Len také zamyslenie...čo mu pomôže, že by maródoval len tri mesiace, v Barcelone si už pravdepodobne do lopty nekopne...aj keby bol zdravý...ako odmenu za jeho chovanie...ísť proti klubu a čakať že bude naďalej hrať? Ťažko...
Samozrejme, že mu to nepomože. Naviac, može byť zaradený do mančaftu až potom, čo mu to povolia kluboví lekári. Bez ich súhlasu si ani neškrtne. A akéže tam 3 mesiace? Ide o recidívu, opakovanú operáciu chrbtice, pripočítajte k tomu vek a predchádzajúce zranenia (rztrhnutý vaz v kolene) a nemusíte byť expert, aby ste vyslovili predpokladal, že to bude trvať dlhšie ako 3 mesiace. Na tento truc tvrdo doplatí. MS je fuč, bude určite vyradený z kádra (tribúna), čakajú ho sankcie a nedá sa vylúčiť, že mu klub vypovie zmluvu. Je to všetko absurdné, nesmyselné. Mimochodom, spomeňte si, ako sa zachoval, keď išlo o Brava. Stavím sa o čokoľvek, že o pár dní kapitánom už nebude. Veľmi veľa napovedal fakt, že po návrate z Ázie ani jeden z hráčov nechcel na otázky novinárov odpovedať.
pepo46: stále čaká na ospravedlnenie, za urážky na moju osobu, lebo evidentne som ja mal pravdu s tým podpisom a ty nie. Alebo to je mimo tvojich schopností? Mimochodom, pýtal som sa známeho na Slovensku, že ako to je s tou lekárskou dokumentáciou pre tretie strany. Aj v hokeji, aj vo futbale hráč musí súhlasiť s tým, že jeho dokumentácia sa niekam bude posielať. Nikdy sa netretol s tým, že by nejaký hráč klubu podpísal plnú moc, že klub môže posielať dokumentáciu kam sa mu zachce.
Jasné ale ak je taká smernica veď nikde nejde priamo do médií celá dokumentácia presne pre to je ochrana osobných údajov aby sa nezneužilo, šlo by to k lekárom resp odbornikom ligy na dané posúdenie, nikdy som nepočul o hráčovi ktorý by nechcel podpísať lekársku správu
dwdk14: otázkou je, čo je v tej správe. Môže s ňou nesúhlasiť, nemuseli mu ju dať k nahliadnutiu, len povedali, že tu to podpíš. Tak isto, pokiaľ rozhodnú, že bude mimo 5 mesiacov, to znamená, že ak bude fit skôr, tak nemôže skôr nastúpiť. Ďalej je tu aspekt, že na zhodnotenie jeho zdravotného stavu nemá tá komisia žiaden vplyv, konečné slovo bude mať ošetrujúci lekár.
Jediný dôvod prečo klub na to tlačí sú peniaze, bez toho nemôže aspoň dočasne registrovať či už Garciu alebo Szczęsneho. Na druhú stranu, to nie je Stegenov problém. A pokiaľ vyslovene v zmluve nemá, že musí dovoliť poslanie tej dokumentácie lekárskej komisii, tak je to na jeho dobrej vôli.
