Na tlačovej konferencii po zápase s Athletic Club Bilbao na otázky novinárov odpovedal aj Gerardo Martino.

Hodnotenie zápasu

"Po prvom polčase som si v určitom momente pomyslel, že liga nie je pre nás, pretože nie je normálne, že si mužstvo vytváralo príležitosti, ale nič tam nechcelo padnúť. Hráči do zápasu dali srdce a naklonili misky váh na svoju stranu. Bolo to zložité, ale po celý čas ťažko bojovali, takisto v ťažkom momente. Do zápasu vložili množstvo odvahy, veľa srdca. Hrali sme proti dobrému tímu a skúsenosti z minulého týždňa urobili zápas ešte ťažším. Dnešok mohol byť taký ako v Granade, ale nebol. Ukázali sme lepšiu kvalitu a stratu sme zmazali. Naša situácia v tabuľke sa však veľmi nezmenila, musíme sa spoliehať na ostatných. Musíme sa držať nádeje, že vyhráme všetky zápasy."

Situácia s Alexisom

"Som presvedčený, že Alexis bol naštvaný, ale to sa týka každého, kto nehral v tak dôležitom zápase. Nie som si však vedomý toho, čo bolo publikované. Včera na tréningu so mnou žartoval: "Teraz na seba musíme byť zlí" a ja som nevedel o čo ide."

Messiho forma

"Musíme pochopiť to ako hrajú súperi. Je to problém, ktorý má Barca nejaký ten čas. Ak sa bránia blízko pokutového územia, je ťažké sa prebiť. Nemyslím si, že Messi zmenil svoj spôsob hry, ale sú zápasy, kedy sa cíti lepšie. Nehovoril som s ním, ani s ním v tomto týždni hovoriť nebudem. Debatujeme o iných veciach. Tešil som sa, že strelil gól, že mužstvo vyhralo. Messi mi robí radosť, že odpovedá spôsobom, akým odpovedá. Má veľkú výhodu: nebráni sa slovami, bráni sa futbalom. Z každých 100 zápasov hrá 99 dobre a stále mi dá odpoveď na trávniku. Veci, ktoré sa tento týždeň stali boli veľmi ťažké a ja mu chcem pogratulovať."

Piskot na adresu Cesca

"Na túto tému nemám žiadny názor. Fabregas má charakter, stále chce hrať, stále chce loptu, stále je k dispozícii, nebojí sa skúšať, urobiť chybu a opäť skúšať. Pokiaľ je vlastnosť, ktorá ho charakterizuje, tak je to odvaha."

Úroveň Bartru

"Nebudem sa už opakovať. Naše pocity sú také, že je to obranca, na ktorého Barca dlho čakala. Vysvitlo, že využil zranenie Piquého aj Puyola a natrvalo sa usadil v tíme. Dobrou hrou a veľkou túžbou dáva odpovede, ktoré mužstvo potrebuje."

zdroj: as.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.