Mika vyzera na youtube skvele, super pohyb, dribling, zakoncenie. Je vidiet ze nad tym zakoncenim rozmysla a neni to ze zavre oci a dufa. Urvat takuto nejaku mladu hviezdu by bolo cool. Otazka je ci to nebude dalsi Roony
uz teraz to nebude ovela menej. pise sa o 25 milionoch, ale pri tom, co tento hrac robi by boli v Ajaxe sialenci. Verim tomu, ze skauti Barcelony nebudu jedini na tom zapase, a ine kluby daju za tohto hraca kludne ovela viac ako 25 mega. videl som len par videi, ale vyzera na buducu velku hviezdu
Viem že pri 25m to asi neostane, ale nevieš ako sa dohodnú, možno samotný Mika by chcel ist len práve k nám. Nie je to PL, myslím si, že tak max 50 a pustia ho.. rafa je kryštál, dlho sa dostáva do formy, vek.. plus takú sezónu ako minulú už nikdy nebude mať. Asi ma tu ukrižujú, ale v lete by som ho kľudne poslal k Arabom (ak tam ešte bude nejaká liga) a tie prachy by som vložil práve do godtsa. Toto bude mega hviezda.
Môj názor.
tak ty si ho posielal aj minulu sezonu, ale pravda je, ze bez neho sme polovicni. Mika by bol top posila. zapasov v sezone je viac nez dost takze by hraval a casom prebral Raphinhove miesto, ale Raphinhu by som pre neho neobetoval, lebo ten je 100% osvedceny.
navyse Arabia je u neho nerealna. Raphinha ma stale roky top futbalu pred sebou a nevidim dovod preco by chcel ist hrat do tavej ligy
Minulú nie, predminulu áno, priznávam to.. :)
To čo vravíš by bolo ideálne scenario, ale odkiaľ zobrať peniaze na miku keď rafa ostane. Poslal by som rafu preč len kvôli tomu, lebo ma ešte stále veľmi vysokú cenu, ale osobne neverím že zopakuje štandard a komnzistenciu z minulej sezóny. Plus 30ka na krku, nie je to ešte koniec ani zďaleka, ale z ekonomického hľadiska teraz je ten pravý čas na predaj.
ale ano toto o zopakovani vykonu si pisal aj pred touto, a my sme ti pisali, ze Raphinha je osvedceny hrac, a aj ked nezopakuje vykony, tak stale bude velmi platny co sa aj potvrdilo
ale teraz som blizsie k suhlasu, lebo 30ka je naozaj uz vek, specialne pre utcnika a specialne pre Raphinhu, pre ktoreho je vydrz velmi dolezita. a suhlasim aj, ze teraz by sme za neho mohli dostat aj poriadnu sumu, ale este sezonu - dva by som ho nechal
No neviem presne teraz čo máš ma mysli. Počas minulej sezóny ma rafa doslova očaril, presvedčil ma, že som sa mýlil, a poriadne.. lebo v predminulej sezone som tu asi najviac hulakal, že je to len obyčajný šprintér, takých sú stovky v Európe atd..
Každopádne teraz to vidím zase tak, že aj napriek tomu že je veľmi platný a dôležitý hráč, bolo by nerozumne ho nechávať ešte na sezónu dve ako píšeš, lebo brutálne klesne v cene a potom pôjde buď za par korún alebo bezplatne tak ako u nás to zvyčajne chodí. Ak je to pravda teraz, že arabaci núkajú 90m, treba sa s ním rozlúčiť a za tie prachy by sme kľudne mohli podpísať miku a k tomu takého Inacia zo sportingu napr. LW ostáva pokryté, plus získame ešte aj CB..
zopakujem, ze arabaci mozu nukat klubu aj miliardu, ale ked tam Raphinha nebude chciet hrat tak je to bezpredmetne. a fakt pochybujem, ze byt v 29 rokoch s jeho schopnostami a ambiciami sa isiel zahrabat do puste
Mika je velmi nadejny, ale to bol aj Antony v Ajaxe. takeho hraca mozes kupit k Raphinhovi ako backup a o rok dva mozno prevezme jeho miesto, ale nie ako nahradu, lebo ak sklame tak tam nema kto hrat
A kto povedal, že ak raphinovi položia cestovnú tašku plnú peňazí na stôl každý mesiac, že to odmietne? Ja netvrdím že to vezme.. ale vravím, ak by súhlasil s prestupom, tak by to bol dobrý obchod.