Viem že preto sa na to tlačí pre registrácie, ak som správne čítal tak tam viac ľudí rozhodne vrátane aj lekárky ktorá ho operovala sama sa vyjadrila že doba liečby bude vyše 4 mesiacov, súhlasiť nemusí no ak by tam bolo niečo nepravdivé lekári tiež by mali problém si myslím cez klubových ošetrujúcich aj chirurgicky a ďalšia vec vieme len správy z médií nič iné a bude tam toho viac isto
Tie tvrdenia nemusia byť nepravdivé, ale dajú sa mierne poposúvať nejaké veci a už celkový kontext správy vyzerá inak. Tak isto ako keď si dávaš robiť odhad ceny nehnuteľnosti. Pravidlá sú dané, ale sú tam isté manévrovacie schopnosti. Keď potrebuješ naceniť nehnuteľnosť pre dedičské konanie, chceš aby bola cena čo najnižšia. Ak chceš nehnuteľnosť predávať, tak chceš aby bola cena čo najvyššia. Takže rozdiel v cene podľa toho za akým účelom sa to robí môže byť nejakú tú tisícku. A nikto nič neporušil
Nosferatu, sice sa do tychto procesov nerozumiem a nemam cas to studovat, ale citam to tu od teba uz opakovane - po prve klub nezasiela Stegenovu lekarsku spravu "kam sa mu zachce", ale oficialnemu ligovemu organu / komisii, ktora vyhodnocuje, ci moze byt schvalena dlhodoba absencia, nie? Ak nemoze byt dlhodoba absencia hraca inak schvalena nez cez tuto komisiu tak neverim, ze toto neni osetrene aj v jeho zmluve s klubom, ze svoju lekarsku spravu jej musi poskytnut, lebo sa to premieta do X dalsich ukonov klubu vratane moznych registracii a uvolnenia casti hracovho platu atd. Po druhe Stegen uz bol v minulosti dlhodobo zraneny a toto je prvykrat kedy odmietol poslat komisii svoju lekarsku spravu. Takze ak sa tu niekto odvolava na nejaku ochranu osobnych udajov whatever myslim, ze toto je osetrene a Stegen sam kona v roznych situaciach odlisne a to je zvlastne a nedovysvetlene.
Rasto: písal som to len ako jednu z možností. Tebe sa nebodaj nikdy nestalo, že od teba chcel niekto niekam podpis a nevedel si si to pozrieť, čo podpisuješ? Ak áno, gratulujem. Máš extrémne šťastie.
Cule90: LaLiga potvrdila, že aby mohla prijať tú dokumentáciu, musí s tým súhlasiť Stegen a podpísať to. Tvrdí to dokonca aj hráčska asociácia. Anglicko, Francúzsko ,Slovensko, Česko, Nemecko, Rakúsko čo mám potvrdené, tak ak chce klub zasielať zdravotnú dokumentáciu tretej strane a je jedno či to je nejaká komisia, alebo nejaký lekár, kam ho posiela klub na konzultáciu, tak a tým musí súhlasiť hráč. GDPR, ochrana osobných údajov, zdravotného stavu atď... Podľa smernice EU o GDPR, ak príjmam zamestnanca, tak mi musí podpísať papier, že mi dovoľuje si kvôli zmluvám s ním a evidencii zapísať si jeho adresu. A to je šaškáreň len kvôli adrese, ešte tu máme rodné číslo, číslo občianskeho, bankové údaje atď... Takže áno, hráč musí autorizovať kam a komu a za akých okolností pôjdu jeho zdravotné záznamy. Len vypatlaný idiot podpíše nejaký bianko šek, že klub to môže posielať bez jeho vedomia kam uzná za vhodné.
Dlhodobá absencia hráča a využitie nejakých jeho % z platu na plat ďalšieho hráča je možnosť, kluby to môžu a nemusia využiť.
To že Stegen s tým súhlasil v minulosti neznamená, že s tým musí súhlasiť teraz. Mohli sa zmeniť okolnosti.
