Áno bol .... A to bol tiež problém keďže laporta ( Deco ) kupoval hráčov ktorých tréner nechcel a tých pár peňazí dával na hráčov ktorý do Barcelony nezapadajú ako bol roque
Hovoril ze nema defenzivneho zaloznika okolo ktoreho mala byt postavena zaloha co bola pravda. Co spravilo vedenie? Vydrbalo peniaze na Roqueho co na to nemal.
Jasne ze sa sťažoval keď s obmedzeným rozpočtom chcel obsadiť jemu dôležité pozície na jeho resp nás systém hry a nosili mu niečo úplne iné :D
Za tento článok som veľmi rad , ďakujem
Xavi mal sice pravdu o ekonomickej situacii klubu, ale on by sa mal stazovat co najmenej. Takemu Koemanovi a Flickovi Laporta nepriviedol ani zdaleka tolko posil co xavimu.
Koeman mal kopec hracov, ktory Xavimu poodchadzali. Messi, Busquets, Pique, Alba, Dembele, Griezmann. Nie je vsak dovod v comkolvek porovnavat Xaviho s Koemanom, pretoze Koeman nebol trener.
Xavi dokazal za malo penazi pripravit takmer kompletny kader. Od Koemana zdedil len par hracov - Matsa v katastrofalnej forme, 17 rocneho Pedriho, 16 rocneho Gaviho, Arauja ktory sice vedel branit ale na lopte bol mizerny a este FDJ. Zdedil teda 5 hracov s potencialom takze do kadra potreboval kupit/implementovat z Bcka minimalne tak 15 hracov. To ze ten kader vyzera ako vyzera za relativne malo minutych penazi je v podstate husarsky kusok.
v tom pripade husarsky kusok od laportu, od sportoveho riaditela a nie od xaviho, pretoze to nie je xaviho zasluha ze ti hraci boli zadarmo. Dembele - ten odisiel xavimu az poslednu sezonu, albu s piquem sam xavi odstavil na druhu kolaj, takze za klucovych a dolezitych ich asi nepokladal a messi odisiel koemanovi a nie xavimu. Ake dostal koeman posily? desta, depaya a L.de jonga. Ake dostal posily xavi? Lewandowski, gundogan, cancelo, felix, christensen, raphina, kounde,torres, inigo. Flick dostal len olma. Neni o com :) Xavi bol laportov milacik
Xavi dostal hráčov za 55,5+158+33 = 246 miliónov. Zadarmo prišli Auba, Traore, Alves, Kessie, Christensen, Alonso, Bellerin, Cancelo, Felix, Martinez, Gundo.
Mimochodom, Dembele odišiel v sezóne 23/24, teda Xavi ho mal k dispozícii 1,5 sezóny. Griezmam odišiel už Koemanovi. Alba, či Busquets boli vykopaný z klubu, obaja už boli dávno za zenitom .
Takže sa netvár, že Xavi je chudáčik bez podpory. Dostal jej viac ako Koeman, ktorý si vyžral to najhoršie.
vdaka nosferatu za upozornenie. Pri tom kvante hracov ktorych dostal xavi som uplne zabudol na aubu, kessieho, alonsa, bellerina, alvesa a traoreho. To je 15 hracov ktorych dostal xavi.
Tak po poriadku - mnozstvo hracov sa vyjadrilo, ze ich prichod bol motivovany Xavim. Druhu sezonu Koemana som neriesil, odohral v lige len 10 kol a boli sme na 9. priecke. Hovoril som o jeho jedinej celej sezone.
Co sa tyka veteranov to je komicky argument, samozrejme ze ich Xavi odstavil ked postupne dosiahli vek, ked na to uz nemali.
Neviem ci chapes, ze tych hracov co dostal Xavi zdedil aj Flick? Flick ich vsetkych dostal, to nie je tak, ze Xavi dostal vsetkych a snim aj odisli a potom Flick dostal len Olma.