Z futbalového hľadiska máš pravdu, ale z ekonomického, ak ho nepustíme teraz tak o sezónu-dve ako vravíš už určite nebude stať 90m. Teraz čo je pre klub lepšie..
to je moj skormny odhad na zaklade jeho hry, a ako na mna posobi, ze je to ambiciozny dric, este nema LM a mozu ho cakat velke trofeje. podla mna to nebude ten typ hraca, ktory to vymeni za to, ze si bude moc kupit o 10 domov a 50 aut viac.
Podla mna je pre klub lepsie si ho nechat, lebo ho potrebujeme. je to jeden z nasich najlepsich hracov, a sam si videl ako sme hrali velke zapasy bez neho. a to sme mali Pedriho a Yamala na ihrisku.
zopakujem, ze za peniaze za Raphinhu by sa musela kupit jeho nahrada, u ktorej by nebolo iste, ako zapadne a ako bude hrat. predstav si, ze predame Raphinhu a kupime druheho Antonyho, Mudryka, Sancha, Dembeleho, Coutinha, Griezmana atd atd. prikladov je XYZ len za posledne sezony
Ale sú aj príklady typu Olise napr. Je to vždy gamebling, ale úprimne Antony nepôsobil vo videách ani zďaleka tak pôsobivo ako ten mika. Ja ta perfektne rozumiem, a z časti s tebou súhlasím, len proste futbalový biznis tak jednoducho nefunguje. Je treba sa naučiť tovar predávať včas, lenže my sme to nikdy nevedeli.
to uz je vec nazoru ci posobil alebo nie. ja si pamatam, ze Antony bol velmi ziadany. dokonca sa o nom uvazovalo ked sa malo kupovat kridlo. aj na tejto stranke boli viaceri, ktori chceli prave jeho. na nase obrovske stastie sme kupili Raphinhu. biznis je jedna vec, ale najdolezitejsia vec pre klub je aby to fungovalo na ihrisku.
ako si pisal bol by to gambling, lenze klub ako barcelona nemoze gamblovat s tym, ze miesto uzasneho Raphinhu tam bude hrat Rashford, alebo iny hrac, ktory sa neukaze. to neni FIFA, ze hraci hraju podla overal
Raphinha je aj tuto sezonu nas klucovy hrac. a nemame za neho alternativu.
to uz ani nejdem rozoberat, ze stale niesme na 1:1 takze ktovie ci by tie peniaze vobec mohli ist do prestupov
Keď sa nad tým zamyslíš tak to riziko s náhradou tam bude vždy. Aj keby sme mali „náhradu“ už v tíme, väčšinou sedí na lavičke, nemá rytmus ani rovnaký tlak takže nikdy nemáš istotu že po odchode startera ho dokáže plnohodnotne nahradiť. To sa ukáže až vtedy keď ten hráč reálne odíde a musí to ťahať.
Čiže v konečnom dôsledku je to vždy gamble. Preto podľa mňa ani nejde o to či riskovať alebo nie, ten risk tam bude vždy, skôr ide o to kedy ho podstúpiš.
A tu sa vraciame k tomu čo sme písali vyššie – my ten timing dlhodobo nezvládame. Predávame neskoro, keď už hráč ide dole a potom sa čudujeme že za neho nedostaneme skoro nič a nemáme z čoho riešiť náhradu.
Zároveň je to aj systémový problém – nemáme 1:1, nemáme pripravené náhrady a tak sa točíme v začarovanom kruhu. Necháš si hráča = stratí hodnotu, predáš ho = risk že nemáš náhradu. Ideálne riešenie tu proste nie je.
