Stále opakujúce slová po nevydarených zápasoch a to, rozoberieme si to a pohovoríme s hráčmi. Výsledok? V nasledujúcom zápase opakujúce sa problémy. To musí byť aj pre hráčov depresívne.........
Depresivne pre hracov? Ako povedal Flick, ak chyba intenzita a pressing tak ma obrana tazke chvile. Samozrejme, depresiu po nevyhranom zapase hraci mozu citit, ale nech necitia depresiu z toho, ze nevedia, co maju zlepsit. Takze do prace:)
Trener moze trvat na svojom hernom systeme, ale musi si na to zabezpecit vhodne typy hracov a potom od nich vyzadovat striktne plnenie pokynov.
Avsak oproti vlanajsku je zasadnou zmenou odchod Iniga /nahrada za neho nie je/ a nizsia intenzita pressingu utocnikov aj zalohy.
Utumno lepsi hraci by to zvladli, ale lepsi hraci su na marodke:D sak pockajme jak budeme hrat s Raphom, Pedrim, Garciom a Laminom, Olmom, Lewym vo forme a dufam, ze to bude vyzerat inak.
Utumno cital si vyjadrenie Erica "branime a utocime spolocne"?:D akoze ono to znie jak najvacsie klise zo vsetkych, ale zrovna v nasom systeme ak nezacne branit (rozumej pressovat) prvy hrac v utoku tak mozeme mat v obrane aj 4 Van Dijkov a nic z toho nebude.
Ja tomu systému pressingu rozumiem, ale aj tak tam musí niekto byť zodpovedný za ofsajdovú líniu a pascu. Minulý rok to fungovalo, teraz už zrazu nie. Araujo je rýchly a silný, ale pozične je to úplný ignorant. Baldé je rýchly a technický, ale občas sa príliš sústredi na útok alebo sa vôbec nesústredi. A Garciu by som vôbec nepovažoval za dobrého obrancu. Iñigo veľmi chýba a nemáme za neho adekvátnu náhradu.
Problem je len v tom,ze pocas tejto sezony sme podali len jeden vykon hodny mena FCB a reci ze len obrana je slaba moc neobstoja, ta moze hovorit,kolko vylozenych sanci spelili utocnici
Nikto nehovorí, že len obrana je slabá, ale príliš veľa gólov padá preto, lebo ofsajdová línia nefunguje. A to je v prvom rade zodpovednosť obrancov. Zhrniem to takto: aj keď ten systém bude znovu perfektne fungovať, tituly sa nedajú vyhrať s týmito obrancami.
tunno to povedal spravne. pokial sa nam nevrati komplet zakladna 11tka tak musime pretrpiet aktualny stav. a za druhe co je vecsi problem, je to ze pokial bude barca vo financnych srackach, tak nikdy nebude dlhodobo konzistentna a konkurencie schopna. Ono pokial si Flick nemoze dovolit nakupit si hracov do svojho systemu, tak musi pracovat s tym co ma a to nemusi byt dostacujuce. ked tam proste nema kvalitativnu nahradu za hracov zakladu.
Existuje aj niečo medzi hlbokým blokom a vysokou obrannou líniou. "Naša DNA" nás vystavuje problémom, ak sa nám v nejakom období nedarí.
Je pravda, že sme mohli streliť o pár gólov viac, ale tiež sme ich mohli zopár navyše aj dostať.
