Pre pridávanie komentárov sa musíte alebo registrovať.
2026-02-25 13:15:11
futbal je jednuducha hra. 22 muzov nahana loptu a nakonci vzdy vyhra real madrid:) sorry gary, zamenil som nemecko za real.
2026-02-25 16:53:31
Dobrý článek 👍

Podepsal bych téměř všechno.

Nicméně co jsem měl možnost vidět incident z Lisabonu, máme tu ještě jeden "precedens" - prakticky neprokázatelné prohřešky. Pokud si hráč natáhne dres přes obličej a vypustí něco urážejícího poblíž cíle hlasitostí takovou, aby to oběť slyšela, ale širší okolí nemělo šanci, je vyšetřování v koncích. Neprokázatelné na záznamu, žádní věrohodní svědci, nic. Údajný pachatel vždycky může říct, že si musel něco otřít u oka a že to byl reflex (to kdybychom dospěli až do zákazu maskovat obličej), spoluhráči pachatele budou tvrdit, že nic neslyšeli, spoluhráči oběti zase že slyšeli přesně to, co říká oběť (které se na to budou muset napřed zeptat). Rozhodně jsem zastáncem presumpce neviny, resp. dělat to jinak ani nejde, ale když nelze i poměrně zjevnou vinu prokázat (ačkoli lidsky nemám Viniho v oblibě, z té bezprostřednosti jeho reakce to vypadá jasně), nemůže dojít ani k potrestání a někomu se s tím špatně smiřuje, tím spíš když všichni na 90 % tušíme, že by mělo. Jasně, pachatel vždycky může říct, že ho nazval něčím podobně znějícím (a méně závažným) a přecitlivělá oběť špatně slyšela, ale... upřímně, budu někoho nazývat třeba "hadicí" (podobné opici), místo "hnusným provokatérem" nebo "debilem", když mě sere? Proč bych volil slova jako retard a ještě nejnešikovnějším způsobem?
I kdyby ten inteligent z Madridu na hřišti provokoval jakkoli (myšleno "sportovně"), není to ospravedlnění pro rasismus ani jiné nepřípustné projevy, Vinicius Nevinicius.
2026-02-25 17:08:07
A ještě bych dodal, že jak jsme přecitlivělí na rasismus apod. (neříkám, že neopodstatněně), je z tohohle obr skandál, zatímco jiné nenávistné projevy jsou dost v ústranní (aspoň teda nevím o tom, že by se to nějak tvrdě vyšetřovalo) a přitom jejich individuální nebezpečnost může být mnohem větší. Třeba internet, sociální sítě, anonymita a tudíž ráj patologických jedinců, kteří např. vyhrožují smrtí fotbalistovi i jeho rodině. To teprve není sranda. Vyděsí vás víc protihráč na hřišti, který vám v emocích zápasu nadává do zkurv..... negra, nebo vzkaz, že někdo ví, kam chodí vaše little girl do školy a že se máte bát? Takovej Araujo si to i díky tomu málem hodil.

Je to jen fotbal a všichni kolem jen lidi. Krásná hra, parádní zábava, škoda že se nemůžeme věnovat jen tomu.
Simao Premium
2026-02-26 00:22:54
Dlho som váhal, či to mám napísať alebo nie, lebo v dnešnej dobe človek musí držať hubu v tejto problematike. Ale myslím si, že už s tým rasizmom treba ale ozaj sa trochu ukľudniť. Nie ignorovať, ale spomaliť. Čím viac sa na to upozorňuje a robí sa veľký hluk okolo toho, tým viac to take makaky ako je vinicius zneužívajú. Áno on je makaka, ale nie kvôli tomu že je čierny, ale kvôli jeho správaniu. Nikdy v živote by ma nenapadlo nazvať opicou napr takého kanteho, Thurama alebo zedorfa.