Ako vravis Xavi mal k dispozicii 246 milionov. To je velmi malo penazi na vybudovanie prakticky celeho kadra. Statisticky vzdy nejake prestupy nevyjdu a co je dolezite, o to viac to plati, ked sa musi priviest obrovske mnozstvo pozicii. Velkoklub s plus minus hotovym kadrom a normalnymi financiami ma obvykle tak 1-2 priority na ktore moze zainvestovat, kym my sme museli casto suplovat a "skusat" prestupy, ku ktorym sme pristupovali prakticky zo zufalosti.
Co sa tyka prestupov prepal bol len Roque, ktory bol skor projektom Deca a potom priemerny (nie zly) prestup Ferrana. Takze behom dva a pol sezony sme z kadra, z ktoreho sme zdedili 5 hracov za 246m plus Olmo 60m = 300m vybudovali v celku kvalitny kader (aspon kym nemame zranenia na niektorych tazsie nahraditelnych poziciach). To je uspech.
Hráči za Koemana
20/21 - prišli Pjanic, Trincao a Dest
20/21 - odišli Vidal, Rakitič, Suarez, Melo, Semedo, Cucurella - samozrejme, Vidal, Rajitič, Suarez už mali najlepšie za sebou, ale rozhodne to neboli tragédi
21/22 - prišli Depay, Garcia, Aguero (problémy so srdcom, ale aj tak veľmi nehviezdil) a Luuk de Jong, jeho jediná posila na hosťovanie
21/22 - odišli Griezman (už po začiatku sezóny) Messi (sám nepodpísal predĺženie), Trincao, teda z tých dôležitejších hráčov.
Za Xaviho
21/22 - príchod - Torres, Auba (zadarmo), Traore (svoje si odmakal, aj keď hosťovanie), Alves (aspoň nejaká alternatíva)
21/22 - odchod - Coutinho (ak ho niekto ráta ako super hráča, asi je trocha mimo)
22/23 - príchod - Raphina, Kounde, Lewa (všetko špičkový hráči), Torre (mladý talent), zadarmo Kessie (jeden z najlepších záložníkov v Sérii A niekoľko rokov za sebou) a Christensen (špičkový stopér), Bellerin a Alonso, obaja síce mali to najlepšie za sebou, ale dôležité rozšírenie kádra a proti tímom zo spodu tabuľky proste stále mali dostatočnú kvalitu
22/23 - odchod Auba - bol vykopnutý po dohode, Depay, Braitweith a Mingueza (proste s nimi sa nerátalo, aj keď Mingueza mal potenciál), Pique vykopnutý
23/24 - príchod Roque, Romeu, zadarmo Gundo a Martinez (špičkový hráči), hosťovanie Cancelo a Felix
23/24 - odchod - Dembele, Kessie (aj tak s ním Xavi nerátal a nepoužíval ho ako mal), Busquetsovi skončila zmluva a nepredĺžil, Alba bol vykopaný z klubu samotným Xavim.
Neriešiš druhú sezónu Koemana? Ale kydáš na neho za 9. miesto? Si najprv pozri, ako vyzeral jeho tím a s čím hral kvôli zraneniam. Depay na hrote, na krídlach Gavi, či Dejong, alebo Dest, zranený Braitweith, Dembele, Pedri atď. Xavimu sa do pár zápasov vrátili všetci zranený hráči plus dostal posily.
tunno - s tym dedenim hracov to je sice pravda, ale ja skor poukazujem na to aku podporu od laportu mal xavi v porovnani s koemanom alebo flickom.Pises ze koemana s xavim netreba porovnavat lebo koeman nie je trener? A co je potom xavi? Daj xavimu koemanove muzstvo a koemanovi muzstvo ktore mal xavi a situacia by bola presne opacna. Ak hodnotis tu jednu koemanovu sezonu, tak to az taky prepadak rozhodne nebol. Vyhrali sme CdR a v lige sme bojovali o prvenstvo az do zaverecnych kol. Tym netvrdim ze koeman je nejaky super trener, ale to nie je ani xavi.
Prave preto som pisal, ze neriesim jeho druhu sezonu, vy ju tu stale spominate kto mu odchadzal. O Koemanovi sa mi nechce bavit.
