Predpokladám že hlavne po tom začiatočnom ošialy to opadne, a hlavne s Bilbaom je to odjakživa derby zápas a cena by možno nebola tak rozdielna, určite neskor hlavne proti slabším súperom bude cena dobrá
Tiež nerozumiem tomu hejtu. Ten štadión je rekonštruovaný za peniaze ktoré klub musí vrátiť . A musí začať zarábať čím skôr . Takže 199 EUR na obmedzenú kapacitu 45000 nieje vôbec odstrašujúce číslo . Až bude kapacita 105000 budú lístky aj za 30 ako kedysi. Nič neobvyklé. Ja by som tých 200 EUR zaplatil mihnutia oka.
V podstate s tým problém nemám keď mám ja ako cudzinec zaplatiť 300€ za lístok . Ale som za to aby to premanentkarov a stálich návštevníkov stalo menej
Ale to je zase nemecka mentalita, kde to robia pre ludi a nie iba na fanusikoch zarabat. Sak Laporta by sa hned zbadal, ak by bol poloprazdny stadion..
Hm, mne sa to rovnako nepaci. Chapem prvy zapas, no dobre, ale aka je strategia klubu ? Turisti z ciny ? Japonska ci Vietnamu ? To je cielova skupina ? A sto tisic na stadione? To sa mi zda ako chynera...
Tak a prejavila sa tu zebracka Slovac a pepanske Cechacstvo... Ooo podme prosim kupovat Alvareza, potrebujeme posilu do obrany. fnuk fnuk jak je mozne ze na to nemame peniaze v klube?
Listok za 300 eur na zapas? Nehorazne! Kradez, zli turisti a cinania. Nebodaj este aj dresy vo fanklube nebudu za 20 eur.
Skvely pristup ako podporit ten nas milovany klub :D
Uplne mimo nazor. To bude krasne, ak listky budu stat 200-500 eur a prestanu chodit aj lokalne Barcelonismo, lebo budu mat max 40 eur zlavu. Potom bude 100 tisic divakov a 90% turistov, ktori sice zaplatia aj 500 eur za listok, ked idu na zapas raz za zivot, ale ze bude atmosfera ako v divdle tiez v pohode. Hlavne, ze sa bude plnit kasa a bude na posily..
Mimo názor? Spíše rozumný názor.. poslední roky je klub ve finančních problémech a vážně tu teď budeme nadávat že se natáhne cena na první zápas? A každému kdo má trochu rozumu musí být jasné že takové ceny nebudou pořád. Barca moc dobře ví že ceny na první zápas si může dovolit natáhnout protože tam lidi přijdou.
BAyern ma stale relativne novy stadion. Ale v tom to nebude. Uli Hoeneß stated that FC Bayern Munich deliberately keeps ticket prices low, arguing that while increasing them to around £300 for a season ticket would generate millions more, it would be a huge burden for fans and a betrayal of the principle that "football has got to be for everybody". He expressed this sentiment in contrast to other leagues, particularly English football, and emphasized that the club does not view fans as "cows, who you milk" Uvidime ci to budu stabilne ceny alebo len prvy zapas
S tou strategií Bayernu samozřejmě souhlasím, ale nevím proč dělat závěry kolem vstupenek na první zápas, já ani nečekal nic jiného než že cena bude natažená. Z ekonomického hlediska to dává smysl, taková je dnešní doba, bohužel.
Jako jasne, ked ma klub stabilne financie tak netreba tlacit na ceny vstupneho. Super pre Bayern.
Barcelona vsak investoval mraky penazi do prestavby, covid era a vyplaty rozmetali financie na cocku a bohuzial, od niekadial sa tie prachy vziat postupne musia.
Ak klub vie ze si moze dovolit zatlcit na ceny listkov a ten stadion vypreda, preco by to nespravili?
Treba o par rokov budeme ako Bayern a ceny dame zas dole. Kadopadne ak chceme top hracov, top fotbal a nemame na to peniaze, musi klub nieco robit..
Obhajcovia listkov za 320 eur ana bezny La ligovy zapas. Vam sa lahko od pocitaca vypisuje, ked tam nechodite a bijete sa do prs ako by ste to velmi radi zaplatili. Lebo ide o prvy zapas na rozostavanom stadione. Wau. Futbal ako taky sa masovo rozsiril az v robotnickych vrstvach a aj Barcelona vdaka obycajnym ludom dokazala vypredavat roky najvacsi stadion v Europe. Ak to bude privilegium dostat sa na zapas Barcelony a radsej predaju listok bohatsim turistom ako beznym ludom tak sa necudujme, ze tych 45 tisic turistov prekrici aj mensi fanklub z Pyreusu, Psg.. Laporta povedal, ze cenova politika bude takato, kym nezvysia kapacitu. Ok som zvedavy aka tam bude atmosfera.. pozeral som aj ceny Atletica na LM proti Interu a tam sa hybu listky od 70 do 200 eur. A to je trochu ina prestiz oproti La lige. To ze investovali je problem vedenia, ak si to nemohli dovolit, nemali to robit v takom rozsahu. To vedenie vobec neospravedlnuje, aby vykoristovali ludi.