Tu si niektorí stále neuvedomujú , čo vlastne Hansi naznačil . Ja to vnímam takto. Hansi nemá veľa možností. V lete sa zmieril s tým , že kvalita mužstva ostáva zachovaná . Ostatne , základnú zostavu v plnej kondícii máme dá sa povedať na Top úrovni . On si to uvedomoval už minulú sezónu , že káder je nevyvážený a súpiska viac menej len doplnená menami , nie kvalitou. A nastáva otázka ktorú si určite položil aj on. Stiahnuť sa a čakať , čo ale pri nekvalite stoperov a slabej formy Koundeho by automaticky neznamenalo lepšiu defenzívu no ovplyvnilo by to útočnú fázu lebo by sme boli ďaleko od brány. Alebo , síce dostať viac gólov ale súpera prestrieľať . Čo sa vlastne aj včera stalo. Ja si tiež vyberám druhu možnosť . Tu nieje o čom . Nečakaný problém ale je , že skoro celá základná zostava vypadla spoločne na dlhé obdobie , odišiel kľúčový stopér na poslednú chvíľu s čím ako sám priznal, nerátal a nerátal ani s tak početnou marodkou. A to ma proste vplyv na vyváženosť a kvalitu hry. Jedine pozitívum je, že sa chytil Rash a Lamine sa pomaly vracia na svoju úroveň pred zranením . A tak sa to snaží využiť vysokým postavením , aby aj tie lopty mali často v poslednej tretine ihriska. Casado je napríklad fajn ak ma okolo seba mozog , ale ako jednotlivec stojí za hovno. Frenkie ma zase silne stránky v podobe zisku lopty a jej distribúciu , ale nieje to mozog a nevie diktovať tempo hry. A keď si tieto dva faktory dáme dokopy , máme problém držať tempo.
Jj este by som dodal, ze mame dost velky priestor na zlepsenie, kedze mnohi su na marodke a niektori este nie na svojej top urovni. Najvyssi cas pomaly zacat pridavat tempo som presvedceny, ze za 2-3 mesiace uvidime staru Barcu ak sa niekto znovu nedokaličí. Inak aj ja si myslim, ze nam chyba viac alternativ v hre, ale nie, ze mame zmenit cely system. Prakticky ak hrame jednym definovanym stylom s najsilnejsou 11kou, nedava zmysel sa docasne pokusat menit cely system s "nahradnikmi", ktori ani nesu tak kvalitni ani tak zohrati, nebude to fungovat lepsie. Vieme, co potrebujeme zlepsit tak nech to hraci zlepsia, podla mna system ktorym hrame je najlepsi z moznych, za predpokladu, ze ho hrame na 100%. Ale to je kazdy system.
Mne v tejto sezone chyba vybusnost. V kazdom zapase su nasi hraci pomali, vsade su neskoro. Je pravda, ze proti Barce sa vsetci chcu vytiahnut a mozno hraju lepsie ako v inych zapasoch, ale nasi by mali v kazdom zapase hrat na maximum (aj vzhladom na prachy co za to beru). Vcera miestami vsetci stali. Nebolo komu prihrat. Sprinterske suboje asi vsetky prehrali aj dopredu aj dozadu...
Pokud takhle chce Flick hrát tak je ale za mě klíčové naučit se měnit způsob obrany během zápasu, hrát takto 90 min je sebevražda. Troufám si tvrdit že nás to stálo i semifinále s Interem.
Ale čo chceš meniť ? Ak sa stiahneme , brániť v bloku nevieme. A pri absencii Pedriho a Raphu nemáme ani hráčov , čo ti loptu podržia aj v komplikovaných situáciách a na malom priestore . Takže nevieš ani len tak držať loptu. Tak čo potom ? Ak by sme mali kvalitu na lavičke , dalo by sa o tom baviť . Ale Roony, Dro , či Fernandez niesu Top hráči .
Jak to chci měnit? Jednoduše nehrát vysokou linii pořád, ano bránit v bloku nám nejde nejlépe ale furt by to bylo lepší než tohle. Včera srovnáme na 2:2 a za chvíli běží týpek sám na Vojtu a zase prohráváme. Takhle nevyhrajeme žádnou trofej, a góly co dostáváme jsou jak přes kopírák, i od slabších týmů.
Muzstvo nemoze hrat raz tak raz tak. Najma vo vypätých momentoch hraci prechadzaju do autopilota a vtedy robia len to co maju najlepsie vzite. Miesat systemy zapas co zapas by len sposobil ze nevedeli by sme hrat nic poriadne.
tak si pozri zapas bayernu s PSG, aky pressing hrali v prvom polcase a aky hlboky (a kvalitny) blok dokazali hrat v oslabeni v polcase druhom. A nie, pre Barcelonu to cesta nie je, ale to co hra teraz je harakiri.
