Barcelona mala za cieľ potvrdiť úlohu favorita a postúpiť do ďalšieho kola o španielsky pohár.

Do brány bol nominovaný Jasper Cillessen, ktorý mal prácu len v prípade strely spoza pokutového územia pomedzi nohy Rakitiča od hráča menom Chechu a tú spoľahlivo kryl (4 plusovýé body-známka 6).

Napravo v obrane nastúpil znovu Aleix Vidal. Hral bojovne v obrane a zapájal sa aj do útoku, najmä jeho centre pôsobili v súperovom trestnom území paseku. Hneď v prvej minúte jeho strelu či center chytil brankár, v 55. minúte asistoval na štvrtý gól, keď posadil center na hlavu Turana, v 70. minúte vysunul toho istého hráča, ale rozhodcovia akciu zastavili pre vymyslený ofsajd, v 86. minúte krásne nacentroval na hlavičku Pacovi. Vyčítať mu môžeme zbytočnú kontroverziu s Peňom, po ktrorej obaja dostali žlté karty a raz dovolil odcentrovať Chechuovi (29 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

Naľavo hral Lucas Digne, ktorý sa predviedol najmä svojimi útočnými výpadmi. V 4. minúte jeho strela letela len nad bránu, ale v 37. minúte si zapísal v drese Barcelony svoj prvý gól pohotovo k ľavej žrdi. V 44. minúte hlavičkoval nad a v 79. minúte takmer dosiahol ďalší gól, keď jeho center, či strela preletela tesne vedľa pravého vinkla. V obrane spravil aj dva menšie kiksy, keď v 77. minúte dovolil nebezpečne hlavičkovať Rojasovi pri jedinej príležitosti, čo stála za reč zo strany hostí a o minútu nato, keď dovolil odcentrovať Salinasovi (28 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

V strede obrany hral Javier Mascherano, ktorý ako kapitán podal zodpovedný výkon, v 9. minúte dokonca zakončoval hlavou, no vedľa a v 28. minúte mu ušiel Chechu, ale Javier mu ešte v poslednej chvíli pred 5-kou stihol vypichnúť loptu špičkou kopačky (26 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Na mieste ďalšieho, ľavého stopéra operoval Samuel Umtiti, ktorý rozvážne zozadu rozohrával akcie a do útoku sa toľko nehrnul, no mohla byť po faule lakťom na neho od Checu aj odpískaná penalta. Spolu s Dignem dovolili hlavičkovať Rojasovi v už spomínanej šanci (28 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Napravo v zálohe nastúpil Ivan Rakitič, ktorý pracoval usilovne ako včielka a bol za to odmenený druhým gólom z penalty, keď loptu poslal po zemi popod brankára Buiguesa Rica do pravej časti brány. Ešte predtým raz tvrdo vystrelil spoza 16-ky nad bránu a v druhom polčase jeho strelu z diaľky chytil brankár. V 78. minúte mu ušiel Chechu, asi najlepší hráč Alicante (39 plusových bodov, 1 mínusový-známka 8).

Na pozíciu defenzívneho záložníka postavil Luis Enrique André Gomesa, ktorý toho veľa neukázal, možno aj preto, že súper sa na útočnej polovici vyskytol len ojedinele, raz v druhom polčase jeho strelu zablokovala obrana a raz mu v sľubnej pozícii lopta uskočila (12 plusových bodov, 1 mínusový-známka 6).

Tvorivú hru v strede poľa na svoje plecia prevzal Denis Suárez, ktorý najmä svojimi technickými kúskami vyzýval hľadisko k potlesku. Prvýkrát sa blysol svojou akciou v prvom polčase, keď prešiel sólom cez polovicu súpera ako nôž maslom, no po uvoľnení sa v 16-ke poslal loptu len tesne vedľa ľavej žrde. Druhýkrát to bolo v polčase druhom, keď sa vtipne uvoľnil na bránkovej čiare a ponúkol spätnou prihrávkou do šance Paca Alcácera. V 81. minúte mu ešte zablokovala pokus súperova obrana (32 plusových bodov, 3 mínusové-známka 8).

Útok hral po udelení voľna celému juhoamerickému trojzubcu v nezvyčajnom zložení: Rafinha-Paco-Arda. A hral výborne.

Rafinha na pravom krídle zaznamenal dve asistencie, aj keď treba povedať, že šťastné, lebo obe boli tečované obrancami najprv na prvý gól a neskôr na piaty gól a tiež prispel sám tretím gólom po prízemnej strele spoza 16-ky k ľavej žrdi (18 plusových bodov, 2 mínusové-známka 8).

V centre útoku mal Paco Alcácer ďalšiu príležitosť streliť prvý gól, tentoraz už v oficiálnom zápase. A podarilo sa mu to, Paco sa v druhom polčase rozstrieľal. V 49. minúte jeho strelu zablokovali obrancovia, ale v 73. minúte mu to tam padlo, keď hlavou zakončil do prázdnej brány, síce bol v miernom ofsajde, ale rozhodcovia to nepostrehli. V 75. minúte mu ďalší pokus zrazila obrana, v 86. minúte pred šiestym gólom Barcelony mu jeho hlavičku vyškriabal brankár, v 88. minúte vystrelil tvrdo spoza šestnástky, no Rico vyrazil na rohový kop a v 90. minúte ho zastavili v nájazde rozhodcovia pre údajný ofsajd (13 plusových bodov-známka 8).

To najlepšie nakoniec. Mužom zápasu sa stáva ľavý krídelník Arda Turan! V 33. minúte mu nádejnú hlavičku blokujú obrancovia, v 37. minúte pred prvým gólom Barcelony uvoľňuje kolmým pasom Rafinhu, v 44. minúte ho pri zasekávačke kosí Roman a rozhodca píska penaltu, v 50. minúte asistuje spätnou prihrávkou Rafinhovi pri treťom góle, v 55. minúte sám pridáva rybičkou do protipohybu brankára štvrtý gól, v 70. minúte ho rozhodcovia zastavujú vymysleným ofsajdom, v 86. minúte trhá sieť zdvihákom pod brvno v podobe šiesteho gólu, v 88. minúte prihráva do šance Pacovi a napokon v 89. minúte korunuje svoj výkon po zmocnení sa odrazenej lopty v 16-ke a dovršuje hetrik skvostnou rotovanou strelou do pravého vinkla (30 plusových bodov, 4 mínusové-známka 9).

Katalánci v poslednom zápase tohto roka deklasovali odovzdaného súpera aj bez svojich najväčších hviezd a počkajú si na následný žreb.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.