V realite uz v poslednej Xaviho sezone zacal Raphina plnit ine ulohy a zacalo mu to ist uz vtedy. Flick na to nadviazal, nevymyslel nic nove. A tym Flicka nijak nehanim ale budme spravodlivy voci Xavimu. Spomenme si z toho obdobia na zapas proti PSG napriklad.
Neviem ake slova ale ani nemusim vediet. Stacilo mi vidiet co sa dialo na ihrisku a k zmene tam doslo. Raphina nieje hrac na dribling a tvorbu hry od ciary. Xavi to v poslednej sezone zmenil a nechal mu na lavej strane volnost a nabiehat do volneho priestoru a hned sa prejavili jeho silne stranky. To je nepopieratelny fakt.
za xaviho k ziadnej zmene nedoslo. Za zmenu mozme dakovat Flickovi a nie xavimu. Dvojzapas s PSG si sice vytiahol, ale zabudol si spomenut ze dovtedy v LM neskoroval ani raz. V lige v xaviho poslednej sezone rafina odohral len 1300 minut a v poslednych 15 zapasoch mal cisla 3g+4a.
Takze neviem o akom zlepseni tu pises. Najlepsim dokazom su cisla zo sezony 23/24 ktore boli biedne, maly pocet minut v danej sezone pretoze xavi ho striedal a rafinove slova kde potvrdil ze sa citil nedoceneny, hra pod xavim mu nesla, stale ho striedal ako prveho a bol na odchode z klubu. To su nepopieratelne fakty.
Rafinove ligove cisla boli takmer rovnake ako sezonu predtym. V LM bol rozdiel iba ten dvojzapas s PSG na zaklade ktoreho by si si nemal vytvarat iluziu o nejakom zlepseni.
A kde som ja povedal ze doslo k zlepseniu statistik ? Ja hovorim o tom ze zmenil Raphinovi ulohy na presne take ktore ma teraz pod Flickom a okamzite bolo vidno ze mu to viac pasuje.
jasne, pasovalo mu to dokonca tak ze mu xavi dal menej minut ako v sezone predtym :) A to neratam dobu ked bol zraneny. Pisem len o case kedy bol k dispozicii. Rafina tvoj nazor asi nezdiela ked chcel odist a neviem preco bagatelizujes vyznam statistik golov a asistencii u utocnika. Kridelnik nie je DM alebo obranca kde sa da absencia g+a pochopit.
Odvtedy co ho presunul na LW a urobil z neho runnera a nie tvorcu tak sme hrali 11 zapasov do konca sezony. Z toho v dvoch nehral a z tych 9 zapasov nazbieral 7 bodov co je dost pekne cislo. V troch odohral kompletnu minutaz, v dalsom zapase isiel dole v 75 min, v dalsich troch isiel dole po hodine hry a v dvoch zapasoch prisiel z lavicky na 11 respektive 22 minut.
Z 990 moznych minut odohral 570 co je vyse polovica. A dufam ze ak zozenieme v lete nejake poriadne kridlo tak dufam ze bude mat Raphina podobne percenta minutaze max o par percent viac nech zas v marci nenariekame ze sa zranil lebo hral neustale. Yamal to iste. No a este jedna vec, vycitame Xavimu ze Raphinu pravidelne stahoval dole, rozumiem spravne ze Yamal mal teda zohrievat lavicku alo Bardghji. Nemat minuty, nasledne sa mozno ani nedostat na vydarene EURO ktore mu v kariere extremne pomohlo ? Asi teda hej aby bol Raphina spokojny.
Odvtedy co ho presunul na LW (zapas proti granade) sme hrali nie 11 zapasov ale 15. V dvoch nehral pretoze xavi ho na ihrisko ani neposlal.Dokonca aj po granade ho niekedy dal hrat naspat na RW. Tych 7 bodov nazbieral nie v 9 zapasoch ale v 13. Pol bodu na zapas nie je nic moc na utocnika Barcelony. Z maximalneho poctu minut ( 1350) odohral 701. To v la lige.
