Zadarmo, a ak by mal aj nízky plat, na rozšírenie kádra a hlavne odpočinok v niektorých zápasoch pre Pedriho, nemal by som problém. Nie je už najmladší, ale take 2/3 roky by nám ešte možno dokázal pomôcť, pri odchode Casada hlavne by sa uvolnilo miesto.
Bernal mi príde dosť inteligentný a že tie skúsenosti naberie rýchlo keď bude hrávať častejšie, o rok môže byť kludne etablovaným členom zálohy ak mu vydrží zdravie.
Podla mna bude Bernardo pytat dost velky plat + podpisovy bonus.
Ak by prisiel Bernardo tak by musel ist niekto von Bernal/FDJ + Pedri/Silva + Olmo/Fermin a co Gavi? Cassado out je uz asi jasny.
netreba? sak nemame zaskok za pedriho..sak kukni jak momentalne taha nohy.. sak aj teraz proti atleticu jeden z najhorsich vykonov z jeho strany, co bolo zavinene tym, ze je vycerpany...nema kto za nho zaskocit. B. Silva zadarmo s normalnym platom by bol idealny nahradnik do slabsich zapasov za pedriho..napr teraz proti espanyolu mohol hrat miesto neho napriklad.
no sak ked hral minuly zapas cely, tak tento nevladal. keby v sobotu oddychoval tak proti atleticu by mohol podat lepsi vykon. zabudas jak hral prvu ci druhu sezonu plnych 70 zapasov a potom ho dostihli zranenia? chces aby sa to opakovalo? fakt ked nemas rad silvu, ok, ale je to len tvoja zaujatost nic viac
Zaujatost je pchať vsade silvu... to ze cez vikend nestriedal nie je kvoli tomu ze nemal kto ist zanho, ked 3 dni predtym ho striedal Gavi, to ze hral cely zapas bolo cielene... no od "tej sezony" zraneni prešli 4 roky, jak je mozne ze sa to neopakovalo ?
neopakovalo? uz tuto sezonu bol 2x zraneny. ja silvu vsade nepcham, ale gavi nieje pedriho pozicia tiez...on vlastne poziciu poriadne v tomto systeme nema. moze hrat miesto pedriho rovnako ako FdJ ale nenahradi ho ani z polovice...Silva by to dokazal. a ked to nevies uznat nema zmysel sa s tebou bavit
ono ked sa uz raz tak zranis, tak vekom sa tie svalove zranenia opakuju, pokial to nedavkujes. keby si sportoval vedel by si. preto treba jeho minutaz davkovat. v utorok by hral cely zapas, ale v sobotu mohol oddychovat napr...ale mas svoj nazor, ja ta presvedcat nebudem, ale tentokrat sa mylis....
ked si myslis, co zatial z tvojho vyjadrovania beriem, tak pedri by mal hrat vsetky zapasy 90 minut. vsak? nechapem ludi jak ty....pripominas mi jedneho spanielskeho trenera....
V sobotu priestor na oddych bol a Flick sa rozhodol ze ho striedať nebude, a nie kvôli tomu ze nebola nahrada, tak isto Yamal... športujem intenzívne ale asi tu nebudeme porovnávať la ligu a regeneráciu 😆 a asi ani ty nevieš....tak neviem kde si to vyčítal, lebo vsetko co pisem je o tom ze zalohu mame nabitú dostatočne...
no lebo v lige sme este hrali/hrame o titul, tak preto hral. ale typologicka nahrada v zalohe za pedriho NIEJE!!!! a nevrav mi ziadne zaplaty ala gavi ci garcia....zahrat by tam vedel kazdy, ale ani z polky pedriho nenahradi ani jeden z nich....!!!!
No tak sa zhodneme ze by hral tak ci tak... ale preco zaplaty, kazdy ma svoju silnú stránku ktoru v tom danom zapase využije, tak ako striedanie Lewu- Ferrana atď. na iných postoch je to rovnako a Pedriho post nie je vynimka
pedri drzi zalohu pokope a je to motor zalohy. das ho dole a zaloha ti odide. ked hras 4231 nemozes hrat 3x Cam alebo 3x DM. kazdy hrac v tej zalohe ma svoju ulohu. pedriho ulohu ti nenaplni ani jeden z nahradnikov... jak ked das prec jednu suciastku zo stroja a uz ti to neklape tak jak by malo. moze ti ten stroj nastartovat, ale nepojde ti to jak chces...
Ale nemusi, ani Gaviho ulohu nenaplní nikto z nich... prirovnanie ku stroju je ze das tam starú používanú napodobneninu súčiastku Silvu alebo das tam novú súčiastku inej značky s inými vlastnosťami ktora prida aj nieco naviac? 😄
ty nechapes pointu? ked chces hrat urcity system potrebujes urcite suciastky. nemozes tam hrat gaviho, ktory ti do toho systemu absolutne nepasuje...silva je mozno stara suciastka, ale pasuje ti do systemu. gavi je len naplast, resp. kluc, ktory ti do toho zamku nepasuje....co je na tom tazke pochopit??
