Atletico už je stejně ubohé jak ten plesnivý Real 😀. Ať si podají ruce, jediné co umí je obviňovat, a Alvarezovi přeji ať odejde, i kdyby to mělo být jinam než k nám. A kdyby měl zůstat což je za mě nereálné, co jako čekají? Že za ně položí život na hřišti po tomhle všem? Hlupáci.
Ejdyy- tak je pravda že Barca robí dosť rozruch tým konaním aj rok dozadu a Nicom a teraz jedna tiež za chrbtom klubu s Alvarezom pritom by nemala.ATM sa môže cítiť dotknuto keď robíš niečo proti pravidlám ,jednoduché.
Puding, jak proti pravidlám? Ve fotbalovém světě není nic přesně nalajnované, to že probíhá kontakt s hráčem mimo "oficiální" cestu za zády klubu je běžná součást přestupového dění, to ani omylem nedělá jen Barca. Barca se jen snaží získat hráče kterého chce a hráč chce k nám, to je celé.
MarianH takže Barcelona chce byť ako Real a Atletico? To je argument, ktorý chceš použiť?
Problém nie je vyjadrenie záujmu (hoc aj verejne) problém je ak sa s niekym dohodneš na podmienkach zmluvy skôr ako máš nato povolenie od klubu, ktorý má na hráča práva.
@Ejdyy mýliš sa je to proti oficiálnym pravidlám FIFA. To ako sa to dodržiavajú je na inú debatu. Ale nič to nemení natom že je to proti pravidlám. Ak hráč nemá do konca kontraktu menej ako 6 mesiacov, musí sa záujemca najprv dohodnúť s klubom čo vlastní na hráča práva.
Je to presne nalinajkované v predpisoch FIFA (Regulations on the Status and Transfer of Players – RSTP)
Veľmi ťažko sa to rieši (právne), lebo by si potreboval presné dôkazy (emaily, nahrávky) a agenti nie sú tak hlúpy aby sa to dalo jednoducho dokázať.
V čem se mýlím? Nikde jsem nepsal že je to správně a má to tak být, příště to chce pořádně číst co jsem napsal. To že se to nedodržuje je prostě fakt a nedělá to jen Barca. To že je něco napsané na papíře vůbec neznamená že to tak funguje bohužel.
@Ejdyy ja čítam pozorne - možno len ty píšeš nezrozumiteľne.
Reagoval som na:
"Puding, jak proti pravidlám? Ve fotbalovém světě není nic přesně nalajnované"
Kde som ti napísal že sa mýliš je to proti pravidlám FIFA.
Narážím na to že zrovna u přestupů nemá smysl řešit co je napsané v pravidlech, vždy se najde nějaká cesta, proto jsem psal že to není přesně nalajnované. A to platí i pro jiné sporty. Asi jsem se jen nepřesně vyjádřil.
Jen ještě dodám, přesně jednání "za zády" dělalo i Atletico zrovna s Alvarezem když přicházel z ManCity, takže asi tak k pravidlám kterými se teď Atleti ohání.
@Ejdyy ok rozumieme si a vôbec som nechcel moralizovať o tom či to robia všetci alebo či to je alebo nie je v pohode. Len som upozornil že to je v rozpore s platnými pravidlami.
Čo sa týka prestupovej ságy z M City do Atletica - áno súhlasím s tebou hoc tam bola iná situácia trošku lebo City ho chcelo pustiť kedže bol 2ka popri Halandovi, kdežto u Atletov je hlavná hviezda a tak isto bolo povedané že mu volal tréner klubu (nešlo o peniaze a možno sa dohoda s hráčom (finančná) riešila až ked sa Atleti dohodli s City)
@MarianH - neriešim či je to v pohode alebo nie riešil som či je to OK s pravidlami. Nie je. Zmysluplný tranfer sa dá realizovať aj tak že najprv sa dohodneš s klubom na prestupe a potom s hráčom na zmluve. Nevidím natom nič nenormálne a ani neobvyklé.
