Jeden z najlepších nemeckých futbalistov v histórii, Franz Beckenbauer, sa pre nemecký denník Bild vyjadril aj o tom, na akú cenu by ocenil Johana Cruyffa, bývalého hráča FC Barcelona a jeho dobrého priateľa. Padli aj otázky na tému porovnania Bayernu a Barcelony ako aj na štýl Tiki-taka.

Celý rozhovor sa viedol v uvoľnenej atmosfére a tak niektorým vetám netreba prikladať zvlášť kritický význam, keď tam ani nemusí byť prítomný. Pravdou ale je, že takto v interview odpovedal Franz Beckenbauer:

[Redaktor]: Bayern alebo Barca – ktorý klub je väčší?

[Beckenbauer]: Barca je v svete lídrom, aj pokiaľ ide o tradíciu. Barcelona mala legendárne tímy už tridsiatych a štyridsiatych rokoch. V Bavorsku to nebolo skôr ako v 1965, po založení Bundesligy (Bundesliga bola založená v roku 1963 – poznámka redaktora FB).

[Redaktor]: Potrebuje Bayern Tiki-taka?

[Beckenbauer]: Nie, mal by to byť zdravý mix. Tiki-taka je možná len s hráčmi ako Messi, Iniesta a Xavi. Ribery a Robben stavajú viac na svoje sólo, to je iný druh futbalu.

[Redaktor]: Alonsov prestup stál 8 miliónov eur. Koľko by stál dnes Johan Cruyff?

[Beckenbauer]: Ak sú hráči ako Bale alebo Ronaldo hodní čiastky okolo 100 miliónov eur, Johan by šiel za miliardu.

Franz Beckenbauer, prezývaný der Kaiser (cisár), sa narodil 11. 9. 1945. Hrával na pozícii záložníka, neskôr ako obranca. Je považovaný za tvorcu pozície libera. Ako hráč vyhral, mimo iné, štyrikrát Bundesligu, raz Pohár víťazov pohárov, majstrovstvá sveta, majstrovstvá Európy, dvakrát bol ocenený Ballon d'Or (Zlatá lopta). Mnoho úspechov dosiahol aj ako tréner.

Foto: bild.de
Zdroj: goal.com, bild.de, wikipedia.org

LM10

5
2014-09-21 16:57:46

A je to človek, čo vyhral pohár majstrovstiev sveta aj ako hráč aj ako tréner.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.