Pointa je, ze mame v kadri 5 hracov zdedenych od Koemana a za 246m plus 60m(Olmo) sme vybudovali slusny kader. A drvivu vacsinu tych hracov priviedol/vytiahol z Bcka Xavi pritom sa minulo realne dost malo penazi na prestupovych sumach.
Eli - Koeman nie je trener, jeho takticke tahy boli smiesne a vsetko mu dopinalo s velkym oneskorenim, plus obraz klubu utrpel aj v ramci jeho tlacoviek, nieco take som v zivote nevidel. O tomto sa mi viacej nechce. Xavi bol inteligentny trener, nas pozicny barcelonsky futbal mal v malicku, bol som s nim velmi spokojny.
Neviem aku Flick nema podporu ci co to spominas, dostal by hracov keby nato boli moznosti v ramci platoveho stropu. Flick tazi z kadra ktory mu Xavi za pomerne maly peniaz pripravil.
drvivu vacsinu? Koeman vytiahol arauja, pedriho, minguezu, gaviho a baldeho(5). Xavi torreho,cubarsiho a yamala(3) a flick forta, victora, domingueza a martina (4)
"drvivu vacsinu tych hracov priviedol/vytiahol z Bcka" Prestupy plus Bcko, rozumies? Zdedeni hraci v kadri od Koemana - Mats, FDJ, Pedri, Gavi, Araujo. 246m (za Xaviho) plus 60m(Olmo) a hraci z la masie = sucasna podoba kadra. Za tie prachy je to uspesna transformacia.
tak koeman sa nevedel chovat na tlacovkach a xavi zas pri postrannej ciare :) Ty si bol s xavim velmi spokojny, ja ale nie. Moj nazor je ze s tym muzstvom co mal, vysledky mali byt lepsie. Pokial nemal k dispozicii plnu zostavu, tak aj herny prejav bol biedny. Po xaviho odchode vidno ako sa viaceri hraci prebrali a zlepsili.
belerin a traore nie, ale kessie by mozno mohol byt keby s nim vedel xavi pracovat. V tom zozname hracov ktorych dostal xavi ale najdes dostatok ,,top posil,,
Barcu som sledoval kvoli nasmu stylu. Vedel som, ze pod Xavim to bude mat perspektivu kym tam bude Busquets a mne to vyhovovalo, pretoze ten futbal ma bavil. Mimo nasho stylu ma futbal prilis nezaujima, napriklad tuto sezonu som si pozrel akurat nase velke zapasy a okrem toho asi 5-6 ligovych zapasov.
Hraci by sa prebrali aj pod Xavim keby dostal top pivota. Moj odhad je, ze s Lobotkom by sme sa dostali pod Xavim opat do hry, aj ked zrejme by to nebolo az na tej urovni ako s Busquetsom. Kazdopadne som bol nato fest zvedavy, co uz.
Teraz kvoli odchodu busquetsa nebudes sledovat zapasy? Raz to muselo prist. Zohnat adekvatnu nahradu za busquetsa je asi nemozne. Rodri je nerealny a zubimendi urcite nie. Lobotka by mohol byt zaujimavy ale vedenie ho velmi nechcelo. Mozno sa v buducnosti niekto objavi.
Ale to není zr len busq a rodri tam vedia zahrať. Tých hráčov je viac .
