Kde sa vlastne vzala myšlienka, že pomalé a nemohúcne držanie lopty je nejakou DNA Barcy?
Veď to bola práve doba, kedy sme sa od správneho štýlu dosť vzdialili.
Přesně tak Suarez,i na této stránce mi přišlo, že 2/3 lidí tu zapomnělo jak správně vypadá ta naše DNA a že ten moderní, fyzický fotbal, který tu každý vynášel do nebes,vznikl z té naší DNA, že se spousta trenérů a týmů inspirovala u Barcy a začala hrát agresivní presink, aktivní útočný fotbal atd,atd. To, že jsme to hráli špatně neznamená, že to byla naše pravá DNA nebo spíš náš styl fotbalu
Podívejte se všichni na tohle video. Jsou tam sestavy, hráči, náhradníci a trenéři od roku 1999 do 2010 takže Ronaldinho i začátky Messiho a uvidíte, že 433 se pokaždé https://www.youtube.com/...
Poopravim ta. Drviva vacsina fanusikov chce vidiet atraktivny ofenzivny futbal a je im uplne jedno, ci to bude Flickovym alebo Xaviho modelom, alebo kludne inym trenerom. Ja k vacsine nepatrim, mam vyhranenejsi vkus.
Tak to vobec. Sucasni hraci nemaju uroven Lea, Xaviho, Iniestu, Busquetsa. Ale to nevadi, treba prisposobit styl aj hracom a nie hrat stale to iste, len preto, ze je to dna klubu.
Pozicny futbal, ktory sme hrali bol intelektualne narocny a bez Busquetsa nefungoval ani v sezonach, ked sme mali all stars vyber. Jediny hrac, ktory dokazal Busquetsa za tie roky celkom slusne nahradit bol S. Keita. Po Busiho odchode sme stali na razcesti s dvoma moznostami, skusit to s novym pozicnym pivotom ktoreho si Xavi vyberie alebo sa vybrat inou cestou. Prva moznost bola vyhodnotena ako prilisny risk.
Myslím tunno, že angažovanie Flicka do trénerskej funkcie bolo možno terno, ktoré vyriešilo stratu Busiho, zatiaľ! Môžeš sa oháňať, že Xavi stratil Busiho, ale prišiel Flick a objavil mladého super hráča z La Massie na pozícii defenzívneho záložníka! A ten futbalista, pokiaľ sa vylieči, tak bude pre Barcu nenahraditeľný........ja mu to prajem z celého srdca.
Ten "problem" jeho nahrady zmenou stylu je zrejme prec. Bernalovi budem drzat palce, ale uprimne za tie 3 zapasy neukazal vela. Patril k nasim horsim hracom,
takze zatial neprehanajme. Podla mna na pivotoch bude hrat dvojka Pedri Gavi.
Väčšina si z nás myslí, že Barnal patril k najpríjemnejším prekvapeniam na tomto dôležitom poste. Ale nebol by si to ty, z tvojim opačným názorom. Nie je to tým, že Barnal v tých štyroch zápasoch dal zabudnúť na Busiho?
Slaaaaava konecne zacali behat a to ucelne - hore dole, rovnako lopta. A nie nekonecne posuvanie lopty od jedneho autu k druhemu. Este krok vpred a budeme na tej istej slave ako pred patnastimi rokmi
Tak aby to hlavne vydrzelo, jsou to teprve 4 zapasy a jeste nemeli "soupera".. Za Xaviho taky prvni polovina sezony byla nadejna a jak to dopadlo.. Hodnotil bych nejdrive na jare, nejlepe vsak po sezone..
Je zaujímavé, že mnoho culés na tejto stránke pri nevhodnej, neefektívnej hre za Xaviho tvrdili, že je to DNA Barci.........a teraz po výraznej zmene spôsobu hry za Flicka je to opäť DNA Barci! Nechápem, ako môžu porovnávať neporovnateľné!
