Neviem preco su vsetci posadnuty Alvarezom je to (lepsia?) verzia Ferrana ale nie je to 9tka. Teraz mame idealny stav, dvoch typologicky rozdielnych utocnikov (Ferran a Lewa). My potrebujeme nahradu za Lewu. Mne sa viac pozdava Guirassy.
vraj po sezone mu vykupka klesne na 60 alebo 65 mega. ano nieje to najmenej, a plat by asi tiez nebol nizky, ale spomedzi deviatok, ktorych je na world class urovni nedostatok je to najlepsia moznost. istota golov, a v niektorych veciach, ktore potrebujeme ako kombinacia je este lepsi ako Lewa
Presne tak, bendo. Hneď vidno, že sa do toho vyznáš, nie ako tí amatéri z FC Barcelona. Veď Ty jediný si si správne všimol, že Lewa dáva len také góly, keď mu niekto prihrá, alebo keď mu ich spoluhráči vypracujú. Brilantná analýza.
menite tu hracov ako hokejove karticky. to su hraci co zarabaju miliony a stoja miliony. takyto prestup aby sa podaril, na to musi byt zaujem zo strany klubov, hracov este aj ich agentov, a musia sa dohodnut na sumach atd. atd.
moj nazor je, ze zalezi od toho, ci vobec niekoho kupime. lebo to, ze sa vratime k pravidlu 1:1 nam slubuju uz dlho a stale to nemame. cize u mna ak kupime hraca, tak Lewa moze odist, ale ak nie, tak by mal podpisat este na rok, lebo stale ma svoju kvalitu a vie davat goly.
Nezavrhoval by som ani možnosť ísť do sezóny s Ferranom (ktorý je momentálne gólovejší ako Isak, Gyokeres, Šeško aj Guirassy). Vyriešiť radšej teraz stopéra a hrot riešiť až v 2027. Camp Nou bude v plnej kapacite = viac peňazí = viac možností (možno aj Haaland).
Alvarez hoci ste k nemu viacerý kritický, tak pod určitú sumu to nemusí byť nutne vôbec zlý obchod. Casado je do výmeny možný. Gavi je srdciar, ale ďalšie také opakované zranenie by ho už dalo na hranu, čo sa týka odchodu.
lebo hra za superofenzivnu barcelonu, ktora striela vela golov.
z lavicky ok, a ked hra vybeha toho fakt dost, ale hrot v Barcelone ma byt golovy snajper a zabijak co Ferran nieje.
Dajme tomu, ale nie je lepšie nepanikáriť s hroťákom a vydržať tu jednu sezónu s Ferranom. Hoc aj keby to mal byť Kane 2027 zadarmo. Za Kanea by chceli dávať aj 65m rok pred koncom jeho zmluvy, tak nie je fakt už lepšie od toho počkať aj ten rok s Ferranom?
noo urcite suhlasim s tym, ze radsej nekupit a hrat s Ferranom a Lewom, ako kupit zle napr. nejakeho priemeraka.
navyse stale je ta moznost hrat na falosnu 9ku, kde mozu hrat viaceri nasi hraci, podla mna ma aj Rashford dobry potencial na hrote, mohol by mu dat Flick na tom poste sancu
Casada pustime, Gaviho si neviem predstavit. Jednak sme donho uz investovali prilis (ak ho klub chcel predat mal to urobit davno) a druhak Gavi je srdcom timu snad nikto si ho nevie predstavit v inom drese, vsetci cakame na jeho navrat. Gavi je ambiciozny, nebude chciet byt na lavicke takze casom sa bud dostane do zakladu alebo sam bude chciet odist. Mne osobne sa Alvarez velmi paci a podla mna by dokonale zapadol do nasho systemu (ovela viac ako do Simeoneho), ale uplne chapem argumenty, ze je typologicky podobny Ferranovi. Anyway na Alvareza aj tak nebudu peniaze neviem jak to chce Deco vyhandlovat, ked ma byt na stole aj prichod stopera a Rashforda :)
PSG vyhralo LM s Dembelem, rok predtym Real s Bellinghamom. 2021 boli vo finale City aj Chelsea bez 16tkoveho zabijaka obaja, predtym Liverpool s Firminom co tiez nebol ziadny 16tkovy camper cakajuci na loptu.
Ked bude v time ten "klasicky" zabijak, "kladivo" alebo ako to tu vseljak nazyvane nevadi mi zaroven mat aj hraca ako Alvarez. Kazdy zapas je iny, kazdy super hra nieco ine a my musime mat rozne typy hracov aby sme vedeli reagovat. Nechcem aby sme mali dvoch totoznych hracov na jednej pozicii.
