Barca na štadióne Vicenteho Calderona nedokázala streliť gól a najmä kvôli tomu nepostúpila do semifinále Ligy Majstrov. Za domácich dal jediný gól zápasu ešte na začiatku Koke.

1.polčas

Barca nezačala zápas dobre, keď už po piatich minútach inkasovala. Najprv zvonila tyč po strele Adriána, ale k lopte sa následne dostal Villa, po ktorého aktivite nakoniec dokopával do odkrytej bránky Koke.

Domáci po góle okamžite ožili a Barcu takmer ani nepúšťali k lopte. Hostia mali problémy najmä v obrane, ktorá pôsobila veľmi dezorientovane a aj kvôli tomu mal o päť minút neskôr ďalšiu veľkú šancu Villa. El Guaje však iba opečiatkoval tyč Pintovej bránky.

Šancu mala aj Barca, keď sa po Alvésovom centri dostal k hlavičke Messi. Jeho pokus však išiel iba tesne vedľa Courtoisovej bránky.

S pribúdajúcim časom sa hra Barcy znormalizovala. Hráči už istejšie dokázali podržať loptu, v obrane to už nehorelo a razom sa to už podobalo na tradičný barcelonský štýl.

2.polčas

Barca začala druhý polčas dobre a už po troch minútach mal veľkú šancu Neymar. Neyo však zaváhal a loptu mu Courtois vypichol. Následne však nedokázal loptu do siete dopraviť ani Messi a ani Xavi.

Blaugrana v druhom polčase citeľne zvýšili obrátky a prakticky úplne dominovali. Tomuto obrazu hry však napomáhali aj domáci, ktorí sa už sústreďovali najmä na pozornú defenzívu.

V 61.minúte Gerardo Martino striedal. Hraciu plochu opustil Fábregas a do hry sa zapojil Alexis.

V 68.minúte mala Barca po faule na Messiho možnosť priameho kopu, ktorej sa chopil sám faulovaný. Leo však loptu napálil iba do múru.

Na druhej strane išiel po rýchlom protiútoku do šance Gabi, ktorý sa prakticky ocitol sám pred Pintom. Jeho pokus však šiel iba do nohy brankára Barcy.

V 72.minúte Barca opäť striedala. Iniestu nahradil Pedro.

Katalánci aj naďalej dominovali, držali loptu, ale do šancí sa dostávali iba výnimočne. A aj keď si už dokázali vypracovať sľubnú príležitosť, tak zlyhávali v koncovke.

Zostavy

FC Barcelona: Pinto; Alves, Bartra, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Messi, Cesc, Neymar

Atlético Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe, Gabi, Koke, Tiago, Raúl García, Adrián, Villa

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.