Ktosi z futbalovych komentatorov to vystihol presne: Ked sa divam na Dembeleho tak televizor nevypnem, ale Lamine Yamal ma prinuti ho zapnut. Inak neviem ci mal este niekto vcera ten isty pocit v zapase Spanielsko- Francuzsko, ale do 30min. to vyzeralo, ako keby nastupili dva ožraté timy:D tolko strat lopt a chyb od hracov, je vidiet, ze sme na konci sezony, ale aj diky tomu padlo tolko golov.
podobne komentare som cital uz pred finale ME, ze ich nie je dobre vyhrat v tak mladom veku:D Vyhral ich a nevyzera, ze si ulietava, je dobre ukotveny v rodine, klube aj narodnom time. To riziko, ze strati motivaciu tam bude vzdy (Neymar, Pogba, Mario Goetze a x dalsich), ale ked si najlepsi chces vyhravat, nie prehravat. Bilancovat mozme za 15 rokov:D
treba povedat dopredu, nie po funuse. za 15 rokov konstatovat dokaze kazdy. pre jeho karieru by nebolo dobre ziskat zlatu loptu teraz, za tym si stojim.
Sak ja chapem, co chces povedat, ale myslis, ze to riziko bude mensie, ked ju vyhra za rok?alebo ma dovtedy hrat na pol plynu, aby nevyhral vsetko hned. Urcite to mu hovoria aj rodicia, treneri a spoluhraci - nebud prilis dobry, moze to dopadnut zle.
Já vím, že je Yamal hype a poslední měsíce to drtí, ale já bych úplně stejnou šanci na zisk na výhru dával Raphinhovi a Pedrimu.. Kdokoliv z nich 3 a bude to za mě právoplatný výherce!🤙
za mna dembo, yamal, rafinha. aj ked si myslim, ze mbabe, pedri, vitinha by si zasluzili 3.miesto viac, ale stats nepustia. cule, posuvas to do roviny, kde nieje mozna seriozna diskusia, sorry:)
rominho aby som to dovysvetlil tvojmu nazoru rozumiem, ked zacne 18 rocny chalan vyhravat zlate lopty uplne suhlasim, ze mu to moze domotat hlavu a chalan sa zasekne. A ze takych pripadov bolo. ovela viac, nez tych, ktori ten tlak ustali. Ale riesenie neni nevyhravat trofeje. Divam sa na to z pohladu Yamala - po prve ocividne jeho okolie aj on sam robi vsetko preto, aby tlak ustal, po druhe riziko že strati motivaciu tu je vzdy aj keby vyhral zlatu loptu v 25r. alebo nevyhral nikdy ziadnu a po tretie on nema na vyber on si nemoze povedat nebudem najlepsi teraz ale pockam 5 rokov. Tu nejde o pravdu, su to len nazory a cas ukaze, takych hracov ako Pedri a Yamal si treba len uzivat a ak za svoj futbal nieco vyhraju tak je to zasluzene a snad budu pokracovat co najdlhsie. Len nepatrim medzi tych "nedavajte mu preboha este ziadnu trofej, lebo to nemusi psychicky zvladnut". Psychicky zvladnut nemusi v zivote 100 dalsich veci.
ked teraz neziska zlatu loptu, tak ho to teraz moze len spravne nastvat, ze co mam este urobit, aby som ju ziskal? tak napr. vyhrat LM, pretavit hernu prevahu aj do statistik a dalsi titul so spanielmi..stale je co zlepsovat. a ano, riziko demotivacie je vzdy, ale ovela mensie, ako keby mal vsetko teraz a hned v 17-ke.. messi a ronaldo sa porovnavali medzi sebou a to ich hnalo dopredu. ak by jeden nemali druheho, neboli by taki. a mohli by mat najlepsich mentalnych koucov, nepomohlo by to.
Cule90 kolko pripadov Bolo že 18 rocny vyhral zlatu loptu a pokazilo mu to kariéru? 😁
Nejmladší co to kedy vyhral bol Messi a CR7 a im to kariéru nepokazilo. Ale v 18tich to nikto nevyhrál.
Za mna Ked je najlepsi co asi je nech to vyhra klidne aj v 40ke
rominho nejdem sa pustat do psychoanalyzy co to s Yamalom urobi kto to ma vediet :D uz by som sa opakoval co som napisal vyssie:) viem len, ze zlatu loptu ma dostat najlepsi hrac a ked nahodou vyhra Yamal lebo si to zasluzi ma sa ist kvoli tomu zakopat pod zem? :D to je taka sk mentalita hlavne pozor aby sa mu nezacalo moc darit :D
Rominho, môže to byť aj opačne, nemyslíš? Vidí, že je najlepší, nedajú mu ju, tak ho to tiež môže demotivovať a povedať si, čo sa budem snažiť, aj tak mi ju nedali. A teraz si ju jednoznačne zaslúži, celú sezónu bol oporou (aj s Raphom a Pedrim, ktorí ju pokojne môžu vyhrať tiež) a hlavne pastvou pre oči. A góly dával v hlavne v tých ťažších zápasoch.
Cule ma pravdu. ked je najlepsi tak nech vyhra v 17tke kludne vsetko. a mozme len dufat, ze mu motivacia vydrzi. vzdy sa najdu dalsie ciele, ktore by chcel prekonavat. napriklad priblizit sa messimu a podobne. rominho nemas vestecku gulu, ze vies co to s nim zrobi ci nezrobi. Rasto to povedal dokonale, moze to mat aj opacny efekt.
ak by to dal Lamine v jeho veku, tak je to vec, co si dovolim tvrdt, ze prekonana uz nebude, ked ju ziskal Ronaldo Nazario v 21, tak vsetci boli odpaleni, ze to nie je mozne...ak ju teraz ziska 18 rocne chlapca za vykony co predvadzal v 17tich, tak to bude brutal, prajem mu to, ale rovnao tak by som ju doprial pedrimu
kazdy z nich je v niecom vynimocny. a kazdy z nich ma na ihrisku svoju rolu. povedal by som ze sa navzajom doplnaju. xavi bez iniestu ci iniesta bez xaviho? mozno blby priklad, ale dufam ze pointu chapete
Já si hlavně myslím, že včera se ukázala jak krásná chemie je mezi Yamalem a Nicem. Já nechápu, proč mu prostě nechtějí dát šanci a podepsat ho, vždyť ti dva hrají dohromady snově.
Nejmladší co to kedy vyhral bol Messi a CR7 a im to kariéru nepokazilo. Ale v 18tich to nikto nevyhrál.
Za mna Ked je najlepsi co asi je nech to vyhra klidne aj v 40ke