zato Stegen ma vynikajici kopaci techniku - mozna tak par let zpatky, ted uz jen na papire...
ja osobne bych ocenil naopak brankare s nulovou kopaci technikou, hlavne at umi chytat - pokud by to vedlo k tomu, ze na nej prijde byt o jednu nahravku za zapas mene, tak 3x hura!
Z toho co tam je, tak nech radsej skusa pena znova stastie, nqvas tu nepride uz len kvoli madridskej minulosti...a masip urcite nie je lepsi ako pena...
to volo pred rokom, pri inom trenerovi, ktoremu nefungovalo viacero veci, nie len brankar, obrana bola zo zaciatku sezony derava, dajte mu sancu, urcite leosie ako masip a podobne nezmysly, o co ma viac skusenosti taky masip s europou ?
A mas zatial na vyber ? Max free agent, su tam ale mena, co podla mna uz nemaju zmysel, mozes vykupit niekoho za la ligy, to ale lacne nebude...vsetci vidite len ten real, co len oni maju brankarov ?!?
Prečo smutné? Ako Barcelone sa zraní hráč 1. Septembra , tak vykúpi slabšie ho súpera v lige, ktorý nemá možnosť doplniť káder a zimného prestupáku to musí nejak pretrpieť.
Barcelona bola jediný klub čo to využil. Akoby sa ti páčilo, keby sa teraz 3-4 klubom v LaLige zranili hráči a takýmto spôsobom zoberú 3-4 hráčov z Barcelony a Barcelona by musela čakať až do zimného prestupáku, aby mohla niekoho priviesť. Bol by si s tým akože úplne v pohode? Žiaden problém?
Aký večný hejt? Tenas chcel 2x ísť hosťovať, aby mal skúsenosti. Klub mu to zrušil a bolo mu sľúbené, že bude hrať a že ho treba, je dôležitý článok klubu a podobné kecy. V Barcelone odchytal až 0 minút. A to aj v dobe, keď Stegen chytal dosť zle. V PSG je rok a má 6 zápasov odchytaných. Tam aspoň dostal šancu, v Barcelone nie. Mohol chytať napríklad v CdR, či Európskej lige. Prípadne ku koncu sezóny, keď už o nič nešlo.
jasne, lebo branakar hra za seba a zvysok tiez :))) lebo vobec nie je rozdiel ak na teba prejde 10 alebo 20 striel. Vobec to neznamena viac golov aj pri rovnakej percentualnej uspesnosti :)
Hovorím o tom, ako chytal. Bol neistý, robil chyby, nevedel si upratať priestor v 16, zlé rozohrávky, kiksy atď. Nechytil nič navyše, dokonca púšťal góly, čo mohol chytiť.
Skor suhlasim so stockeym, ak hra cely tim naprd tak aj brankar bude dostavat viac golov, je to podobne ako pri akomkolvek hracovi v poli, ak hra cely tim naprd tak aj utocnik bude davat menej golov a pod. S tym Tenasom neviem, klub po minulom roku musel vediet, ze Pena neni uplne zaruka kvality. Mohli sa spoliehat, ze sa MAtS po tej operacii chrbta uz nezrani a bude ok alebo mohli urobit zly deal a Tenasa proste lahko pustili...Ale chcem verit, ze pravdepodobnejsie bolo, ze Tenas nebol kvalitnejsi ako Pena, preto nam nerobi brankarsku 2ku a pustili ho do PSG. Anyway je to debilna situacia dnes najlepsi brankari stoja v pohode 50-60mil, ak nechceme zas len docasne platat diery.
Si brankár a tímu sa nedarí. Ide na teba 30 striel, zneškodníš 15, zvyšok gól. Ale z tých 15 čo bol gól, si 7 mohol chytiť. Druhá situácia, ide na teba 30 striel, 10 zneškodníš a dostaneš 20 golov. Ale chytil si všetky, čo si chytiť mohol.
V prvom prípade si mal šancu zneskodniť 22 striel, ale zneškodnil si 15. V druhom prípade si mal šancu zneškodniť 10 striel a zneškodnil si 10. Chceš brankára z prvého? Či druhého prípadu? O tom hovorím.
