Barca vydrela víťazstvo nad Valenciou. Na Camp Nou domáci viedli od prvej minúty gólom Suareza. Potom sa však odmlčali a nechali hrať Valenciu. Hostia však nedokázali streliť gól, a tak bodku za zápasom dal gólom Messi.

1.polčas

Barca začala zápas výborne, keď už v prvej minúte dokázala otvoriť skóre. Domáci využili rýchly protiútok, na konci ktorého Messi vysunul Suareza, a ten prízemnou strelou prekonal Diega Alvesa.

Rýchly gól hostí vyburcoval, a tak sa po góle hralo najmä na polovici Barcy, ktorá sa musela brániť pred aktívnou Valenciou.

V 9.minúte Piqué fauloval Rodriga v pokutovom území a rozhodca bez váhania ukázal na biely bod. Parejo však penaltu nekopol dobre a nechal tak vyniknúť Claudia Brava.

Ani po neúspešnej penalte sa obraz hry nezmenil. Hostia boli naďalej aktívnejším tímom a aj kvôli tomu mala obrana Kataláncov plné ruky a nohy práce.

Valencia bola blízko vyrovnaniu v 33.minúte, keď sa po autovom vhadzovaní dostal k strele Alcácer. Jeho strela však iba opečiatkovala pravú tyčku Bravovej bránky.

V 40.minúte mohla Barca pridať druhý gól, keď sa po peknej akcii dostal Messi k strele z bezprostrednej blízkosti. Pravačkou však mieril tesne vedľa.

2.polčas

Do druhého polčasu nastúpili domáci so smenou v zostave. V zápase skončil Adriano, ktorého nahradil Rakitić. Na ľavú stranu obrany išiel Mathieu a ako druhý stopér hral popri Piquém Mascherano.

Barca v 55.minúte pohrozila, keď po Alvesovom centri hlavičkoval Neymar. Jeho pokusu však chýbala razancia, a tak Diego Alves bez problémov úspešne zasiahol.

Katalánci boli blízko gólu aj v 64.minúte, keď Messi zahrával priamy kop. Jeho pokus však iba opečiatkoval brvno súperovej bránky. Hneď na to sa striedalo. Suareza nahradil Pedro.

Barca v druhom polčase už oveľa lepšie kontrolovala priebeh zápasu. Domáci oveľa lepšie kombinovali a súpera tak držali na dištanc od svojej bránky.

V 80.minúte využili domáci aj tretie striedanie. Hraciu plochu opustil Xavi a na jeho miesto prišiel Sergi Roberto.

V 88.minúte mal veľkú šancu Pedro, ktorý zakončoval z hranice päťky. Jeho strelu však Diego Alves dokázal vytlačiť na roh.

V poslednej nadstavenej minúte Barca rozhodla o všetkom. Hostia išli a vabank a po zisku lopty sa dostal Messi do samostatného nájazdu na Diega Alvesa. Leo sám pred brankárom nezaváhal a gólom ukončil zápas.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Adriano - Xavi, Mascherano, Sergio - Messi, Suárez, Neymar

Valencia CF: Diego Alves - Barragán, Mustafi, Otamendi, Orban - Parejo, Fuego, Gomes - Feghouli, Alcácer, Rodrigo

Andy11

8
2015-04-19 12:41:38

Ďakujem Bravo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.