Katalánsky superpohár je tu, a aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá jedná sa rozhodne o nesmierne prestížny duel. Sám Xavi sa vyjadril na sociálnej sieti, že v záujme oboch strán je popularizovať katalánsky futbal. Oba kluby, Espanyol aj Barca prisľúbili, že hrať budú prvé tímy oboch mužstiev v hviezdnom zastúpení. Máme sa teda rozhodne na čo tešiť.

29.03.2014 Espanyol 0 - 1 Barca

01.11.2013 Barca 1 - 0 Espanyol
26.05.2013 Espanyol 0 - 2 Barca
06.01.2013 Barca 2 - 2 Real

Ako sa darí obom tímom?

Keď sa pozrieme na posledné duely oboch mužstiev nevidíme prílišný úspech. Hráči Barcelony podľahli v El Clásicu domácim pomerom 1-3 v zápase, ktorý sledovalo až 70 miliónov futbalových fanúšikov po celom svete. Za FCB skóroval Neymar vo štvrtej minúte, no neskôr sa už strelecky prezentovali len Madridčania. Vyrovnával Ronaldo z penalty, neskôr dali góly aj Pepe po rohovom kope a Benzema po zaváhaní Iniestu s Mascheranom.

Espanyol doma len remizoval s Deporativom 0-0, aj napriek značnej územnej i hernej prevahe. V tabuľke tak figuruje na desiatom mieste, na rozdiel od Barcelony, ktorá je stále prvá, i keď len o skóre pred Sevillou, ktorá v 9. kole taktiež nezaváhala. Tréner La Periquitos Sergio González sa vyjadril, že sa na pohár teší, a prisľúbil účasť top hráčov.

Za Barcu by sa však mohli odprezentovať hneď viacerí hráči, ktorí zatiaľ nedostávajú veľa príležitostí. Predviesť by sa mohol brankár Masip, ale i Montoya s Douglasom, ktorí nehrajú v Luchovej Barce takmer žiadnu úlohu. Taktiež tu máme Vermaelena, na ktorého sa tešia zrejme už všetci fanúšikovia. Ten si po príchode s Arsenalu kvôli zraneniu ešte nezahral.

Do stredu poľa by mohol Enrique nasadiť napríklad Rafinhu so Sergim Robertom, ktorí sa tiež zatiaľ nemali šancu uviesť. Očakáva sa aj príchod nejakých hráčov z béčka, ako napríklad Sergiho Sampera, Munira El Haddadiho, Sandra Ramiréza, Grimalda, či Adamu. Bolo by pozitívne vidieť týchto hráčov v zostave.

PREDPOKLADANÉ ZOSTAVY:

BARCA: Masip; Douglas, Vermaelen, Bartra, Adriano; Samper, Sergi Roberto, Rafinha; Pedro, Munir, Sandro.

ESPANYOL: Casilla; Fuente, Alvaro, Coletto, Lopez; Sanchez, Canas; Caicedo, Montañes, Lucas; Stuani.

Vyjadrenia kapitánov:

Xavi Hernandéz: „Je to derby, finále, hra, ktorú sme vždy chceli hrať a vyhrať. Reprezentujeme Katalánsky futbal, Barcu a Espanyol, sme dve najsilnejšie mužstvá, bude to atraktívny zápas. Dúfam, že predvedieme dobrú show a fanúšikovia sa môžu tešiť na oslavu katalánskeho futbalu.“

Sergio García: „Pre nás je to dôležitý zápas, pretože oni sú našimi najväčšími rivalmi a je to derby. To je dôvod, prečo do toho dáme všetko a pripravíme sa na tento zápas ako najlepšie budeme môcť a pokúsime sa vyhrať zápas a Superpohár.“

Predpokladaný výsledok:

Samozrejme, nemôžeme očakávať, že Barca nastúpi v plnej zostave, no i tak by mala tento duel zvládnuť. Zverenci Lucha zrejme budú tradične kontrolovať loptu a mali by si vypracovať niekoľko dobrých gólových šancí. Samozrejme, Espanyol má dobré protiútoky, no je otázkou či sa k nejakému vôbec dostane. FC Barcelona by mala vyhrať dvojgólovým rozdielom.

Barcelona 2-0 Espanyol

Info

Dátum: 29. október 2014, 21:30
Štadión: Montivila, Girona

Foto: archív
Zdroj: archív, fcbarcelona.com, youtube.com

FC-Barcelona

3
2014-10-28 15:57:26

Dufam ze Suarez bude hrat 90 minut. Montoya s Douglasom si rozdelia polcasy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.