Pre pridávanie komentárov sa musíte alebo registrovať.
2026-02-07 01:33:16
Velice zajímavý článek. S většinou souhlasím. Už jsem to tu někdy psal, Real jsem přirozeně nikdy neměl rád, ale respektoval jsem ho. Bohužel Real za poslední období respektovat nejde, ať už se to týká vystupování hráčů a nebo samotného klubu (Real Madrid TV atd..). Bohužel v článku se píše i o něčem co dost často vidím tady. Jakmile se vyhrává všechno je strašně růžové, přijde jeden zápas který se nepovede nadává se tu na naše hráče jak jsou k ničemu, že tým na nic nemá.....ti lidé co tohle dělají si mohou podat ruku s "blázny" z Madridu a nemají právo se nazývat pravými Cules.
Marco01 Premium
2026-02-07 05:46:52
Tak tych prvych 5 LM by som im ani extra neratal...vtedy to malo vraj iba formu nejakeho letneho turnaja, kde casto ani nehrali najlepsie kluby a piskalo sa pre Real asi takto...nizsie najdem link...
Marco01 Premium
2026-02-07 05:56:32
A z tych ostatnych 10 by mali tak mozno 6 keby fungoval VAR...a to je pravda proste...niekto sem urcite nabehne z ich tabora ale teraz a zacne vypisovat o zapase Chelsea vs Barcelona urcite ...😂😂😂 kde v prvom dvojzapase bola jasne poskodena Barça na Camp Nou...ale kazdy si pamata len odvetu s Ovrebom...nikto si ani uz nespomenie, ze vyluceniu Abidala za "faul" na Anelku predchadzal vyhraty hlavickovy suboj Drogba vs Pique, kde dal Drogba regulerne kopacku odzadu Piquemu medzi nohy a teda keby bol Var by nikdy Abidal vyluceny ani nebol...az potom proti 10tim Barceloncanom mala Chelsea tie mozne penalty, kde jedina 100% bola jasna ruka Piqueho, ktoru mal od tela...hned nato sme ale boli zabity rozhodcom na dalsi rok proti Interu Milano, kde rozhodca uznal gol z metroveho offsidu Diega Milita...ani na to si nikto okrem fanusikov Barcy uz nespomina ale 😆 alebo na jasnu ruku v 16ke Atletica, ktoru tusim Iniesta nastrelil v roku 2016 to tusim bolo
2026-02-07 10:46:29
Super zhrnutie, výstižné.
Díky moc.
2026-02-08 22:45:41
Plač plač plač a plač.

Stačí, aby Real Madrid vyhral dva-tri zápasy po sebe, a tréner je okamžite vynášaný do nebies, hráči sú najlepší na svete a klub sa bije do hrude ako „najväčší klub histórie“.

Takíto fanúšikovia sa nájdu aj tu.

Potom som čítal dačo o Tom ako real vyhráva vďaka chybám súperov - opäť, veľke množstvo gólov padá po chybách. Ale takisto si môžeme spomenúť aj na gól zidana vo finále 2002? alebo na nožničky bale... Vraj je lm športovo nevierohodna...ok...uvedomte si, že to je jediná medzinárodná konfrontácia, ktorá existuje. Takže tu nič vierohodnejsie nie je.

Ak chcete o niečom písať, tak píšte o Real Madrid tv, nátlaku na rozhodcov a o tom, že je vinicius a aj správanie klubu po tom ako nevyhral zlatu loptu grc. Ale spochybňovať, že majú tých 15 plechacov priebehmi zápasov? Boháča, veď to je asi tak úbohé ako perezova argumentácia k viniho zlatej lopte.

Ak by sa Barcelona posudzovala na základe tohto článku, tak by teda od realu Madrid nemala morálne vôbec ďaleko.

Gratulujem- krásny dezolatsky článok popierajuci realitu pokrivemymi pseudofaktami plný zbytočného vyplakavania.
2026-02-08 22:52:15
jak deti se tu hadate o titulech a rozhodcich... v cem je real skutecne jen bublinou, to je jeho odkaz - temer zadne vychovane hrace, vse ma postavene jen na penezich, zadna identita, zadne spolecenske hodnoty, jen profit a zatim ucelem budovani sve znacky.
pedroanakin Premium
2026-02-09 12:14:40
Ďakujem Seitanismo, ale aj "opozícii" za parádne počítanie po dlhšej dobe 😁

Za seba by som to zhrnul asi tak, že rozumiem (domnievam sa) podstate článku a v zásade súhlasím. Čo by som ale viac zdôraznil je asi to, že nieje nič zlé na tom, ak niekto uprednostňuje "momentum" nad niečím dlhodobejším. Väčšina fanúšikov futbalu sú laici (ako aj ja sám) a často ani nevedia preniknúť hlbšie do herného systému. Alebo o to ani nemajú záujem a futbal je pre nich zábavný práve svojou instanstnosťou, čo je úplne v poriadku. Súhlasím síce s popisom systémových rozdielov RM oproti iným veľkým týmom a rovnako ma Barça dostala na niečo väčšie a dlhodobejšie, ale neberiem to nijak elitársky. Ide i o to, čo koho viac osloví a preto ani tón úvodného článku nevnímam ako posolstvo, že Barça a cules sú niečím viac, než RM a jej fanúšikovia. Ide len o iný pohľad a subjektívne preferencie, ale potom je dobré tieto odlišnosti zohľadňovať aj pri hodnotení hry, resp. úspešnosti, pretože hodnotiť ich z pohľadu rovnakého "vesmíru", nieje udržateľné a ani výpovedné.

Následná kritika sa tu potom strhla často vo veciach mimo túto základnú myšlienku a snáď aj z pocitu, že sa tu opäť útočí na RM.

Vlastne ani nepočítam, že si môj príspevok niekto prečíta. Po tých predošlých esejách tomu úprimne rozumiem 😁