Jj viem co chces povedat, nehovorim, ze MAtS nemal pochytat viac, len si nemyslim, ze je uplne objektivne vytrhavat vykon jedneho hraca z kontextu hry celeho timu, ak je hra celeho timu zla, inak by sme museli kritizovat kazdeho alebo vacsinu hracov v tomto time. Ak bude hrat tim dlhodobo bez formy je uplne logicke, ze to bude priamo herne aj psychologicky dopadat na brankara lebo tak to je aj s kazdym inym jednotlivym hracom v poli a bolo by prekvapenim keby to bolo opacne. Na Messiho bola tiez castokrat kritika, ze nepotiahne tim, ale uz sa neriesilo, ze cely tim hral dlhodobo uplne nahovno. Na FdJ sa hadze od niektorych kritika, ze minuly rok nehral svoj top a nebranil, aj ked hral nadstadardne v porovnani so svojimi spoluhracmi. Ale skus hrat svoj top, ked vykon tvojich spoluhracov je dlhodobo skor podpriemer...
Nosferatu2000 tak toto vycitat Stegenovi nemozes, pretoze on je brankar ktory chyta veci navyse.
Marc si drzi konstatnu vykonnost, ma percento zakrokov na urovni 70%. MInulu sezonu bol druhy v Lalige za Simonom.
Napr 22/23 mal az 82%, slo na neho 102 striel v 62 zapasoch.Obrana fungovala skvelo. 20/21 mal 71%, ale slo na neho 110 stiel a len v 42 zapasoch (bol zraneny). Cize musel celit 1,5 nasobku stiel kazdy zapas. A tam mas ten rozdiel
Lenže zase, tá štatistika nezodpovedá realite koľkokrát. Napríklad brvno sa neráta ako strela na bránku a podobne.
Môžeš argumentovať, že však Stegen mal túto sezónu napríklad 80% úspešnosť, ale v každom zápase 2-3 hrúbky, ktoré mohli skončiť gólom, ale neskončili, lebo súper to nedokázal využiť a keďže netrafil bránku, tak štatistika vyzerá dobre. Pokiaľ je neistý brankár, je neistý celý tím pozri si najlepších brankárov ako Buffon, Neuer, Courtois. Dokonca aj Dúbravka. Každý z nich má poriadok v 16, vie presne kde kto je, vie si to celé zorganizovať a všetko okolo toho. Vidíš ich istotu. Ty ako hráč musíš mať istotu, že ak to poserieš, ten brankár to chytí. Ak ju nemáš, výrazne to ovplyvňuje tvoju hru.
Stegen ma zorganizovanu sestnastku velmi dobre, staci si spomenut ako to bolo ked chytal Pena. Aj Stegen s barlami by mol vacsim prinosom. Tvrdit o Stegenovi ze je neisty je podla mna chobotina. A percentualna uspesnost zakrokov je za mna ukazovatel ktory to odzrkadluje.
Znovu treba kritizovať vedenie. Klub predsa musí mať aj nejakú brankársku dvojku na dobrej úrovni. Minulý rok Peňa ukázal, že ňou nie je. Aj keď samozrejme, ukázať sa môže a asi všetci v to dúfame.
Ja som to tu písal už asi mesiac mesiac a pol dozadu, po mnohých chybách Ter Stegena, že potrebujeme adekvátnu náhradu k Ter Stegenovi, jednak z dôvodu, že jeho forma ide dole a jednak ak sa zraní, tak Peňa nie je kvalita, ktorá by vedela Stegena nahradiť...a už je to tu. Ja by som proti Getafe skúsil Astralagu, nech ukáže čo v ňom je a ak bude dobrý, tak by som mu dal šancu. V opačnom prípade ja by som bol za Navasa poprípade za Vaclíka.
Z interných hracov je okrem Penu k dispozicii:
Astralaga - chytava pravidelne za Becko,
Kochen - písalo sa o nom v minulosti, ze bz mohol byt nahrada za Matsa
Yaakobishvili - chytal teraz za U19 Youth champions league
Toto je fakt zložitá situácia. Peňa bol minulú sezónu katastrofálny. Je otázka či by mohol dostať šancu niekto iný koho máme.
