Blbosť. Nečítal som článok (nemôžem) ale podľa titulky je to blbosť. Porovnáva Messiho ktorému bolo v tom období (2014-2020) 26 - 32 rokov. Yamal má 17!!! Messi do veku 18 rokov má Góly + asistencie na 90 minút: 0,79. Yamal do dnešného dňa Góly + asistencie na 90 minút: 0,63....... Messi debutoval 16.októbra 2004, vo veku 17 rokov a 114 dní. Yamal 29 apríla 2023, vo veku 15 rokov a 290 dní. Do 4. novembra 2024, keď mal Lamine Yamal presne 17 rokov a 114 dní – teda rovnaký vek, v akom debutoval Lionel Messi za FC Barcelona – odohral Yamal už 82 zápasov za prvý tím Barcelony. Počas týchto stretnutí strelil 13 gólov a zaznamenal 17 asistencií. Len tak pre zaujímavosť.....................
Ale keby bol yamal vtedy tak by nemal tolko příležitosti. Však aj Messi dá tam dostal pozdejsie Lebo Ronaldinho rivaldo ho do základu prostě nepustili. Mat yamal tolko rokov za Messiho nemal by ani šanci sa tolko krát dostat na hřiště
Milane tohle jsou pouhé spekulace .... Je pravda, že Guardiolova Barca předběhla fotbal o 10 let, ale zase na druhou stranu - i přesto měla soupeře ve své době. A to Rakitič tahal kačera po náměstí bůhví kde .....
Podle mě jsou tahle tvrzení absolutní nesmysl ! Jak chceš porovnávat třeba Iniestu a Xaviho s Pedrim nebo Yamala s Neymarem ??? Suarez byl úplně jiný tip hráče a stjně tak nejde s nikým porovnávat Messi. A jak můžeš vědět, že by se Yamal nepřizpůsobil a neprosadil by se v minulých týmech ???
Spekulace by to boli keby to nevraveli skuseny futbalisti ktory boli členami prvého týmu dokonca základu. Taký pique podporuje klub a mladých hračov je to cule a antimadridista a urcite to nepovedal preto že si myslí že yamal není výjimečný.
Klasické krčmové reči chlapov, ktorí majú po kariére. "Za mojich casov by si nezahral".
Chlapci ako Yamal su najväčším pokladom klubu, a svojim úspešným prechodom z La Masie robia obrovský rozdiel pri vstupných nákladoch..
Milane považuju tě za jednoho z nej diskutujících, ale v tomhle s tebou prostě souhlasit nemůžu … už jen pro to, že Rakitič nikdy nebyl TOP hráčem a Pique byl bez Puyola - slušně řečeno - poloviční. Yamal je zcela vyjímečný fotbalista, což dokazuje nejen v dresu Barcy ale i v národním dresu. Po tom co předvedl v 16 letech na ME to jasně dokázal. O tom by si mohl i Messi na mistrovství j.ameriky nechat jenom zdát v 16 letech. A navíc - on se zlepšuje každý půlrok o dva parníky !!! Podle mě si Pique ani Rakitič nevidí do huby ….
Hoyer treba si uvedomiť, čo hovorí. On neporovnáva Messiho s Yamalom v 16tich rokoch. Porovnáva Messiho za jeho čias, s terajším Yamalom. V Barcelone za jeho čias by proste v základe nehral a to je fakt. Môže mať teraz čísla aké chce, ale Messiho by v tej dobe neposadil určite. Môžme špekulovať ako chceme, je to nereálne.