Ja súhlasím s tunnom v tomto. Každý team ma svoj štýl a na to bere trénera aj hráčov. To len u nás pod xavim mali takého trénera a nosili mu iných hráčov, keď Si to uvedomili , tak ho vykopli a doniesli flicka , kt. Nepotrebuje to co xavi resp barca(áno presne tak barca ! My sme zvyknutý hrať inak a to nás zdobilo xx rokov )
A zrovna kessie bol fajn , ale vôbec nie hrac k nám. To isté aj lewa . Vedenie co robí posledné roky je proste non sens a vy to tu zvalujete na xaviho
Ardit: Bellerin, či Traore došli v čase, keď ich bolo potreba, ako náhradníci, lebo hrať FDJ/Dest ako RW je určite niečo, čo chceš, keď na LW bude Gavi, na hrote Depay s podhrot Coutinho, lebo proste už nikto iný tam nie je. Druhá vec, počet hráčov na trhu je obmedzený, tak isto aj možnosti klubu s ich príchodom. Futbal sa vyvíja, každý hráč je iný, tak tomu treba prispôsobiť hru. Xavi bol tréner a úlohou trénera je postarať sa o to, aby z hráčov a tímu dostal maximum. Dokázal to Xavi? Nie. Nedokázal sa zdať toho herného štýlu, ktorý hral on sám. Stále sa snažil o to isté, len menil hráčov na pozíciách a čakal od nich, že napríklad na DM bude Garcia, Christensen, FDJ robiť to, čo Busquets. Nikto z tých 3 ale Busquets nie je a nikdy nebude.
Xavi prišiel príliš skoro aby mohol trénovať velkoklub ako Barcelona, taktiku mal mozno naštudovanu ale na najtazsiu skusku v zivote tiez nejdes len s jednou temou nabiflenu, a preniest to do praxe tiez nevedel. Najväčší fail bola európska liga po príchode najväčších hviezd (za 200m.), to nás stalo miesto na MS klubov, ktoré by nám tento rok pomohli viac ako ktorémukoľvek inému klubu.
Ano urcite cakal ze Garcia bude robit to co Busquets :D
To ze ho tam hral bolo len z nudze ked uz nebolo koho. Navyse, vy mu tu vycitate ze mal teda prejst na nieco ine, ale ved on nemal tim ani na to co hrame teraz. Casado bol dolezity hrac Bcka a Gavi sa mu zranil na celu sezonu.
Vyhovarat sa ze mu tam behal Depay s Coutinhom. Ale za to si on mohol sam, on podrzal Coutinha, neskor Griezmanna. Jedno leto sa nam nukal Cavani a odmietol ho pen aby jeho oblubenec Holandan Depay mohol hrat pritom zo bola katastrofa a aj tak Ferran Jutgla bol na hrote platnejsi.
kluc : V tej sezone nas v skupine LM zarezali rozhodcovia proti Bayernu (kde sme boli v tom zapase dominantnejsi ako tuto sezonu proti nim) a potom proti Interu kde sme navyse nastupovali so zbedacenou obranou kde musel nastupit Garcia a fyzicky zodraty Pique.
Keby to bol jeden zápas ale vyhovárať sa na 4 zápasy zo 6 je dosť už... xavi je možno dobrý tréner niekde v katare ale na Barcelonu nemal, priveľké sústo na neho vo všetkých smeroch...som zvedavý kde si nájde klub...
Upravil herný štýl, aby to sedelo hráčom, čo sú aktuálne v tíme? Nie.
Prosím ťa, rozhodcovia nikoho nezarezali, Barcelona prehrala proti Bayernu vďaka svojim chybám, Interu tiež chýbali hráči. Bayern vyhral prvý zapas 2:0 (Barcelona v plnej zostave), druhý zápas 3:0. Oni dokázali dať góly, Barcelona nie. Jediný koho dokázala Barcelona poraziť bola Plzeň a to 5:1 a 4:2. Výsledné skóre 12:12 a to gólov išlo Plzni. Z 6 zápasov 3x nedokázali dať gól. 36 ročný Dzeko si tam robil z hráčov Barcelony trhací kalendár.
Ked ta v top zapasoch opakovane oberu o penaltu je to zarezanie. Je jedno, ze interu chybali hraci ked mohli pouzit hracov podobnej kvality. My sme mali tragicku obranu. Kazdy z vas tu vie, ze s obranou alonso garcia pique roberto by uplne rovnako prehraval velke zapasy aj Flick. Garcia nastupil v zaklade tuto sezonu na stoperskej pozicii len raz napriek tomu, ze sme mali dlhodobo zranenych dvoch stoperov - to vypoveda o mnohom.