Z voľných hráčov sa mi najviac pozdáva dvojica Navas - Masip. Masip je odchovanec a pozná klub. Navas je zase skúsený brankár, ktorý chytal na najvyššej úrovni, len je otázne či by vzhľadom na minulosť v Reale chcel prísť k nám. Mimochodom medzi voľnými hráčmi som našiel aj Alirezu Haghigiho a a Raisa M´Bolhiho, ktorých si pamätám z MS 2014 kde obaja zachytali za dosť slušne.
Mne však napadlo skúsiť získať niekoho z Newcastlu. Dúbravka má rok do konca zmluvy a robí dvojku. A potom je tam ešte Vlachodimos, ktorého kúpili preto aby si mohli dať do poriadku účtovníctvo a nikto s ním vraj nepočíta. Takže na hosťovačku by ho mohli pustiť.
Neviem no, vsetci dobre vieme, ze brankar Barcelony musi mat specificke vlastnosti, tu nejde len tak niekoho vytahovat z klobuka lebo niekde niekedy dobre zachytal. A ak ano tak ja vytahujem Emiliana Martineza z Aston Villy :D
Máte pocit, že si môžme vyberať ? MATS nám bude chýbať do konca sezóny. V lete sme nemali peniaze na posily na posty ktoré sme potrebovali posilniť. Ak by aj aktuálne mala byť situácia lepšia neočakávam, že by sme mali do prípadnej posily veľa investovať. Najreálnejšie je podpísať voľného hráča alebo niekoho na hosťovačku do konca sezóny. Aj to za predpokladu, že sezónu nedochytá Peňa alebo niekto iný koho máme v klube.
Len ťažko očakávať, že by nám poslalo City na hosťovanie Ortegu alebo niečo podobné. Newcastle mi jednoducho napadol preto, lebo viem, že má v A-čku 5 brankárov. Pope je jasná jednotka. Gillespie a Ruddy by nám nepomohli. Dúbravka je dvojka a má rok do konca zmluvy. Vlachodimos prišiel teraz, ale podľa toho čo som čítal s ním v klube nepočítajú. V oboch prípadoch sa jedná o skúsených hráčov, ktorý majú kvalitu na to aby nám pomohli. Neviem o inom klube ktorý má okrem jednotky ešte dvoch ďalších kvalitných brankárov. Pokiaľ máte také vedomosti tak kľudne napíšte. Takisto kľudne to koho teda navrhujete vy, lebo kritizovať je ľahké, ale hľadať realistické možnosti už trochu náročnejšie.
Vobec neviem kto ma zmluvu kto nie kto moze prist na hostovanie kto nie, ale povedal by som, ze sa prioritne zameraju na brankarov zo spanielskej ligy. Koho netusim. Vyberat si nemozeme, ale dotiahnut sem nejakeho beckoveho brankara z inej ligy je uz tak dost eufemisticky povedane riskantne. Decovi to nezavidim a ten si uz zial asi zvykol fungovat bez dovolenky...
Áno, pravdepodobne najprv pozerajú na španielsku ligu. Len neviem koho by sme mohli zobrať, lebo kluby ktoré hrajú pohárovú európu nám asi nikoho nepustia. A zvyšok ligy má predsa len nižšiu kvalitu ako potrebujeme, respektíve klub ktorý bojuje o záchranu nám svoju jednotku len tak nepustí.
Na 90% bude podla mna chytat Pena. Ako dvojku netusim, zoznam je dlhy a pri kazdom mene sa clovek skriabe na hlave. Masip a Bravo podla mna uz nemaju na najvyssiu uroven. Navas by bol asi najlepsim z najhorsich, ale s ohladom na jeho minulost v Madride si myslim nepravdepodobne. Arnaua Tenasa z PSG nam asi nevratia (nepredaju). Ziadny brankar zo spanielskej repre trojice k dispozicii nie je a su bud zraneni (Simon so zapastim) alebo pod zmluvou (Raya v Arsenale, Remiro v San Sebastiane). Mozno to nakoniec bude nejake prekvapenie a Flick niekoho "doporuci" z bundesligoveho trhu, ktory pozna dobre. V kazdom pripade viem, ze Pena neni nic moc, ale riadne by som znervoznel az po jeho zraneni. Realu sa zranil Curtois na celu sezonu a ustali to. Ustojime to aj my. Navyse sme zacali strielat goly a s brankarom hrame menej:D
Veľa bude záležať aj od toho ako na tom bude ter Stegen, respektíve aké závažné to zranenie bude. V apríli má 33 rokov. A ak by sa očakávalo, že to zranenie bude mať naňho veľký vplyv, môže sa stať, že vedenie bude hľadať novú jednotku.
