Thierry Henry sa v metropole Katalánska zdržal niekoľko sezón a zažil aj slávny rok 2009, kedy FC Barcelona pod vedením Pepa Guardiolu vyhrala všetkých 6 titulov. Teraz legenda Arsenalu Londýn vysvetlila, prečo je Pep Guardiola tak úspešný tréner.

"Z môjho pohľadu je to disciplína. Keď dorazil do Barcelony, nastolil disciplínu v tíme na trávniku aj mimo neho," povedal Henry na tlačovke. "Kedykoľvek myslíte na to, že hráte proti nejakému tímu, on nad tým rozmýšľal niekoľko dní predtým. Stále bude o krok pred vami v čomkoľvek - v rohoch, priamych kopoch, vo všetkom. Pred každým zápasom rozmýšľa ďaleko dopredu a od svojich hráčov toho vyžaduje veľa," pokračoval.

"Pamätám si zápasy, keď sme už na polčas viedli 5-0 a nebol spokojný. To je celý on. Vyžaduje veľa," povedal.

"No fanúšikovia v Barcelone taktiež chcú veľa, každopádne Guardiola chce dokonalosť v tréningu, mimo trávnik, v zápasoch, takže radšej buďte pripravení a stále v strehu. Takto to je," povedal.

"Čokoľvek na tréningu robíte, či idete po vodu, musíte bežať a piť - nemôžete strácať čas. Ak neprihráte dobre, povie vám to. Všetko musí byť vykonané perfektne. To je dôvod, prečo sa z neho stal taký šéf. Takisto tú hru miluje. Dorazíte na ihrisko a on tam je od siedmej rána a odchádza od siedmej večer," uzavrel.

zdroj: hereisthecity.com
foto: hereisthecity.com

tomasis

top komentár
56
2014-08-05 15:53:09

Preto je to jeden z najlepsich a najuspesnejsich trenerov, dufam ze raz bude znova hlavnym trenerom Barcelony! :)

chara

17
2014-08-05 17:02:54

sa necudujem pepovi, ze bol potom z toho taky unaveny :) cele dni na stadione :)

maiki

2
2014-08-05 23:51:30

mozno on je jeden z mnoha dovodov, preco nemci vyhrali MS

yoyocortex

0
2014-08-06 09:46:15

Pep bol unavený,keď do všetkého dával 100%,ale najviac bol unavený z vedenia a preto si myslím že skončil

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.