Vsetko musi byt raz prvy krat. Co tak vychovat si 9inu v akademii? Poslat ju na rok-dva na hsotovanie do PL,kde zdokonali hru hlavou a ochutna iny styl,aby sa presadzoval aj v LM.
Nie . Mam na mysli absolutne profesionalny pristup na top urovni dnensej doby. napr RTG rastovych strbin v ziackej kategorii a urcenie zaverecnej vysky. Najst niekoho,kto bude mat 2m a mat snim trpezlivost,ked zacne mat problemy s koordinaciou atd. Totalne si vychovat 9inu s ohladom na cely proces,ktory ho bude cakat s tym,ze jeho doba pride az v A time.
Samozrejem aj s biopsiou svalovych vlakien,aby mali to spravne zlozenie a pomer bielych a cervenych. tych procesov je tam vcela,ale da sa to.A ak nikede,tak u nas .V naj klube sveta.
Akoze bolo by to super, ked sa pozriem do minulosti nepamatam si ziadnu 9ku z nasej akademie, ktora by mala nejaky slusny vytlak (s vynimkou Messiho, ktory hral na tejto pozicii, ale nebol typicky hrot:D), ale neviem do akej miery je to preto, ze vychovat si hrot u nas neni dlhodoboba priorita alebo su tam ine faktory. Urcite tomu neprispieva nas styl hry, kde su dominantni zaloznici, ani liga, ktora je technickejsia a menej silova, ani samotny fakt, ze 9ina je len jedna takze sa k nam bude aj hlasit menej perspektivnych mladych hrotakov na 1 poziciu ako napr. zaloznikov na 3 pozicie. Rad by som mal hrot z akademie, ale zasadne mi to neprekaza, z akademie mame vela hracov na inych postoch a su skveli.
Prave toto je ta spacialna vychova na tom. Ziska nasu DNA,vychvu v akademii,ale hned hore som pisal,zeby musel ist na hostovanie do PL v zaverecnej faze a mozno aj skor. Rozumel by nasim hracom a poznal by ich a zaroven by bol hrotak s 2m vysskou. kolko sme minuli za tie roky na hrotakov za nakupy? Toto by bolo urcite lacnejsie.Samozrejme by sme nevychovavali jedneho,ale niekolkych. Ale bolo by tam to,co chceme.Vyska ,sila,rychlost z tych vrodenych-zdedenych vlastnosti a dodali by sme ku tomu techniku,mentalitu,spravanie...
Dobrý rozbor až na to, že u Alvareza treba dodať, že OVERENÁ kvalita do budúcnosti. 150m+ sa nafukuje. Griezmanovských 120m a hráčova klubová preferencia by mali stačiť.
Kane. Potrebujeme na 2-3 sezony kvalitny hrot ktory nam sadne. Zatial ustalime financie a potom mozeme premyslat dalej.
Zial na viac nemame ak nepojde cestou "lacneho" Vlahovica
Ustálime sa finančne sme si hovorili aj pred rokmi s Lewom. Toto nie je produktívne kupovať každé 3-4 roky starý hrot, ktorý dobre vieme, že po tých 4 rokoch ani nespeňažíme. Získame krátkodobú gólovú istotu, ale za 65m, ktoré nikdy nezískame späť je príliš vysoká cena.
Po Lewovi ešte druhý krát od Bayernu, ktorý to narozdiel od nás robí múdrejšie.
Je jasné, kto je v tomto potravinovom reťazci za id*otov. Za použité zbytky od Bayernu si zaplatíme, ale lehota u nás skončí a ďalej to neposunieme v reťazci.
Kluby ako Barcelona si musia uvedomiť ze peniaze za top hracov uz neuvidia... Suareza sme kupovali za 80m., bol u nás 5 rokov a predali sme ho za 2m.? na bonusoch... my nie sme prechodova stanica...
Lenže Real a Bayern to dokážu a tiež nie sú "prechodová stanica". Lepšie využijú najlepšie hráčove roky a ešte pred zenitom, kedy ma zmysel pre ostatných odkúpiť, predajú hráča za lepšie sumy ako 2m.
Fakt? Benzema siel zadarmo z Realu, Bale tiež, Hazard tiež. V minulosti siel od nás Thierry za pár drobných, Dinho siel tiež lacnejšie do AC nez prisiel. My nekupujeme top hráčov aby sme z nich niečo zarobili ale aby si tu splnili hernú úlohu a vyhrali trofeje.
Casemiro, Kovačič, ... to že si vyťukáš nejakých nič nepopiera. Fakt len jediný Benzema je relevantný, lebo im dlho dával góly a si ho nechali dlhšie preto. Bale a Hazard sú flopy, ktorým spadla ceny rýchlejšie než ich mohli za rozumné sumy predať, takže to je úplne o niečom inom.
Tu nejde o to zarábať na hráčov. Tu ide o to udržovať ekonomicky udržateľný biznis, lebo futbal je žiaľ biznis. Aj preto je dnes Real zdravšie finančne ako my, lebo také veci robia.