Xavi věděl co to je DNA Barcelony a tiki taka, když to vlastně řídil on tu hru když hrál. Akorát mu chyběl Messi a Iniesta a to nenahradíš. V té době běhali všichni a byli neustále v náběhu a střídali si pozice ( Iniesta byl jako LK a za 5 minut byl na PK , Messi byl PK a za 5 minut byl na SOZ a rozdával míče ) Když Xavi trénoval nebyl tam žádný hráč, který by to vzal na sebe a nemůžeme po Yamalovi hned všechno chtít. Lewa ani neběhal a bylo hodně zraněných. Když soupeř dá beton u vápna hraje se špatně i Realu. Teď má Flick zralejšího Yamala, zdravého Pedriho hraje místo SDZ SOZ a jsou neustále v pohybu jak Kounde tak Balde a když něco nejde tak má na střídání Fermína, který hraje hodně dobře. Takže si myslím, že by i Xavi jako trenér nebyl v téhle sezoně úplně marný jak Barcelona před 2-4 lety.
Skúsim o reakciu. Ak Xavi pochopil, že na tú jeho hru nemá hráčov, tak prečo, keď videl, že nemáme kondíciu na taký spôsob hry, tak tvrdohlavo trval na tejto taktike? Preto obdivujem Flicka, ktorý má v sebe nie DNA Barci, ale inú filozofiu a mal odvahu ísť do klubu, ktorý jeho filozofiu predtým nepreferoval. A výsledok? Zatiaľ diváci spokojní, hráči ešte viac. A u súperov získal rešpekt!
Nefunguje to tak ako si predstavujes. Kazdy trener si buduje 1 styl futbalu celu karieru, Xavi by jednoducho nevedel ordinovat odlisny styl ktory poriadne neovlada. A pre jeho styl mu nechybala kondicka, ale kvalitna organizacia.
Však se podívej třeba na zápas ligy mistrů, než dostal Araujo blbou červenou tak soupeř měl problémy a jak jsme spadli do poháru tak s United tak jsme měli postoupit my akorát jsme měli smůlu a zraněnou čtvrtinu základní sestavy. A Dembeleho fakt nemůžeš srovnávat s kýmkoliv, ten měl skvělý moment a potom se sám zamotal nebo střelil až za stadion :D A to nepočítám VAR neuznané goly, fauly na Lewu, Gundogana a další bez penalty, bez karty a třeba penalta na Gaviho, předtím ruka v LM s Inter Milán, Fati atd. To kdyby si každý spočítal jak jsme ztráceli body kvůli blbému rozhodnutí, tak ještě 2 kola před koncem hrajeme o titul.
Xavi bol super , luffy to popísal dobre , tam bolo veľa vecí čo šlo proti xavimu ,kt.nemohol ovplyvniť
Túto sezónu keby ma dm tak by bol pekný futbal , lewa napr co dal teraz dôležitý gol na 2:0 , tak oveľa väčšie šance zahadzoval minulý rok ( a aj tento gol bol čistý luck sak trafil brankara čiže nemyslím, že už je v top forme a dostal ho tam flick za 2 týždne:D )
Yamal sa neskutočne posunul
Cubarsi tak isto
Bernala by vytiahol aj xavi pre boha a tu niektorí píšu ze ho objavil flick
Nemám nič proti flickovi , ale ako písal tunno , pre ten štýl som si zaľúbil Barcelonu , keď sa nekomu viac paci klopov liverpool , tak treba fandiť Liverpoolu predsa :)
Zlomový moment minulú sezónu bolo prvé el clasico , kde sme hrali super až nás zarezal rozhodca - co mohol Xavi ? Hneval sa , dal to najavo a ešte bolo zle , že ma emócie (naopak valverde len sedel a ti istí si pýtali conteho a simeoneho a teraz im toto vadilo)
S psg sme odohrali výborný dvojzápas po tu červenú kartu arauja , čo mohol xavi ? Na to ako mu pomohlo vedenie urobil maximum a mal dostať ešte jednu sezónu
Btw tie hejty na xaviho , že aké prestupy mal , na koho si len ukázal a podobne . Neverím tomu pretože keď si tréner vypýta DM a oni mu donesú romeu a na ST roqueho , tak pochybujem ,že predtým to boli všetko jeho vysnívané posily
Ps : nech sa flickovi a barce darí. Nehejtujem týmto flicka , ale 90% komentov tu je jak od 13 ročných deti čo barcu sledujú len na evysledkoch
pre tX24 len toľko. Myslel som rozdiel v tom, že Xavi bol spokojný s držaním lopty a hádzanárskym, pomalým spôsobom obliehania pokutové územie súpera, kdežto momentálne hráme tvrdý pressing počas celého stretnutia, rozdiel je v rýchlejšom pohybe hráčov a hlavne rýchle kombinácie s kolmou prihrávkou! A po ďalšie, Xavi nevedel dostať fyzicky hráčov na takú úroveň ako to dosiahol Flick za 2 mesiace. Stačí ti to na vysvetlenie?