Preto by som sa skôr prikláňal k tomu ten začarovaný kruh postupne zlomiť a začať byť proaktívnejší, teda aj predať hráča v správny čas. Ale samozrejme nie naslepo bez plánu, lebo potom si vieš narobiť ešte väčší problém.
Každopádne dobrá debata, má to hlavu a pätu z oboch strán 👍
s tou prvou castou nesuhlasim. ak sa kupi backup za hraca, nikde nieje napisane, ze ten povodny je nespochybnitelny starter a backup bude vysedavat na lavicke a ze ho nemoze vytlacit zo zakladnej zostavy na zaklade vykonov.
sme ta tom ekonomicky slabo, ale to sa nezmeni jednym predajom, ale musime pockat nejaky cas. barcelona je moneymaker a nakupy sa budu robit zo ziskov a nie predajom najlepsich hracov. to robia kluby zo stredu tabulky a nie velkokluby.
co si vlastne myslis o Raphinhovom prinose? pride mi, ze ho extremne nedocenujes ked ho chces predavat.
Rozumiem čo píšeš, a súhlasím že ideálny scenár je keď príde hráč ktorý si to miesto vybojuje a nie že automaticky sedí na lavičke. Len realita je taká, že vo väčšine prípadov ten nový hráč aj tak začne ako dvojka a musí si to postupne vybojovať, čiže tá neistota tam bude vždy.
S tou ekonomikou úplne nesúhlasím. Jasné že veľkoklub by nemal byť závislý od predaja, ale realita dnešnej Barcelony je trochu iná. My momentálne nemáme luxus City alebo Realu, že si môžeme nechať všetkých a len nakupovať. Preto podľa mňa práve my musíme vedieť lepšie pracovať s timingom predajov.
A čo sa týka Raphinhu – ja ho určite nepodceňujem. Je platný, robí robotu, má čísla. Len ho nevidím ako nenahraditeľného hráča. Skôr ako veľmi dobrého hráča, pri ktorom dáva zmysel uvažovať nad predajom v správny moment, ak za neho vieš dostať veľké peniaze.
Nie je to o tom že by som ho chcel preč za každú cenu, skôr o tom že sa snažím pozerať aj o krok dopredu, nie len na to čo dáva teraz.
ze pravdepodobne zostane je tiez spekulacia. to sa este ani nerozhodlo. ja by som bol za odchod. Rashford nesklamal, ale ani neoslnil, a ked bol Raphinhra zraneny, tak nebol takou dobrou nahradou, aka by bola potrebna. moj nazor
TYPOVAŤ VS. TIPOVAŤ – AKO JE TO SPRáVNE? | www.skvelaasistentka.sk https://share.google/...
Môj názor.
navyse Arabia je u neho nerealna. Raphinha ma stale roky top futbalu pred sebou a nevidim dovod preco by chcel ist hrat do tavej ligy
To čo vravíš by bolo ideálne scenario, ale odkiaľ zobrať peniaze na miku keď rafa ostane. Poslal by som rafu preč len kvôli tomu, lebo ma ešte stále veľmi vysokú cenu, ale osobne neverím že zopakuje štandard a komnzistenciu z minulej sezóny. Plus 30ka na krku, nie je to ešte koniec ani zďaleka, ale z ekonomického hľadiska teraz je ten pravý čas na predaj.
ale teraz som blizsie k suhlasu, lebo 30ka je naozaj uz vek, specialne pre utcnika a specialne pre Raphinhu, pre ktoreho je vydrz velmi dolezita. a suhlasim aj, ze teraz by sme za neho mohli dostat aj poriadnu sumu, ale este sezonu - dva by som ho nechal
Každopádne teraz to vidím zase tak, že aj napriek tomu že je veľmi platný a dôležitý hráč, bolo by nerozumne ho nechávať ešte na sezónu dve ako píšeš, lebo brutálne klesne v cene a potom pôjde buď za par korún alebo bezplatne tak ako u nás to zvyčajne chodí. Ak je to pravda teraz, že arabaci núkajú 90m, treba sa s ním rozlúčiť a za tie prachy by sme kľudne mohli podpísať miku a k tomu takého Inacia zo sportingu napr. LW ostáva pokryté, plus získame ešte aj CB..