Chceš odlišnú situáciu? V auguste 2023 na požiadanie klubu predĺžil Stegen zmluvu, čo mala vypršať 30.6.2025 do 30.6.2028, kde si znížil plat s tým, že čiastka, o ktorú mu bol znížený plat mu bude vyplatená spolu s jeho normálnym platom v sezónach 25/26, 26/27 a 27/28 aby tým pomohol klubu s registráciami hráčov. V tom období prišiel Cancelo, Felix, Martinez, Gundo a Romeu. Aj vďaka tomu niekto z tých hráčov mohol byť zaregistrovaný. Máme tu sezónu 25/26, keď má klub začať splácať svoje dlhy. Čo sa stane? Klub odkazuje Stegenovi cez médiá, že si má baliť kufre. Dokonca sú ochotný ho pustiť zadarmo (ooo, aké šľachetné, ale to, že tam majú majú sekeru s odloženým platom nejak 12-18 miliónov, zdroje sa líšia, na to už zabudli). A nie, neviem aké ďalšie dohody mal Stegen s klubom, ale toto sú známe skutočnosti. Do konca kontraktu mu má klub len na základnom plate + s dlžnou čiastkou vyplatiť niekde medzi 40-50 miliónmi. Ruku na srdce, zbalil by si sa, odpísal by si len tak 12-18 miliónov, čo by ti dlhoval zamestnávateľ? Stavím sa s tebou o pivo, že nie, hlavne ako si zamestnávateľovi vyšiel v ústrety. Ďalšia vec čo sa prejavila, tak Stegenovi chýbal jeden zápas, aby mohol dostať 3,5 milióna. Mohol mať dohodu z klubom, že mu to umožnia dosiahnuť ak bude k dispozícii, aj nemusel. Mohli ho nechať chytať v zápase, kde o nič nešlo. Môžeme sa baviť o tom, či to bolo športové rozhodnutie (mohol chytať v poslednom zápase LaLigy, kde vážne o nič nešlo a ani prehra by nič nezmenila) alebo to bolo ekonomické rozhodnutie klubu, že proste mu nechcelo vyplatiť 3,5 milióna €, lebo by im to chýbalo v rámci FFP. Za mňa osobne ide skôr o druhú možnosť. Takže logicky sa Stegen môže cítiť zradený. Ty by si za podobnej situácie bol tiež naštvaný. A hneď na to ti ešte klub cez médiá oznámi, že si máš baliť kufre. Podobná situácia ako s tým 3,5 miliónom bola aj v prípade Griezmana, kde si možno aj ty penil, že Atletico ho sťahuje skôr, aby ho nemuselo kúpiť za 40 miliónov.
Mimochodom, predĺženie zmluvy a sľuby o ktorých nevieme schválilo súčasné vedenie klubu. Žiaľ k veľkej smole, klub sa zachoval extrémne amatérsky zase (už sa to riešili s FDJ, keď sa ho klub snažil vyštvať, keď nastal čas splácať dlhy). Tak ako sa snaží robiť nátlak klub na Stegena, môže robiť nátlak aj Stegen.
Dohoda bola uskutočnená, a dohody sa majú plniť. Ak sa jedna strana začne správať ako kretén, môže sa aj druhá strana začať správať rovnako. Zákon akcie a reakcie.
Klub chcel postaviť Stegena pred istú vec, že buď bude trojka, alebo sa zbalí a vypadne tým, že kúpil Garciu a predĺžil s Szczęsnym. Problém nastal v momente, keď ich nedokázal registrovať a Stegen isto nie je na hlavu padnutý, tak vie, že zatiaľ pokiaľ on sa nezbalí, ani Garcia, ani Szczęsny tak nemôžu byť registrovaný. Z pohľadu klubu je to hajzel, z pohľadu Stegena, ide o jeho biznis. Ak sa nič nestane, tak Szczęsneho trápiť nebude, ak nebude registrovaný, Garcia bude nasraný a bude chcieť chytať. Takže bude hľadať hosťovanie, zrejme na celú sezónu. Tým pádom v klube ostanú na chytanie Pena, Stegen a niekto z B. Pena je už dlhšie naštvaný a chce odísť, po sezóne mu končí zmluva. Ak dobre zachytá, tak si ľahšie nájde prácu. Pre Stegena je to posledná šanca chytať na MS a len Pena/ niekto z z B sú menšia konkurencia ako Garcia a Szczęsny. Barcelona sa snažila ukazovať gule, ale žiaľ bola blbá a nechala sa za ne chytiť. Každá strana háji svoje. To je realita.
Pozri, ak je komisia LL jediny oficialny organ, ktora dokaze schvalit dlhodobu absenciu hraca a zaroven hrac nie je zmluvne alebo inak viazany poskytnut jej lekarsku spravu tak neviem ako by sa mala taka situacia riesit ale je to kokotina a reakcii klubu sa nedivim, lebo ohrozuje jeho zaujmy (specialne ked tu neni ziadny precedens u tohto alebo akehokolvek ineho hraca, ze by toto v minulosti urobil). Ter Stegenovi v ziadnom pripade neupieram to, na co ma narok, ani nespochybnujem to, ze spravil mega ustupky v minulosti, ktore popisujes, napokon aj preto je kapitanom, lebo isiel prikladom.