Ak hovoris o podstatnych zapasoch tie boli len 3 a v dvoch nas obrali o cistu penaltu. Prvy zapas s Bayernom bol zapas blbec, tam to bolo na sance jednoznacnejsie ako nas posledny zapas s Atleticom. Garcia hral aj v prvom zapase s Interom, a nie len on. Kazdy s trochou sudnosti ked si pozrie zlozenie obran z dvojzapasu s Interom chape, ze to bol big handicap. Inter bol v tu sezonu finalista LM a raz vyhrali o gol ked nam nepiskli penaltu a raz sme remizovali.
ano, vypadnúť alebo prehrať s finalistom je vždy niečo poľahčujúce, ale nič to nemení na tom že sme podliezli laťku toho čo sme mali minimálne dosiahnuť.
Nikto nikoho neobral o čistú penaltu. To sú len výhovorky. To len slepí fanúšik si odmieta priznať fakt. 4 podstatné zápasy s Internom a Bayernom, výsledok 3 prehry a 1 remíza. 3 strelené góly v 4 zápasoch, aj to padli len v 1 zápase, takže v 3 zo 4 zápasoch Barcelona nebola schopná dať gól a 9 gólov inkasovala.
Prave naopak, latku sme nepodliezali a uhrali sme presne to naco sme vzhladom na absencie a chyby rozhodcov mali. Inter a Bayern boli po City najlepsie timy v danej edicii LM a v troch zo styroch zapasoch s nimi sme mali kvoli absenciam objektivne slabu zostavu.
Faul na Dembeleho nebola cista penalta? :DDD ani ta ruka toho obrancu interu?
Druhy zapas s Bayernom bol absolutne nepodstatny, v tom case sme uz nehrali o postup. V obrane nam behal Bellerin, stoper Alonso v zalohe Kessie a samozrejme hraci boli po uz istom vypadnuti psychicky na dne.
Latku sme nepodliezli rok predtým keď sme zo skupiny nepostúpili a ani v EL sme toho moc nedosiahli, ale to je v poriadku. Po minutych 200m. v lete sa čakali lepšie výsledky ako v tej predchádzajúcej sezóne...
Uzavriem to s tym co som uz napisal, kazdy s trochou sudnosti pri pohlade na nasu obranu v dvojzapase s interom ci pri pohlade na zostavu a podmienky za ktorych sa hral druhy zapas s Bayernom pochopi, ze s takou obranou by neporazil velke timy ani Flick, ked prave kvalita obrany bola vo velkych zapasoch Flicka klucovym faktorom. Nie kazdy si so "sudnostou" potyká.
A okrem toho, každý vyhratý zápas v LM sa zapisuje do koeficientu na MS klubov čo osm spomínal, takže dosť nepodstatné zápasy, asi tých 50m. nepotrebujeme :D :D
kluc : O MS klubov a kvalifikacii na ne prostrednictvom koeficientu nemal v tej dobe nikto ani paru. Ale keby aj, to si akoze myslis ze hraci po dobrych vykonoch kde nam rozhodcovia a zranenia prekazili postup hodia vsetko za hlavu a pobiju sa s Bayernom kvoli koeficientu? 😀
Dokonca aj v tej EL proti United si pametam nejaky moment s rukou v 16tke.
To si robíš srandu že :D teraz za každý verdikt proti nám budeme mať dôvod vypustiť zápas? Barcelona sa ide zápasu len zúčastniť? Nebyť to Xavi tak máme nového trénera....
Ty si aj niekedy sportoval o nieco? Nikto nesiel do toho druheho zapasu s cielom to prehrat alebo co. Ale ked par minut pred vykopom sa satna dozvie ze nepostupujeme aj ked vyhrame tak vies co to narobi so psychikou a mptivaciou tych hracov. To je cele co ti tu vysvetlujeme ale ty ocividne nechapes. Bol to z hladiska VYKONU nepodstatny zapas v porovnani s tymi predchadzajucimi.
Ja chcem vidiet ci Flick dokaze zopakovat aspon tu Xaviho 22/23 sezonu lebo zatial je to bieda.