Jergus, iba blbec si moze mysliet, ze Xavi bol spokojny s tym, co sme videli minulu sezonu. Co sa tyka sezony predminulej, teda 22/23 sme hrali spickovy pressing - to treba pripomenut, lebo mnohi maju pamat akvarijnej rybicky. Behom jedneho kalendarneho roka sme 3x dominantnym sposobom porazili Real so skore 9:2 v zapasoch, v ktorych si Real dokopy nic nevypracoval a prave to boli tie clasica, kde sme mali ako tak pokope kader. Urcite sme ten Real bili pomalou hrou a prihravkami do boku. Na youtube si mozes pozriet napriklad cely zaznam superpoharu 2023 a skonfrontovat to s tym, co za blbosti si tu popisal.
Nie si ty tunno progresívec? Lebo len tvoj názor je správny. A tie blbosti, čo spomínaš, tak sú len v tvojej hlave. Ja ťa neurážam, snažím sa len reagovať na tvoje komenty..........prejem ti krásny deň.
Ku korektnosti.
Tazko sa diskutuje s ludmi, ktory dokazu realitu vykladat presne naopak (ako to bolo v diskusiach pominule roky ohladom zalohy). Tiez je tazka diskusia s fanusikmi, ktori rozmyslaju skratkovite, ignorujuc komplexnost veci. Napriklad v tejto diskusii je demagogia, ked Flicka v cerstvom uvode ides porovnavat so Xavim za obdobie, v ktorom sa mu ako trenerovi nedarilo. A to nehovoriac o tom, ze na to mal objektivne dovody. Obaja su kvalitni treneri, a toto ucelove vyberanie si hrozienok - co sa hodi a co nie je zbytocna a hlucha debata.
Skúsim písať moje príspevky tak ako si to myslím. Pohyboval som sa celý život okolo futbalu, takže viem porovnať rozdiel medzi tvojím videním futbalu v Barce a s mojím videním..........ešte jedna pripomienka, viem si opraviť moju nesprávnu reakciu na problém, ak nájdem správnejší názor ako môj. U teba vidím len zostávanie na tvojich názorov aj vtedy, ak väčšina prospievajúcich má iný názor ako ty. Tunno, to je na záver mojej komunikácie s tebou. Prajem ti pekný deň.😉
Co hovori vacsina ludi nie je smerodatnym ukazovatelom, to sa tu potvrdzuje od zalozenia forcabarcy. Hejty na Busquetsa tu boli sustavne uz od zalozenia stranky. Velka cast fanusikov nechapala zalohe napriek tomu, ze jeden a ten isty styl sme hrali takmer 15 rokov.
A samozrejme, neslo len o Busquetsa. Vacsina nechapala, preco Coutinho nemohol hrat "to co Iniesta", rovnako velka cast fanusikov dlho nechapala, ze Fabregas bol v zakladnej zostave problemovy.
Já sleduji Barcelonu od roku 2004 a hlavně kvůli Ronaldinha, bavil mě jejich styl a fotbal, daleko víc než Premier league. A nemůžeme srovnávat dobu, hráče ani trenéry. Když hrál Ronaldinho, Etoo a spol, tak ani tak jsme neměli tituly pravidelně. Trenér byl Rijkaard a on dal šanci Messimu a to taky nezáleželo na něm, ale na vedení. Viděl jsem dokument o Messim úplně od malička, ten dokument měl přes hodinu a to, že měl několikrát zlomenou nohu, nechtěli ho dát do áčka kvůli jiné pozice atd nikdo neví. Messi byl na PK chudák a chtěl hrát SOZ a na to přišel až Guardiola který ho dal na SU a taky měl s kým hrát. Era Messiho přilákala hodně fanoušků Barcy a byli zvyklí na hezčí fotbal. Jenže když odejde jakýkoliv článek, hráč, trenér, tak nemůžeme jako fanoušci očekávat stejnou hru několik let, fotbal se pořád vyvíjí a jsou lepší i soupeři. Než se vymění celá generace slibných hráčů La Masie taky to chvíli trvá. Jsme na nejlepší cestě být opět nejlepší klub na světě, ale musíme být trpěliví, každý může mít krizi. Když se podíváme na eru United pod Fergusonem a kde je United ted? Chelsea atd. PSG nikdy nebylo tak dobré, ted mají prachy a Italské týmy jsou taky v útlumu a kdysi Juventus a AC Milán byli skvělí. Já se Xaviho budu zastávat vždycky, vytáhl Barcu ze dna a dal šanci Yamalovi a Cubarsimu.