No na jednej strane tvrdis, ze Stegen ma pravo neposkytnut svoju lekarsku spravu a klub nema co nanho vyvijat natlak a na druhej, ze Stegen ma pravo citit sa zradeny ked ho klub nepostavil do posledneho zapasu a prisiel tym o 3,5 mega - na to akoze klub nema legitimne pravo? Preco tu pises o nejakej zrade? Stegen si uz nezahra, klub mu oznamil, ze s nim nepocita a objektivne blokuje registraciu dalsich hracov a ohrozuje klub nie len sportovo ale aj financne. Ak mu ide o peniaze zo zmluvy nech si s klubom sadne a dohodne sa na nejakych splatkach alebo inej forme kompenzacie aj keby mu platili male ciastky dalsich 20 rokov whatever, ale musi zobrat zodpovednost za to, ake dosledky pre klub maju jeho rozhodnutia, toboz ak je 1. kapitanom. A v jeho rozhodnutiach (rovnako ako v rozhodnutiach klubu) rozhodne nebadat iba dobry umysel...Mozes kludne obe strany nazvat hajzlami, klub to urcite neopravnuje robit nejake natlaky, podrazy atd. ked je v uzkych, ale Stegen je zodpovedny sam za seba, klub je zodpovedny za cely klub. A mozeme sa stavit, ze to skonci takto - bezohladu na to, ako dopadne situacia Stegen vs klub, vsetci hraci budu zaregistrovani a Stegen si uz za Barcu nezachyta.
Nosferatu, netrep tu keketiny. Hovno o tom vieš, tak ako aj my ostatní, noviny píšu vymyslené bludy a ty tu komentuješ všetko, ako by si bol právnik Barcy. Kedy si tu okomentoval dobrý výkon Barcy? Nikdy, len kopať na všetky strany.
Absolútne ho nechápem. Veď keby to boli 3 mesiace, ako tvrdil, dosiahol by to isté a férovo. Takto je zrejmé, že to buď bude dlhšie alebo má v úmysle robiť obštrukcie, keďže tuší, že do brány sa už asi nedostane.
Ozaj, v klube neexistuje žiadne PR oddelenie? Je žalostné, ako žiadnu tému nedkomunikujú a jedine raz za čas sa vyjadrí Laporta, ktorý len trepe ako typický politik
Rozviazat zmluvu.Nevidim v tom ziadny rozdiel,ci bude uplakanec sediet na tribune a tie prachy dostane,alebo vypadne okamzite a prachy dostane tak isto.Okamzite sa tohto burica zbavit.Pre dobro kabiny
Za Nica nikdy žiadna vystupna klauzuka zaplatená nebola, to znamená že ani nebolo možné s nim začať jednať o zmluve.
Prebehli len predbežné jednania z nič oficiálne. A tam si želal istotu registrácie...a to sedelo klubu sa vyhovoriť z že to takto nepôjde.
Pravda je takáto z že Nico by do dnes registrovaný nebol ale kde je tých 60mil€ je otázne. Každý vraví že sú, ale nikdy ich nikto nevidel...ani účtovník
Na rozvázání smlouvy se musejí dohodnout obě strany. Pořád nechápete, že Ter Stegen nic neporušuje... jen háže vidle do plánů neschopně amatérského vedení.
juraj: už to tu bolo X-krát spomínané. Ak chce klub jednostranne rozviazať zmluvu s hráčom, musí mu vyplatiť celý zvyšok kontraktu a ráta sa to do FFP na danú sezónu.
Pokiaľ Stegen neustúpi zo svojich podmienok, tak mne to tak vychádza, že nakoniec bude chytať Peňa alebo Kochen, pretože Stegenovými obštrukciami nemôžme zaregistrovať tak Garciu ako aj Szczeszného a jedinými, ktorý sú zaregistrovaní sú Peňa a Kochen. Iba ak sa podarilo na poslednú chvíľu uskutočniť aspoň jeden významný predaj napr: Christensena, spomínaného Peňu alebo niektorého z dvojice Casado a Fort.
