Tréner Blaugranas, 44-ročný Španiel a bývalý hráč katalánskeho celku Luis Enrique sa objavil na dnešnej tlačovej konferencii, kde hovoril o viacerých témach. Enrique dúfa, že sa Barca opäť 'prebudí' a bude podávať také dobré výkony, ako v sobotu proti hráčom Seville. Pred novinármi vyzdvihol aj Xaviho a útočné trio Messi-Neymar-Suarez.

Po tom, čo Barca prehrala zápasy s Realom aj Celtou sa začalo šepkať o útlme katalánskeho veľkoklubu. V Almeríi to ešte nebolo ono, no Barca si odniesla tri body a v sobotu proti Andalúzanom definívne všetkým ukázala, že je naspäť. Luis Enrique si uvedomuje, že v sezóne ešte prídu ďalšie podobne ťažké obdobia. "Určite prídu v tomto ročníku podobne náročné časy," hovoril podľa goal.com.

"Pochopiteľne dúfam, že sa mýlim, no bol by som naivný, keby som si myslel, že sa to nemôže vrátiť. Prejsť si nimi musia všetky veľké kluby, je to bežnou súčasťou procesu." Už zajtra sa predstavia Enriqueho zverenci na pôde cyperského majstra Apoelu, kde im už v podstate ide 'len o prvé miesto v tabuľke'. Lucho však nič nechce podceniť. "Očakávame ťažký zápas, tak ako tomu bolo s nimi aj na domácej pôde."

44-ročný tréner pokračoval chválením geniálneho záložníka Xaviho Hernandéza. "Xavi je jedinečný hráč. Jednoducho chcem, aby pre nás robil to všetko, čo pre nás robí. Milujem jeho spôsob hry, ktorým sa prezentuje. Je to kľúčový hráč na ihrisku i mimo neho," dodal.

Luis Suarez, letná akvizícia Blaugranas, ktorá stála 80 miliónov na svoj prvý gól za Barcelonu stále čaká. Enrique však ostatných vyzýva k trpezlivosti. "Neymarovi, Messimu aj Suarezovi sa darí veľmi dobre. Leo a Ney sa už zohrali v minulej sezóne, no Luis sa ešte musí prispôsobiť. Je to úplne iný druh útočníka, na akého sme v Barcelone zvyknutí," povedal na koniec.

Zdroj: goal.com
Foto: archív

RichardoGrj

17
2014-11-24 22:38:37

Luis len si udrzte take tempo ako ste nasadili proti Sevilli a bude parada.

cruyff

21
2014-11-24 22:44:54

Xavimu prajem, aby sa stal pravým nástupcom Puyola, lebo má k tomu všetky predpoklady. Niekedy ani nesledujem hru, len nedokážem spustiť oči z jeho štýlu hry, ak sa dostane do pohody, tak nie je lepšieho hráča, ktorý rýchlo dokáže meniť rytmus hry, z ktorej ťaží celé mužstvo. Už som o tom písal, ale veľmi mi pripomína štýl a pohyb Johana Cruyffa. Prajem mu, aby sa mu vyhýbali zranenia a tak sa budeme tešiť spoločne z jeho úspechu...visca barca

johan

7
2014-11-24 23:05:04

vsetko beriem, az na tu rychlu zmenu rytmu hry (pokial si samozrejme nemyslel zmenu rytmu z rychleho na pomaly)... to uz davno nerobi a prave on, busquets, pedro a dani su na vine tomu, ze davame tak malo golov, pretoze kazda akcia ide cez niekoho z nich a oni ju proste zabrzdia

Borka

3
2014-11-25 09:58:09

hlavne cez Busquetsa, neviem no nemožem si pomocť nesedí mi tam, preto rád by som videl Mascheho ;-)

naqiria

-1
2014-11-25 11:04:04

presne tak. hoci ma xavi perfektne videnie a prihravky, uz je to malo na dnesny futbal... v strede potrebujeme rychlost a nasadenie, nepredvidatelne prihravky a kombinacie. cista pravda ako hovoris o tom brzdeni akcii xavim a busquetsom namiesto rychleho rozohravania si radsej prihravaju medzi sebou, uplne sa straca schopnost prekvapit supera pomocou rychlej akcie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.