Tie sekundy by mal ale odpočítavať 4 rozhodca (nejako to ukazovať na tabuly napríklad) aby nebol okolo toho zmätok. 8 sekúnd ako brankár chytí loptu pri rohoch, centroch a 8 sekúnd odkedy sa postaví potom ako chytil loptu a zvalil sa (o pár rokov budú možno aj to počítať koľko mu trvá vstať).
Úplně tomu nerozumím.. Smyslem je zpřísnit pravidla ohledně zdržování hry brankářem a výsledek je, že míč bude moct držet 8 sekund místo 6 a trestem bude roh (co je vlastně teď - žlutá karta? (nepřímý kop asi ne, že?))? Já nevím no, ale je to divná změna.....
6 sekund je vtip. v la lige ked brankari zdrzuju, tak je to kludne aj cez 20 sekund kym si postavi loptu a rozbehne sa. to iste auty. ked sa tych 8 sekund bude dodrziavat, tak to len pomoze.
ten ofside by som zmenil, lebo ak chcu aby padalo viac golov, tak toto je jedna z ciest.
posledna zmena pravidiel, ked sa neberie v ohlad postavenie noh, ale postavenie tela toto pravidlo nezmyselne sprisnila.
Pravidlo ak brankár nerozohrá do 8 sekúnd a následne bude nasledovať roh, tak ja si myslím, že je to hlúposť. Podľa mňa by mal nasledovať nepriamy kop z miesta, kde brankár držal loptu po uplynutí 8 sekúnd.
Konečne , ked sa tak stane ďalši krát tak žltá karta . Veď niektoré mužstvá hrajú vyslovene na zdržovanie, takto by bol brankár trestaný a už by muselo mužstvo prekopať celú ich stratégiu , keď bude brankár stáť ďalší zápas
Situácia: Brankár zalahne loptu a rozhodca začne počítať, do 8s. brankar nestihne sa postaviť a vyjsť na 16ku aby rozohral normálne + keď protihráč mu začne brániť v rozohrávke tak čo?... za mňa by sa tam malo pridať aspoň podmienka že súper musí opustiť 16ku aby sa začalo odpočítavat a brankár mal tých 8s. na kľudnu rozohrávku
podla mna to bude ako vravis a rozhodcovia budu piskat s ohladom na situaciu. hlavne aby sa s tym naozaj nieco robilo a zamedzilo sa nezmyselnemu zdrziavaniu casu
A kde je napísané, že brankár musí normálne rozohrať zo šestnástky? Kľudne nech rozohráva odtiaľ, kde je, ak to nestíha. A sprísnil by som ešte pravidlo o vhadzovaní autu (max. 8 s, kto ju zoberie do rúk, musí vhadzovať, žiadne podávanie si). A úplne najlepšie by bolo hrať na čistý čas 2x35 min. a je po probléme zdržovania.
ten ofside by som zmenil, lebo ak chcu aby padalo viac golov, tak toto je jedna z ciest.
posledna zmena pravidiel, ked sa neberie v ohlad postavenie noh, ale postavenie tela toto pravidlo nezmyselne sprisnila.