Barcelone sa na začiatku sezóny výsledkovo veľmi darí. V štyroch súťažných dueloch nestratila ani bod, a to aj napriek tomu, že herne svoj vrchol ešte nedosiahla. To Levante sa na začiatku novej sezóny trápi. S tromi prehrami na konte a skóre 0:5 figuruje na poslednom mieste, 20. v La Lige. Duel na Ciutat de Valencia tak bude mať jasného favorita. Môže však mužstvo J.L. Mendilibira aspoň potrápiť Blaugranas?

História duelov FCB a 'The Frogs', teda Levante je rozhodne veľmi zaujímavá. Zápasy, v ktorých padlo veľké množstvo gólov pre zmenu striedali s tými, ktoré boli na presné zásahy nesmierne chudobné. Levante však naposledy vyhralo v roku 2004, na domácej pôde v španielskom pohári najtesnejším možným rozdielom, keď Katalánci v zostave zloženej z mladých talentovaných futbalistov doplatili na nepremieňanie šancí. Posledný duel v La Lige sa však skončil remízou..

19.01.2014 Levante UD 1 - 1 FC Barcelona

GÓLY

ZOSTRIH

CELÝ ZÁPAS

19. 01. 2014 Levante 1 - 1 FC Barcelona
18. 03. 2013 FC Barcelona 7 - 0 Levante
20. 04. 2013 FC Barcelona 1 - 0 Levante
25. 11. 2012
Levante 0 - 4 FC Barcelona

FC Barcelona

Barca prešla prvými tromi kolami Primera Division bez straty bodu. Doma, proti Elche to bol pomerne jednoduchý duel, domáci ho vyhrali pomerom 3:0, no nasledujúce dva zápasy boli o dosť náročnejšie. Villareal, aj Athletic Bilbao mali skvele zorganizovanú defenzívu, a Katalánci museli víťazstvo vydrieť až v posledných minútach druhého polčasu. Na El Madrigal rozhodol žolík Luisa Enriqueho Sandro Ramiréz, proti Athletic ďalší striedajúci útočník Neymar Jr., ktorý zužitkoval dve perfektné nahrávky Messiho.

Najväčší problém Barcelony bude mať hosťujúci celok zrejme opäť s efektivitou. Ak sa jej nepodarí streliť rýchly gól, je možné, že jej fanúšikovia budú opäť prežívať duel s obrovským napätím a poriadnymi nervami.

Čo môžeme čakať od Los Granotes? Samozrejme, silnú defenzívu, no na druhej strane aj nebezpečenstvo zo štandardných situácií, v ktorých sa však Barca v novej sezóne jednoznačne zlepšila. Levante však bude určite chcieť ukázať svojim fanúšikom, akú silu naozaj má.

V kádri Blaugranas sa nám po zranení objavia Adriano aj Ter Stégen, na druhej strane sa stále zotavuje dvojka Vermealen a Jordi Masip, ktorí by však výrazne chýbať nemali, keďže v tejto sezóne neodohrali ani jeden súťažný duel. Zvedaví budeme taktiež, či Lucho pošle do zostavy aj niektorého z mladíkov, ktorí v posledných dueloch žiarili, viď. Munir, Sandro, či Sergi Samper. Taktiež, by sme zrejme veľmi radi videli novú posilu Douglasa.

Predpokladaná zostava: Stegen; Alba, Mathieu, Mascherano, Alves; Iniesta, Busquets, Rakitič; Neymar, Messi, Munir.

FC Levante

Tím, ktorý má už 105 ročnú tradíciu skončil v minulej sezóne Primera Division na skvelej desiatej pozícii. Klub však cez leto prešiel viacerými zmenami. Tou najvýraznejšou je zrejme výmena na poste trénera. Joaquín Caparrós, ktorý sa stal miláčkom fanúšikov 'Frogs' vo svojej trénerskej kariére vystriedal rôzne pôsobiská, vrátane Seville, či Valencie no momentálne pôsobí v Granade CF, kde sa snaží nájsť podľa svojich slov novú výzvu. Novým koučom Levante sa tak stal už spomínaný José Luis Mendillibar.

Čo sa týka hráčov stabilnou oporou je Juanfrán, 38 ročný kapitán mužstva, na ktorom je zaujímavé, že svoju sezónu v roku 1994 v Levante začal, a vyzerá to tak, že ju tu aj skončí. Problém v tomto roku má však rovnako ako on, aj celý klub opäť s ofenzívou. V troch dueloch Levante zatiaľ len márne hľadá v útoku ofenzívnu pohodu, keď nestrelilo ani jeden gól.

Najvýraznejšími posilami sú dvaja noví, skúsení brankári: Jesús Fernandez a Diego Mariňo, ktorí prirodzene nahradili Javiho Jimenéza, ktorý išiel na hosťovanie. Prišiel taktiež Victor Peréz, na hosťovanie z Valladolidu, José Luis Morales, ktorý sa pre zmenu vrátil z hosťovania, či Jaimé Gavilán, z Getafe.

Levante sa bude snažiť o napravenie svojej povesti, po zlom vstupe do sezóny, získaním bodov na úkor favorita. Spoliehať sa však bude musieť na svoju defenzívu, a štandardné situácie, čo sú snáď jediné aspekty hry, ktoré tomuto klubu na začiatku sezóny fungujú. Na druhej strane Barca sa na začiatku sezóny výrazne trápi s efektivitou, čo sa budú snažiť domáci využiť. Všetko sa uvidí v nedeľu.

Predpokladaná zostava: Jesús; López, Navarro, Vyntra, Karabales; Simao, Camarasa; Morales, Xumetra, Pérez; Barral.

Predpokladaný výsledok

Levante dokázalo s Blaugranas naposledy naplno bodovať pred takmer 11 rokmi, odvtedy odohrali spolu 17 stretnutí, v ktorých uhrala iba štyri remízy (vždy 1:1) a zvyšné zápasy sa skončili prevažne jednoznačnými víťazstvami Barcelony. Stačí pripomenúť posledné dva v rámci štvrťfinále Španielskeho pohára, ktoré dopadli 4:1 a 5:1 pre Barcelonu.

Do Levante prišiel pred sezónou nový tréner Jose Luis Mendilibar, ktorý avizoval zmenu štýlu, ale zdá sa, že bez zraneného kapitána Juanfrana to má ťažké a tak trochu tápe. Na útočnom hrote vymenil v troch stretnutiach už troch útočníkov a rovnaká rotácia je aj na podhrotovom poste.

Aj preto sa dá predpokladať, že podobne ako v troch predchádzajúcich prípadoch si v ofenzíve Levante vyláme zuby a Barcelona odohrá zápas s čistým štítom. Kurz na to, že domáci nestrelia gól, je v stávkovej kancelárii Tipsport 1,60. Na zápas si môžete vsadiť aj počas jeho sledovania v priamom prenose, ktorý takisto ponúka Tipsport vo svojej TV.

Staviť si môžete TU

Levante UD 0 - 2 FC Barcelona

Info o zápase

Štadión : Ciutat de Valencia
Termín : 21. október 2014, 21:00
Prenos : Sport TV, Tipsport TV

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.