Ďalší fantastický zápas sme dnes mohli sledovať na Nuevo Arcángel. Po debakli do siete Getafe sme sa dnes dočkali ďalšieho, takže ,Katalánci' si v rozpätí pár dní vylepšili štatistiky o štrnásť gólov. Podpísali sa pod to Rakitić, Messi, Neymar, Piqué a Suárez.

1. polčas

Barça do zápasu nastúpila v ,Once de Gala', čiže v najsilnejšej možnej zostave, čo značilo, že Luis Enrique už nechce pár kôl do konca ligy riskovať stratu dôležitých bodov. Taktiež hráči vyzerajú byť čerství a plne namotivovaní, takže sme sa mali na čo tešiť.

Od začiatku zápasu sme dominovali. Najprv svoju šancu zahodil Messi, aby mohol o pár sekúnd neskôr Neymar nastreliť len tyč. Skóre sa menilo až v 42. minúte. Messi si zbehol pred pokutové územie. Krásnym lobom prehodil loptu na Rakitića, ktorý si ju spracoval svojou pravačkou a nemilosrdne zavesil cez bezbranného brankára domácich - 1:0.

O päť minút sa skóre menilo znova. Andrés Iniesta dostal loptu pred šestnástkou, popozeral sa, komu by ju mohol posunúť, nacentroval loptu pred brankára kde stál pripravený Luis Suárez a pomedzi nohy brankára skóroval - 2:0.

Do konca polčasu sa skóre už nemenilo, lebo pár minút po druhom góle rozhodca ukončil prvú polovicu zápasu.

2. polčas

Kanonáda Barcelony pokračovala aj v druhom polčase. Len minútu tvralo, kým sa do streleckej listiny zapísal Lionel Messi. Krásny center Daniho Alvésa presne našiel hlavu Argentínčana, ktorý neváhal a vyrovnal v počte gólov Cristiana Ronalda a upravil na 3:0.

Bol to zároveň 100. gól Barcelony v tohtoročnej edícii španielskej najvyššej súťaže.

O 7 minút neskôr sa zopakovala tá istá situácia len na jej konci bol Luis Suárez. Dani Alvés si zbehol po pravej strane, neváhal, odcentroval, Luis Suárez si pekne nabehol a potešil fanúšikov Barcelony aj štvrtý krát v tomto zápase - 4:0.

Po štvrtom góle nasledovali striedania. Najprv z ihriska odišiel Andrés Iniesta, ktorého nahradil Xavi, aby sa vzápätí mohli vymeniť Mascherano a Mathieu.

Prešli tri minúty a skóre sa menilo opäť. Na šikovný center Ivana Rakitića si nabehol Gerard Piqué a hlavičkou poslal Barcelonu už do päťgólového vedenia - 5:0.

Ďalšia zmena skóre prišla až v 80. minúte, keď Leo Messi ,ukradol' Neymarovi gól do prázdnej brány po krásnej práci Pedra a Luisa Suáreza. Tento gól ho však posunul na prvú priečku v boji o najlepšieho strelca ligy - 6:0.

O päť minút neskôr si Messi s Neymarom role vymenili. Neymar vybojoval penaltu, no Messi mu ju džentlmensky prenechal. Brazílčan sa z bieleho bodu nemýlil a poslal hráčov Córdoby ,pod uterák' - 7:0.

Skóre zápasu uzavrel Luis Suárez, keď sa dostal k odrazenej lopte a dokopol ju ľavačkou do prázdnej brány. Bol to taktiež jeho prvý hattrick vo farbách FC Barcelona - 8:0.

Dnešný ,náklad' do siete Córdoby nám ukázal, v akej pohode mužstvo Luisa Enriqueho je. Hattick pre Suáreza, dva góly pre Messiho a ušetrenie veledôležitých síl sa nám môže v ďalšom priebehu ročníka náramne zíjsť. Další ligový zápas odohráme už ďalšiu sobotu na Camp Nou, kde vyzveme Real Sociedad.

Zostavy:

Córdoba CF: Juan Carlos - Crespo, Lopez, Pantic, Edimar - Krhin, Deivid - Bebe, Luso, Fidel - Andone

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitić, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

foto: vivabarca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.