Legenda FC Barcelona, Johan Cruyff, sa opäť raz vyjadril ku svojmu bývalému klubu a k jeho problémom. Podľa Holanďana existuje len jedna možnosť, ako vytiahnuť Barcelonu z momentálnej situácie a tá má meno Pep Guardiola.

Cruyff poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo a témou číslo jeden boli práve problémy Barcelony a otázka, ako ich vyriešiť. Nie je to tak dávno, čo Cruyff kritizoval súčasné vedenie Barcy, ktoré podľa neho spravilo počas svojho pôsobenie katastrofálne chyby. Teraz sa opäť nevyhol kritike, keď na adresu klubu povedal, že „tí, ktorí sa tomu rozumejú, nie sú tí, ktorí rozhodujú.“

Za čias Laportu bola na tom Barcelona podľa neho určite lepšie. „Keď bol prezidentom Laporta, mal pri sebe ľudí, ktorí sa vo futbale vyznali; Txiki, Rijkaard, Pep. Nedá sa síce úplne vyhnúť chybám ... ale on rozumel futbalu, bol plne oddaný klubu a chránil ho, preto to fungovalo. Boli tam síce aj nejaké vzostupy a pády, celkovo ale dokázal klub posunúť výrazne vpred.“

„Ako vyriešiť momentálne problémy Barcelony? Najlepšou možnosťou by bol návrat Guardiolu. Pep je výnimočný tréner, nik nie je lepší, ako on. Ak by sa Laporta znova stal prezidentom, tak by určite priviedol Pepa späť domov,“ zakončil svoje myšlienky Cruyff.

Barcelonu čaká dnes večer zápas, ktorý môže aspoň čiastočne napraviť sezónu, zároveň ale môže rozhodnúť aj o osude súčasného vedenia. Stupňujú sa totiž hlasy, ktoré žiadajú nové voľby a ak by dnes Barca podľahla Realu, môže to byť zápas, ktorý spečatí osud Bartomeua a spol.

zdroj a foto: mundodeportivo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.