Inymi slovami":Na to, aby som so svojimi zverencami mohol hrat futbal a nie antifutbal potrebujem viac penazi." Dufam, ze vyhovorky tohto typu budu znamenat zaciatok ich konca, lebo aky trener taky tim...
Ale ved to dava logiku..mozno ten trener by aj hral kombinacny futbal keby na to ma hracov. Bohuzial nikdy mu asi nebude dopriane trenovat velkoklub, kde by mohol presadit svoju taktiku. Ak ma v time 6 kopyt aj s brankarom, tak proste hras s tym co mas. On je plateny za vysledky, a vyhodnotil ze okopavat proti technickej Barcelone bude to najlepsie mozne riesenie (koniec koncov - podobnu taktiku ma 3/4 La Ligy). Len naivny idiot by hral s toutou zostavou otvoreny hura futbal. Ale to neznamena ze ten trener filozofiu technickeho futbalu nema zmaknutu, len ma hracov akych ma. A s tym rozdielom v hodnote muzstiev ma pravdu. Ak by sme chceli zrovnavat napriklad jeho kvality s kvalitami Flicka, bolo by potrebne mat 2 rovnako kvalitne muzstva proti sebe, co je logicky nemozne.
Tomu co pises uplne rozumiem. Ale to, ze ma niekto hracov kopyta neznamena, ze tito hraci maju aj miesto noh kopyta, ktore pouzivaju iba na faulovanie a antifutbal. Toto neni pripad, kedy pouzije tim zaparkovany autobus, lebo nema kvalitu na utocny futbal (vyrovnat sa v tomto Barcelone maju mozno 1-2 timy La ligy). Getafe je tim, ktory opakovane neohladuplne dohrava suboje, vedome a niekedy zakerne, provokuje, zdrzuje, nebojim sa napisat, ze niekedy s cielom zranit svojho protihraca a v tejto spinavej hre pokracuje aj za rozhodnuteho stavu 3:0. Podla mna to je nie na hranici, ale za hranicou toho, kedy uz svojho supera nerespektujes. Pouzivat takuto hru ako vyhovorku, ze si na to odkazany, lebo ti chybaju peniaze je bohapusty amaterizmus a Bordalas moze tvrdit co chce, ale jeho za taku hru nikto respektovat nebude, lebo realne je to to najjednoduchsie, co moze kazdy tim urobit. Nikto netvrdi, ako ma Getafe hrat s Barcelonou, ale svojho supera by respektovat mohli a mali.
David, za normálnych okolnosti by si mal pravdu, ale nie v tomto kejse. Nedávno som pozeral na YT materiál o getafe, napr akých hráčov za poslednú dobu nakúpili do zostavy, sú to sami zakernaci, hrubi hráči s vysokým počtom žltých a červených kariet. Nejakých tvorivých hráčov oni ani nechcú, lebo ich proste nepotrebujú. To všetko čo opísal Cule vyššie je ich taktika a štýl. Ako dôkaz, stačí sa len pozrieť na nášho pereza ako sa zmenil od kedy je u nich.
Za mňa getafe je najhnusnejšie mužstvo LL a borbalas je telocvikár s veľkou papulou.
Hej este som chcel dodat, ze je to systemove a netyka sa to iba jednotlivcov ako napisal Simao, su to instrukcie od trenera a riadi sa nimi (skoro)kazdy hrac. Bordelasovi na to netreba skocit, prehrali 3:0, hralo sa prakticky na jednej polovici a miesto toho aby povedal, ze rubanie dreva jeho hracom nepomohlo snazi sa odviest pozornost na to, ze by vedeli hrat futbal, keby mali vyssi budget. Okrem nedostatku respektu k superovi je to navyse trochu neuctive aj k jeho vlastnym hracom, lebo inymi slovami komunikuje, ze na viac vlastne nemaju. Som rad, ze vcera rozhodca zacal rozdavat zlte karty od 4. minuty, tam nebolo na co cakat.
bordalas to vzdy postavi na prasackej hre plnej simulovania a zdrziavania. davno takejto hre malo byt odzvonene, na to si divaci neplatia vstupne. ale spanielski rozhodcovia to samozrejme s radostou toleruju..
No neviem, hráčov síce možno nemá najlepších, ale behať a nahrať si loptu snáď vedia. Od začiatku jeho tím pôsobil, že v dobrý výsledok vôbec nedúfa. S takým prístupom sa toho veľa dosiahnuť nedá.
Vallecano mi prišiel ako podobný tím a tí hrali vcelku normálny, nie alibistický futbal.
A inak súhlasím, Raphinha mal dostať žltú.
Za mňa getafe je najhnusnejšie mužstvo LL a borbalas je telocvikár s veľkou papulou.
Vallecano mi prišiel ako podobný tím a tí hrali vcelku normálny, nie alibistický futbal.
A inak súhlasím, Raphinha mal dostať žltú.