Trufam si povedat, ze vcera nas stred pola dominoval a s ohladom na to, ze tam real tiez nema ziadne hužvičky tak ma ten rozdiel dost prekvapil, vacsinu zapasu behali ich hraci za loptou a chvilami bolo vidiet ich frustraciu. To co nas zarezalo bol utok, ktory to nevedel vyuzit a kde bol zase obrovsky rozdiel v kvalite na ich strane. Mbappe dostane loptu po 15min, vypali bez pripravy a gol...Keby real vyuzil polovicu z tych sanci co mal tak dohraju zapas v klude, lebo my sme sa nevedeli dostat pred ich branu. Ked budeme mat spat utok vo forme (tyka sa hlavne Raphu a Yamala) tak real urcite vyhravat nebude, ale to ako nam chybaju alternativy ked je zraneny zaklad je doocibijuce a budeme potrebovat velku davku stastia, aby sme vyhrali trofeje ako LM.
Akože presne tak to je podľa mňa - stred máme lepši my, útok a obranu oni (ak porovnávame včerajšie zostavy a výkony). Dvojka Pedri - De Jong je famózna a technicky je veľmi ťažké ich predčiť. Mbappeho im zavidim, to je klinicky utočník - prakticky končí v bráne všetko do čoho kopne. Podobnú kvalitu majú hádam len Haaland a Kane.
S takou obranou LM nevyhras zase sa opakujem…uz to konecne pochopte ze velke zapasy vyhrava obrana a nie utok fakt chces s touto obranou vyhrat LM?neexistuje ziadna sanca, nasa obrana je priemerna, nie svetova
real nikdy nehral proti nam na drzanie lopty, vzdy sa spoliehal na rychle kontry a standartky aj za modrica a kroosa. cely zapas prakticky viedli, stiahli sa a na par vynimiek to v klude zvladli. moj nazor je, ze mal hrat araujo na viniho. mbabeho sa branit neda..chybal samozrejme citelne hrot.
Jasne, ze sa Mbappe da branit, tazko, ale da, vid vykony PSG po jeho odchode...to neni kreativny futbalista ako Messi, Yamal, Dembele, ktori predvedu nieco originalne v kazdom zapase lebo reaguju na protihraca. Mbappe je podobny Ronaldovi, ma v repertoari 2 klucky, ale rychlost a strelu, zavisi kolko priestoru dostane a ci ho pustia do sestnastky. Aj keby dal gol v kazdom EC, 100krat radsej budem brat hraca ako Yamal alebo Pedri.
Mbappe robi to iste odkedy si ho pamatam, je treningovy produkt podobny Ronaldovi, ked strati rychlost bude marný, nebude robit tvorcu hry ani nic podobne. Lamine je futbalovo o krok pred vsetkymi a uz to ukazal, teraz ma len krizu. Debata na urovni Messi/Ronaldo ide o to, co kto preferuje, strielanie golov alebo magicky dotyk.
Mbappe ma ale brutalne nastavnenu mentalitu, ktora robi rozdiel, co vyzdvihovali mnohi jeho spoluhraci. Jemu staci par momentov, lebo je pripraveny a dost konzistentny. Lamine je este len na zaciatku a cas ukaze, kam ho hlava zavedie.
Preto som písal omomentálnej situácii v oboch prípadoch. Mbabe je nezastaviteľný a lamin áno. bola doba, keď to bolo naopak.,dufam sa znovu vráti. Viem, ze ma lamin väčší talent, ten však nerozhoduje. Bude treba dosť roboty, aby sa mu vrátilla hlava na svoje miesto.. Magic touch je pre mňa navzdy ronaldinho.
Mňa práveže včerajší zápas naplnil optimizmom.
Ak dokážeme uhrať takýto výsledok s takou maródkou a takou zlou formou ako máme proti nabudenému Realu doma, tak sme na tom dosť dobre.
Presne tak, ako píše Cule90 vyššie, ak by sme mali poriadneho strikera typu Mbappe, ktorý dokáže premieňať aj pološance, tak ešte 2-3 góly dáme. Šance Ferrana alebo Fermina proste musia byť gól v takýchto zápasoch.
Hovorí sa o marodke Barci ale najväčšie mena tam vidím hrat. Pedri,Yamal,De jong ,Araujo ,Kounde Fermin,Feran atd všetko hráči základu . Realu hral na pozícii RB stredný záložník ,Huijsen po zranení ,Camavingha čo hráva velice malo a jediný gol dala Barca po chybe Gulera keď sa hral s loptou blizko brany . Osobne má hra prekvapila myslel som že Barca bude mat prevahu ale nevytvorili nič a mohla dostať o dosť viac .Milimetrove offside,nepremenená 11ka. Nechcem nič zle predpovedať ale pamätám si obdobie Flicka inde tiez mal sezónu super a potom sa to trosku zhoršilo (či super prečíta tu hru) alebo dôvod neviem.A na marodku sa nedá vyhovoriť Realu chýbal Carvajal(po zranení pár minút) ,Trent,Rudiger
Ja som teda cakal dominanciu v strede pola, ale v utoku ani nahodou, ak sledujes hru Barci tak by si vedel, ze vpredu sme mali Ferrana po zraneni, Lamina po zraneni a bez formy a na lavicke nikoho. Chybali dalsi utocnici aj ofenzivny stredopoliar Olmo, na hrote sme v zavere zapasu opat pouzivali Arauja. Toto ma naozaj neprekvapilo a presne tak to bolo. Po zapase sa lahko hodnoti, nasa hra nebola zla, koncila vsak v zaverecnej tretine ihriska a odpovedala presne nasim moznostiam - vsetko tahala zaloha a sance nemal kto zakoncit.
Cule- tak ako Barca mala hráčov oo zranení tak aj Real -Huijsen,Carvajal a opäť sa zranil,Camavingha (prvý zapas základ) a dokonca nesie problémy s Clenkom mal aj Mbappe. Ja uprimne som čakal dominanciu Barci . Každopádne hrali proti sebe dve veľké európske mužstva a to môže vždy dopadnút rôzne .
Ved si pozri hracov, Yamal 18, Cubarsi 18, Fermin 22, Balde 22, Pedri 22. Jedine Pedriho sme kupili.
Nuz a potom sa pozries na hracov, ktori prisli za stamiliony Huijejn 20 - 70 mega, Carreras 22 - 50 mega atd a vsetko v najlepsom veku a uz v kvalite.
Ak dokážeme uhrať takýto výsledok s takou maródkou a takou zlou formou ako máme proti nabudenému Realu doma, tak sme na tom dosť dobre.