Bude to ešte zaujímavé ....úprimne tu sa nedávam ani na stranu sľubu ani stegena.... Netušíme čo prebehlo 2 roky dozadu keď predlžoval zmluvu a ako to bolo teraz komunikovane .... Ako správanie stegena nie je OK ale ak si zoberieme aj správanie klubu pri odchode xaviho tak tiež to bolo nezvládnuté .... Takže ťažko povedať
Xavi chcel odísť,potom to zobral späť...
Ale keď má byť Mats o 3 mes,.späť,tak strčím tie správy klubu,komisii,novinárom a TV Madrids,nech to všetci vidia !!!
Neschvalujem jeho konanie ale zamýšľam sa nad ním. Ostal v kkube v najhorších časoch, rozložil si zmluvu aby pomohol klubu prežiť a zranienia neriešim. Nesprival si žiadne úmyselne a za žiadne nemôže ani hráč ani klub. Klub naopak odmietal diskutovať s hráčom o jeho odchode. Teraz zisťujeme že mu chýbal zápas k bonusu 3 milonov €...vy vravíte vraj...ale kto vie viac ako on, čo mu sľúbil klub keď mu pomáhal a odkladal si plat a bonusy??
Nikto nevidíme do jeho osobného prístupu v jednaniach zmluvy z odkladania platov, bonusov a tak tiež kauze PN. Stojí za ním stále väčšina šatne...tak asi si madridisti lebo nevedia to čo vieme mi na fóre...klub si nerobí peknú reklamu s jednanim s hráčmi a preto by bolo ideálne, keby obaja orazeny kohúti: Stegh a Laporta prestali riešiť veci formou buď/alebo...ale začali spolu komunikovať ako ľudia a dohodli sa. Sorry ale klub vyvinul veľkú snahu mediálne riešiť Stega ešte pred jeho príchodom do klubu, takže za to že te to na titulkách téma číslo jedna, je chyba aj klubu.
Obe strany spravili nesprávne kroky a obe strany je potrebné na dohodu. Taký je môj názor. Hádzať vinu len na jedného je pekne pokrytectvo. Ale to je len môj názor
Každý zabúda na Garcíu. Neregistrovaný mladý brankár, ktorý je číslo jedna nie v bráne,cake na titulkách novín. Očakávania preto nebude mať ako bežný nováčik. Ale rovno tlak. Dúfam preto, že tak vyspelé ako má reflexi, bude mať aj sebareflexie a vedomie. Lebo sa bojím že ak mu nevijdu prvé 2-3 zápasy, tak všetko to nadšenie z jeho príchodu môže klubu viac ublížiť ako pomôcť
Stegen trucuje a v Barce si vybojuje tak max tribúnu nič iné klub, by mu umožnil odchod možno aj zadarmo keby sa správal normálne, nedostal 3,5 melka a je nasratý na to, nasratý je aj na to že prišiel mladý brankár a nemá istý post jednotky a ďalšia vec mi príde ako úplná kravina že on keď nechce nemusí podpísať správu od lekárskeho tímu atď aby šlo ku La lige príde mi to ako nonsens totálny lebo on nechce a nemusí tak načo on je doktorom a určil že o 3 mesiace je zdravý ako ryba po druhej operácii chrbta a po skoro ročnej maródke po operácii kolena ešte bude skákať do klubu nečudujem sa že chcú právne kroky, respekt má byť obojstranny hlavnou chybou bolo že predtým než prebehol nejaký rozhovor sa pustili do médií veci, no hold ak mal nejakú šancu sa dostať do brány Barcy tak teraz si ju zakopal úplne
Mne sa páči ako každý vraví že prišiel za neho náhradný brankár a Steg to musí akceptovať. Pritom oficiálne nikto neprišiel lebo nebol registrovaný a Steg má zmluvu a preto môže odmietnuť odchod a predaj. Síce vyzerá na najväčšieho debila, ale čisto logicky on rozhodne či odíde, alebo nie. Či bude schopný sa líčiť 3 mesiace alebo rok. Klub sa ho nepýtal a kúpil hráča na ktorého nemá miesto. To ale nieje problém Stegena. On by sa možno aj prisposobil, ale však klub s ním ani nejednal a teraz čaká lojalitu??