So vsetkymi sa da suhlasit. Podla mna je riesenie stale to iste, ze hraci zacnu pressovat a budu v spravnom postaveni ako min.rok. Obrancov teraz nevymenime a stopera privedieme najskor v lete. S nasim stylom sa vzdy najde nejaky ten krejčíř co nas zareže protiutokom, lebo hrame proste riskantne. Vela golov sme dostavali aj minuly rok s Inigom a to cely tim isiel bomby. Vsetci budu musiet zamakat a po navrate zranenych sa uvidi, ci zacneme strielat viac golov ako super, lebo iba o to tu ide. A ked sa vyhrava je nas futbal ohromna zabava.
Flick je taký protipól Diega Simeona.
Simeone hrá tvrdohlavo nízko.
Flick hrá tvrdohlavo vysoko.
Problém je že sa veľmi nevedia prispôsobiť. Budú pretvárať svojich hráčov na to čo nie sú.
Vlani to Flickovi vyšlo, ale každý sa na nich dobre pripravil.
Áno vlani vedeli spraviť metrový ofsajd, dnes sa však zmenili dve veci. Súperi sa na to pripravili, Barca nemá tých istých hráčov v tej istej forme - a to mala problémy aj vlani, inak by vyhrala Ligu Majstrov.
Neviem, ak všetko zapadne, tak to bude fungovať, ale ak nie tak sa to rozsype. Toto nie je taktika na celú sezónu.
Vlani sme ťažili proti silným tímom najmä z rýchlych protiútokov, ktoré boli dokonale prevedené - väčšinou v tom mal prsty Raphina. Dnes Yamal ani nevládze a ani nemá komu nahrať. Rashford je síce rýchly, ale nie kombinačne rýchly. Lewa je duch, Ferran nie je konzistentný, nevie využiť nábeh vždy - tak ako ho aj včera nezvládol.
Mal Bayern takúto ortodoxnú vysokú líniu keď vyhral všetko s Flickom? Vraj nie, ale neviem nepozeral som ich... Každopádne mal tam dosť dobrú energickú a rýchlu bandu hráčov a Lewandovskeho vo forme.
Flick je dobrý tréner, má svoju filozofiu, ale musia byť za tým výsledky. Chalani evidentne nevedia, nevhládzu hrať to čo od nich chce. Teraz je otázka či to vôbec budú vedieť a zvládať, či je to reálne, alebo je to len "dočasne úspešný taktický manéver", ktorý už treba zahodiť a ísť na to inak.
Nemusia hrať nízky blok, veď máme hráčov na to aby dominovali, aby dali ten gól, dva pre víťazstvo.
Flick tu trepe, že vyhrať 1:0 nie je naša DNA. Lenže ak máme nejakú DNA, tak by tam mal byť nadôlešitejší faktor víťazstvo, nie počet gólov. Ten môže byť len bonus. Lebo dať tri góly je úpne nahovno, keď dostaneš tri, alebo dostaneš gól v závere ktorý ťa zabije - ako s Interom vlani.
Akorát že ke krásnému fotbalu Barcy patří i vítězství. Takže je vlastně všechno v pořádku? Jedeme podle plánu? Jak už jsem tu psal několikrát, dobrý tým netvoří jenom dávání gólů. A za mě teda to co předvádíme v obraně má od dobrého fotbalu hodně daleko.
Mne sa to tiež extra nepáči, ale v podstate to takto Flick myslel. Ja by som čakal že keď máme dosť zranených a zvyšok tímu nie je na tom bohvieako s formou, nefunguje nám presing, obrana s brankárom je nestabilná, tak trochu pozmeníme štýl hry - a nie smerom k betónovaniu vzadu, ale menej riskovať s vysokou líniou. Mierna flexibilita by možno prospela.
DNA Barci nie je hrat na vitazstvo za kazdu cenu, DNA Barci je to, co vcera predviedol Yamal pri svojom gole. Krasny ofenzivny futbal, ano niekedy s neistym vysledkom az do konca, ale ofenzivny. Ako pise RastoD, chce to trochu flexibility, doladit detaily, nie zmenit cely system.