Kovačič keď išiel z Realu nebol hotový hráč, bol to lavičkár a najlepšie obdobie zažil práve v Chelsea. To môžem povedať že aj my sme rovnako predali Alexisa, Fabregasa alebo Thiaga, rovnako napr. Paulinha späť do Číny, Malcom do Ruska. Casemiro je historicky tretí najdrahší predaj Realu, takže nič také čo by robili pravidelne.
Bale bol flop? Vyhral 3x ligu, raz CdR kde dal rozhodujúci gól a 5x LM z toho 4x nastúpil vo finále a jedno finále prakticky vyhral.
Kúpa / predaj hráčov Realu má malé % podielu na kvalite ich financií, aj to sa tu už riešilo x-krát. Tebe môže dať človek 30 argumentov a aj tak si ideš svoje lebo však "myslím si". Ako píšem, delulu.
Varane, Ronaldo, Di Maria ... po ich prestupe prišiel do pár rokov výkonnostný prepad. U Ronalda trochu neskoršie až ku koncu angažmá v Juve, ale prišiel a Perez to vycítil, že mali na ňom zarobiť kým mohli.
Strč sa so svojím delulu. Si neúctivý, drzý vypatlanec. Ak nie je niečo podľa tvojho názoru, tak robíš tieto sračky a urážaš druhého. Sa kukni do zrkadla. Rozhodol som sa ťa ignorovať, lebo s tebou debata nikam nevedie. Pekný zvyšok dňa.
PS: golfista Bale je flop napriek pár tímovým trofejam a 2-3 momentom čo mal v drese Realu. Spýta sa fans Realu.
No ja si neviem predstaviť že by sme predali Messiho rok pred koncom zmluvy len aby sme udržali model nejaký... Ronaldo je žoldnier, Casemiro, Varane no keď sprostý united im dajú 2-násobné platy čo mali v Reale tak kto by nešiel...a na tie posty mali nachystané náhrady...My potrebujeme posilniť aj na iných postoch a keď minieme 60m. na nového stopéra tak logicky tých 60m. nám bude chýbať k tomu aby sme miesto Kanea mali Alvareza...a Alvarez bude u nás tiež 5 rokov a potom ho predáme prinajlepšom za 20m...
Varane sám požiadal o odchod kvôli slabej motivácií a chcel ísť do PL, odišiel za 40m čo na stopéra jeho kvalít nebolo nejak veľa. Di Maria bol druhý flopol United ako 95% veľkých prestupov čo urobili za posledné roky, v PSG bol výborný a za Benficu tiež, v repre rozdielový hráč. Ronaldo chcel sám odísť, rovnaký prípad ako u nás Neymar ktorý šiel za 222m, tak?
Si delulu, nie som drzý a neúctivý, len alergický na hlupákov čo sú mimo a myslia si že nie. X ľudí ti tu už písalo že si s tvojimi názormi mimo, nie len čo sa tohto týka ale tých príkladov bolo viac, bolo to vidieť aj na reakciách tak múdre od teba by bolo sklopiť uši a priznať si že asi nemáš pravdu.
PS: Bale v Reale 13/14 - 22g 19a, 14/15 17g 12a, 15/16 19g 15a, 16/17 zranenia ale furt mal aspoň nejaké čísla, 17/18 - 21g 7a, 18/19 14g 7a, ešte aj v 20/21 mal dokonca 16g. Takže toľko k tvojmu flopu a oPýTaJ sA fAnÚšIkOv :(
Si neúctivý a drzí, keď urážaš dpč! Ešte raz mi povedz hlupák a nezastavím sa ty kopa hnoja. Aj ja viem byť neúctivý, ak ma niekto vyprovokuje a očividne ty sa nezastavíš asi nikdy. Človek ti povie, že neurážaj a ty pokračuješ a viac a viac. Čo si ty za človeka? Čo sa ty staráš o X ľudí? Ja narozdiel komunikujem k téme a nikoho som doteraz neurážal. Ak sa nezhodneme ok, ale nemusím urážať druhého, aby som si presadil pravdu. Reagujem argumentami ako sa v debate má. Každý z nás ma svoju pravdu a od toho je debata. To isté môžem povedať o tebe, že prečo nesklopíš uši a nepriznáš si, že nemáš pravdu. Podľa čoho z debaty hodnotíš, že máš pravdu ty a nie ja, keď od debaty odbočuješ urážkami.
Keď očakávaš od každého s kým debatuješ, že ma druhý sklopiť uši pánovi princovi veľkorysému, tak to chcem vidieť ako komunikuješ v robote v profesionálnom režime, ak to vôbec dokážeš ...
Si sa pekne opustil. Nedal si tu jediný pádny argument, všetko sú to len tvoje dojmy a výmysly, takže preto nemám dôvod sklopiť uši a uznať ti pravdu, na rozdiel od teba. Braši, chcel by si mať profesionálny život ako ja a s urážkami to radšej ani neskúšaj lebo keď vidím jak si sa opustil teraz, tak by sme ti museli volať záchranku keby sa obujem spätne do teba.