No ty nechápeš, lebo to co hovoríš znamena ze takým systémom aky hrame je len City a to tiez nema nahradu za Silvu... takze Gaviho sa zbavíme v lete? Veď nepasuje nikde...
myslim, ze na silvovej pozicii hra reijnders ale mozem sa mylit. ja chapem velmi dobre. ked chces diktovat tempo hry a mat kontrolu nad zalohou(co je u nas klucove), tak musis tam mat hraca typologickeho k pedrimu. das tam gaviho s de jongom napr. a uz tu kontrolu nemas..chapeme sa?? ja sa gaviho vzdat nechcem, stale ma co ponuknut a do urcitych momentov zapasu sa moze hodit, ale nemozes ho davat do ulohy pedriho.....
Kontrolu udáva aj fdj a patri medzi top hracov, lepsi jak reijnders...alebo rodri v city... ja ho do úlohy pedriho nedávam, system prispôsobíme hracom z ktorych to trener posklada tak to je vsade a tak to vsade funguje
Moj postoj je jednoduchý, mame 6 top hracov na 3 posty v zalohe (bez Casada) + Garciu, alebo na 2 posty 4+ Garciu, a proti Bernardovi nic nemam, nechcel by som nikoho do zálohy takomto stave, cize to neni osobné 😄 to je moj postoj, odchodom jedneho hraca z nich sa to zmeni...
Preco ratas Garciu do zalohy ? Ved ten ma co robit aby stihal zaskakovat na stoperovi a RB. Ak odide Araujo s Christensenom budeme mat len troch stoperov takze Garcia bude potrebny tam a nie lepit zalohu este.
Ked sa uprace obrana a bude to tak ako ma tak problem s minútami nebude,, stoper musi zvladnut 4000 minut za rok tam ta rotácia nie je tak potrebná, pokiaľ si neni náchylný na problemy typu Araujo a Christensen. Aj napriek tomu uprednostnil Garciu pred Casadom napriklad aj ked sme mali k dispozicii s nim len 3 stoperov.
A tu je cely ten problem ta posledna veta. To uplne vystihuje tvoje zmyslanie v tejto teme. Za to ze teraz Flick musel improvizovat a nejak to polepil tak ty to beries ako idealny standart a netreba nic menit/zlepsovat. Ci uz s tou zalohou alebo toto. Ak je podla teba vpohode ist do zapasu s dvomi nahradnikmi na 4 pozicie tak sa necudujem ze tu zurivo reagujes na vsetko v spojeni s Bernardom/Goretzkom,....
Nejak to lepil lebo k dispozicii nebol Gavi ani Bernal, inak by hrali oni a aj budu,, cize zlepšenie prišlo a ešte pride. Jake 4 pozicie a 2 náhradníci?
A neni to lepenie ked zámerne uprednostnis hraca pre ktorého to neni primárny post (aj ked to tak vyzeralo v tych zapasoch) na úkor hraca ktory inde nevie zahrať (Casado)
lebo garcia ma vecsiu kvalitu jak casado. ale to neznamena, ze by to u nas takto dlhodobo malo fungovat....stale nechapes a ides si svoje...tvrdohlavo proti muru....
Rovnako aj vy idete, ani vy nesúhlasíte tvrdohlavo somnou ci? 😄 Garcia je ako doplnok v prípade núdze, na 5-10 zapasov za sezónu do rotácie na menej dolezite zápasy presne na to na co by prisiel Goretzka alebo Silva alebo hocikto do zálohy. So Silvom to tiez nie je dlhodobé len záplata na 1-2 sezony. Ďalšia vec, Garcia ma cca 3500 minut z tejto sezony a to zaskakoval aj na DM, príchodom Gaviho, Bernala, top stopéra a RB tie minuty výrazne klesnú, cize to ze zasiahne do 2-3 zapasov na inom poste ako CB naozaj nenaruši fungovanie zálohy na celú sezónu
ale Silva nieje zaplata!! ten vie "polnohodnotne" zaskocit aj v LM ci dolezitych zapasoch. Garcia je len z nudze cnost a mat peniaze a kvalitnejsi kader, tak tu uz davno nieje. ako do kedy chceme flicka nechat varit z vody?? proste musi prist kvalita a aj skusenost. sam flick povedal, ze chce na leto posily vo veku 26-28(ano silva je starsi), aby sa ten tym kus vyvazil. lebo mas tam 20 rocne deti a 38 rocneho lewu... jediny v prime je tam raphina a de jong...
priklad budes prehravat a chciet nieco zmenit alebo sa ti zrani pedri. a ty tam posles garciu, aby ti tu zmenu a zlepsenie dodal? pokial nebudeme mat dostatocne kvalitnu lavicku a sirku kadra a skusenosti, tak LM nikdy nevyhrame. o to sa s tebou kludne stavim.
Uprace myslim tak ze pridu posily, co su aj priority na leto.