Cule90 väčšinou máš dobré názory, ale tentokrát nerozumiem tvojej prvej vete. Víťazstvo je v ligovom futbale hlavný cieľ, až potom môžeme hovoriť o štýle hry (DNA).
Ako vnímaš DNA Barcelony? Ja takto: ofenzívny, kombinačný futbal.
Vysoká línia je Flickova novinka, nie DNA Barcelony.
Barca vždy vynikala svojí hrou, ale právě za tou hrou stojí i vítězství. A sorry ale věta že v DNA Barcy není vítězství za každou cenu mi přijde mimo. Hráči a trenéři chodí do Barcy aby vyhrávali trofeje, ne aby si zahráli hezký fotbal. To jakože když přichází nový hráč tak je mu řečeno hlavně hraj podle DNA Barcelony vítězství je až druhořadé? Za mě celkem nesmysl.
FCBCN: ano suhlasim, ale na tu DNA, ktoru barcu zdobila, uz proste okrem pedriho nemame hracov. si vezmi kolko zapasov sme minuly rok vyhrali vdaka protiutokom. a na protiutoky sme tiez nikdy nehrali. raphina by bol v klasickom barcelonskom DNA zabity. jak ked tu bol xavi.
FCBCN, ano suhlasim s tvojou definiciou nasej DNA. Ja len hovorim, ze kvoli vitazstvu by som nemenil DNA. Ti, co tvrdia, ze by teraz mal Flick hrat inak po prve to neni jednoduche to prenastavit a po druhe by to uz nemusela byt prava DNA barci (sam Flick povedal na tlacovke). Chapem, ze tu niektori hladaju zlatu strednu cestu futbalu medzi Interom a nami aby nam nedavali 3 goly z 3 protiutokov a musime to zlepsit alebo nic nevyhrame, ALE nedava zmysel robit teraz novy system s "nahradnikmi" ked su nasi najlepsi hraci zraneni alebo mimo formu. To tak nefunguje, ze posunies obranu hlbsie a zaloznici a utocnici si pojdu dalej stary system, zmeni ti kompletne cely system a robit toto navyse uprostred sezony fakt neni dobry napad.
FCBCN a Ejdyy: DNA Barci (tak ako ju dedinoval FCBCN) nie je hrat na vitazstvo za kazdu cenu, ak sa kvoli vitazstvu vzdavas svojej DNA. Snad som sa vyjadril jasnejsie, lepsie to uz neviem:) Samozrejme, ze ani ja sa nechcem pozerat na pekny ofenzivny futbal bez vyhier. Ale zvladnem remizy s Brugami ak budeme hrat pekny ofenzivny futbal s golmi, pressingom a vsetkym co s DNA Barci prichadza v jednom baliku.
Cule90, rozumiem, takto rozvinuto to dáva väčší zmysel. Občasná prehra, remíza nevadí ak to funguje. Lenže nám to nefunguje a potom je namieste to analyzovať...
Každopádne, neviem či to nie je príliš extrémne tvrdenie, že sa zmení DNA hry ak sa posunie hra nižšie, možno ani nie vždy. To si Flick zakrýva vlastnú taktiku a nehovorí úplne pravdu.
Neviem či by to bol problém zmeniť, keďže takto hrali všetci až doteraz a je dosť neprirodzené hrať opačne a vytvárať stoj čo stoj ofsajdovú pascu (veď na tom ich zarezal každý protiútok Brugy lebo to nezvládli). Ono to je asi v praxi dosť ťažké ustáť, tá lopta je v sekunde zo šestnástky u hráča na čiare, ktorý to posúnie do uličky...
Sylarko tiež dobre píše, že to čo nás vlani vždy zachránilo boli protiútoky, ktoré tiež nie sú úplná DNA Barcy, hoci samozrejme aj v minulosti keď si pozrieš pekné góly, veľa ich bolo v protiútokoch (vrátane legandárneho gólu Messiho Realu, keď vzávere zápasu vyviezol Sergi Roberto loptu z vlastnej polovice). Každopádne protiútoky patria k futbalu a sú tiež "krajšie" ako keď dostaneš loptu, počkáš na zorganizovanie hry a potom točíš dokola kombinácie a najnovšie sa stresuješ kedy sa im podarí dvom vysunutým hráčom prekonať tvoju vysokopostavenú líniu.