Souhlasím, že tehdejší Barca byla lepší. Lamine by tam nehrál v základu, ale fascinující je, že s tímto kádrem hrajeme o trebl stejně jako jejich hvězdný tým.
nemuzu si precist clanek, ale nechapu takove vyhlaseni od byvalych hracu Barcy ... ok pokud je podstata sdeleni neco ve smyslu, ze by se pres Messiho nedostal tak souhlas, je tezke se dostat do zakladu pres nejlepsiho z nejlepsich ... ale pokud je clanek myslen tak, ze by nemel patricnou uroven, tak je to nesmysl... porad se bavime o diteti probuh ...
mozno trosku zbytocna uvaha a porovnananie, ale nebral by som to nijak vazne. ved povedal len to, co si napisal, ze cez Messiho, alebo Neymara by sa do zakladu nedostal
Lamine je nasa pritomnost a buducnost a urcite to vie aj Rakitic.
navyse ma 17. ked sa bude zlepsovat, tak v 21 rokoch mozno bude lepsie ako Neymar
Ved v 15 tich by sa tam nedostal ani cez neymara ronaldhinha Davida villu bol tam eto, Henry.....atd
Má prostě i stastie že tu bol za cias breitweita trincaa Péreze abdeho.
KebY Messi ma v tom čase takuto konkurenciu tiez by mal možno už v tomto veku tolko startov...
O nič ine nejde. Je to generační talent ale aj hviezdy sú mu nakloněné.
Velmi ho mám rád a fandím mu ale ako vravim cez breithweita a Felixe sa tam dostal lahsie ako cez ronaldhinha alebo Messiho
Koukám, že to dost lidí vzalo za špatný konec a nebo nechápou jak to kluci Pique, Raketa myslí.. Už jen fakt, že pravou stranu útoku vyplnil Messi a jistil ho Pedro, by znamenalo, že 15 lety kluk by jako pravé křídlo měl mnohem méně prostoru a ten prostor je to co ho posouvá ke zdokonalení, což by tady prostě neproběhlo max by začal být hvězdou Bcka (verze Yamal 15 let, což je též podstatné) a postupně by pomalu získával minuty třeba v Cope, ale nikdy by neměl tento rychlí progres jako ho má teď. Nevím, že to někteří berou hned tak ofenzivně, že následně shazují Piqueho s Raketou..
Tohle porovnávání nesnáším. Je Yamal ve svém věku lepší než byl Messi? Asi ano. Překoná Yamal Messiho v historických tabulkách? Spíše ne. Vyhraje Yamal zlatý míč? Předpokládá se že ano. Nedá se to takto porovnávát. Ale chápu že vždy tyhle srovnání budou když se objeví tak velký talent.
Když říká Rakitič, že by nehrál v jeho éře, tak kdyby přišel Flick v té době a nehrál by 433 SDZ ale 4231 tak si myslím, že spíše sedí Busquets a na kraji by mohl hrát Yamal a na SOZ Messi. Nedá se to srovnávat. Do mé vysněné 11tky nepatří ani Neymar ani Suarez, takže 100 lidí 100 chutí.
Moje vysněná 11tka
Golman asi Valdes, ikdyž Stegen je tež fajn, ale Valdes asi o trošku lepší
LO i když je lepší Alba, více se mi líbí Balde, ani nevím proč, ale asi bych volil Albu z důvodu souhry s Messim.
SO Puyol jako srdcař a kapitán kapitánů a Cubarsiho bych tam viděl radši než Piqueho.
PO Momentálně asi Kounde, ale jasný Alves, ale ten zase častěji fauloval a pěnil.
SZ Xavi a Iniesta bez debat Pedri tak na lavičku
SDZ bych ani nehrál, ale jasný Busquets na střídání na SZ
SOZ Messi, který stejně radši chodil do středu hřiště a tvořil
PK Yamal
LK Ronaldinho, mám ho radši než Neymara. Díky Ronaldinhovi jsem začal fandit Barceloně a líbil se mi, jak si hru užíval. Neymar často padal a hrál na parádičky.
HU asi největší překvapení, ale nevybral bych ani Etoa ani Villu ani Suareze, vzal bych tam Bojana, protože byl největší talent s Messim a oni dva si rozuměli a měl v některých aspektech možná lepší počínání než právě Messi. Neříkám, že byl lepší, ale kdyby neměl problémy s veřejností a psychikou, tak by byli s Messim nezastavitelní.