Ano s priamym konkurentom si sadnes za stol pri kávičke a spytas sa, ci mozes kupit toho hraca ktory je taky dobry a dava goly a okolo ktoreho sa snazis vybudovat tim. Iste ho dostanes za "pre Teba" rozumne peniaze aj s mašličkou
Luis_F já nějak nechápu tvůj postoj, tady přece nejde o to že nás to má hřát při srdci nebo ne.. jde o to že tak to bohužel funguje. Už jsem to tu psal, přestupová politika se v žádném sportu nedodržuje podle pravidel do puntíku přesně. Krásný příklad co mě napadl, přestup Hamiltona v f1 z Mercedesu do Ferrari, přišlo to z čista jasna a nikdo o tom nevěděl, dokonce i samotný Mercedes se to dozvěděl mezi posledními. Takové věci se dějí. A je potřeba si uvědomit že pořád jsou to jen lidi, mnohdy se člověk nejlépe domluví u stolu v kavárně než na "oficiálním" střetnutí.
MarianH- “ Inac nerobi ani Real a Atletico” to je argument? Takze keď iný budú podvádzať budeš aj ty?ak iný budú kradnúť budeš aj ty? A keď ti na to dojdu tvoj argument bude “aj Real aj AtM”? Zaujímavé
Ejdyy- áno jasne proti pravidlám či pokial je zakázané jednať s hracom mimo klubu v ktorom má zmluvu a keď to robíš tak to neni proti pravidlám ? Môžeš s ním podľa pravidiel jednať bez oboznámenie klubu keď má rok do konca zmluvy,čo Alvarez nemá
V poriadku. Možno len mám inak nastavené hodnoty.
Nesúhlasím že je to všade rovnako (napr. v NHL je to dosť inak)
Prípad Hamiltona, tiež nie je to isté, kedže aktivoval klauzulu v zmluve.
Aby sme si rozumeli ak by Barcelona mala v úmysle použiť výstupnú klauzulu Alvareza, tak som OK. Ale namiesto toho sa hrá hra ako s Nicom minulý rok... resp. ešte horšie.
Každopádne tu nevnímam Barcelonu ako morálneho víťaza a nie sú to hodnoty s ktorými sa stotožnujem. Ale komu dnes záleží na morálke a hodnotách... dôležitý je úspech a doláre!
MarianH - pokial raz FIFA má v pravidlách že nemáš čo jednať s hracom čo je pod zmluvou pokial nemá rok do jej konca. Pokial sú take pravidla má ich dodržiavať každý tak ako aj ohľadne hráčov čo má pod zmluvou Barca,má to rešpektovať každý. Nie že MarianH meni pravidla FIFA ktoré sú pre každého rovnaké a na Barca fóre ide rozprávať veď normal nech tak robia ,občas má udivujes,pravidla sú na to aby sa ich všetci držali inak asi každý a v každom si bude robiť čo chce ako kazdemu vyhovuje
Luis_F pokud se nestotznujes s těmito hodnotami tak v pořádku, v tom případě ale vůbec nevíš jak přestupový trh v zákulisí funguje. A ano Hamilton aktivoval klauzuli, ale jeho přestup byl domluvený poměrně dlouho v zákulisí aniž by o tom kdokoliv věděl.. takže to že se jedná i "neoficiální " cestou je naprosto běžná věc jak jsem tu psal několikrát, bohužel pro některé je to těžké pochopit 😅. Představ si že si v zaměstnání a vezmeš si dovolenou protože jdeš na pohovor do jiné práce. Je to morálně správně vůči tvému zaměstnavateli když o tom neví? Asi ne, ale děje se to naprosto běžně, tečka.
@Ejdyy vôbec to nie je ťažké pochopiť. Skôr mám pocit že neuvažuješ logicky.
Hamilton - ako som povedal sa vykupoval - je to iný prípad ako keby odišiel ku konkurencii a čus. Ak sa Alvarez vykúpi Atletico dá k nemu Barcelone aj červenú mašlu.
Tvoj príklad s bežným zamestnancom a dovolenkou len dokazuje že problematike žiaľ vôbec nerozumieš a dokonca neuvažuješ ani logicky. Neviem či má význam ti to vôbec vysvetľovať. Asi nie... lebo ten tvoj príkaz je tak nezmyselný v porovananí témou prestupu futbalistu, že mi došli slová.
