Denník Sport dnes uviedol, že Dani Alves je po skončení aktuálnej sezóny pripravený opustiť klub. Barcelona s týmto postojom hráča súhlasí, no k predaju vedie dlhá cesta. Obe strany si stanovili čas na premyslenie a budú sledovať situáciu na prestupovom trhu.

Alves je na Camp Nou už niekoľko rokov a hru či fungovanie klubu pozná do detailov. Rád by však spoznal nové miesta a je si vedomý, že mužstvo potrebuje posily aj do obrany. Z klubu síce nechce odísť za každú cenu. Kontrakt hráčovi končí v roku 2015.

Denník Sport však informuje aj o tajnej klauzule v Alvesovej zmluve, podľa ktorej mu môže klub pobyt na Camp Nou predĺžiť o ďalší rok, samozrejme za predpokladu, že splní určité športové podmienky. Na druhej strane hráč o predĺženie nestojí a zdôrazňuje, že zmluve vyprší platnosť v júni na budúci rok.

V tejto fáze sezóny sa však obe strany nechcú pustiť do zbytočnej roztržky. Alves chce v súčasnosti pomôcť tímu vyhrať ďalšie trofeje. Na analýzy a ďalší postup príde čas až po skončení prebiehajúceho ročníka.

Barcelona by v prípade Alvesovho odchodu za hráča rada zinkasovala čiastku na úrovni 20 miliónov eur. Zdá sa to adekvátna suma za futbalistu, ktorý podľa všetkého odohrá MS v Brazílii a je základovým hráčom klubu ako Barca. Navyše, nájsť za Alvesa náhradu je skutočne nákladné. Najdôležitejšie v súčasnosti je to, že obe strany majú podobný názor a sú ochotné diskutovať o prestupe.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.