Nutná revolúcia kádra - aj to bol jeden z dôvodov prečo sa Josep Guardiola rozhodol v Barcelone nepokračovať. Nutná preto, aby si tím udržal výnimočnú úroveň hry, ktorou sa prezentoval predchádzajúce štyri roky.

Od odchodu Guardiolu ubehol nejaký ten čas a v súčasnosti s názorom trénera zo Santpedor súhlasí takmer každý. Zmeny sú potrebné. Od dňa kedy Guardiola z metropoly Katalánska odišiel však Blaugrana posilnili iba traja hráči. No len o dvoch možno povedať, že sa Barcelone nákup vydaril.

V lete 2012 si na seba barcelonský dres obliekol Jordi Alba, bývalý obranca Valencie. Na ľavej strane má v súčasnosti monopol. Bývalo tomu tak aj za pôsobenia Tita Vilanovu. Navyše, Alba sa presadil aj v reprezentácii Španielska. 24-ročnému obrancovi zostávajú ešte tri roky, kým mu skončí platný kontrakt.

V tom istom čase sa k tímu pripojil aj Alex Song, ktorý prestúpil z Arsenalu. Ten mal byť náhradníkom na pozíciu stopéra a defenzívneho stredopoliara. Rýchlo sa však ukázalo, že Kamerunčan nie je stvorený na hru v obrannom bloku. Rok ubehol a prišiel aj Neymar. Hráč s ohromným potenciálom a ešte väčšími možnosťami. Jeho adaptáciu v tíme však narušili ťahanice s údajným daňovým podvodom pri prestupe, ktoré už stáli hlavu vtedajšieho prezidenta klubu, Sandra Rosella.

Takisto nemožno zabudnúť ani na nevysvetliteľný odchod Thiaga Alcántaru do Bayernu, nehovoriac o stopérovi, ktorého Barca kupuje roky. Hlavnú úlohu hrá v tomto prípade Andoni Zubizarreta.

Len niekoľko týždňov sa pritom špekuluje aj o tom, že Barca v lete privedie ďalších záložníkov a útočníkov. Podstatné však je, aby klub opäť neprespal aj ďalšie letné prestupové obdobie. Fanúšikom zostáva len dúfať, že tento rok sa naplní aspoň časť z plánu Guardiolovej revolúcie.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.