Píše sa 8.marec 2017

Zápas FC Barcelona - PSG na Camp Nou, beží 88.minúta a Barcelona potrebuje 3 góly na postup, zdá sa to nemožné. Ale ak spojíte čaro Camp Nou, vieru fanúšikov a najmä hráčov na čele s Neymaromm (ktorý možno zrejme ako jediný hráč veril ešte v obrat) tak je možné všetko. A v to čo nikto neveril sa stalo skutočnosťou, keď parádny obrat dokonal Sergi Roberto svojím najdôležitejším gólom v kariére a poslal Barcelonu do štvrťfinále.

Po tomto zápase si zrejme každý povedal že Barcelona už nič podobné nepripustí, ale žiaľ stalo sa to. Barcelona dňa 12.4.2017 prehrala znova vysoko 0:3, tentoraz s talianským Juventusom.

Otázkou je dokážeme poraziť Juventus o 4 góly? Veď dostali len 2 v celej sezóne LM, zatiaľ čo my od nich len v jednom zápase 3 góly.

Vzadu za Juventus hrajú dve talianske skaly Bonucci a Chiellini, v bráne nestarnúci Buffon a to nehovorím ani o útoku kde operuje najmä šikovný Dybala ktorý je označovaný za nového Messiho.

Zatiaľ čo Barcelona je na tom psychycky na dne, obrana ktorá robí chyby, záloha prakticky neexistuje, a ako tak útok jediný funguje.

Ale to čo Juventus na rozdiel od Barcelony nemá je kúzlo Camp Nou, ktorému máloktoré mužstvo odolá, a preto jediné čo my fanúšici môžme urobiť pre tím je najbližšie dni len veriť hráčom a naplno ich podporovať, hráči musia vydať zo seba životný výkon ako keby hrali posledný zápas, samozrejme k tomu treba kus šťastia.

A to že má Camp Nou svoje kúzlo si ukážeme v troch článkoch, ktoré dokazujú že Camp Nou nie je normálny štadión ale kúzelné miesto.

1. Camp Nou 26.máj 1999

Prebieha 90 minúta zápasu finále Ligy Majstrov medzi Bayernom Mníchov a MU. Stav bol 1:0 pre Bayern, bežala už 90.minúta a rozhodca nastavuje 3 minúty. Všetci fanúšici a aj hráči sa už videli s trofejou pre titul v LM, dokonca hráči už s rôznymi gestami smerom k divákom oslavovali a prestali sa koncentovať na hru. Usporiadatelia dokonca vystavili víťatnú trofej so stuhami Bayernu. Všetky tieto udalosti ale zmobilizobali hráčov k nasadeniu posledných síl a k nevídanemu obratu. Za posledné 2 minúty nastaveného času strelili 2 góly a tešili sa z víťazstva. Nielen že hrali a vytrvali až do konca, ale ich viera vo víťazstvo slávila úspech.

2. Camp Nou 12.marec 2013

Barcelona prvý zápas osemfinále LM prehrala na San Sire 0-2 a domov sa vracala nie z najlepším výsledkom, a AC Milán prišiel s nádejou ubrániť svoj výsledok. Barcelona nebola v najlepšej psychickej pohode keď musela doháňať výsledok 0-2 a trénera Tita Vilanovu sužovali zdravotné problémy. Avšak Camp Nou je miesto kde sa na problémy zabúda a dejú sa zázraky. Futbalovému svetu padla sánka už v 5.minúte po tom čo Lea Messiho neudržalo približne polovica hráčov AC Milán a argentíčan začal veľký obrat a svojou ľavačkou odpálili hlasicky vyše 95 000 fanúšikov na Camp Nou.Do polčasu znova Messi udrel a náskok Milánu bol fuč. V 55.minúte David Villa skóroval na 3-0 čo zaručovalo postup ďalej. Avšak AC Milán stačil len 1 gól streliť na postup. Riziko gólu tu vyselo stále, až nakoniec obrat dokonal Jordi Alba svojím krásným gólom z protiútoku a Barcelona na Camp Nou ukázala ďalší skvelý obrat.

3. Camp Nou 8.marec 2017

Na Camp Nou začala Barcelona aktívne. Do vedenia nás už v 3. minúte poslal Luis Suarez, keď prehlavičkoval brankára Kevina Trapp.

Zverenci trénera Luisa Enriqueho súpera kombináciou zatlačili pred jeho šestnástku na dlhé minúty.

Ďalšiu nádej potom prišla pred polčasom vďaka vlastnému gólu obrancu Layvina Kurzawu v 40. minúte. Iniesta sa pretlačil k bránke a jeho pätičku si zrazil do vlastnej siete Kurzawa.

Aj do druhého polčasu Barca vstúpila aktívne. Keď v 50. minúte premenil Lionel Messi svoju penaltu, čo bol jeho 94. gól v LM.

Až potom sa prebral k životu aj PSG. V 52. minúte trafil Edinson Cavani tyč, no čo mu nevyšlo v nej, dokonale sa podarilo o desať minút a zdalo sa že je už po zápase. Kurzawa vyhral osobný súboj v šestnástke domácich, loptu hlavou poslal ku Cavanimu, na ktorého bombu z prvej pod brvno Marc-Andre ter Stegen nemal žiadny nárok. Potom sa na chvíľu akoby vytratil z hry náboj a hostia si strážili postupový výsledok. A hráči Barcelony pôsobili ako keby ani neboli na ihrisku.

Ale potom prišlo z ničoho nič k obrovskej dráme, keď najprv v 88. minúte Neymar ktorý v tom momente ako jediný ešte dúfal v postup, z priameho kopu ukážkovým gólom zvýšil na 4:1. O chvíľu Marquinhos fauloval v šestnástke Suareza a v nadstavenom čase Neymar z penalty dal na 5:1.

A potom sa začala tá najväčšia dráma, kde každému fanúšikovi behal po tele mráz,niektorým sa zastavil aj tep. Rozhodca nasravil 5 minút, Stegen vybehuje z brány do šestnástky súpera aj nepriek nesúhlasu asistenta Unzuého. Stegen faulovali,a nasledoval jeden z posledných útokov zápasu. Dielo skazy pre hostí a obrovskú radosť celého Camp Nou potom dokonal Sergio Roberto v 90.+5 minúte, keď si za obranu nabehol na oblúčik Neymara a akrobaticky prekonal Trappa.

A preto sa nám naskytá otázka prečo ešte veriť v obrat, keď Juventus je skoro všade lepší? Treba veriť lebo Camp Nou je kúzelné miesto, a v stredu to musí znova dokázať! Visca el Barca!

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.