavu nema ale verim ze pripadne v zime sa budeme vediet este posilnit.
Myslím, že už si můžeme shrnout náš přestupák:
Oproti lońsku jsme letos ztratili 5 hráčů-Felix,Cancelo,Roque,Oriol a Gundogan
K tomu máme několik dlouhodobě zraněných hráčů-Araujo,Cristensen(bez registrace)Gavi,FDJ a Bernal
Na DM není nikdo a bude tam hrávat Garcia(CB) nebo Cassado(CM) či FDJ pokuď bude ještě někdy hrát fotbal
Kraje obrany jsou zdvojený jen hráči béčka. Na Stopera máme teď jen dva hráče plus Garcia
Přišel jen Olmo...........
Jako už chápu proč Xavi mluvil jak mluvil. Tohle je kudla do zad jakýmukoliv trenérovi a tak aspoň doufám dostane Flick aspoň dvě nebo spíš tři sezóny z tohodle něco udělat.
Reálně je to suveréně nejslabší soupiska za více jak dvacet let a vlastně se jen doufá, že se další hráči nezraní a že mladíci budou hrát nadpozemsky. Asi nikdo nemohl očekávat takové oslabení.
Jediný pozitivum je, že se výrazně sníží náklady na platy a v dalších sezónách už půjde platový limit nahoru.
To nie je kudla do zad. Je to súčasť práce trénera. Felix a Cancelo boli hosťovačky. S Roque nerátal ani Xavi, zrejme ani Flick, inak by ostal a nešiel na hosťovanie. Opisujem len situáciu zvonka. Ale prišiel ako náhrada Pau Victor. Oriola hnali všetci vidlami preč, Gundo odišiel, lebo ak ti vedenie vyvoláva, že si máš znížiť plat, čo ti pred rokom dali, preprierajú ťa v médiách, že tvoj veľký plat neumožňuje zaregistrovať Olmo/Williams, schytávaš hej za to, že si povedal, že s PSG sa sa vypadlo po vlastných chybách, a na koniec odchádzaš zadarmo a nechávaš tu plat, aký v City nedostane, tak to značí len jedno a to nechutný a amatérsky prístup vedenia.
Rozdiel medzi Flickom a Xavim je ten, že Flick chápe, že musí pracovať s tým, čo má a nevyhovára sa na všetkých okolo a len vlastnými silami a snahou sa Barcelona pozviecha, Xavi dostal špičkových hráčov, dostal hráčov, na ktorých si ukázal,napriek tomu, ak sa nevyhralo, tak preto, že neprišiel Zubimendi (čo na tom, že ho 4x osobne poslal do análneho otvoru, lebo že zo Sociedadu neodchádza), že neprišli hráči za 400 miliónov, ja potrebujem Rodriho, Haalanda, Mbapeho a neviem koho všetkého a keď ich budem mať, potom budem vyhrávať.
Ved o tom hovori a súhlasím s nosferatu... jako keď si flick ukáže ze chce Ronalda a ten nemá ani záujem k nám ísť tak bude vyplakavat celú sezónu ze nedostal koho chcel? 😂
Viackrát tu zaznel názor, že treba vydržať, šetriť, aby sa klub stabilizoval a pár sezón hrať s vedomím, že toho veľa nevyhráme.
Tak to tu máme tento rok, som zvedavý, ako dopadneme.
Fanusici Barcelony, ktora sa viaze historicky na pozicny futbal vycitaju byvalemu trenerovi hrajucemu pozicny futbal to, ze si ziadal spickoveho pozicneho pivota, bez ktoreho sa ten styl neda hrat na pozadovanej urovni. Toto ma ozaj fascinuje 😀 btw je vtipne ked porovnavate tlacovky a optimizmus trenera, ktory ma za sebou 3 zapasy s tlacovkami trenera na konci angazma po tazkej neuspesnej sezone. Schvalne si najdite vyjadrenia Flicka pred vyhadzovom z nemeckej repre. Niekto by povedal, ze alibisticke vyhlasenia ala Xavi.
Xavi preukazatelne chcel toto leto Lobotku a mozno predpokladat, ze ho rovnako chcel pred rokom. Nie je v poriadku, ked trener odvovodnene pozaduje top DM a vedenie sa zamera na vsetko mozne len nie na DM ako to bolo pred rokom. Nevidime do toho podrobne, je mozne, ze by to financne nebolo aj tak minuly rok mozne. Ja len poukazujem nato, ze kritika na Xaviho hlavu je dost mimo pri vsetkych tych prekazkach ktore sme ako klub museli poslednu dobu prekonavat. O uspechu a neuspechu niekedy rozhoduju "detaily" a toto je toho exemplarnym prikladom.
O Lobotkovi sa nepisalo dokonca ani teraz (nie je medialne zaujimavy) a to aj napriek tomu, ze Xavi aj Laporta otvorene priznali, ze o nho mame zaujem.
