Dobre. Ja som s tým úplne ok, že ošťali RFEF. Za posledných pár rokov nám tam zrakvili polovicu kádra a väčšinou s dlhodobým zranením . A ešte sa cítili ukrivdený , ak po návrate z dlhodobého zranenia Barca nechcela poslať hráčov do repre. A aj tak ich povolávali. Diétne by si mal trochu uvedomiť , že chlapci sú platený v klube , klub ma aj marketing viazaný na hráčov a ak každý z nich dôjde vecne zranený na niekoľko týždňov z repre , vôbec nemusí tých hráčov púšťať . Ma široký káder , tak nech ukáže aký je stratég .
Presne tak, hráč je de facto pod zmluvou s klubom, ten ho platí a mal by mať aj rozhodujúce slovo v takýchto situáciách. A hlavne keď Španielom o nič nejde a o ich postupe už nik nepochybuje.
@cule90 Tak to rozved, nie vsetci vieme co to moze znamenat, mne z toho vychadza ze do neho pustali nejake vlnove dlzky elektromagnetickeho ziarenia, asi na stimulaciu hojenia. Ale zase to sa deje aj pri ozarovani akurat ze to budu ine vlnove dlzky ci?
Aj mňa to zarazilo, spýtal som sa gemini.
Ten zákrok vyzerá takto, ak si nevymýšľa :)
Ablácia
1. Lokalizácia: Pacient dostane lokálnu anestéziu. Lekár (často pod kontrolou ultrazvuku alebo röntgenu) nájde presný nerv, ktorý spôsobuje bolesť.
Zavedenie ihly (Preto "invazívny"): Cez kožu sa do tela zavedie špeciálna tenká ihla alebo kanyla, ktorá slúži ako elektróda. Táto ihla je vedená až k cielenému nervu.
Aplikácia vĺn: Keď je ihla na správnom mieste, pripojí sa k rádiofrekvenčnému generátoru. Ten vyšle rádiofrekvenčné vlny, ktoré na hrote ihly vytvoria kontrolované teplo (zvyčajne okolo 80-90°C).
"Spálenie" nervu (Ablácia): Toto teplo "spáli" (abluje) alebo "znecitlivie" malú časť nervového tkaniva. Tým sa vytvorí lézia, ktorá preruší schopnosť nervu posielať signály bolesti do mozgu.
Zaujmave tak toto si asi nevymyslela :D, kazdopadne sa mi tato metoda nepozdava. Spalit nervy ked ta nieco boli je divne. Bolest je v tele na to aby sme vedeli ze je nieco zle ked spalis nerv tak v buducnosti nebude vediet ked si nieco natiahne ci?
Pokiaľ viem tak to najskôr nechcel podstúpiť. Každopádne je to vraj dosť chronická záležitosť, tak asi vedia prečo to takto robia. Všetko má svoje pre a proti.
Pravdo ako pises vacsinou sa take metody pouzivaju pre zrychlenie hojenia, lepsie prekrvenie tkaniva (predpokladam hlavne v koznej / estetickej medicine)...A ano mohlo sa jednat o (semi)invazivny zakrok, ktory spomina FCBCN, ale povedal by som, ze sa to pouzije ako posledna moznost ked nezabera zmena rezimu, rehabka, lieky, kryo, injekcie proti bolesti (tie mu uz pichali v repre podla slov Flicka :D) a neviem co este...Ak to teda pouzili u 18 rocneho chalana je to signal, ze tie jeho potiaze sa nezlepsuju a vyskusali vsetko mozne, lebo prerusit nerv je nevratne a neni to uplne bez rizik. V poslednych zapasoch ukazal Lamine ovela lepsi pohyb a formu tak by ma to prekvapilo, ale jedine co od notebooku viem na 100% je, ze sa tam onho stara niekolko top sportovych lekarov, ktori s tym maju generacne skusenosti, tak snad dobre zrobia:)
To znie ako keby chcela RFEF hráčom diktovať, kedy a či vôbec majú podstupovať lekárske zákroky. Ich predsa stačí informovať, nikto si od nich povolenie pýtať nemusí.
No.. Dobre, len si predstavme, že by nám takto Neapol odstavil Lobotku pred razom repre, to už neznie tak dobre co? :D.. Ale áno, mne ako fanúšikovi Barci a menej fanúšikovi Španielska sa to páči :).
Keď sa v zápase zranil Lobotka, Neapol sa tiež sťažoval.
Treba vždy nájsť nejakú rovnováhu, čo však vyťaženie Yamala nebolo veľmi rovnovážne a podľa mňa ani rozvážne ako ho minulý rok Barca preťažila.
...najlepšie, keď Rasto napíše, že Španielom o nič nejde...veď, o nič nejde.... iba o postup na MS... ale po MS by rád vykrikoval, že MS nevyhralo Španielsko, ale FCB, ako v 2010, hejže Rastík? :-P
Španielsko čaká odvetný zápas doma s Tureckom, ktoré má o 3 body v tabuľke menej, ale prvý vzájomný zápas vyhrali Španieli 6-0, a vonku s Gruzínskom. Vzájomný zápas nečaká asi nik že prehrajú s Tureckom vyšším rozdielom. Skóre majú +15 gólový rozdiel, Turecko +3. Súboj s Gruzínskom beriem ako formalitu, neverím že by si niekto vsadil, že v Gruzínsku nevyhrajú. Nakoniec majú v Španielsku dostatok útočníkov, ktorí by mali dokázať streliť gól. Nemusí stále hrať Yamal (ako dakedy Fati).
Ten zákrok vyzerá takto, ak si nevymýšľa :)
Ablácia
1. Lokalizácia: Pacient dostane lokálnu anestéziu. Lekár (často pod kontrolou ultrazvuku alebo röntgenu) nájde presný nerv, ktorý spôsobuje bolesť.
Zavedenie ihly (Preto "invazívny"): Cez kožu sa do tela zavedie špeciálna tenká ihla alebo kanyla, ktorá slúži ako elektróda. Táto ihla je vedená až k cielenému nervu.
Aplikácia vĺn: Keď je ihla na správnom mieste, pripojí sa k rádiofrekvenčnému generátoru. Ten vyšle rádiofrekvenčné vlny, ktoré na hrote ihly vytvoria kontrolované teplo (zvyčajne okolo 80-90°C).
"Spálenie" nervu (Ablácia): Toto teplo "spáli" (abluje) alebo "znecitlivie" malú časť nervového tkaniva. Tým sa vytvorí lézia, ktorá preruší schopnosť nervu posielať signály bolesti do mozgu.
Treba vždy nájsť nejakú rovnováhu, čo však vyťaženie Yamala nebolo veľmi rovnovážne a podľa mňa ani rozvážne ako ho minulý rok Barca preťažila.