S príchodom Luisa Suareza s Liverpoolu bude mať Barca jeden z najexplozívnejších útokov v histórii futbalu.

Bez ohľadu na to, či sa Messi vyrovná Diegovi Maradonovi a Pelému, už len samotný fakt, že sa jeho meno porovnáva s týmito legendami naznačuje o akého geniálneho hráča sa v prípade Lea jedná.

Ďalej tu máme Neymara, po ktorého zranení nebola jeho Brazília ani polovičná a narobila si hanbu na dlhé roky.

A nakoniec prichádza ďalší výrazný Juhoameričan, Uruguajčan Suarez. V Liverpoole sa orientoval skôr na stred útoku a je navyše majiteľom európskej Zlatej kopačky. Do Katalánska prišiel najmä strieľať góly.

Nie každý si však myslí, že je dobré, aby tri takéto výrazné individuality hrali spolu.

Legenda Barcelony a tréner „Tímu snov“ Johan Cruyff sa obáva toho, že títo traja hráči nebudú pod vedením Luisa Enriqueho spoločne fungovať.

„Nerozumiem tomu ako chce klub hrať s Messim, Neymarom a Suarezom spoločne v jednom tíme,“ povedal pre holandské noviny De Telegraaf.

„Všetci sú to individuality. Vyzerá to tak, že klub preferuje individualizmus viac ako dobrý futbal.“

Príliš veľa kohútov na jednom dvore?

Iba čas ukáže, či je Cruyffova teória pravdivá alebo nie. Už teraz je však pomerne jasné, kto aké úlohy v novej sezóne dostane.

Neymar sa už v minulej sezóne udomácnil na ľavej strane útoku, presne na tom istom mieste, kde sa mu darí aj v reprezentácii. Popri Fredovi a Hulkovi sa však v národnom drese dostáva viac do hry ako v Barcelone, ktorá viac stavia svoju hru na ďalších hráčoch.

Všetci traja hráči si v prípade potreby budú meniť miesta, Neymarova najčastejšia pozícia by však mala byť ľavá strana.

Suarez prichádza ako stredný útočník, a ako majiteľ čísla 9 po Alexisovi, by sa mal tejto pozície zhostiť aj v Barcelone. Messi tak v Enriqueho útoku poputuje na pravú stranu.

Messiho úlohou však nebude rozťahovať hru a posielať centre z pravej strany ihriska. To ostane prácou pravého beka v podobe Daniho Alvesa alebo jeho náhrady.

Leo sa z pravej strany bude tlačiť do stredu a plynulo prechádzať na hrot útoku.

Prezident Josep Maria Bartomeu prehlásil, že práve Messi bude vodcom veľkej barcelonskej revolúcie a bude to práca Enriqueho, aby Messimu našiel v tíme takú pozíciu, na ktorej sa bude cítiť pohodlne.

Môže to znieť trochu prekvapujúco, ale nový útok Barcy bude mať veľa spoločného s legendárnym útokom za čias Pepa Guardiolu.

Vtedy bol na ľavej strane Henry, podobne ako Neymar. Samuel Eto'o bol stredný útočník ako Suarez, a Messi bol vpravo, kde by mohol zakotviť opäť.

Papierovo by nová verzia mala byť schopná dosiahnuť to, čo stará. To si však vyžaduje, aby žiadny hráč nebol viac ako tím. To sa však ľahko hovorí.

zdroj: bleacherreport.com

messio

15
2014-07-16 16:23:58

Uvidí sa, ale už teraz sa veľmi tešim. :-)

happ1ness

10
2014-07-16 16:32:23

Neymar Suarez
Messi

sokar

8
2014-07-16 16:52:01

ani jeden z hráčov sa nezúčastnil ani len tréningu a borci z blechrreport už vedia ako budú hrať... tam nech sa pozerajú na ten ich futbal a nemiešajú nos do Socceru

Paulie1

7
2014-07-16 16:54:10

na papiery utok snov z reality mam trocha strach ale snad sa im bude darit :)

isco

8
2014-07-16 16:59:48

porovnavať Henryho a Neymara? :D akože čo majú spoločné myslím futbalovo veď ich štýly sú (boli) úplne odlišné

metiuw17

-4
2014-07-16 17:03:53

nezabudajme ze nez pride suarez tak ma velku sancu zahviezdit utok pedro-messi-deulofeu a to je podla mna lepsi utok :P drzim palce aby sa deulofeu chytil.

dalibor

0
2014-07-16 17:41:38

už vidím jak bude messi na krídle. zobudte sa už konečne

JuanFCB

4
2014-07-16 17:50:52

Já bych je nepodceňoval! Podle mě si dokážou vyhovět! Nejsou to egoisti! Ještě si spolu nekopli do balónu až už všude vidím jak to bude na nic!

cruyff

-7
2014-07-16 18:31:37

nech už si z nás to vedenie nerobí srandu. Prirovnávať niekoho z érou Pepa, veď to ani nie je možné. Boli to úplne odlišné osobnosti a o autorite trénera ani nepíšem. Vtedy bola perfektná spolupráca vedenie-tréner-hráči-fan. Vedenie bez ,,kapitána,,, ktoré teraz pôsobí roztrasene, ponecháva zatiaľ všetko na Luisa, ktorý svojím argumentami pripomína dirigenta bez orchestra. Ta posledná veta je super..dôležité bude, aby niktorý hráč nebol viac ako tím !! zapamätajme si ju a uvidíme, že to tak nebude... v

Pongi

-1
2014-07-16 21:26:08

Messiho úlohou však nebude rozťahovať hru a posielať centre z pravej strany ihriska. To ostane prácou pravého beka v podobe Daniho Alvesa alebo jeho náhrady.


toto mna najviac štve zase to bude vyzerat ako minulú sezonu derava obrana ked nas pravý back si bude hravat v utoku!!! :(

kokotinho

0
2014-07-16 23:19:04

Jeden z najexplozivnejsich utokov pokial Messi pripadne Neymar nebudu vytvarat sance Suarezovi tak v opacnom pripade to fungovat asi nebude. Takze som velmi zvedavy ale skor to fungovat nebude

Marko10

0
2014-07-16 23:59:34

podla mna neymar bol uplne zbytocnym hracom pre barcu a niekedy mam pocit akokeby sme ho kupili iba preto aby ho nestiahol real... neymar a messi po boku vtych zapasoch to bol otras neymar hra vsetko na seba si mysli ze je este v santose, strasne vela toho kazi a co sa tyka suareza tak to ukaze iba cas ale najviac ma mrzi strata alexisa ktory vzdy nechal na ihrisku srdce dusu a aj pluca proste makal same zbytocne teorie tu pisete pockame si nato ked sa vsetci traja stretnu na ihrisku a ja len pevne dufam ze to bude golove predstavenie :-) Visca elBarca priatelia

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.