Ja držím Flickovi palce, nech sa mu to darí ako vlani ustáť. Možno má pravdu a je to správna pilulka pre tento tím. Hodnotiť budeme v závere. Vlani mu to v zásade vyšlo vysoko nad očakávania a tie sa automaticky zvýšili... Každý zápas je iný, každý ročník je iný, hoci aj keby boli tí istí hráči... Teraz sa ukáže či je to funkčný systém, lebo len zopakovanie môže potvrdiť správnosť, inak to bolo skôr o zhode dobrých okolností...
Ono tazko sa hodnoti ci je to spravne alebo nie, ked nehraju tí istí hraci. Keby to bolo jak minulu sezonu, ze vecsinu casu sme mali zdravu zakladnu 11 a tento rok by to uz nefungovalo, tak by sa dalo polemizovat
Chalani s takymi ako vy by som najradsej sadol k zapasu na pivo a kecali by sme, neni na to priestor:) konkretne proti Bruggam si myslim, ze sa dava prilis velky doraz na tu vysoku obrannu liniu, tam bol primarny problem v tom, ze sme stratili loptu v kritickych priestoroch a reakcia nasich hracov, ktori mali napadat bola nulova, ked sa toto deje obrana robi co moze a nezachrani ju ani nizsie postavenie lebo super ide do protiutoku. Trufnem si povedat, ze by to nezachranil ani Inigo, lebo ked sa nepressuje mame problem presne tak isto ako sme ho mali aj minuly rok, ked sme nepressovali a tiez sme v takych zapasoch dostavali vela golov. Akonahle ma super cas zdvihnut hlavu a rozhodnut sa co urobi mame problem.
Cule90 vidíš to asi rovnako ako Flick. Ja si len želám aby to tak aj fungovalo ako sa to myslí, nech je zábava, lebo vlani som sa riadne namlsal pekného futbalu.
Tesne pred koncom zápasu keď sme postupovali s Interom do finále som vravel synovi, že sa mi nechce veriť že to títo mladasi dotiahnu až do Finále. Nakoniec prišiel ten blbý gól, ale fakt že som bol na chvíľu v nemom úžase, ale príliš skoro :)
Ani si nedokážu představit co by tu bylo za komentáře kdybychom začali (dle některých, nespokojených) hrát v hlubokém bloku ala mordor.
Takový systém bychom stejně hrát nemohli kvůli důvodům zmíněných kolegami nademnou.
Na to by se opravdu rád někdo díval?
Chyba není v systému hry ale v tom, že nám zkrátka chybí důležití hráči, velká marodka, a slabá lavička.
Přijde mi, že jsou hráči unavení a nemůžou se dostat na vyšší úroveň. Nezapomínejte, že za posledních pár let jsme nemohli podepsat žádné hráče, které by si Hansi vyžádal. Už to samo o sobě je obrovský hendicap.
Obrana víceméně hoří, ale je to tím, že nemáme prostředky a FFP přivézt top obránce.
Nehrát vysokou linii ale neznamená hrát v hlubokém bloku ala Atletico, za mě to co hrajeme my je extrém který přestal fungovat. A fotbal není jen o tom kolik dáme gólů, ano góly dáváme ale k čemu nám to je když i od Brugg dostaneme 3?
Ejdyy ci prestal tento system fungovat sa da hodnotit po tom, co sa vratia najlepsi hraci z marodky a do formy (ti hraci, ktori minulu sezonu ovladli sutaze skoro na vsetkych frontoch). Akykolvek system ti v takych podmienkach nebude fungovat, nie len nas. Nas tim a obrana potrebuje upgrade o tom ziadna, ale prekvapuje ma, ze si taky skalopevne presvedceny, ze iny system s hlbsou obranou nam bude vyhovovat viac. Po prve na to nemame hracov (fyzicka stranka a vyska by som povedal, ze hra trochu v nas neprospech a stiahnutim timu hlbsie tlmis nas najvacsi potencial, ktory je ofenziva). Vratia sa hraci a uvidime. Ale ja osobne si radsej pozrem ofenzivne divadlo niekedy s neistym koncom ako zapasy na 1:0 kde do konca zapasu spekulujeme, aby nam to vydrzalo.