Když to shrnu, tak Yamal Messi Bojan Ronaldinho spolu nevím jak by fungovalo, ale rád bych se na to podíval :D
sorry ale yamal by za messiho zaklad nehral. messi kym mal rychlost, tak bol lepsi na kridle. potom jak ju pomaly stracal, tak sa stiahol viac do stredu. a ked nechces hrat na SU suareza, ktory je historicky treti najlepsi strelec barcy, tak etoo tam za nim musi byt
já viděl Messiho od začátku a věř, že v 17 letech Messi nehrál tak jako Yamal. Byl často zraněný a jediné co dělal, tak víc běhal a chtěl zakončovat, ale čísla má lepší Yamal. Srovnávat můžeme až jak bude mít Yamal 19 let.
Na tom všetko je viete čo najkrajšie? Ze sa tu handrkujeme na tom kto by kde hral :-D a ci by hral :-D je to úplne jedno bola to jedna famózne nádherná éra a teraz je tu druhá..po tých pár rokoch ,,zloby'' co tu bola je to krása a ja som veľmi nadšený s terajších výkonov:-) Amen ..a dnes Visca Barca!!
Podle mě jsou tahle tvrzení absolutní nesmysl ! Jak chceš porovnávat třeba Iniestu a Xaviho s Pedrim nebo Yamala s Neymarem ??? Suarez byl úplně jiný tip hráče a stjně tak nejde s nikým porovnávat Messi. A jak můžeš vědět, že by se Yamal nepřizpůsobil a neprosadil by se v minulých týmech ???
Chlapci ako Yamal su najväčším pokladom klubu, a svojim úspešným prechodom z La Masie robia obrovský rozdiel pri vstupných nákladoch..
Lamine je nasa pritomnost a buducnost a urcite to vie aj Rakitic.
navyse ma 17. ked sa bude zlepsovat, tak v 21 rokoch mozno bude lepsie ako Neymar
Má prostě i stastie že tu bol za cias breitweita trincaa Péreze abdeho.
KebY Messi ma v tom čase takuto konkurenciu tiez by mal možno už v tomto veku tolko startov...
O nič ine nejde. Je to generační talent ale aj hviezdy sú mu nakloněné.
Velmi ho mám rád a fandím mu ale ako vravim cez breithweita a Felixe sa tam dostal lahsie ako cez ronaldhinha alebo Messiho
Moje vysněná 11tka
Golman asi Valdes, ikdyž Stegen je tež fajn, ale Valdes asi o trošku lepší
LO i když je lepší Alba, více se mi líbí Balde, ani nevím proč, ale asi bych volil Albu z důvodu souhry s Messim.
SO Puyol jako srdcař a kapitán kapitánů a Cubarsiho bych tam viděl radši než Piqueho.
PO Momentálně asi Kounde, ale jasný Alves, ale ten zase častěji fauloval a pěnil.
SZ Xavi a Iniesta bez debat Pedri tak na lavičku
SDZ bych ani nehrál, ale jasný Busquets na střídání na SZ
SOZ Messi, který stejně radši chodil do středu hřiště a tvořil
PK Yamal
LK Ronaldinho, mám ho radši než Neymara. Díky Ronaldinhovi jsem začal fandit Barceloně a líbil se mi, jak si hru užíval. Neymar často padal a hrál na parádičky.
HU asi největší překvapení, ale nevybral bych ani Etoa ani Villu ani Suareze, vzal bych tam Bojana, protože byl největší talent s Messim a oni dva si rozuměli a měl v některých aspektech možná lepší počínání než právě Messi. Neříkám, že byl lepší, ale kdyby neměl problémy s veřejností a psychikou, tak by byli s Messim nezastavitelní.
Když to shrnu, tak Yamal Messi Bojan Ronaldinho spolu nevím jak by fungovalo, ale rád bych se na to podíval :D