Však Ferran je podobný typ útočníka jak Alvarez alebo vedel by tak zahrať. PSG malo v LM gólové krídla a hlavne kraje, Hakimi s Nunom mali v LM čísla jak útočníci. Real hral v LM zavretý na protiútoky a dával góly tiež cez krídla, Chelsea tú sezónu čo vyhrali LM hrali s klasickým hrotom, však Giroud bol ich najlepší strelec v LM a ten sa hýbal ešte menej ako Lewa, proti City hral Werner lebo kontrolovali hru z obrany a on je platnejší na bránenie. Liverpool mal tiež gólové krídla, Salah mal hádam 50 g+a v tej sezóne a Mané bol herne na špičke, vtedy aj Messi za neho hlasoval v Zlatej lopte. Flick vyhral LM práve s Lewom na hrote, tj zabijakom, Pep v City tiež a tú sezónu hrali podľa mňa najlepší futbal za posledné roky aj keď ironicky mali menšiu kontrolu na lopte v zápasoch ako Pep obľubuje. Flick sa ti nezavre do obrany, keby chceš hrať s false 9 tak by musel hrať pravdepodobne 433 lebo v jeho klasickom 4231 by si zavadzali podľa mňa s podhrotom ktorý býva v jeho hre tiež gólový viď Muller a u nás Fermin, Olmo. Navyše my nemáme gólové ani nejak extra produktívne kraje, Rapha je gólové, produktívne krídlo ale Yamal tých gólov až tak nedáva. To by sa muselo viac vecí zmeniť aby sme mali fungujúci systém s false 9, navyše takticky ťažké ak to chceš točiť so 4231 s klasickým hrotom. Alvarez aj tak hrá najlepšie keď mu sklepáva lopty druhý hrot, keď sa pozriem na cenu a jeho výkony, mne to nestojí robiť toľko zmien kvôli nemu. Za posledných 15 zápasov dal 3 góly z toho jeden PSV a jeden Royal Union a to neni hrou AtM ako sa tu často prezentuje, ani predtým ešte nemal sezónu kde by som si povedal wau.
Vsak preto som niekde vyssie pisal ze Alvarez namiesto Ferrana. S tym suhlasim.
Duo Raphina Yamal mali spolu tolko golov co Doue Barcola Kvara Hakimi a Mendes dokopy.
Ano Real hral viac na protiutoky a ani nejdem hovorit ze my tak zacneme hrat lenze proti nam v LM timy uz daaavno nehraju zaparkovani v 16tke a dufaju ze tam uhaluzia nejaky gol z protiutoku. Timy uz proti nam hraju daleko odvaznejsie a pressuju. Tuto sezonu to bol s Newcastlom Chelsea a PSG skor otvorenejsi boj o stred ihriska a v takych zapasoch sa nam hodi viac Alvarez ako neviem Giroud tresnem. Alvarez je navyse silny aj v pressingu co sa nam prave v takych zapasoch hodi ta energickost neunavnost. Mne ani tak nejde s Alvarezom o drzanie lopty, to dokaze aj iny typ hrota ak to nieje vyslovene nejake poleno s lavymi nohami. Skor mi ide o tie veci co pisem vyssie, vyuzivanie priestoru, prinos bez lopty pri braneni,....
K tym formaciam. Nesuhlasim s tym ze by sa 4231 nedala hrat s falosnym hrotom. Vsetko je to len o synergii tych hracov a taky Lopez sa v 16tke citi na zaloznika pomerne dobre a jeho nabehy a cuch na goly je na vysokej urovni. Olmo tiez je dobry zakoncovatel a vie hrat v uzkych priestoroch a aj hraval viackrat ako false9 takze nejaka vymena miesta s Alvarezom podla mna nieje problem. Lenze skor som rozmyslal tak ze proti ubetonovanym la liga timom ako Getafe a spol by hrali Alvarez s tym druhym 16tkovym fyzickym hrotom spolu kedze tam je 4231 vhodnejsia. Dalsia vec ze kym Garcia nemusel lepit miesto na stoperovi tak tie formacie sa ani nedali nazvat nejakou typickou 4231 so statickou 10 ale skor 433 s ofenzivnou 8, pozeral som viacero zapasov zo zaznamu bez emocii a sustredil som sa na to a bolo to vidno.