Športoval aj športujem, a keď už by nešlo o ten koeficient tak išlo o peniaze, ťažko vysvetlovať keď to porovnávaš s nejakou dedinou... Aj ja, ale v prípade úspechu si nájdeš výhovorku, to vieš aj sám...
Ale hraci nemyslia na nejaky koeficient, to zabudni. Na to mysli tak Laporta mozno lebo ten uz rata do prijmov pomaly aj tu vyhru na MS klubov. Porovnaj si nasadenie ked pred koncom prehravame a nahaname vysledok lebo ide o body alebo ked vyhravame o 3 goly. No nenechame ich vyhrat ale nasadenie ani nahodou neni take ako ked ide o body.
Ja som sa velmi tesil praveze ked sa nam do novembra darilo, ja nemam nic proti Flickovi, len proti Xaviho zaujatym kritikom s pamätou tupeho davu 2 tyzdne dozadu. Ale uz sa zacina ukazovat ze to nieje o trenerovi ale o nekvalite v kadri. Flick vyriesil absenciu single pivota ale problemy su zas inde. Neni to jeho chyba ale.
Ale ste toho popísali. Iba ale prvé som si prečítal ze museli dôjsť lebo náhradníci. A sam si napísal ako to musel skladať tak ako co hejtujes xaviho keď sám napíšeš ze mal napicu team :D
Podstata problému je teraz nie kto co hovoril a nehovoril,podstata problému je ze Laporta si myslel,ze sa z problémov preklame,doteraz mu to vychadzalo o to je problém väčší
Laporta je klamársky šašo klamstvá aká je finančná situácia v klube je sme videli včera nevedia zaregistrovať Olma ale prezident ubezpečuje všetkých že finančná situácia je stabilizovaná ale pár blbcov aj tu na stránke mu uverilo tie keci
Xaviho som mal rad,ako hraca. Ale narovinu,ako trener a najma hra pod nim sa mi vobec nepacila. Pod Hansim sme ini,uplne ini! Nie sme kozistentni vo vykonoch,co je aj kvoli mlademu veku viacerych hracov,ale teraz verim,ze sme schopni porazit kohokolvek. Nie stale a zapas za zapasom,ale jednoducho je to tam! To muzstvo to zrazu v sebe ma. Dokaze vyhravat dominantne a dat superom 5 golov.Dokaze zdolat real,Bayern,Dortmund a to sme za Xaviho nemali.(najma druhu sezonu nie).
Psg sme vyhrali vonku . Prvý rok el clasica sme nevyhrali náhodou? Nevyhrali sme ligu náhodou? Ťažko keď si pamätáte posledných par zapasov. Aj za xaviho sme nehrali vôbec zle , ale útočníci hrali jak posledné dva mesiace , nepremienali tutovky a v obrane také indi chyby kisky ze dovi .
Nico Williams did not reject Barcelona last summer as was claimed by sources within the club… He simply asked for a guarantee that he would be registered, which he didn’t get. That’s why he decided not to move forward.
Today, 6 months later, it’s clear that he made the right decision. 👍
Ale no tak... Xavi nebol vyhodený kvôli tomu, že prvý krát povedal pravdu a skritizoval nepriamo vedenie za zlú finančnú situáciu. Herne malo mužstvo nedostatočné výsledky a nezlepšovalo sa to , resp. sa to zhoršovalo.
To, že niečo nevhodne povedal na tlačovke bola len čerešnička na torte.
Tak to po poslednych 2 mesiacoch by uz mal balit kufre aj Flick nie? Cakal som pokles formy ako v Xaviho poslednej sezone (z objektivnych dovodov) ale cakal som ho az vo februari a nie takto skoro. Ak v lete nepridi poriadne posily tak tomuto nepomoze ani Guardiola.