V LM mu vysiel dobre dvojzapas proti PSG kde 3 krat skoroval. Predtym ani jeden gol. Aj napriek zraneniam ktore neratam mal rafina v xaviho poslednej sezone mensiu minutaz ako rok predtym. Neviem co tu riesis. Okrem teba som nikdy nikoho nepocul vraviet ani nevidel pisat o tom ze rafinovi sa pod xavim v poslednej sezone zacalo darit. Asi preto chcel odist z barcy lebo sa mu to zacalo ist
Proti Granade a Celte nastupil na LW na par minut a nasledne na tej pozicii nehral 4 zapasy, potom isiel na LW proti Neapolu kde dal dve Acka. Dalsi zapas hral znova napravo a az v zapase proti Las Palmas az do konca sezony odohral na LW vsetko. Ak ratame od Las Palmas tak to je tych 11 zapasov. Hadam nebudem porovnavat statistiky od zapasu s Granadou ked potom hral niekolko zapasov zase napravo. A navyse ja sa tu o statistikach ani hadat nechcem, neni tak tazke pochopit co pisem ze Xavi na konci zacal vyuzivat na to na co je urceny a presne tak to robi Flick. Xaviho problem ze to nerobil od zaciatku ale nakoniec to pochopil a Flick nevymyslel nic nove. Nikto tu netvrdi ze Raphina vtedy exceloval ale naznaky ze sa vyuziva spravne tak uz videl kazdy co sa trochu vyzna. Je uplne logicke ze ked bol psychicky na tom celu sezonu zle ze to za tych 11 zapasov neotoci na formu pre zlatu loptu.
Raphinha 22/23 v LL+LM mal g/a kazdych 140 min, v sezone 23/24 g/a kazdych 92 min. Ked toto nepovazujes za zlepsenie tak uz neviem. Navyse ked nemas pamat ako slimak spomenies si, ze v 23/24 spaloval enormne pocty cistych sanci, takze mohlo to byt odost lepsie a mal to vo vlastnych rukach.
xavi ho este dal hrat proti mallorce na CM a po zapase v las palmas sa opat vratil na RW a to proti girone. Xavi nevedel co ma robit a rafinu prehadzoval z jednej strany na druhu, do stredu a potom zas naspat a platal s rafinom co sa kde dalo. Casto ho striedal ako prveho alebo ho nedal do zakladu vobec. Ale nejde len o to ci hral na LW alebo RW. Flick objavil nieco nove a to system ktory dostal z rafinu maximum. Inak xavi skusil rafinu na LW aj v sezone predtym a nefungovalo to, takze neviem preco si myslis ze xavi nieco pochopil zopakovanim svojho kroku az ku koncu svojho posobenia. Navyse som si isty ze xavi dal rafinu hrat na LW nie kvoli tomu ze by nieco pochopil, ale kvoli yamalovi ktory na RW hrat musel. Rafina na LW hrat nevedel a bol aj clanok o tom ako xaviho ziadal aby ho tam uz nedaval hrat. Aj v leeds hral RW. Na LW sa mu zacalo darit az zmenou systemu ktory priniesol Flick
nie, nepovazujem to za velke zlepsenie. 22/23 10g+12a a 23/24 10g+13a vo vsetkych sutaziach. Ano viem ze v druhej sezone odohral menej ale pomer minuty/goly je niekedy skreslujuci. Ferran alebo sorloth mali vynikajuci pomer, to vsak z nich nerobi najlepsich hracov. Pointa je to ze xaviho rafina a flickov rafina je ako noc a den.
Rozdiel jeho produktivity v sezonach 23 a 24 je velky, a mohol byt odost vacsi a kedze spaloval sance mal to vo vlastnych rukach. Raphinha zo Xaviho sezon bol kvalitnym kridlom, pod Flickom zrejme top 3 hrac sveta.
vsak presne to sa snazim suarezovi vysvetlit. Rafina bol kvalitne kridlo uz aj ked hral za leeds ale to ako sa transformoval na elitneho hraca je zasluha flicka a nie xaviho.