Dobře, právě si mě utvrdil v tom že to nechápeš a ani nechceš pochopit 😀. Příklad není nesmyslný jen si ho asi nepochopil, tak mi prosím neříkej že neuvažuji logicky. Dál už to nemá smysl, pač furt dokolečka meleš to svoje 😀 Tvůj nick tady vidím asi poprvé, takže se nám pravděpodobně objevil další chytrák co ví vše nejlépe a ostatní tomu nerozumí. Pěkný zbytek dne přeji ❤️
Takže si zoberme tvoj príklad. Možno pochopíš prečo je to nezmysel, obávam sa však že skôr nie...
"Představ si že si v zaměstnání a vezmeš si dovolenou protože jdeš na pohovor do jiné práce. Je to morálně správně vůči tvému zaměstnavateli když o tom neví? Asi ne, ale děje se to naprosto běžně, tečka."
Vzťah futbalista a klub je iný ako bežný vzťah zamestnanec a zamestnávateľ. V bežnom zamestnaní asi na teba nevlastní tvoj zamestnávateľ práva na dobu určitú. A tvoje povolanie nie je regulované nadnárodnou agentúrou (FIFA).
Tak isto sa ale riadite zákonom a aj v tvojom prípade čo uvádzaš nemôžeš svojvolne na druhý deň po dovolenke odísť od súčastného zamestnávateľa a nastupiť k inému. Potrebuješ buď súhlas súčasného zamestnávateľa alebo dodržať zákonom stanovenú výpovednú dobu.
Takže áno Alvarez môže prestúpiť do Barcelony aj bez súhlasu Madridu ak vyplatí klazulu alebo počká do konca zmluvy.
To že ty ideš počas dovolenky na pohovor k inému zamestnávateľovi je OK, je to aj morálne ak potom dodržiš všetky podmienky dohodnuté v tvojej pracovnej zmluve.
To že si futbalista dohaduje zmluvu v inom klube je proti pravidlám FIFA (ktoré sa zaviazal rešpektovať) a navyše aj tak mu to nepomôže lebo aby mohol odísť tak mu nestačia 2 mesiace ako tebe ale musí sa vyplatiť alebo počkať do konca kontraktu.
Toto mi tu nemusíš vypisovat, vím jak to funguje, respektive má fungovat. Na rozdíl od tebe ale vím že zrovna tohle jsou pravidla která se běžně nedodržují a tohle není první ani poslední případ. Jediné co tu vypisuješ furt dokola jsou oficiální pravidla FIFA, ano pravidla jsou jedna věc, jestli se dodržují do detailu věc druhá. Co je na tom tak těžkého pochopit?
Ach to je furt dokola, prostě se to děje bez ohledu na to jestli je to správné nebo ne 🤣 Už to chápeš? Píšu to asi po páté. Můj posledni komentář pač to dál nemá smysl.
Ale ty nečítaš čo ti píšem? Narážal som na niečo konkrétne. Alvarez sa teraz postavil na zadné (lebo sa dohodol podľa všetko s Barcelonou) a chce odísť. Prosím ťa uveď mi dalších aktuálnych 10 príkladov (ked sa to deje neustále a je to bežné) v súčastnosi kde hráči vyhlásili že nechcú pokračovať vo svojom súčasnom klube, ten tvrdí že hráča nechce predať a zároveň je hráč dohodnutý inde?
Ked sa to deje stále a je to bežné nebal by byť problém poslať mená dalších 10 futbalistov z tohto prestupového obdobia...
Doporučuji si znovu přečíst tuhle konverzaci od začátku. Můj jediný point byl ten že nemá smysl řešit zrovna u přestupů co je v pravidlech protože se to ne vždy dodržuje. Začal si se dokolečka ohánět tím co je v oficiálních pravidlech a co je "správné", to je hezké a co z toho plyne? Vůbec nic protože můžeme vidět že pravidla jsou jedna věc a jejich dodržování druhá. To je celé.