Keď sa k vám niekto správa ako k handre, nebuďte prekvapený keď sa zachová rovnako
V ostatných kluboch sa pýtajú či majú dotiahnuť iného hráča resp konkurenciu? Určite nie, ako som napísal keď by to bolo tak že prv by bol rozhovor a až tak by šli von info tak fajn, rešpekt by mal byť vzájomný
Kurva ronaldinho ty sa tu hras so slovickami.Je nas hrac Garcia?Je?Tak co tu tliachas o registracii?Ter Stegen je curak,nic viac nic menej.Byt tam kde ma nechcu dokaze len kreten.Vie ze Garcia sa kupil na post 1-tky.Vie ze Vojto je omnoho lacnejsia 2-ka ako von.Takze cela registracia stoji len na Stegenovi.Takze nech taha het a bude klud
Reálne ak by mu mali 3 roky zmluvy vyplácať tak byť vo vedení ho radšej mám na tribúne a trénovať s beckom ako by som mu mal vyplatiť, áno a presne pre tu registráciu cíti Stegen moc
Už len tato veta o tebe hovorí veľmi veľa- hej, určite chceš ako brankár tesne po zranení/zranený byt bez klubu :D
Určite by mu inde dali zmluvu ako ma v Barcelone, určite sa všetci o zraneného bydu bit. Si úplne mimo.
Stále to isté. Finančné sračky a ter Stegen zlý ? Trvá to od bývalého prezidenta a Laporta to nedokázal zmeniť. Ter Stegen to má vyriešiť ? Ostuda klubu !!!!!
pepo46: stále čaká na ospravedlnenie, za urážky na moju osobu, lebo evidentne som ja mal pravdu s tým podpisom a ty nie. Alebo to je mimo tvojich schopností? Mimochodom, pýtal som sa známeho na Slovensku, že ako to je s tou lekárskou dokumentáciou pre tretie strany. Aj v hokeji, aj vo futbale hráč musí súhlasiť s tým, že jeho dokumentácia sa niekam bude posielať. Nikdy sa netretol s tým, že by nejaký hráč klubu podpísal plnú moc, že klub môže posielať dokumentáciu kam sa mu zachce.
Jediný dôvod prečo klub na to tlačí sú peniaze, bez toho nemôže aspoň dočasne registrovať či už Garciu alebo Szczęsneho. Na druhú stranu, to nie je Stegenov problém. A pokiaľ vyslovene v zmluve nemá, že musí dovoliť poslanie tej dokumentácie lekárskej komisii, tak je to na jeho dobrej vôli.
Cule90: LaLiga potvrdila, že aby mohla prijať tú dokumentáciu, musí s tým súhlasiť Stegen a podpísať to. Tvrdí to dokonca aj hráčska asociácia. Anglicko, Francúzsko ,Slovensko, Česko, Nemecko, Rakúsko čo mám potvrdené, tak ak chce klub zasielať zdravotnú dokumentáciu tretej strane a je jedno či to je nejaká komisia, alebo nejaký lekár, kam ho posiela klub na konzultáciu, tak a tým musí súhlasiť hráč. GDPR, ochrana osobných údajov, zdravotného stavu atď... Podľa smernice EU o GDPR, ak príjmam zamestnanca, tak mi musí podpísať papier, že mi dovoľuje si kvôli zmluvám s ním a evidencii zapísať si jeho adresu. A to je šaškáreň len kvôli adrese, ešte tu máme rodné číslo, číslo občianskeho, bankové údaje atď... Takže áno, hráč musí autorizovať kam a komu a za akých okolností pôjdu jeho zdravotné záznamy. Len vypatlaný idiot podpíše nejaký bianko šek, že klub to môže posielať bez jeho vedomia kam uzná za vhodné.
