Pre pridávanie komentárov sa musíte alebo registrovať.
AndreasGerardi Premium
2025-11-05 09:52:27
A teraz otázka . Čo by sa s Barcelonou stalo ak by toto kreatívne účtovníctvo nechceli aplikovať . Aké by boli možnosti ? Pretože v článku je pekný výklad toho , aký ma Barcelona dlh , aké vysoké náklady musí znášať a pod. Ale nikde som sa nedočítal , aké sú odhady budúcich príjmov po znovuotvorení Camp Nou. Taktiež tam nieje uvedené , koľko bude Barca znášať na amortizaciu po tejto sezóne , kedy sa ukončí doplatok na mzdy Messimu , Suarezovi, Busimu, Albovi , Piquemu atd. Aký bude mať vplyv nepredlzenie zmluvy s Lewom . Taktiež tam nieje povedané , pri hráčoch ktorých celková amortizacia v tejto sezóne dosahuje 100,2 milióna , aký vplyv toto ukončenie splácania bude v budúcej sezóne . Celý článok je vedený v štýle , že Barca sa síce tvári zdravo ale je v problémoch . Sú tam vymenované všetky dlhodobé aj krátkodobé záväzky , veľa čísel o finančných pákach, ich kreatívne vedenie v účtovníctve či zmeny účtovania behom posledných 4 sezón , ale nikde som sa nedočítal , čo sa udeje následne . Lebo tie peniaze , až na zmenu hodnotenia Brindeburg a jeho zníženia tam nieje nič čo vysvetľuje , aký to bude mať vplyv v budúcnosti . Ja chápem , že Barcelona láka a je vďačný objekt na takéto zaujímavé články , ale ak si človek uvedomí , že začala kompletná rekonštrukcia najväčšieho štadióna v Európe spolu s okolím a nieje financovaný cudzími entitami priamo s podielom v klube tak ani dlh 2 mld nieje veľké číslo . Pamätám sa , ako zvažovali možnosť , že Camp Nou celé zafinancuje Saudská Arabia a vlastne by boli majiteľom celého štadióna . To by bola aká paráda , ak vy klub nemusel znášať náklady na rekonštrukciu . Ale neurobili to , pretože ten štadión je dedičstvo ktoré tu bude ešte dlho. A tak KE to správne . Aj keď sú dlhy vysoké , časom tie náklady zníži inflácia a nakoniec to kľudne môže dopadnúť tak , že budeme Laportovi bitkár nohy , že to začali práce v tej najhoršej situácii v dejinách klubu.
2025-11-05 12:22:12
Díky za tento článek!
2025-11-05 17:23:31
To je tak zlé že sa to nedá ani dočítať. Španielske zákony nepoznám no podliehajú právu EU...
2025-11-05 18:13:57
Skvely clanok a dik za preklad...to najhorsie mame skoro za sebou, este rok vydrzat a zacne byt lepsie
2025-11-06 08:19:19
Skvely clanok, diky