Počas tlačovej konferencie, tréner Bayernu Mníchov, Pep Guardiola, vyjadril svoj názor na slávnosti Diada Nacional de Catalunya. Zároveň podporil referendum týkajúce sa nezávislosti Katalánska.

Najúspešnejší tréner v histórii klubu totiž pochádza zo Santpedor: "Ťažko pochopiť to, prečo Kataláncom nechcú dovoliť hlasovať. Chceme zahlasovať, to je všetko," povedal.

Tréner nemeckého tímu komentoval aj ľudskú reťaz, ktorú v Barcelone vytvorili Katalánci: "Obrázok, ktorý som videl, bol fantastický. Je to najväčší obraz demokracie: môcť hlasovať. Včera sa v uliciach zhromaždilo 2 milióny ľudí. Neviem, či sa v iných krajinách niečo také stalo," vyhlásil.

Na záver Guardiola verejne vyjadril svoju náklonnosť ku Katalánsku a zopakoval, že jediným cieľom Katalánska je môcť hlasovať, aby všetci mohli na tému nezávislosti vyjadriť svoj názor.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Pedrito123

25
2014-09-13 14:15:26

Keby sa Katalánsko osamostatnilo od Španielska, tak by Špa.nespadlo len po športovej stránke,ale najma po ekonomickej a poľnohospodárske,ja to prajem kataláncom aby sa osamostatnilo od tých nenažraných politikov z madridu

LolaBlaugrrana

9
2014-09-13 16:14:37

Katalánsko je nejbohatší region. V podstatě živí celé Španělsko :)

gabo

1
2014-09-13 14:54:00

Len s kym potom bude hrat ligu?

damia

7
2014-09-13 16:50:44

Ak by sa Katalánsko rozdelilo, nehralo by španielsku ligu a celkovo by to uškodilo španielskej ekonomike čo by malo značný vplyv aj na šport. Na druhej strane, kto sa zaujíma o dnešné dianie vo svete, hlavne v Európe vie, že Katalánsku nestačí jedno referendum na osamostatnenie.

Marian

1
2014-09-13 19:57:07

Slováci uplatnili právo národa na sebaurčenie a osamostatnili sa od Čechov, bol však potrebný súhlas druhej strany, avšak nikto z politikov sa netrápil vyhlásením referenda. Katalánci chcú začať referendom avšak Madrid je aj proti tomu.Bude to ťažký proces, ale raz sa to stane! Catalunya !

Pavexim

2
2014-09-13 21:10:34

pokial viem ak referendum prejde tak ho spanielska vlada neuzna vyslovili sa ze by boli aj proti prijatiu Katalanska do EU

v pripade ak by sa im podarilo oddelit od spanielska (o com dost pochybujem madrid spravi vsetko aby si ich udrzal) tak sa pisalo ze FCB by mohli hrat trebars francuzsku ligu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.