Xavi nebol vyhodený za slová čo povedal ale za to aký fotbal hral žiadna taktika nič tiky taka + prihrávky do zadu keby mal Koeman takých hráčov určite by dokázal viac ako Xavi Koeman nedostal žiadnu posilu musel hrať s tím čo mal a to som Xavi veľký fanúšik
Za tento článok som veľmi rad , ďakujem
Xavi dokazal za malo penazi pripravit takmer kompletny kader. Od Koemana zdedil len par hracov - Matsa v katastrofalnej forme, 17 rocneho Pedriho, 16 rocneho Gaviho, Arauja ktory sice vedel branit ale na lopte bol mizerny a este FDJ. Zdedil teda 5 hracov s potencialom takze do kadra potreboval kupit/implementovat z Bcka minimalne tak 15 hracov. To ze ten kader vyzera ako vyzera za relativne malo minutych penazi je v podstate husarsky kusok.
Mimochodom, Dembele odišiel v sezóne 23/24, teda Xavi ho mal k dispozícii 1,5 sezóny. Griezmam odišiel už Koemanovi. Alba, či Busquets boli vykopaný z klubu, obaja už boli dávno za zenitom .
Takže sa netvár, že Xavi je chudáčik bez podpory. Dostal jej viac ako Koeman, ktorý si vyžral to najhoršie.
Co sa tyka veteranov to je komicky argument, samozrejme ze ich Xavi odstavil ked postupne dosiahli vek, ked na to uz nemali.
Neviem ci chapes, ze tych hracov co dostal Xavi zdedil aj Flick? Flick ich vsetkych dostal, to nie je tak, ze Xavi dostal vsetkych a snim aj odisli a potom Flick dostal len Olma.
Ako vravis Xavi mal k dispozicii 246 milionov. To je velmi malo penazi na vybudovanie prakticky celeho kadra. Statisticky vzdy nejake prestupy nevyjdu a co je dolezite, o to viac to plati, ked sa musi priviest obrovske mnozstvo pozicii. Velkoklub s plus minus hotovym kadrom a normalnymi financiami ma obvykle tak 1-2 priority na ktore moze zainvestovat, kym my sme museli casto suplovat a "skusat" prestupy, ku ktorym sme pristupovali prakticky zo zufalosti.
Co sa tyka prestupov prepal bol len Roque, ktory bol skor projektom Deca a potom priemerny (nie zly) prestup Ferrana. Takze behom dva a pol sezony sme z kadra, z ktoreho sme zdedili 5 hracov za 246m plus Olmo 60m = 300m vybudovali v celku kvalitny kader (aspon kym nemame zranenia na niektorych tazsie nahraditelnych poziciach). To je uspech.
20/21 - prišli Pjanic, Trincao a Dest
20/21 - odišli Vidal, Rakitič, Suarez, Melo, Semedo, Cucurella - samozrejme, Vidal, Rajitič, Suarez už mali najlepšie za sebou, ale rozhodne to neboli tragédi
21/22 - prišli Depay, Garcia, Aguero (problémy so srdcom, ale aj tak veľmi nehviezdil) a Luuk de Jong, jeho jediná posila na hosťovanie
21/22 - odišli Griezman (už po začiatku sezóny) Messi (sám nepodpísal predĺženie), Trincao, teda z tých dôležitejších hráčov.
Za Xaviho
21/22 - príchod - Torres, Auba (zadarmo), Traore (svoje si odmakal, aj keď hosťovanie), Alves (aspoň nejaká alternatíva)
21/22 - odchod - Coutinho (ak ho niekto ráta ako super hráča, asi je trocha mimo)
22/23 - príchod - Raphina, Kounde, Lewa (všetko špičkový hráči), Torre (mladý talent), zadarmo Kessie (jeden z najlepších záložníkov v Sérii A niekoľko rokov za sebou) a Christensen (špičkový stopér), Bellerin a Alonso, obaja síce mali to najlepšie za sebou, ale dôležité rozšírenie kádra a proti tímom zo spodu tabuľky proste stále mali dostatočnú kvalitu
22/23 - odchod Auba - bol vykopnutý po dohode, Depay, Braitweith a Mingueza (proste s nimi sa nerátalo, aj keď Mingueza mal potenciál), Pique vykopnutý
23/24 - príchod Roque, Romeu, zadarmo Gundo a Martinez (špičkový hráči), hosťovanie Cancelo a Felix
23/24 - odchod - Dembele, Kessie (aj tak s ním Xavi nerátal a nepoužíval ho ako mal), Busquetsovi skončila zmluva a nepredĺžil, Alba bol vykopaný z klubu samotným Xavim.