Len na zaver teda aby si pochopil moje myslienkove pochody o co mi ide. Ked nastupime proti City alebo Bayernu v dalsej sezone tak si radsej pozrem zostavu v zlozeni
obrana
de Jong - DM - Pedri
Yamal - Alvarez - Raphina
a naopak ked pojdeme proti Getafe alebo Cadizu kde nepotrebujeme tolko defenzivnej stability v strede ihriska tak radsej v zlozeni:
obrana
de Jong - Pedri
Yamal-Alvarez/Lopez-Raphina
Guirassy
Ten Guirassy je len priklad ale takto to ja vidim. Som za rozne profily na jednotlive pozicie. Samozrejme ak nebude mat na konci sezony cisla tak to je ina vec.
Jo, chápem jak to myslíš len ja si myslím že tie úlohy ktoré by si ty chcel od Alvareza by podľa mňa zvládol aj Ferran, síce nie možno tak dobre ale za to mi príde gólovejší, aspoň túto sezónu. Ja som Ferrana hejtoval a dosť ale tieto 2 sezóny sa chytil, nepindá keď sedí, podľa mňa by ho bola škoda predávať keď je overený a má formu.
Akože chápem tým formáciám čo máš na mysli, len si myslím že pod Flickom tak hrať nebudeme. Garcia keď hral v zálohe tak tiež lepil absenciu / neformu, teraz s FdJ a Pedrim hráme tú jeho klasiku s ofenzívnou 10 a to že majú záložníci väčšiu voľnosť a priestor ja už berem jak klasiku od jeho príchodu, aj v tom jednom videu čo sme tu mali ohľadom jeho taktiky tak bolo tam vysvetlené prečo jeho záloha tak dobre funguje v double pivote FdJ Pedri a s tým súvisela ich voľnosť.
Ja som názoru že by som nechal Ferrana, držal sa toho čo nám ide, primárne investoval do obrany, ak by bola možnosť predať Casada a podpísať Leona / Bernarda tak to tiež. Ja proste nevidím útočníka čo by bol momentálne hodný tých peňazí aké si kluby pýtajú. Ak sa Kane nepodarí, čo asi nie, tak by som skúsil niekoho druhoradého za menšie peniaze, kde aj keď sa nechytí a dá 15-20g za sezónu tak nebudeme nariekať ako keby to je hráč za 130m a počkal si čo bude na trhu o 2 sezóny kde by sa naša finančná situácia mohla trošku stabilizovať. Z tých dostupným mien čo sú teraz, Vlahovič zadarmo, Guirassy, Mateta chce ísť preč z CP a tam sa hovorí o 40m keďže v lete bude mať rok do konca zmluvy. Potom o 2 roky by som to buchol, neviem či by bol Haaland reálny ale ten Samu ak by sa ukázal mimo Portugalska, Ekitike sa mne veľmi ľúbi ak pôjde gólovo ešte vyššie.
S tymi mrnami suhlasim. Ekitike by bol paradny. Samozrejme aj Haaland. Ten Mateta ako docasna moznost nevyzera tiez zle.
O Thiagovi som cital par nazorov ze vobec nevie hrat chrbtom k brane tak neviem. Ale zas realite moze byt ina, hovorim len co som cital o nom. Nepozeram Brentford ani ja. Mne sa zapacil aj ten Esposito z Interu ale bohviekolko by stal.
A nemci nepustia ani halier..žgrloši
Alvarez hoci ste k nemu viacerý kritický, tak pod určitú sumu to nemusí byť nutne vôbec zlý obchod. Casado je do výmeny možný. Gavi je srdciar, ale ďalšie také opakované zranenie by ho už dalo na hranu, čo sa týka odchodu.
z lavicky ok, a ked hra vybeha toho fakt dost, ale hrot v Barcelone ma byt golovy snajper a zabijak co Ferran nieje.
navyse stale je ta moznost hrat na falosnu 9ku, kde mozu hrat viaceri nasi hraci, podla mna ma aj Rashford dobry potencial na hrote, mohol by mu dat Flick na tom poste sancu
Ked bude v time ten "klasicky" zabijak, "kladivo" alebo ako to tu vseljak nazyvane nevadi mi zaroven mat aj hraca ako Alvarez. Kazdy zapas je iny, kazdy super hra nieco ine a my musime mat rozne typy hracov aby sme vedeli reagovat. Nechcem aby sme mali dvoch totoznych hracov na jednej pozicii.
Duo Raphina Yamal mali spolu tolko golov co Doue Barcola Kvara Hakimi a Mendes dokopy.