my sme nezmenili DNA, ale vratili. kto si teraz honi ze konecne nehráme tiki taka, omyl, konecne zaciname hrat tiki taka. ibaze by ste tomu klasicky hovno rozumeli, ale toto sa dost podoba na pepovu 08-09. ze je par detailov inych neni vobec podstatne.
Neviem kámo , jeden hlavný a to podstatný detail v tom vidím a to je ten že tréner je nemec . 😉 Pokiaľ dokáže všetko skombinovať Fcb DNA tiki- taka ,s nemeckou vytrvalosťnou a hlavne odhodlanosťou dosiahnuť cieľ , makať 90 min bez prestávky tak si myslím že Flick spraví z hráčov stroje. Netvrdím že to čo si napísal je blbosť práve naopak , máš pravdu lenže zlatá éra je už fuč ako Puyol,Alves,Leo, Ini a Xavi😉 Len ten detail je do očí bijúci že to má pod taktovkou nemec , nič viac som nechcel✌️
to je uplne jedno ze nemec. jasne ze ma svoje nejake veci ine, ale to co sme hrali od valverdeho doteraz bol odklon od DNA, porovnajme si to s prvou guardiolovou sezonou, vtedy sme hrali podobne, tiež sme vyuzivali volny priestor ked sa naskytol. hrali sme v pohybe, ponuka atd. za mna aj tak najlepší futbal bol 10-11, ale ako som pisal pred sezonou sa naplna. herne sa podobame 08-09. dalsi mytus je ze je novinka ze viac makame. je to novinka oproti posledným rokom, nie oproti guardiolovej barcelone.
Pepova Barca bola 433, pozičný pivot - Busi, Keita, kvôli tomu skončil aj génius ako bol Yaya Toure na DM. Flick hrá 4231 a k svojej hre nepotrebuje pozičného pivota, nehral ho ani v Bayerne ale mal tam fyzické hovado Goretzku a Kimmicha / Thiaga. City aj v treblovej sezóne malo menej kontroly a hralo viac priamočiaro na Haalanda ale furt to bolo City. To na každý ofenzívny tím môžeš potom povedať že hrá jak Guardiola v 08-09 keď využívajú voľný priestor a hrajú viac priamočiarno, či LP alebo Bayern. Lenže štýl futbalu sa neurčuje len podľa toho ako sa útočí.
nesuhlasim s tym ze flick zmenil filozofiu barcy. len nam konecne vratil to prave DNA. 433 nehral ani cruyff. takze ani on nehral filozofiu barcy ked ju v podstate sam zalozil? nemame genia busquetsa ani ziadne fyzické hovado. za to mame hracov z akademie. keby flick zmenil DNA, ti hraci si ani neprdnu. pozri si hajlajty alebo videa z 08-09. za mna je to velmi podobne. mame maximalnu dominanciu, tak ako vtedy, mame vela sanci, hrame na polovici supera. ale berem ze pokiaľ je pre teba aj najmensia odlisnost zmena filozofie, potom mas pravdu. len pripomeniem ze DNA barcy nikdy nebolo bezmyslienkovite prihravanie si lopty dookola tak ako posledne roky. tolko mýtov co za tu dobu vzniklo to je hrozne. ale mozes si pre spokojnsot tvojej cistej duse nahovarat ze flick zmenil filozofiu barcy. fantazii sa medze nekladu a blbosti uz vobec nie.
P.S. yaya akokolvek dobry hrac moze busquetsovi stucne prat.
Úloha a profil DM, mensie nároky na pozičnú hru, vacsia voľnosť hráčov, rýchlejší prechod do útoku s menším počtom nahrávok, štýl pressingu napr.