Ani Gavi nie je záplata. A ze Garcia je tu kvôli tomu ze mame slabý kader tak ako klobúk dolu toto vypotit...32 je daleko od 26-28, do tejto kategorie zapadajú aj Olmo a Ferran patria do tej kategorie, pripadne posily Alvarez a Bastoni tam zapadajú... ved ked nebudem chcet nic zmeniť vtedy tam das Silvu nie? 😄 práve ten Gavi pridá energiu a silu zmeniť zapas napriklad ... lavičku v zalohe kvalitnú mame Gavi, Fermin, Bernal je obrovska kvalita.
Ale ani jeden nieje typologicky Pedri. Odide Pedri tak odide mozog zalohy.
Priority na leto su pokial viem jeden stoper utocnik a kridlo.
Ak pride Bastoni tak tam je este Martin Cubarsi. Araujo Christensen asi predaj a stvrteho stopera mas Garciu ktory zaskakuje este aj na RB. A ty argumentujes ze Garcia bude stihat zaskakovat este aj zalohu. Garcia v zalohe je fakt len nudza aby tam niekto bol a aj tak to dost drhne s nim v zalohe. A neargumentuj ze aj tak tam dal radsej Garciu ako Casada lebo Casado podal naposledy dobry vykon pred vyse rokom. Ty tu uz neviem kolko tyzdnov vedies svatu vojnu proti siedmemu zaloznikovi ako keby to malo rozbit cely kader. Kazdy v tom vidi prilezitost s minimalnym rizikom okrem teba.
Zabudol si na Cancela, resp. stavia na Esparta... jako stihat zaskakovat v zalohe? Tuto sezonu tam odohral 10 zapasov a to kvôli tomu ze Gavi a Bernal neboli k dispozícii, to sa neda nazvať ze stihat, tych minut príchodom stopéra a návratom tychto dvoch bude menej, to je hadam jasne. Každý to veru tak nevidí, staci pozrieť hlasovanie v tomto článku. 😉 naozaj na 7mom zaloznikovi nepohori celá sezona, to by mal byt hrac z akadémie a nie hrac co si sem pride dohrat karieru, a aj to moze narušiť kabínu...
Keď sa tu píše že Pedri ťahá nohy v druhej polke zápasov, mňa napadá na striedanie Pablo Torre - mne prišiel že má veľký potenciál. Plus ešte pridám svoj postreh - neskúsiť De Jonga na CB ? Inteligenčne by na to mal, a v minulosti sa niečo podobné stalo s Mascheranom a fungovalo to... keď už stále šetríme :)
Darmo by prišiel Bernardo do Barci a neriešil sa problém s obranou a aj problém s útočníkom ako ostrostrelcom, keď by sme v každom zápase dostávali lacné góly? Priorita v letnom prestupovom čase je vyriešiť problém s obranou a problém zvýšenia efektivity strieľania gólov!
Ja tvrdím, že aj napriek tvojmu komentu Batiggol, máme problém s premieňaním gólových situácií. Pri zlepšení tejto činnosti by v jednotlivých zápasoch, v ktorých sme stratili body, by sme tie body nestratili a šli by sme v LM ďalej a mali väčší náskok v La Lige...........
A to Bernal nemá ešte skúsenosti...
Ak by prisiel Bernardo tak by musel ist niekto von Bernal/FDJ + Pedri/Silva + Olmo/Fermin a co Gavi? Cassado out je uz asi jasny.
4 pozicie v obrane a na lavicke boli len Araujo a Balde.
Ani Gavi nie je záplata. A ze Garcia je tu kvôli tomu ze mame slabý kader tak ako klobúk dolu toto vypotit...32 je daleko od 26-28, do tejto kategorie zapadajú aj Olmo a Ferran patria do tej kategorie, pripadne posily Alvarez a Bastoni tam zapadajú... ved ked nebudem chcet nic zmeniť vtedy tam das Silvu nie? 😄 práve ten Gavi pridá energiu a silu zmeniť zapas napriklad ... lavičku v zalohe kvalitnú mame Gavi, Fermin, Bernal je obrovska kvalita.
Priority na leto su pokial viem jeden stoper utocnik a kridlo.
Ak pride Bastoni tak tam je este Martin Cubarsi. Araujo Christensen asi predaj a stvrteho stopera mas Garciu ktory zaskakuje este aj na RB. A ty argumentujes ze Garcia bude stihat zaskakovat este aj zalohu. Garcia v zalohe je fakt len nudza aby tam niekto bol a aj tak to dost drhne s nim v zalohe. A neargumentuj ze aj tak tam dal radsej Garciu ako Casada lebo Casado podal naposledy dobry vykon pred vyse rokom. Ty tu uz neviem kolko tyzdnov vedies svatu vojnu proti siedmemu zaloznikovi ako keby to malo rozbit cely kader. Kazdy v tom vidi prilezitost s minimalnym rizikom okrem teba.
Na druhu stranu, nikdy to zadarmo nebude, vzdy tam bude bonus