No vidíš a mě zase překvapuje tvoje skalopevné přesvědčený že po návratu zraněných to bude fungovat jak minulý rok. Jsou na to dva pohledy. A zrovna pochybuji že včera by nám Bruggy dali 3 góly pokud by jsme hráli hlouběji. Uvidíme, čas ukáže. Snad to dobře dopadne ať už má pravdu kdokoliv 👍
Cule: presne tak. ja som zacal fandit barcelone nie kvoli vysledkom, ale kvoli krasnemu ofenzivnemu futbalu.
Ejdyy: kazdy system potrebuje na to hracov, ktorí ked sa ti zrania, tak logicky ti ten system nefunguje...
Akoze nie som skalopevne presvedceny, ze nas aktualny ofenzivny futbal je najefektivnejsi co sa vysledlov tyka (aj ked si skor myslim, ze je), ale som presvedceny, ze sa na taky futbal chcem pozerat ovela radsej, ako na zapasy, v ktorych branime 1golovy naskok, lebo hrame na vysledok.
Sylarko ano, zase nehovorim, ze sa chcem pozerat na pekny ofenzivny futbal bez vysledkov:) prave preto je v Barce taky tlak lebo tu nestaci vyhravat, ale musi sa hrat aj pekny futbal. Mozno ma niektoro fans realu budu mat za pokrytca, ale pamatam si sezony LM, ktore vyhral real a ked si tie vyradovacie zapasy kukal real to urval vysledkovo ale casto nehral lepsi a krajsi futbal ako superi. Je rozdiel vyhravat a vyhravat a Barca je v tomto proste specialna. Minuly rok si vsetci pamatali Barcu za nas futbal (nielen) v El Clasicu. Teraz nas real porazil, ale pamata si niekto na ich futbal?
Cule: ja si to pametam presne. zapasy so city alebo chelsea alebo aj bayern kde vo vsetkych pripadoch bol super lepsi, akurat rozhodol faktor benzema+ courtoa
Avsak oproti vlanajsku je zasadnou zmenou odchod Iniga /nahrada za neho nie je/ a nizsia intenzita pressingu utocnikov aj zalohy.
Je pravda, že sme mohli streliť o pár gólov viac, ale tiež sme ich mohli zopár navyše aj dostať.
Simeone hrá tvrdohlavo nízko.
Flick hrá tvrdohlavo vysoko.
Problém je že sa veľmi nevedia prispôsobiť. Budú pretvárať svojich hráčov na to čo nie sú.
Vlani to Flickovi vyšlo, ale každý sa na nich dobre pripravil.
Áno vlani vedeli spraviť metrový ofsajd, dnes sa však zmenili dve veci. Súperi sa na to pripravili, Barca nemá tých istých hráčov v tej istej forme - a to mala problémy aj vlani, inak by vyhrala Ligu Majstrov.
Neviem, ak všetko zapadne, tak to bude fungovať, ale ak nie tak sa to rozsype. Toto nie je taktika na celú sezónu.
Vlani sme ťažili proti silným tímom najmä z rýchlych protiútokov, ktoré boli dokonale prevedené - väčšinou v tom mal prsty Raphina. Dnes Yamal ani nevládze a ani nemá komu nahrať. Rashford je síce rýchly, ale nie kombinačne rýchly. Lewa je duch, Ferran nie je konzistentný, nevie využiť nábeh vždy - tak ako ho aj včera nezvládol.
Mal Bayern takúto ortodoxnú vysokú líniu keď vyhral všetko s Flickom? Vraj nie, ale neviem nepozeral som ich... Každopádne mal tam dosť dobrú energickú a rýchlu bandu hráčov a Lewandovskeho vo forme.
