Barcelone v tomto zápase už o nič nešlo a Luis Enrique mohol so zostavou experimentovať.

Do brány nastúpil Jasper Cillessen a odkrútil si za Barcu premiéru v Lige Majstrov. Nemal žiadnu prácu, neletela na neho žiadna strela, raz dobre vybehol a raz ho síce Johnson obišiel, ale nedokázal zakončiť (3 plusové body-známka 6).

Naľavo v obrane hral celý zápas Aleix Vidal. A hral dobre, nebolo na ňom vidieť nedostatok praxe kvôli nepriazni trénera a tým dlhej absencii v ostrých zápasoch. Získal veľké množstvo lôpt, dobre podporoval útok, dával predfinálnu prihrávku vedúcu k druhému gólu a dokonca asistoval Ardovi na tretí gól. V závere mu už dochádzali sily a tak mu dvakrát ušiel Raffael (24 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Napravo nastúpil Lucas Digne, ktorý sa tiež zapájal aj do útočenia. Raz pekne odcentroval na hlavu Messiho a raz sa sám pokúsil z diaľky zakončiť, no jeho strela letela vysoko do hľadiska (25 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Stopérska dvojica si počínala veľmi isto a súpera prakticky do ničoho nepustila. Javier Mascherano vybojoval najviac lôpt, bol na začiatku mnohých a aj gólových akcií, no spravil aj jeden kiks, keď fauloval zozadu v 16-ke Hahna a len benevolencia ruského rozhodcu Karaseva spôsobila, že sa nekopala penalta (24 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Samuel Umtiti hral isto a takmer bezchybne, bol pevnou hrádzou na ktorej končili ojedinelé útoky protivníka a naopak začínali potom akcie Barcelony (24 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Záloha pracovala v zložení Denis Suárez, Andreas Iniesta a André Gomes.

D. Suárez hral pekne kombinačne, zo svojej strany rozohrával aj rohy, dobre spolupracoval s Vidalom i s útokom. Jeho stečovaný center skončil po hlavičke Turana v sieti Sommera ako druhý gól (25 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

Kapitán Iniesta hral veľmi tvorivo a pritom bezchybne, do svojho vystriedania bol mozgom mnohých akcií Kataláncov. V 25. minúte zakončoval, no len vedľa brány, v 58. minúte vysunul do gólovej šance Alcácera (24 plusových bodov-známka 8). Od 61. minúty ho vymenil Rafinha, ktorý už na hru nemal ani zďaleka taký vplyv ako Andrés. V 65. minúte mu zablokovala strelu obrana (7 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

O cirkuláciu lopty v strede poľa sa staral André Gómes, podal celkom spoľahlivý a aj bojovný výkon, v 22. minúte sa pokúsil ohroziť bránu súpera z diaľky, ale projektil z jeho kopačky letel nad (33 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Útok hral v nezvyčajnom zložení, ale na produktivite to poznať nebolo.

Lionel Messi bol tradičným tvorcom jeho hry. V 2. minúte hlavičkoval vysoko nad bránu, v 16. minúte po peknej spolupráci s Ardom dal nezadržateľne krížom k pravej žrdi prvý gól, v 18. minúte jeho strelu vyrazil brankár len na roh, v 53. minúte vymyslel celú akciu vedúcu k tretiemu gólu keď napokon predfinálnou prihrávkou uvoľnil Vidala a v 73. minúte mohol dať ďalší gól peknou rybičkou, ale Sommer bravúrne loptu vyškriabal (39 plusových bodov-známka 9).

Paco Alcácer na hrote útoku bol síce aktívnejší, ako v minulých zápasoch, ale stále to nie je ono a gól sa mu tiež nepodarilo streliť. V 58. minúte mal k nemu blízko, ale brankár jeho pokus na dvakrát chytil. V 67. minúte však dobre zakombinoval a asistoval na štvrtý gól. (10 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

A najlepšie nakoniec. Mužom zápasu sa prekvapivo stal Arda Turan, ktorý bol mimoriadne efektívny a za Barcu si zaknihoval prvý hetrik. V prvom polčase najprv v 16. minúte prihral na prvý gól Messimu, potom si spoluprácu s ním v 18. minúte zopakoval a prihrával mu znovu do šance, neskôr vystreli z diaľky, no brankár jeho strelu kryl. V druhom polčase to už prišlo. V rozpätí sedemnástich minút strelil tri góly - v 50. minúte hlavou, v 53. minúte po vyšachovaní obrany a najkrajšej akcii zápasu placírkou k pravej źrdi a napokon v 67. minúte jeho strela skončila za čiarou pod brankárom (17 plusových bodov, 2 mínusové-známka 9). V 74. minúte ho vymenil mladík Cardona, ktorý sa snažil, ale nedostal sa do nejakej akcie hodnej zmienky (3 plusové body-známka 6).

Barcelona si v pohodovom zápase svoje prvé miesto v skupine ešte upevnila a môže s nádejou čakať na ďalšieho žrebovanie súpera.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.