ja osobne bych ocenil naopak brankare s nulovou kopaci technikou, hlavne at umi chytat - pokud by to vedlo k tomu, ze na nej prijde byt o jednu nahravku za zapas mene, tak 3x hura!
V prvom prípade si mal šancu zneskodniť 22 striel, ale zneškodnil si 15. V druhom prípade si mal šancu zneškodniť 10 striel a zneškodnil si 10. Chceš brankára z prvého? Či druhého prípadu? O tom hovorím.
Marc si drzi konstatnu vykonnost, ma percento zakrokov na urovni 70%. MInulu sezonu bol druhy v Lalige za Simonom.
Napr 22/23 mal az 82%, slo na neho 102 striel v 62 zapasoch.Obrana fungovala skvelo. 20/21 mal 71%, ale slo na neho 110 stiel a len v 42 zapasoch (bol zraneny). Cize musel celit 1,5 nasobku stiel kazdy zapas. A tam mas ten rozdiel
Môžeš argumentovať, že však Stegen mal túto sezónu napríklad 80% úspešnosť, ale v každom zápase 2-3 hrúbky, ktoré mohli skončiť gólom, ale neskončili, lebo súper to nedokázal využiť a keďže netrafil bránku, tak štatistika vyzerá dobre. Pokiaľ je neistý brankár, je neistý celý tím pozri si najlepších brankárov ako Buffon, Neuer, Courtois. Dokonca aj Dúbravka. Každý z nich má poriadok v 16, vie presne kde kto je, vie si to celé zorganizovať a všetko okolo toho. Vidíš ich istotu. Ty ako hráč musíš mať istotu, že ak to poserieš, ten brankár to chytí. Ak ju nemáš, výrazne to ovplyvňuje tvoju hru.
Astralaga - chytava pravidelne za Becko,
Kochen - písalo sa o nom v minulosti, ze bz mohol byt nahrada za Matsa
Yaakobishvili - chytal teraz za U19 Youth champions league
Na FB som uz videl spekulaciu o Wojciech Szczęsny.
Z voľných hráčov sa mi najviac pozdáva dvojica Navas - Masip. Masip je odchovanec a pozná klub. Navas je zase skúsený brankár, ktorý chytal na najvyššej úrovni, len je otázne či by vzhľadom na minulosť v Reale chcel prísť k nám. Mimochodom medzi voľnými hráčmi som našiel aj Alirezu Haghigiho a a Raisa M´Bolhiho, ktorých si pamätám z MS 2014 kde obaja zachytali za dosť slušne.
Mne však napadlo skúsiť získať niekoho z Newcastlu. Dúbravka má rok do konca zmluvy a robí dvojku. A potom je tam ešte Vlachodimos, ktorého kúpili preto aby si mohli dať do poriadku účtovníctvo a nikto s ním vraj nepočíta. Takže na hosťovačku by ho mohli pustiť.
Len ťažko očakávať, že by nám poslalo City na hosťovanie Ortegu alebo niečo podobné. Newcastle mi jednoducho napadol preto, lebo viem, že má v A-čku 5 brankárov. Pope je jasná jednotka. Gillespie a Ruddy by nám nepomohli. Dúbravka je dvojka a má rok do konca zmluvy. Vlachodimos prišiel teraz, ale podľa toho čo som čítal s ním v klube nepočítajú. V oboch prípadoch sa jedná o skúsených hráčov, ktorý majú kvalitu na to aby nám pomohli. Neviem o inom klube ktorý má okrem jednotky ešte dvoch ďalších kvalitných brankárov. Pokiaľ máte také vedomosti tak kľudne napíšte. Takisto kľudne to koho teda navrhujete vy, lebo kritizovať je ľahké, ale hľadať realistické možnosti už trochu náročnejšie.