Ano Real hral viac na protiutoky a ani nejdem hovorit ze my tak zacneme hrat lenze proti nam v LM timy uz daaavno nehraju zaparkovani v 16tke a dufaju ze tam uhaluzia nejaky gol z protiutoku. Timy uz proti nam hraju daleko odvaznejsie a pressuju. Tuto sezonu to bol s Newcastlom Chelsea a PSG skor otvorenejsi boj o stred ihriska a v takych zapasoch sa nam hodi viac Alvarez ako neviem Giroud tresnem. Alvarez je navyse silny aj v pressingu co sa nam prave v takych zapasoch hodi ta energickost neunavnost. Mne ani tak nejde s Alvarezom o drzanie lopty, to dokaze aj iny typ hrota ak to nieje vyslovene nejake poleno s lavymi nohami. Skor mi ide o tie veci co pisem vyssie, vyuzivanie priestoru, prinos bez lopty pri braneni,....
K tym formaciam. Nesuhlasim s tym ze by sa 4231 nedala hrat s falosnym hrotom. Vsetko je to len o synergii tych hracov a taky Lopez sa v 16tke citi na zaloznika pomerne dobre a jeho nabehy a cuch na goly je na vysokej urovni. Olmo tiez je dobry zakoncovatel a vie hrat v uzkych priestoroch a aj hraval viackrat ako false9 takze nejaka vymena miesta s Alvarezom podla mna nieje problem. Lenze skor som rozmyslal tak ze proti ubetonovanym la liga timom ako Getafe a spol by hrali Alvarez s tym druhym 16tkovym fyzickym hrotom spolu kedze tam je 4231 vhodnejsia. Dalsia vec ze kym Garcia nemusel lepit miesto na stoperovi tak tie formacie sa ani nedali nazvat nejakou typickou 4231 so statickou 10 ale skor 433 s ofenzivnou 8, pozeral som viacero zapasov zo zaznamu bez emocii a sustredil som sa na to a bolo to vidno.
Len na zaver teda aby si pochopil moje myslienkove pochody o co mi ide. Ked nastupime proti City alebo Bayernu v dalsej sezone tak si radsej pozrem zostavu v zlozeni
obrana
de Jong - DM - Pedri
Yamal - Alvarez - Raphina
a naopak ked pojdeme proti Getafe alebo Cadizu kde nepotrebujeme tolko defenzivnej stability v strede ihriska tak radsej v zlozeni:
obrana
de Jong - Pedri
Yamal-Alvarez/Lopez-Raphina
Guirassy
Ten Guirassy je len priklad ale takto to ja vidim. Som za rozne profily na jednotlive pozicie. Samozrejme ak nebude mat na konci sezony cisla tak to je ina vec.
Akože chápem tým formáciám čo máš na mysli, len si myslím že pod Flickom tak hrať nebudeme. Garcia keď hral v zálohe tak tiež lepil absenciu / neformu, teraz s FdJ a Pedrim hráme tú jeho klasiku s ofenzívnou 10 a to že majú záložníci väčšiu voľnosť a priestor ja už berem jak klasiku od jeho príchodu, aj v tom jednom videu čo sme tu mali ohľadom jeho taktiky tak bolo tam vysvetlené prečo jeho záloha tak dobre funguje v double pivote FdJ Pedri a s tým súvisela ich voľnosť.
Ja som názoru že by som nechal Ferrana, držal sa toho čo nám ide, primárne investoval do obrany, ak by bola možnosť predať Casada a podpísať Leona / Bernarda tak to tiež. Ja proste nevidím útočníka čo by bol momentálne hodný tých peňazí aké si kluby pýtajú. Ak sa Kane nepodarí, čo asi nie, tak by som skúsil niekoho druhoradého za menšie peniaze, kde aj keď sa nechytí a dá 15-20g za sezónu tak nebudeme nariekať ako keby to je hráč za 130m a počkal si čo bude na trhu o 2 sezóny kde by sa naša finančná situácia mohla trošku stabilizovať. Z tých dostupným mien čo sú teraz, Vlahovič zadarmo, Guirassy, Mateta chce ísť preč z CP a tam sa hovorí o 40m keďže v lete bude mať rok do konca zmluvy. Potom o 2 roky by som to buchol, neviem či by bol Haaland reálny ale ten Samu ak by sa ukázal mimo Portugalska, Ekitike sa mne veľmi ľúbi ak pôjde gólovo ešte vyššie.
O Thiagovi som cital par nazorov ze vobec nevie hrat chrbtom k brane tak neviem. Ale zas realite moze byt ina, hovorim len co som cital o nom. Nepozeram Brentford ani ja. Mne sa zapacil aj ten Esposito z Interu ale bohviekolko by stal.