Ako chces hraca priviest k tomu aby šiel do Tvojho klubu bez toho aby o tom vedel a sam sa rozhodol pre zmenu......samozrejme hovorime o situacii, ked klub aj hrac maju zaujem o ďalšiu spoluprácu (oba kluby su porovnatelne...teda nie jeden FC Lozorno a druhy FC Barcelona)...
@Ejdyy navrhujem ti presne to isté. Prečítaj si moje príspevky od začiatku. Vôbec som nechcel moralizovať a otvárať diskusiu týmto smerom. Môj point bolo čo je v pravidlách. Urážať sa nato že Atletico podáva na Barcelonu žalobu ak si myslí že porušila pravidlá je no... áno fuj zlé Atletico...
@MarianH - aby si mohol priviesť hráča do svojho klubu z porovnateľného mužstva (ale aj z toho Lozorna) potrebuješ nato súhlas aktuálneho klubu, alebo musíš čakať kým mu skončí kontrakt, alebo vyplatíš hráčovu klauzulu/doložku ak ju v klube má.
Je to úplne normálne a deje sa to bežne že klub dá ponuku na hráča. Druhý klub ju akceptuje a klub ide jednať s hráčom (a veľa krát sa nedohodnú). Ak klub tvoju ponuku neakceptuje tak ju zvýšiš alebo sa zamieraš na iného hráča. Aký má zmysel ísť za hráčom slúbiť mu dva krát taký plat ak nemáš dohodu s klubom, ktorý ma naňho práva? Rozpútaš vojnu. Hráč bude nespokojný a postavý sa na zadné a povie že už za klub s ktorým má kontrakt nechce nastupovať, ale toto nie je úplne bežné (hoc sa tiež samozrejme nájdu tie prípady).
@Luis_F Jde mi o celkový kontext té situace, to co Atletico dělá na sítích je také na žalobu, nezlob se na mě ale použít fotky Pedriho a Raphinhi v jejich dresech je úplně mimo. Mám za to Atletico chválit? Tobě to přijde v pořádku? Z toho co tady celou dobu píšeš mi přijde že si jednoznačně na straně Atletú, čemuž já prostě nerozumím. A to vše kvůli hráči který tam jednoznačně nechce být (hlavně nepiš že má smluvu jinak už mě odvezou). Tady máme prostě úplně odlišný pohled na věc.
Nie, nemám problém ak Barcelona poda žalobu za tie videá ani som sa toho nikdy nezastaval.
Nemám problém ani uznať že atléti by mali Alvareza predať avšak za podmienok ktoré vyhovujú aj im a nie len Alvarezovi a Barcelone. Áno možno ti pripadám že som na strane Atletika ale skôr len prezentujem môj názor ako taký a nehladim na klub.
Povedzme že by to bolo naopak. A ja neviem Gavimu by ruplo (nereálne) a nechal by sa zlákať na podpultovu ponuku atlétov na vyšší plat a čo ja viem co. Potom by som odsudzoval ich jednanie a bol na strane Barcelony. Nebudem sa zastávať Barcelony ak robí niečo s čím osobne nesúhlasím.
Tu však panuje názor že ak niečo robí Barcelona je to vždy OK a keď to ide naopak je to fuj.
Príklad prestup Cucurelu vs Garciu (Espanyol) miestny fanúšik ti je schopný začať tvrdiť že Espanyol nie je rival. Len aby to nevyzeralo že Garcia prestúpil k rivalovi.
Já tady kritizoval poměrně často když to bylo na místě, ať už tým nebo vedení, takže z toho že když něco dělá Barca je to vždy ok mě vynech. A mimochodem je to přesně naopak než si napsal, mnohdy se tu ostře kritizovalo neprávem a v situacích kdy to vůbec nebylo na místě (spousta takových buď dostala ban a nebo už se na to vykašlali), ale asi tu jsi jeden z novějších lidí tak to nevíš.
Žiaľ, Atletico má pravdu. Kluby by sa najprv mali dohnúť medzi sebou a až potom ísť za hráčom. Samozrejme Barcelona nie je jediná - moderný trend je dokonca ešte horší keď hráč nepredlží zmluvu a odchádza zadarmo a prestupová suma ide do jeho vreca a vrecka agenta.