Riadim sa odkazom ktorý nám zanechal Tomáš Garrigue Masaryk: "s hlúpymi ľuďmi sa treba hádať. Ľudia sú radi hlúpi, ale nerobte im to jednoduché, hádajte sa a hádajte sa s nimi".
Ako píše kolega vyššie, tiež by som sa priklonil ku opcii s Kane. A za 2-3 sezóny sa dáme finančne dokopy plus budeme mať čas v klude vychovať/kupit poriadneho hrotaka do buducnosti
To sme si hovorili aj u Lewu, že na 2-3 roky a potom budeme finančne ... dosť! Nie je to produktívne vyhadzovať také peniaze každé 3-4 roky na starých hroťákov, ktorý sú na hranici zenitu, keď vieme, že ich už nespeňažíme potom. Kane by nastrieľal góly isto, ale do 1,5 roka by odišiel pohybovo ako Suarez a Lewa.
V akom tíme? ... nikto nespochybňuje golovosť Lewu ani Kanea. Lenže nikdy to nie je o samotnej individualite. Narozdiel od Atletika hráme oveľa oveľa viac riskantnejší ofenzívnejší a gólovejší futbal.
Aj City hralo oveľa ofenzívnejší futbal a furt tam mal štatistiky rovnaké ako Ferran. Druhu sezónu hral dokonca plnú a neexceloval gólovo. Keby je taky bombarder tak si ho City nechá. Už som to niekoľkokrát vysvetľoval, nepotrebujeme hráča ako Alvarez a nema na to hrat hrot v Barcelone. My mame zvyšok ofenzívy porieseny dostatočne, potrebujeme len individuálnu gólovú kvalitu za Lewu. Navyše Alvarez nieje žiadna overená kvalita, je to stále mladý útočník. Overená kvalita mal byt aj Isak pre LP, dokonca overený PL a hľa. Gyokeres, Wirtz to iste. Z toho čo je v tomto článku by som prijal radšej aj Guirrasyho nez Alvareza. Tiež neviem kde sa berie ta istota že tu zapadne ked v City hrával vedľa urasteného útočníka, hráva tak aj v AtM a v River Plate hrával ako podhrot alebo druhý útočník. Nikdy nehral styl hrotu ako Suarez alebo Lewa.
Zial na viac nemame ak nepojde cestou "lacneho" Vlahovica
Po Lewovi ešte druhý krát od Bayernu, ktorý to narozdiel od nás robí múdrejšie.
Je jasné, kto je v tomto potravinovom reťazci za id*otov. Za použité zbytky od Bayernu si zaplatíme, ale lehota u nás skončí a ďalej to neposunieme v reťazci.
Prestahovanim na Camp Nou nam stupnu prijmy a pojdeme inym smerom.
Tu nejde o to zarábať na hráčov. Tu ide o to udržovať ekonomicky udržateľný biznis, lebo futbal je žiaľ biznis. Aj preto je dnes Real zdravšie finančne ako my, lebo také veci robia.
Bale bol flop? Vyhral 3x ligu, raz CdR kde dal rozhodujúci gól a 5x LM z toho 4x nastúpil vo finále a jedno finále prakticky vyhral.
Kúpa / predaj hráčov Realu má malé % podielu na kvalite ich financií, aj to sa tu už riešilo x-krát. Tebe môže dať človek 30 argumentov a aj tak si ideš svoje lebo však "myslím si". Ako píšem, delulu.
Strč sa so svojím delulu. Si neúctivý, drzý vypatlanec. Ak nie je niečo podľa tvojho názoru, tak robíš tieto sračky a urážaš druhého. Sa kukni do zrkadla. Rozhodol som sa ťa ignorovať, lebo s tebou debata nikam nevedie. Pekný zvyšok dňa.
PS: golfista Bale je flop napriek pár tímovým trofejam a 2-3 momentom čo mal v drese Realu. Spýta sa fans Realu.
Si delulu, nie som drzý a neúctivý, len alergický na hlupákov čo sú mimo a myslia si že nie. X ľudí ti tu už písalo že si s tvojimi názormi mimo, nie len čo sa tohto týka ale tých príkladov bolo viac, bolo to vidieť aj na reakciách tak múdre od teba by bolo sklopiť uši a priznať si že asi nemáš pravdu.
PS: Bale v Reale 13/14 - 22g 19a, 14/15 17g 12a, 15/16 19g 15a, 16/17 zranenia ale furt mal aspoň nejaké čísla, 17/18 - 21g 7a, 18/19 14g 7a, ešte aj v 20/21 mal dokonca 16g. Takže toľko k tvojmu flopu a oPýTaJ sA fAnÚšIkOv :(
Keď očakávaš od každého s kým debatuješ, že ma druhý sklopiť uši pánovi princovi veľkorysému, tak to chcem vidieť ako komunikuješ v robote v profesionálnom režime, ak to vôbec dokážeš ...
Riadim sa odkazom ktorý nám zanechal Tomáš Garrigue Masaryk: "s hlúpymi ľuďmi sa treba hádať. Ľudia sú radi hlúpi, ale nerobte im to jednoduché, hádajte sa a hádajte sa s nimi".