Pointa je, ze mame v kadri 5 hracov zdedenych od Koemana a za 246m plus 60m(Olmo) sme vybudovali slusny kader. A drvivu vacsinu tych hracov priviedol/vytiahol z Bcka Xavi pritom sa minulo realne dost malo penazi na prestupovych sumach.
Neviem aku Flick nema podporu ci co to spominas, dostal by hracov keby nato boli moznosti v ramci platoveho stropu. Flick tazi z kadra ktory mu Xavi za pomerne maly peniaz pripravil.
Hraci by sa prebrali aj pod Xavim keby dostal top pivota. Moj odhad je, ze s Lobotkom by sme sa dostali pod Xavim opat do hry, aj ked zrejme by to nebolo az na tej urovni ako s Busquetsom. Kazdopadne som bol nato fest zvedavy, co uz.
Ja súhlasím s tunnom v tomto. Každý team ma svoj štýl a na to bere trénera aj hráčov. To len u nás pod xavim mali takého trénera a nosili mu iných hráčov, keď Si to uvedomili , tak ho vykopli a doniesli flicka , kt. Nepotrebuje to co xavi resp barca(áno presne tak barca ! My sme zvyknutý hrať inak a to nás zdobilo xx rokov )
A zrovna kessie bol fajn , ale vôbec nie hrac k nám. To isté aj lewa . Vedenie co robí posledné roky je proste non sens a vy to tu zvalujete na xaviho
To ze ho tam hral bolo len z nudze ked uz nebolo koho. Navyse, vy mu tu vycitate ze mal teda prejst na nieco ine, ale ved on nemal tim ani na to co hrame teraz. Casado bol dolezity hrac Bcka a Gavi sa mu zranil na celu sezonu.
Vyhovarat sa ze mu tam behal Depay s Coutinhom. Ale za to si on mohol sam, on podrzal Coutinha, neskor Griezmanna. Jedno leto sa nam nukal Cavani a odmietol ho pen aby jeho oblubenec Holandan Depay mohol hrat pritom zo bola katastrofa a aj tak Ferran Jutgla bol na hrote platnejsi.
Prosím ťa, rozhodcovia nikoho nezarezali, Barcelona prehrala proti Bayernu vďaka svojim chybám, Interu tiež chýbali hráči. Bayern vyhral prvý zapas 2:0 (Barcelona v plnej zostave), druhý zápas 3:0. Oni dokázali dať góly, Barcelona nie. Jediný koho dokázala Barcelona poraziť bola Plzeň a to 5:1 a 4:2. Výsledné skóre 12:12 a to gólov išlo Plzni. Z 6 zápasov 3x nedokázali dať gól. 36 ročný Dzeko si tam robil z hráčov Barcelony trhací kalendár.
Druhy zapas s Bayernom bol absolutne nepodstatny, v tom case sme uz nehrali o postup. V obrane nam behal Bellerin, stoper Alonso v zalohe Kessie a samozrejme hraci boli po uz istom vypadnuti psychicky na dne.
Dokonca aj v tej EL proti United si pametam nejaky moment s rukou v 16tke.
Ja chcem vidiet ci Flick dokaze zopakovat aspon tu Xaviho 22/23 sezonu lebo zatial je to bieda.
Ja som sa velmi tesil praveze ked sa nam do novembra darilo, ja nemam nic proti Flickovi, len proti Xaviho zaujatym kritikom s pamätou tupeho davu 2 tyzdne dozadu. Ale uz sa zacina ukazovat ze to nieje o trenerovi ale o nekvalite v kadri. Flick vyriesil absenciu single pivota ale problemy su zas inde. Neni to jeho chyba ale.
Today, 6 months later, it’s clear that he made the right decision. 👍
To, že niečo nevhodne povedal na tlačovke bola len čerešnička na torte.