Situácia je zamotaná a najreálnejší mi príde prestup do iného klubu (PSG, Arsenal) ... neverím že Atleti ho pustia do Barcelony po tých vyjadreniach.
Luis_F len ako môžeme vedieť že hráč k nám chce ísť? Veď normálna vec je podľa mňa že kontaktuješ hráča alebo jeho agenta a spýtaš sa či by mal záujem o prestup
Myslím že už boli predložené ponuky na hráča (a ten nechcel odísť) napr. Manchester a De Jong. Myslím že je to veľmi bežné a zvlášť Barcelonsky fanúšik by to mal vnímať. Stáva sa nám to často že je záujem o nášho hráča a ten povie že chce bojovať o miesto v zostave :)
Ano v dnešnej dobe superagentov je sonding bežná vec a kedže sa nedá dokázať (ak sa agent čo zastrešuje XYZ hráčov stretne s Decom nedokážeš že išlo o konkrétneho hráča) je to celé veľmi na hrane.
Čo je za hranou a proti oficiálnym pravidlám je núkanie zmluvy hráčovi, ktorý je pod kontraktom iného klubu a nemať dohodu s daným klubom.
Bleskovky
17 dní
Vieme, kedy Barcelona odohrá zápasy o Gamperov pohár
Ani 150 M.
Problém nie je vyjadrenie záujmu (hoc aj verejne) problém je ak sa s niekym dohodneš na podmienkach zmluvy skôr ako máš nato povolenie od klubu, ktorý má na hráča práva.
Je to presne nalinajkované v predpisoch FIFA (Regulations on the Status and Transfer of Players – RSTP)
Veľmi ťažko sa to rieši (právne), lebo by si potreboval presné dôkazy (emaily, nahrávky) a agenti nie sú tak hlúpy aby sa to dalo jednoducho dokázať.
Reagoval som na:
"Puding, jak proti pravidlám? Ve fotbalovém světě není nic přesně nalajnované"
Kde som ti napísal že sa mýliš je to proti pravidlám FIFA.
Čo sa týka prestupovej ságy z M City do Atletica - áno súhlasím s tebou hoc tam bola iná situácia trošku lebo City ho chcelo pustiť kedže bol 2ka popri Halandovi, kdežto u Atletov je hlavná hviezda a tak isto bolo povedané že mu volal tréner klubu (nešlo o peniaze a možno sa dohoda s hráčom (finančná) riešila až ked sa Atleti dohodli s City)
@MarianH - neriešim či je to v pohode alebo nie riešil som či je to OK s pravidlami. Nie je. Zmysluplný tranfer sa dá realizovať aj tak že najprv sa dohodneš s klubom na prestupe a potom s hráčom na zmluve. Nevidím natom nič nenormálne a ani neobvyklé.
Nesúhlasím že je to všade rovnako (napr. v NHL je to dosť inak)
Prípad Hamiltona, tiež nie je to isté, kedže aktivoval klauzulu v zmluve.
Aby sme si rozumeli ak by Barcelona mala v úmysle použiť výstupnú klauzulu Alvareza, tak som OK. Ale namiesto toho sa hrá hra ako s Nicom minulý rok... resp. ešte horšie.
Každopádne tu nevnímam Barcelonu ako morálneho víťaza a nie sú to hodnoty s ktorými sa stotožnujem. Ale komu dnes záleží na morálke a hodnotách... dôležitý je úspech a doláre!
Hamilton - ako som povedal sa vykupoval - je to iný prípad ako keby odišiel ku konkurencii a čus. Ak sa Alvarez vykúpi Atletico dá k nemu Barcelone aj červenú mašlu.
Tvoj príklad s bežným zamestnancom a dovolenkou len dokazuje že problematike žiaľ vôbec nerozumieš a dokonca neuvažuješ ani logicky. Neviem či má význam ti to vôbec vysvetľovať. Asi nie... lebo ten tvoj príkaz je tak nezmyselný v porovananí témou prestupu futbalistu, že mi došli slová.
"Představ si že si v zaměstnání a vezmeš si dovolenou protože jdeš na pohovor do jiné práce. Je to morálně správně vůči tvému zaměstnavateli když o tom neví? Asi ne, ale děje se to naprosto běžně, tečka."