Baimato: Tady nejde o obhajobu té ceny, samozřejmě je to přepal a není to správně, ale je potřeba dát si to do souvislostí proč tomu tak je. A ti co tady pláčou nad cenou lístků tak ať po tom prosím nekritizují vedení že nepřivedlo žádnou posilu 😉
Klub ma cca. 1mld. trzieb rocne. Myslis, ze nevie najst iny sposob ako najst peniaze na novych hracov? Btw ja nie som z tych, co narieka, bol by som radsej ak by sa kupoval hrac len, ked na neho su financie. Na druhej strane by sa vedenie mohlo naucit uz aj predavat.
Samozřejmě že klub nemá příjmy jen z lístků, ale zrovna u Barcy to byla vždy podstatná část. Proto jsme taky byly jeden z klubů kterého se nejvíce dotknul covid když na stadion pro 100k lidí najednou nesměl nikdo. Uvidíme, věřím tomu že ty ceny půjdou dolů.
Tuto temu radsej neotvarajme. Ak davas na mzdy >70% z prijmov tak balancujes na hrane. Nehladajme vinnika v covide, aj ine timy sa s tym museli vysporiadat a nemusia sa trapit s financiami uz 5. rok od covidu. Davali sa stedre zmluvy, kupovali hraci za prestrelene sumy, atd. Potom aj mensi vypadok v prijmoch ti dostatocne narusi financie. Ak si musis brat uver na splacanie platov, tak nieco je velmi zle nastavene.
Pokud bych měl vyjmenovat všechny důvody tak tu jsem do zítra😅 ale brečet nad cenou lístků je úlet, občas mám pocit že někteří mají potřebu za každou cenu kritizovat a hledat na všem jen to negativní, ale taková je bohužel česká a slovenská mentalita.
Je teda zaujimave ze kritika ceny listkov sa vyskytuje aj na redite, spanielskych ci anglicky pisucich dennikoch. Zvlastne ze aj oni maju cesko slovensku mentalitu :) Rovnako ako vyjadrit nesuhlas sa nerovna brecet...ale to uz je problem diskusii, kedy chce jedna strana urazkou ziskat navrh, ze ano :)
Urážkou získat navrch? Koukám že tady dokonce člověk vyjádří názor a nesouhlas(bez nadávek) a je mu podsunuto že uráží... to se pak diskuze vede těžko. Ale to je jedno, už řešíme hlouposti 😅
Alirael tak napriklad su i ludia ktori su na tom dost v pohode, peniaze nie su problem, ale problem je ako sa ich klub ktoremu fandia od detstva meni. Ono ten napis na tribune tam predtym mal aj nejaky dovod. Potom sa nemozeme divit ze je tam atmosfera ako na balete. Je usmevne opat, ze ked ma niekto iny nazor tak je ublizeny a bez penazi :)
Najdi mi listok za 200 eur a hned ho kupujem. Problem je inde, ale zjavne to pochopil iba stockey. 300 eur ma financne nezruinuje, ale odmietam priplacat 2x tolk za moznost navstivit CN medzi prvymi. Ide mi o princip ako nastavili ceny.. a neplacem, iba vyjadrujem nazor. Bye✌️
Ale dá sa čakať, že aj bežné ceny pri plnej kapacite budú o kus vyššie než v minulosti.
Listok za 300 eur na zapas? Nehorazne! Kradez, zli turisti a cinania. Nebodaj este aj dresy vo fanklube nebudu za 20 eur.
Skvely pristup ako podporit ten nas milovany klub :D
Barcelona vsak investoval mraky penazi do prestavby, covid era a vyplaty rozmetali financie na cocku a bohuzial, od niekadial sa tie prachy vziat postupne musia.
Ak klub vie ze si moze dovolit zatlcit na ceny listkov a ten stadion vypreda, preco by to nespravili?
Treba o par rokov budeme ako Bayern a ceny dame zas dole. Kadopadne ak chceme top hracov, top fotbal a nemame na to peniaze, musi klub nieco robit..
Ist na Barcelonu neni pravo, ale moznost. Kto chce tak moznost za 200e zobere, kto nie tak si zapne telku a je to v pohode.