Dlhodobá absencia hráča a využitie nejakých jeho % z platu na plat ďalšieho hráča je možnosť, kluby to môžu a nemusia využiť.
To že Stegen s tým súhlasil v minulosti neznamená, že s tým musí súhlasiť teraz. Mohli sa zmeniť okolnosti.
Chceš odlišnú situáciu? V auguste 2023 na požiadanie klubu predĺžil Stegen zmluvu, čo mala vypršať 30.6.2025 do 30.6.2028, kde si znížil plat s tým, že čiastka, o ktorú mu bol znížený plat mu bude vyplatená spolu s jeho normálnym platom v sezónach 25/26, 26/27 a 27/28 aby tým pomohol klubu s registráciami hráčov. V tom období prišiel Cancelo, Felix, Martinez, Gundo a Romeu. Aj vďaka tomu niekto z tých hráčov mohol byť zaregistrovaný. Máme tu sezónu 25/26, keď má klub začať splácať svoje dlhy. Čo sa stane? Klub odkazuje Stegenovi cez médiá, že si má baliť kufre. Dokonca sú ochotný ho pustiť zadarmo (ooo, aké šľachetné, ale to, že tam majú majú sekeru s odloženým platom nejak 12-18 miliónov, zdroje sa líšia, na to už zabudli). A nie, neviem aké ďalšie dohody mal Stegen s klubom, ale toto sú známe skutočnosti. Do konca kontraktu mu má klub len na základnom plate + s dlžnou čiastkou vyplatiť niekde medzi 40-50 miliónmi. Ruku na srdce, zbalil by si sa, odpísal by si len tak 12-18 miliónov, čo by ti dlhoval zamestnávateľ? Stavím sa s tebou o pivo, že nie, hlavne ako si zamestnávateľovi vyšiel v ústrety. Ďalšia vec čo sa prejavila, tak Stegenovi chýbal jeden zápas, aby mohol dostať 3,5 milióna. Mohol mať dohodu z klubom, že mu to umožnia dosiahnuť ak bude k dispozícii, aj nemusel. Mohli ho nechať chytať v zápase, kde o nič nešlo. Môžeme sa baviť o tom, či to bolo športové rozhodnutie (mohol chytať v poslednom zápase LaLigy, kde vážne o nič nešlo a ani prehra by nič nezmenila) alebo to bolo ekonomické rozhodnutie klubu, že proste mu nechcelo vyplatiť 3,5 milióna €, lebo by im to chýbalo v rámci FFP. Za mňa osobne ide skôr o druhú možnosť. Takže logicky sa Stegen môže cítiť zradený. Ty by si za podobnej situácie bol tiež naštvaný. A hneď na to ti ešte klub cez médiá oznámi, že si máš baliť kufre. Podobná situácia ako s tým 3,5 miliónom bola aj v prípade Griezmana, kde si možno aj ty penil, že Atletico ho sťahuje skôr, aby ho nemuselo kúpiť za 40 miliónov.
Mimochodom, predĺženie zmluvy a sľuby o ktorých nevieme schválilo súčasné vedenie klubu. Žiaľ k veľkej smole, klub sa zachoval extrémne amatérsky zase (už sa to riešili s FDJ, keď sa ho klub snažil vyštvať, keď nastal čas splácať dlhy). Tak ako sa snaží robiť nátlak klub na Stegena, môže robiť nátlak aj Stegen.
Dohoda bola uskutočnená, a dohody sa majú plniť. Ak sa jedna strana začne správať ako kretén, môže sa aj druhá strana začať správať rovnako. Zákon akcie a reakcie.