Ja nehovorím ze sa o ňom nepisalo, ale ze viac sa riešil kimmich a to je iný tým DM... ale uvidíme aj flick chcel veľa hráčov a možno Olma ani nechcel tak aspoň bude mať výhovorku jak Xavi ze nedostal koho chcel, ale nejak neverím tomu ze bude vyplakavat celú sezónu pre to
Xavi pocas celej minulej sezony mal iba dva momenty na tlacovke, ktore by sa dali vyhodnotit, ze vyplakava, ze nema DM. A to bola tlacovka ktora predchadzala tlacovke, v ktorej oznamoval odchod a potom tlacovka, kvoli ktorej ho Laporta vyhodil. Takze pises nezmysly. Potom vam stale vadilo, ze chvalil muzstvo aj ked sme nehrali dobre. To je u trenerov bezne, najma ked je problem dlhodobí, normalni treneri riesia problemy v satni nie šaškovanim na tlacovkach a taky priklad najdes okamzite aj u Flicka. Po serii prehier v repre pred vyhadzovom na tlacovke hovoril, ze on je spravny trener pre repre a ze muzstvo je na dobrej ceste.
Po dalsie, jasne, Flick by urcite chcel mat par posil navyse, to sa ale neda porovnavat s tym, ako chybal pivot Xavimu. Vyskladat tim na pozicny futbal je narocnejsie (najma kvoli zalohe) ako vyskladat tim pre tieto intelektualne primitivnejsie styly. To by fanusik Barcy mal chapat najlepsie. Nie je nahoda, ze Pep v City zdruzoval najlepsich zaloznikov na svete. Dvaja Silvovci, KDB, Gundo, Rodri. Ked k nim este priradime Busquetsa, Modrica a Verrattiho mas all stars vyber zaloznikov za poslednych 7-8 rokov.
Takže to vyplakavanie chceš povedať ze bolo na základe 2 tlacoviek, to určite nie.. a z toho co píšeš teda vyplýva ze Xavi nebol vhodný tréner pre Barcelonu a mal skončiť aj s Busquetsom
Okey, tak najdi dalsie tlacovky behom minulej sezony, kde "vyplakaval ze nema DM". Potom ti dam za pravdu. Tvoju zaverecnu dedukciu nie je potrebne komentovat 😀
Vsetky vyjadrenia typu hrame dobre ale nepremiename sance, hrame dobre ale zarezal nas rozhodca, boli sme lepsim timom, musime vymenit čip a pod. su standardne vyjadrenia trenera, ktory chce pred mediami chranit muzstvo, podobne ako Flick ked po serii prehier a (posledna bola 4:1) povedal, ze muzstvo je na dobrej ceste. Kazdy priemerne inteligentny clovek to pochopi. Naopak Koeman bol falat, ktory neraz svoje muzstvo nechutne znevazoval.
Oproti lońsku jsme letos ztratili 5 hráčů-Felix,Cancelo,Roque,Oriol a Gundogan
K tomu máme několik dlouhodobě zraněných hráčů-Araujo,Cristensen(bez registrace)Gavi,FDJ a Bernal
Na DM není nikdo a bude tam hrávat Garcia(CB) nebo Cassado(CM) či FDJ pokuď bude ještě někdy hrát fotbal
Kraje obrany jsou zdvojený jen hráči béčka. Na Stopera máme teď jen dva hráče plus Garcia
Přišel jen Olmo...........
Jako už chápu proč Xavi mluvil jak mluvil. Tohle je kudla do zad jakýmukoliv trenérovi a tak aspoň doufám dostane Flick aspoň dvě nebo spíš tři sezóny z tohodle něco udělat.
Reálně je to suveréně nejslabší soupiska za více jak dvacet let a vlastně se jen doufá, že se další hráči nezraní a že mladíci budou hrát nadpozemsky. Asi nikdo nemohl očekávat takové oslabení.
Jediný pozitivum je, že se výrazně sníží náklady na platy a v dalších sezónách už půjde platový limit nahoru.
Rozdiel medzi Flickom a Xavim je ten, že Flick chápe, že musí pracovať s tým, čo má a nevyhovára sa na všetkých okolo a len vlastnými silami a snahou sa Barcelona pozviecha, Xavi dostal špičkových hráčov, dostal hráčov, na ktorých si ukázal,napriek tomu, ak sa nevyhralo, tak preto, že neprišiel Zubimendi (čo na tom, že ho 4x osobne poslal do análneho otvoru, lebo že zo Sociedadu neodchádza), že neprišli hráči za 400 miliónov, ja potrebujem Rodriho, Haalanda, Mbapeho a neviem koho všetkého a keď ich budem mať, potom budem vyhrávať.
Určite jeho prvá voľba bol feran , lewa a romeu . To boli jeho vysnene posily .
Tak to tu máme tento rok, som zvedavý, ako dopadneme.
Po dalsie, jasne, Flick by urcite chcel mat par posil navyse, to sa ale neda porovnavat s tym, ako chybal pivot Xavimu. Vyskladat tim na pozicny futbal je narocnejsie (najma kvoli zalohe) ako vyskladat tim pre tieto intelektualne primitivnejsie styly. To by fanusik Barcy mal chapat najlepsie. Nie je nahoda, ze Pep v City zdruzoval najlepsich zaloznikov na svete. Dvaja Silvovci, KDB, Gundo, Rodri. Ked k nim este priradime Busquetsa, Modrica a Verrattiho mas all stars vyber zaloznikov za poslednych 7-8 rokov.