Flick je dobrý tréner, má svoju filozofiu, ale musia byť za tým výsledky. Chalani evidentne nevedia, nevhládzu hrať to čo od nich chce. Teraz je otázka či to vôbec budú vedieť a zvládať, či je to reálne, alebo je to len "dočasne úspešný taktický manéver", ktorý už treba zahodiť a ísť na to inak.
Nemusia hrať nízky blok, veď máme hráčov na to aby dominovali, aby dali ten gól, dva pre víťazstvo.
Flick tu trepe, že vyhrať 1:0 nie je naša DNA. Lenže ak máme nejakú DNA, tak by tam mal byť nadôlešitejší faktor víťazstvo, nie počet gólov. Ten môže byť len bonus. Lebo dať tri góly je úpne nahovno, keď dostaneš tri, alebo dostaneš gól v závere ktorý ťa zabije - ako s Interom vlani.
Ako vnímaš DNA Barcelony? Ja takto: ofenzívny, kombinačný futbal.
Vysoká línia je Flickova novinka, nie DNA Barcelony.
Každopádne, neviem či to nie je príliš extrémne tvrdenie, že sa zmení DNA hry ak sa posunie hra nižšie, možno ani nie vždy. To si Flick zakrýva vlastnú taktiku a nehovorí úplne pravdu.
Neviem či by to bol problém zmeniť, keďže takto hrali všetci až doteraz a je dosť neprirodzené hrať opačne a vytvárať stoj čo stoj ofsajdovú pascu (veď na tom ich zarezal každý protiútok Brugy lebo to nezvládli). Ono to je asi v praxi dosť ťažké ustáť, tá lopta je v sekunde zo šestnástky u hráča na čiare, ktorý to posúnie do uličky...
Sylarko tiež dobre píše, že to čo nás vlani vždy zachránilo boli protiútoky, ktoré tiež nie sú úplná DNA Barcy, hoci samozrejme aj v minulosti keď si pozrieš pekné góly, veľa ich bolo v protiútokoch (vrátane legandárneho gólu Messiho Realu, keď vzávere zápasu vyviezol Sergi Roberto loptu z vlastnej polovice). Každopádne protiútoky patria k futbalu a sú tiež "krajšie" ako keď dostaneš loptu, počkáš na zorganizovanie hry a potom točíš dokola kombinácie a najnovšie sa stresuješ kedy sa im podarí dvom vysunutým hráčom prekonať tvoju vysokopostavenú líniu.
Ja držím Flickovi palce, nech sa mu to darí ako vlani ustáť. Možno má pravdu a je to správna pilulka pre tento tím. Hodnotiť budeme v závere. Vlani mu to v zásade vyšlo vysoko nad očakávania a tie sa automaticky zvýšili... Každý zápas je iný, každý ročník je iný, hoci aj keby boli tí istí hráči... Teraz sa ukáže či je to funkčný systém, lebo len zopakovanie môže potvrdiť správnosť, inak to bolo skôr o zhode dobrých okolností...
Tesne pred koncom zápasu keď sme postupovali s Interom do finále som vravel synovi, že sa mi nechce veriť že to títo mladasi dotiahnu až do Finále. Nakoniec prišiel ten blbý gól, ale fakt že som bol na chvíľu v nemom úžase, ale príliš skoro :)
Takový systém bychom stejně hrát nemohli kvůli důvodům zmíněných kolegami nademnou.
Na to by se opravdu rád někdo díval?
Chyba není v systému hry ale v tom, že nám zkrátka chybí důležití hráči, velká marodka, a slabá lavička.
Přijde mi, že jsou hráči unavení a nemůžou se dostat na vyšší úroveň. Nezapomínejte, že za posledních pár let jsme nemohli podepsat žádné hráče, které by si Hansi vyžádal. Už to samo o sobě je obrovský hendicap.
Obrana víceméně hoří, ale je to tím, že nemáme prostředky a FFP přivézt top obránce.
Ejdyy: kazdy system potrebuje na to hracov, ktorí ked sa ti zrania, tak logicky ti ten system nefunguje...