Aktuálne by sa u nás chytili aj hráči ako Onana, Goretzka v double pivote, za Xaviho alebo Pepa to je nerealne
Nemci hraju atletickejsi pressing zamerany na to, aby ziskali loptu co najvyssie, pozicne timy hraju s pressingom zameranym viac na prevenciu buildupu súpera, celkovo Xavi i Pep sa snazia o vacsiu kontrolu, maju viac extra prihravok sluziacim tomu, aby sa tím mohol dobre zorganizovat a menej trpel v pripade straty.
pressing sme mali aj pod guardiolom a velmi dobry. pozicne DM je detail, bud ho mas alebo nie, ale to neznamena ze sa zmenila filozofia. ze guardiola hra bezpecnejsie je pravda, ale nebolo to vzdy tak. aspon nie v takej miere ako teraz. ako hovorím, nejake detaily su ine ale velmi to pripomina sezonu 08-09. rychla vymena lopt, dominancia na superovej polovici, pressing, nabehy zaloznikov do sestnastky, to od coho sme sa odklonili je naspat.
k tomu kloppovi, to bol uplne iny futbal. vyuzivanie rychlych kridel na brejky, caste prekopavanie zalohy, ktora nemala az taku kreatívnu funkciu. postupne timy obranu zavreli, liverpool musel viac kontrolovať stred a hrat na superovej polovici. ale vzdy ked sa dalo, vzdy, vyuzivali salaha a maneho na rychle brejky. my ovela castejsie podrzime, po zisku neexistuje len jedno riesenie a to dopredu. toto je rozdielna filozofia. uz po nakladacke od bayernu som tu pisal ze takto ma vyzerat barca (tak ako vtedy bayern). flick nam vratil DNA. par detailov je inych, ale to neznamená ze zmenil filozofiu.
Veď to bola práve doba, kedy sme sa od správneho štýlu dosť vzdialili.
Myslim, ze jsou, jenom se to uz nepreferuje ten styl
Souhlas, jenom to vypisovat
takze zatial neprehanajme. Podla mna na pivotoch bude hrat dvojka Pedri Gavi.
Túto sezónu keby ma dm tak by bol pekný futbal , lewa napr co dal teraz dôležitý gol na 2:0 , tak oveľa väčšie šance zahadzoval minulý rok ( a aj tento gol bol čistý luck sak trafil brankara čiže nemyslím, že už je v top forme a dostal ho tam flick za 2 týždne:D )
Yamal sa neskutočne posunul
Cubarsi tak isto
Bernala by vytiahol aj xavi pre boha a tu niektorí píšu ze ho objavil flick
Nemám nič proti flickovi , ale ako písal tunno , pre ten štýl som si zaľúbil Barcelonu , keď sa nekomu viac paci klopov liverpool , tak treba fandiť Liverpoolu predsa :)
Zlomový moment minulú sezónu bolo prvé el clasico , kde sme hrali super až nás zarezal rozhodca - co mohol Xavi ? Hneval sa , dal to najavo a ešte bolo zle , že ma emócie (naopak valverde len sedel a ti istí si pýtali conteho a simeoneho a teraz im toto vadilo)
S psg sme odohrali výborný dvojzápas po tu červenú kartu arauja , čo mohol xavi ? Na to ako mu pomohlo vedenie urobil maximum a mal dostať ešte jednu sezónu
Btw tie hejty na xaviho , že aké prestupy mal , na koho si len ukázal a podobne . Neverím tomu pretože keď si tréner vypýta DM a oni mu donesú romeu a na ST roqueho , tak pochybujem ,že predtým to boli všetko jeho vysnívané posily
Ps : nech sa flickovi a barce darí. Nehejtujem týmto flicka , ale 90% komentov tu je jak od 13 ročných deti čo barcu sledujú len na evysledkoch
Tazko sa diskutuje s ludmi, ktory dokazu realitu vykladat presne naopak (ako to bolo v diskusiach pominule roky ohladom zalohy). Tiez je tazka diskusia s fanusikmi, ktori rozmyslaju skratkovite, ignorujuc komplexnost veci. Napriklad v tejto diskusii je demagogia, ked Flicka v cerstvom uvode ides porovnavat so Xavim za obdobie, v ktorom sa mu ako trenerovi nedarilo. A to nehovoriac o tom, ze na to mal objektivne dovody. Obaja su kvalitni treneri, a toto ucelove vyberanie si hrozienok - co sa hodi a co nie je zbytocna a hlucha debata.
P.S. yaya akokolvek dobry hrac moze busquetsovi stucne prat.
Aktuálne by sa u nás chytili aj hráči ako Onana, Goretzka v double pivote, za Xaviho alebo Pepa to je nerealne