Mika je velmi nadejny, ale to bol aj Antony v Ajaxe. takeho hraca mozes kupit k Raphinhovi ako backup a o rok dva mozno prevezme jeho miesto, ale nie ako nahradu, lebo ak sklame tak tam nema kto hrat
Z futbalového hľadiska máš pravdu, ale z ekonomického, ak ho nepustíme teraz tak o sezónu-dve ako vravíš už určite nebude stať 90m. Teraz čo je pre klub lepšie..
Podla mna je pre klub lepsie si ho nechat, lebo ho potrebujeme. je to jeden z nasich najlepsich hracov, a sam si videl ako sme hrali velke zapasy bez neho. a to sme mali Pedriho a Yamala na ihrisku.
zopakujem, ze za peniaze za Raphinhu by sa musela kupit jeho nahrada, u ktorej by nebolo iste, ako zapadne a ako bude hrat. predstav si, ze predame Raphinhu a kupime druheho Antonyho, Mudryka, Sancha, Dembeleho, Coutinha, Griezmana atd atd. prikladov je XYZ len za posledne sezony
ako si pisal bol by to gambling, lenze klub ako barcelona nemoze gamblovat s tym, ze miesto uzasneho Raphinhu tam bude hrat Rashford, alebo iny hrac, ktory sa neukaze. to neni FIFA, ze hraci hraju podla overal
Raphinha je aj tuto sezonu nas klucovy hrac. a nemame za neho alternativu.
to uz ani nejdem rozoberat, ze stale niesme na 1:1 takze ktovie ci by tie peniaze vobec mohli ist do prestupov
Čiže v konečnom dôsledku je to vždy gamble. Preto podľa mňa ani nejde o to či riskovať alebo nie, ten risk tam bude vždy, skôr ide o to kedy ho podstúpiš.
A tu sa vraciame k tomu čo sme písali vyššie – my ten timing dlhodobo nezvládame. Predávame neskoro, keď už hráč ide dole a potom sa čudujeme že za neho nedostaneme skoro nič a nemáme z čoho riešiť náhradu.
Zároveň je to aj systémový problém – nemáme 1:1, nemáme pripravené náhrady a tak sa točíme v začarovanom kruhu. Necháš si hráča = stratí hodnotu, predáš ho = risk že nemáš náhradu. Ideálne riešenie tu proste nie je.
Preto by som sa skôr prikláňal k tomu ten začarovaný kruh postupne zlomiť a začať byť proaktívnejší, teda aj predať hráča v správny čas. Ale samozrejme nie naslepo bez plánu, lebo potom si vieš narobiť ešte väčší problém.
Každopádne dobrá debata, má to hlavu a pätu z oboch strán 👍
sme ta tom ekonomicky slabo, ale to sa nezmeni jednym predajom, ale musime pockat nejaky cas. barcelona je moneymaker a nakupy sa budu robit zo ziskov a nie predajom najlepsich hracov. to robia kluby zo stredu tabulky a nie velkokluby.
co si vlastne myslis o Raphinhovom prinose? pride mi, ze ho extremne nedocenujes ked ho chces predavat.
S tou ekonomikou úplne nesúhlasím. Jasné že veľkoklub by nemal byť závislý od predaja, ale realita dnešnej Barcelony je trochu iná. My momentálne nemáme luxus City alebo Realu, že si môžeme nechať všetkých a len nakupovať. Preto podľa mňa práve my musíme vedieť lepšie pracovať s timingom predajov.
A čo sa týka Raphinhu – ja ho určite nepodceňujem. Je platný, robí robotu, má čísla. Len ho nevidím ako nenahraditeľného hráča. Skôr ako veľmi dobrého hráča, pri ktorom dáva zmysel uvažovať nad predajom v správny moment, ak za neho vieš dostať veľké peniaze.
Nie je to o tom že by som ho chcel preč za každú cenu, skôr o tom že sa snažím pozerať aj o krok dopredu, nie len na to čo dáva teraz.