Klub chcel postaviť Stegena pred istú vec, že buď bude trojka, alebo sa zbalí a vypadne tým, že kúpil Garciu a predĺžil s Szczęsnym. Problém nastal v momente, keď ich nedokázal registrovať a Stegen isto nie je na hlavu padnutý, tak vie, že zatiaľ pokiaľ on sa nezbalí, ani Garcia, ani Szczęsny tak nemôžu byť registrovaný. Z pohľadu klubu je to hajzel, z pohľadu Stegena, ide o jeho biznis. Ak sa nič nestane, tak Szczęsneho trápiť nebude, ak nebude registrovaný, Garcia bude nasraný a bude chcieť chytať. Takže bude hľadať hosťovanie, zrejme na celú sezónu. Tým pádom v klube ostanú na chytanie Pena, Stegen a niekto z B. Pena je už dlhšie naštvaný a chce odísť, po sezóne mu končí zmluva. Ak dobre zachytá, tak si ľahšie nájde prácu. Pre Stegena je to posledná šanca chytať na MS a len Pena/ niekto z z B sú menšia konkurencia ako Garcia a Szczęsny. Barcelona sa snažila ukazovať gule, ale žiaľ bola blbá a nechala sa za ne chytiť. Každá strana háji svoje. To je realita.
No na jednej strane tvrdis, ze Stegen ma pravo neposkytnut svoju lekarsku spravu a klub nema co nanho vyvijat natlak a na druhej, ze Stegen ma pravo citit sa zradeny ked ho klub nepostavil do posledneho zapasu a prisiel tym o 3,5 mega - na to akoze klub nema legitimne pravo? Preco tu pises o nejakej zrade? Stegen si uz nezahra, klub mu oznamil, ze s nim nepocita a objektivne blokuje registraciu dalsich hracov a ohrozuje klub nie len sportovo ale aj financne. Ak mu ide o peniaze zo zmluvy nech si s klubom sadne a dohodne sa na nejakych splatkach alebo inej forme kompenzacie aj keby mu platili male ciastky dalsich 20 rokov whatever, ale musi zobrat zodpovednost za to, ake dosledky pre klub maju jeho rozhodnutia, toboz ak je 1. kapitanom. A v jeho rozhodnutiach (rovnako ako v rozhodnutiach klubu) rozhodne nebadat iba dobry umysel...Mozes kludne obe strany nazvat hajzlami, klub to urcite neopravnuje robit nejake natlaky, podrazy atd. ked je v uzkych, ale Stegen je zodpovedny sam za seba, klub je zodpovedny za cely klub. A mozeme sa stavit, ze to skonci takto - bezohladu na to, ako dopadne situacia Stegen vs klub, vsetci hraci budu zaregistrovani a Stegen si uz za Barcu nezachyta.
Prebehli len predbežné jednania z nič oficiálne. A tam si želal istotu registrácie...a to sedelo klubu sa vyhovoriť z že to takto nepôjde.
Pravda je takáto z že Nico by do dnes registrovaný nebol ale kde je tých 60mil€ je otázne. Každý vraví že sú, ale nikdy ich nikto nevidel...ani účtovník
Ale keď má byť Mats o 3 mes,.späť,tak strčím tie správy klubu,komisii,novinárom a TV Madrids,nech to všetci vidia !!!
Nikto nevidíme do jeho osobného prístupu v jednaniach zmluvy z odkladania platov, bonusov a tak tiež kauze PN. Stojí za ním stále väčšina šatne...tak asi si madridisti lebo nevedia to čo vieme mi na fóre...klub si nerobí peknú reklamu s jednanim s hráčmi a preto by bolo ideálne, keby obaja orazeny kohúti: Stegh a Laporta prestali riešiť veci formou buď/alebo...ale začali spolu komunikovať ako ľudia a dohodli sa. Sorry ale klub vyvinul veľkú snahu mediálne riešiť Stega ešte pred jeho príchodom do klubu, takže za to že te to na titulkách téma číslo jedna, je chyba aj klubu.
Obe strany spravili nesprávne kroky a obe strany je potrebné na dohodu. Taký je môj názor. Hádzať vinu len na jedného je pekne pokrytectvo. Ale to je len môj názor
Keď sa k vám niekto správa ako k handre, nebuďte prekvapený keď sa zachová rovnako
Už len tato veta o tebe hovorí veľmi veľa- hej, určite chceš ako brankár tesne po zranení/zranený byt bez klubu :D
Určite by mu inde dali zmluvu ako ma v Barcelone, určite sa všetci o zraneného bydu bit. Si úplne mimo.