Ja som nikde nepovedal ze Raphina sa stal elitnym hracom pod Xavim. Ja hovorim ze Xavi ukazal ako sa nema a nasledne ako sa ma Raphina vyuzivat z coho Flick urcite tazil lebo ver tomu ze on nase zapasy sledoval. Viac k tomu nemam co povedat.
zabudli ste na to ze ked Xavi prisiel s napadom dat ho ako praveho kridelnika na lavu stranu, aby mohol hrat aj Raph aj Yamal, tak s tym dost Raph bojoval. Bolo to vidiet aj na jeho vyjadreniach. Ked prisiel FLick ostal na lavo bez diskusie, hoci aj pod FLickom casto strieda, pretoze Yamal je nedotknutelny. Teraz uz ale neprotestuje :) Podla mna si to musel aj Raph v hlave urovnat, ze bude hrat na lavo hoci to nebola jeho prirodzena pozicia
No vždycky střídal Raphinu jako prvního i když v útoku hráli jiní hráči hůře. Vždycky to střídání odnesl Raphinha a byl to i on, kdo zůstával na lavičce, když jsme hráli na 4 záložníky. Takže to, že nehrál dobře a proto ho střídal fakt neberu.
Chcel fyzicky silneho hraca, aby potom hral hadzanu na vysledok 1:0...xavi mal momentum ked prisiel po koemanovi, strhol chalanov, dalsia sezona bola velmi nepozeratelna, ale titul priniesol, tam mal skoncit
Zvonku to pôsobilo trochu inak ako hovorí Xavi.
Raphinovi tie striedania škodili a tímu až tak nepomáhali. Viackrát ma dosť prekvapilo, keď ho striedal.
Tyhle odpovědi jen ukazuji, jak špatnej byl Xavi coach. Já jsem ho měl rád jako hráče, ale od té doby co se vrátil jako trenér u mě jen ztràcí kradit. Hlavně jako člověk.
Takze neviem o akom zlepseni tu pises. Najlepsim dokazom su cisla zo sezony 23/24 ktore boli biedne, maly pocet minut v danej sezone pretoze xavi ho striedal a rafinove slova kde potvrdil ze sa citil nedoceneny, hra pod xavim mu nesla, stale ho striedal ako prveho a bol na odchode z klubu. To su nepopieratelne fakty.
Rafinove ligove cisla boli takmer rovnake ako sezonu predtym. V LM bol rozdiel iba ten dvojzapas s PSG na zaklade ktoreho by si si nemal vytvarat iluziu o nejakom zlepseni.
Z 990 moznych minut odohral 570 co je vyse polovica. A dufam ze ak zozenieme v lete nejake poriadne kridlo tak dufam ze bude mat Raphina podobne percenta minutaze max o par percent viac nech zas v marci nenariekame ze sa zranil lebo hral neustale. Yamal to iste. No a este jedna vec, vycitame Xavimu ze Raphinu pravidelne stahoval dole, rozumiem spravne ze Yamal mal teda zohrievat lavicku alo Bardghji. Nemat minuty, nasledne sa mozno ani nedostat na vydarene EURO ktore mu v kariere extremne pomohlo ? Asi teda hej aby bol Raphina spokojny.
V LM mu vysiel dobre dvojzapas proti PSG kde 3 krat skoroval. Predtym ani jeden gol. Aj napriek zraneniam ktore neratam mal rafina v xaviho poslednej sezone mensiu minutaz ako rok predtym. Neviem co tu riesis. Okrem teba som nikdy nikoho nepocul vraviet ani nevidel pisat o tom ze rafinovi sa pod xavim v poslednej sezone zacalo darit. Asi preto chcel odist z barcy lebo sa mu to zacalo ist
Raphinovi tie striedania škodili a tímu až tak nepomáhali. Viackrát ma dosť prekvapilo, keď ho striedal.