Vzťah futbalista a klub je iný ako bežný vzťah zamestnanec a zamestnávateľ. V bežnom zamestnaní asi na teba nevlastní tvoj zamestnávateľ práva na dobu určitú. A tvoje povolanie nie je regulované nadnárodnou agentúrou (FIFA).
Tak isto sa ale riadite zákonom a aj v tvojom prípade čo uvádzaš nemôžeš svojvolne na druhý deň po dovolenke odísť od súčastného zamestnávateľa a nastupiť k inému. Potrebuješ buď súhlas súčasného zamestnávateľa alebo dodržať zákonom stanovenú výpovednú dobu.
Takže áno Alvarez môže prestúpiť do Barcelony aj bez súhlasu Madridu ak vyplatí klazulu alebo počká do konca zmluvy.
To že ty ideš počas dovolenky na pohovor k inému zamestnávateľovi je OK, je to aj morálne ak potom dodržiš všetky podmienky dohodnuté v tvojej pracovnej zmluve.
To že si futbalista dohaduje zmluvu v inom klube je proti pravidlám FIFA (ktoré sa zaviazal rešpektovať) a navyše aj tak mu to nepomôže lebo aby mohol odísť tak mu nestačia 2 mesiace ako tebe ale musí sa vyplatiť alebo počkať do konca kontraktu.
Ked sa to deje stále a je to bežné nebal by byť problém poslať mená dalších 10 futbalistov z tohto prestupového obdobia...
@MarianH - aby si mohol priviesť hráča do svojho klubu z porovnateľného mužstva (ale aj z toho Lozorna) potrebuješ nato súhlas aktuálneho klubu, alebo musíš čakať kým mu skončí kontrakt, alebo vyplatíš hráčovu klauzulu/doložku ak ju v klube má.
Je to úplne normálne a deje sa to bežne že klub dá ponuku na hráča. Druhý klub ju akceptuje a klub ide jednať s hráčom (a veľa krát sa nedohodnú). Ak klub tvoju ponuku neakceptuje tak ju zvýšiš alebo sa zamieraš na iného hráča. Aký má zmysel ísť za hráčom slúbiť mu dva krát taký plat ak nemáš dohodu s klubom, ktorý ma naňho práva? Rozpútaš vojnu. Hráč bude nespokojný a postavý sa na zadné a povie že už za klub s ktorým má kontrakt nechce nastupovať, ale toto nie je úplne bežné (hoc sa tiež samozrejme nájdu tie prípady).
Nemám problém ani uznať že atléti by mali Alvareza predať avšak za podmienok ktoré vyhovujú aj im a nie len Alvarezovi a Barcelone. Áno možno ti pripadám že som na strane Atletika ale skôr len prezentujem môj názor ako taký a nehladim na klub.
Povedzme že by to bolo naopak. A ja neviem Gavimu by ruplo (nereálne) a nechal by sa zlákať na podpultovu ponuku atlétov na vyšší plat a čo ja viem co. Potom by som odsudzoval ich jednanie a bol na strane Barcelony. Nebudem sa zastávať Barcelony ak robí niečo s čím osobne nesúhlasím.
Tu však panuje názor že ak niečo robí Barcelona je to vždy OK a keď to ide naopak je to fuj.
Príklad prestup Cucurelu vs Garciu (Espanyol) miestny fanúšik ti je schopný začať tvrdiť že Espanyol nie je rival. Len aby to nevyzeralo že Garcia prestúpil k rivalovi.
Situácia je zamotaná a najreálnejší mi príde prestup do iného klubu (PSG, Arsenal) ... neverím že Atleti ho pustia do Barcelony po tých vyjadreniach.
Ale uvidíme. Všetko to môže byť len divadlo...
Ano v dnešnej dobe superagentov je sonding bežná vec a kedže sa nedá dokázať (ak sa agent čo zastrešuje XYZ hráčov stretne s Decom nedokážeš že išlo o konkrétneho hráča) je to celé veľmi na hrane.
Čo je za hranou a proti oficiálnym pravidlám je núkanie zmluvy hráčovi, ktorý je pod kontraktom iného klubu a nemať dohodu s daným klubom.